- 07 Nov 2010, 15:42
dakle, jeste li iskreni?? pa onako, jesam uglavnom, jesam sa bitnim ljudima. u principu ne lazem, nego nekad nesto prosto precutim. retko sam primorana da bas lazem, a i ne ide mi bas dobro. provale ludi, vidim im po licima da provale, kao sto oni vide po mojem da lazem. tako da ne.
koliko?? 60-90% u zavisnosti od situacije, dovoljno da nekad pomislim da sam preiskrena i da sam rekla previse, dovoljno da mi bude bedak da prebudzujem cv, ili da izravno slazem gledajuci nekog u oci. dovoljno da tu i tamo nekog povredim govoreci ono sto mislim pre nego ono sto bi to osobi prijalo da cuje. dovoljno da se napravim ranjivom pa da budem povredjena.
do kraja?? cesce nego sto bi trebalo
sigurni u to?? da, posto mi stvara probleme
postoji li granica iskrenosti koju ne prelazite?? postoji granica otvorenosti koju ne prelazim, osim sa nekim ljudima. dakle necu nekog lagati, ali necu ni pricati o necemu sto dozivljavam kao svoje intimno sa bilo kim. postoje oblasti gde neki ljudi prosto nemaju pristup. ali to nije laganje, a nije ni iskrenost, to je distanca,
sta dobijate svojom iskrenosti a sta tudjom?? neki odnosi su jednostavniji, prisniji, defiisaniji, laksi za hendlanje.... znas na cemu si, ljudi znaju na cemu su.
verujete li u iskrenost i ako donosi razocaranje?? da, radije cu da cujem horor nego da mi neko prica bajku, na kraju ionako neke stvari saznas, al je u drugom slucaju razocaranje vece.
cenite li je?? izuzetno cenim kad ljudi imaju kicmu, a to iziskuje hrabrost da se bude iskren i kad ti ne ide na ruku. znam ko je kad slagao i pamtim, jer znam da ne mogu da se oslonim na te beskicmene ljude.