Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
Srbija "ubila" industrijske centre

Novi Sad -- U proteklih dvadeset godina u Srbiji je ugašeno čak 98 industrijskih centara a umesto milion radnika koji su imali radno mesto u industriji sad ih je 375.000.

Od ugašenih 98 fabrika preko 70 je bilo malih industrija koje su upošljavale do 5.000 radnika, a 20 srednjih i velikih iza čijih zakantačenih vrata je ostalo skoro pola miliona zaposlenih.

Pre ulaska u proces privatizacije, za koji se ocenjuje da je bio nužan i preko potreban, u industriji Srbije platu je zarađivalo čak 920.710 radnika. Srpska industrija je danas svedena na nivo iz 1961. godine odnosno vraćena pola veka unazad jer je upravo te godine u njoj radilo oko 370.000 radnika koliko ih i danas mesečno zarađuje platu na taj način.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=531882
Korisnikov avatar
By Dirrty
Taj nivo iz 61. je očigledno realna brojka, sve posle toga je propali socijalistički pokušaj industrijalizacije, što je i dovelo do toga da ogroman broj radnika prima platu a baš i ne radi...

Naravno da je privatizacija mogla biti sprovedena mnogo bolje, kao i sve u ovoj usranoj državi, ali daleko od toga da je to uzrok problema nezaposlenosti.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mislim da smo baš neku godinu pre te '61. bili jednaki sa Japanom u pogledu infrastrukturne spreme.
Koja smo mi tuga od politike i nacije- nacije i politike.
Korisnikov avatar
By Stripi
[/quote]
Dirrty napisao:Taj nivo iz 61. je očigledno realna brojka, sve posle toga je propali socijalistički pokušaj industrijalizacije, što je i dovelo do toga da ogroman broj radnika prima platu a baš i ne radi...

Naravno da je privatizacija mogla biti sprovedena mnogo bolje, kao i sve u ovoj usranoj državi, ali daleko od toga da je to uzrok problema nezaposlenosti.
Upravo tako.
U privatizaciji je uništeno i ono što je trebalo bit davno sravnjeno sa zemljom ali i ono što je vrijedilo.
Međutim, mislim da je te silne tvronice jednostavno pregazilo i vrijeme, i potreba i tržište.
Ok, bio sam preveć mali, no čini mi se da smo mi imali tu ideju - nešto sagradimo i to radi a da ništa ne ulažemo u moderniziranje samih procesa. A onda je došao i taj rat i voila!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!