Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By niotkuda
Nije li možda pokazivanje "iracionalnog" straha i konstantno pljuvanje ljudi koji nisu out ili koji koliko-toliko priznaju da nisu oduševljeni time što su homoseksualci?

Možda pomalo slično situaciji exStra muževnih huligana koji bi da biju gejeve, a koje često smatramo latentnim bi/homoseksualcima?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ne, ovo je konstruktivna diskusija. Nije da neka sekta pokušava da te pridobije. :egzorcist:
Korisnikov avatar
By niotkuda
Konstruktivna diskusija, još jedan pokušaj peer pressure-a, potejto, potato... :nokti:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Onaj ko ne želi da se bavi sobom i prevaziđe te strahove neće ulaziti u temu. :nono: Osim toga, ne bi trebalo iz neobaveznih razgovora da pokupiš pritisak. :sesir:
By Ulix
Originally posted by niotkuda

Nije li možda pokazivanje "iracionalnog" straha i konstantno pljuvanje ljudi koji nisu out ili koji koliko-toliko priznaju da nisu oduševljeni time što su homoseksualci?

Možda pomalo slično situaciji exStra muževnih huligana koji bi da biju gejeve, a koje često smatramo latentnim bi/homoseksualcima?
Ne, mislim da nije. Ali mislim da je tvoj komentar prilično providan pokušaj napadanja autora teme.

A i ta druga rečenica zaista ne pokazuje zavidan nivo promišljanja materije, moram priznati.
Korisnikov avatar
By niotkuda
A iz čega se inače "kupi" peer pressure, ako ne iz neobaveznoh razgovora?

Slažem se da bi svi trebalo da prevaziđemo strahove koje imamo, potpuno podržavam to, samo sam osvrnuo na autora koji veoma često iskazuje svoje nezadovoljstvo time (da ne kažem "skoro stalno" i "frustracije").
By Ulix

A iz čega se inače "kupi" peer pressure, ako ne iz neobaveznoh razgovora?
Ako i osećaš pritisak, to je zato što ga samom sebi praviš. :hipnotizer:
Korisnikov avatar
By niotkuda
Originally posted by Ulix

Ne, mislim da nije. Ali mislim da je tvoj komentar prilično providan pokušaj napadanja autora teme.

A i ta druga rečenica zaista ne pokazuje zavidan nivo promišljanja materije, moram priznati.

A toliko sam se trudio da to sakrijem. :fancyklap:

Druga rečenica se samo odnosi na dobru staru "svako se češe gde ga svrbi". Ukoliko neko iznova i iznova sa podjednakim žarom pokreće identičnu temu za razgovor, zapitam se da li tu ima nešto više sem onoga što nam autor govori.
By Glasnik

Ukoliko neko iznova i iznova sa podjednakim žarom pokreće identičnu temu za razgovor, zapitam se da li tu ima nešto više sem onoga što nam autor govori.
A možda autor pokreće iznova i iznova istu temu za razgovor jer shvata koliko je to ključno za sve što nam se dešava? :hmm:
By Ulix

Druga rečenica se samo odnosi na dobru staru "svako se češe gde ga svrbi". Ukoliko neko iznova i iznova sa podjednakim žarom pokreće identičnu temu za razgovor, zapitam se da li tu ima nešto više sem onoga što nam autor govori.
A kako to da od svega što piše o filmovima i književnosti, ti vidiš samo njegovo maltretiranje (često s apsolutnim pravom) ormaruša?

Da li tu ima nečeg više od onoga što nam govoriš? :sise:
Korisnikov avatar
By niotkuda

A kako to da od svega što piše o filmovima i književnosti, ti vidiš samo njegovo maltretiranje (često s apsolutnim pravom) ormaruša?

Da li tu ima nečeg više od onoga što nam govoriš? :sise:
Počeo bih od svog detinjstva :psiholog:

Ja sam već par puta napisao da se ne osećam prijatno što nisam autovan i to se uopšte ne dovodi u pitanje.

A što se tiče Popaja, sumnjam da sam jedini koji je to primetio, a i kako to da primetim samo kod njega, a ne i kod drugih ljudi koji se bave tom temom i podržavaju sličan stav. Poput tebe, npr?
By Ulix
Ako se ti ne osećaš prijatno što nisi autovan, to onda nije Popajeva krivica, niti je njegov problem, zar ne?

Iz onoga što sam pisao u ovoj temi apsolutno ne možeš znati kakav je moj stav o autovanu. :freddy:
Korisnikov avatar
By niotkuda

Ako se ti ne osećaš prijatno što nisi autovan, to onda nije Popajeva krivica, niti je njegov problem, zar ne?

Niko i nije rekao da jeste, nego se to odnosilo na tvoje "Da li tu ima nečeg više od onoga što nam govoriš".

Cela moja poenta je bila da se pogleda i drugi ekstrem - ne samo ljudi koji se plaše svoje senke, već i ljudi koji stalno seru o ljudima koji se plaše svoje senke.
By Ulix
Cela moja poenta je bila da se pogleda i drugi ekstrem - ne samo ljudi koji se plaše svoje senke, već i ljudi koji stalno seru o ljudima koji se plaše svoje senke.
A zašto bismo to radili? :wtf:

To mi je kao kad u emisiji o Srebrenici pozovu Kostu Čavoškog. Ponekad naprosto ne treba gledati "oba ekstrema" jer je samo jedan zapravo poželjan.
Korisnikov avatar
By niotkuda
A zašto bismo to radili? :wtf:

To mi je kao kad u emisiji o Srebrenici pozovu Kostu Čavoškog. Ponekad naprosto ne treba gledati "oba ekstrema" jer je samo jedan zapravo poželjan.
Zato što se o jednom govori stalno, a o drugom veoma retko. Zato što je u pitanju diskusija. Zato što nijedan nije poželjan.
By Ulix

Zato što se o jednom govori stalno, a o drugom veoma retko. Zato što je u pitanju diskusija. Zato što nijedan nije poželjan.
Ali celokupna pederska scena u Srbiji je praktično jedan džinvoski šifonjer, jbt, nema potrebe da se više o tome govori osim da se to demonizuje što je više moguće i što je češće moguće. Jer ovo nije pitanje nečijeg odbijanja da se autuje zato što eto neće, ne želi, već je pitanje jedne gotovo histerične panike koju pederi dožive istog momenta kad osete da neko nije isprepadan zbog svoje seksualnosti. Jer ormaruše o kojima govori Popaj plaši i sama činjenica da se neko ne stidi sebe i da to želi da ističe. Takvu vrstu ponašanja često vidimo ovde na forumu i treba je što češće gaziti i urnisati sve dok se ne istrebi.
:sudija:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Popeye

za pocetak, ne volim ni ja lady gagu. :lol: najludje mi je kad vidim kako pise da je lady gaga opet šokirala s ovim ili onim. wtf?! jel itko doista šokiran bilo čime što je ona učinila?! tko su ti mlitavci koje lady gaga šokira? :serlok:

no, jos vise ne volim ogradjivanje. taj koncept mi je odvratan. ili sam dio necega ili nisam. a ne: ogradjujem se od toga. bljak.
ja ju nije da ne volim, josh manje sam neshto crazy about her, onako prosjechno dobra pjevachica u poredjenju s mnogim stvarno bezveze pjevachicama u posljednje vrijeme, nekakva madonna wannabe ili neshto tako, ima nekoliko onak' kul pjesama, toliko. cijenim njen pro-gay stav ali valjda ni ona sama time ne zeli poruchiti da svi gejevi moraju biti crazy about her, obozavati ju, kupovati njene albume.....

stoga ima nas koji se ogradjujemo jer mnogi heterosi samo zbog toga shto je L G pro-gay misle svi smo ju uzeli za idola, crazy about her. ja se ogradim da se ne misli da svi imamo taj i takav "zivotni stil" samo zato shto sam/mo gej.
stoga, bljak je shto mnogi heterosi pa i kad nisu nuzno homofobni, jesu toliko skloni nekom shablonskom posmatranju stvari, neupuceni i plitki da misle da svi gejevi mora da imaju neki isti ili slichan "zivotni stil"
Korisnikov avatar
By Vel boy

Zato što se o jednom govori stalno, a o drugom veoma retko........
kamo srece da se o jednom govori stalno a o drugom veoma retko. mozda samo na ovom forumu u npr. Srbiji je tako. svugde drugde gde chitam po npr. srpskim internet stranicama (ja sam u inostranstvu stoga jedino kroz srpske internet stranice mogu da chujem "puls" srpskog drushtva...), nazalost, antigej mrznja, animozitet, klevete, vredjanja... caruju.

ne kazem to drugo shto ti niotkuda hocesh da kazesh nuzno predstavlja ovo drugo negativno shto opisah da je u vecinskom drushtvu npr. Srbije, vec da mi izgleda da navodi na tu vodenicu. a, toga bi mi trebali biti poshtedjeni BAR ovde!
Korisnikov avatar
By smaug

Ali celokupna pederska scena u Srbiji je praktično jedan džinvoski šifonjer, jbt, nema potrebe da se više o tome govori osim da se to demonizuje što je više moguće i što je češće moguće. Jer ovo nije pitanje nečijeg odbijanja da se autuje zato što eto neće, ne želi, već je pitanje jedne gotovo histerične panike koju pederi dožive istog momenta kad osete da neko nije isprepadan zbog svoje seksualnosti. Jer ormaruše o kojima govori Popaj plaši i sama činjenica da se neko ne stidi sebe i da to želi da ističe. Takvu vrstu ponašanja često vidimo ovde na forumu i treba je što češće gaziti i urnisati sve dok se ne istrebi.
:up:
Korisnikov avatar
By niotkuda

Da, demonizacija baš pomaže. Samo radikalno. :sekirica:
Videli smo i sami koliko je Peđa Azdejković doprineo ugledu LGBT zajednice svojim jeftinim provokacijama javnosti.

I logično je da se ljudi plaše da ih neko "jedino percipira kao pedere i lezbe, jer su oni toliko toga vise.", kada se kod nas u javnosti najčešće pojavljuju pripadnici LGBT populacije koji i nemaju drugi posao (ili o tome bar ne govore) sem da se "bore za LGBT prava".

"jedne gotovo histerične panike koju pederi dožive istog momenta kad osete da neko nije isprepadan zbog svoje seksualnosti."

Ili to. Ili da živimo u regionu koji veoma lako stavlja ljude u stereotipe, a kod nas "peder" i dalje označava Karleušinog fana koji ide sa drugaricama u šoping i radi u parfimeriji. Jebiga, takvi su najuočljiviji.
Kada nefeminizirani muškarci počnu masovnije da se autuju, tada će i ostalima biti lakše (bilo već autovani ili ne) jer je mnogo lakše ne stideti se svoje seksualnosti ako i dalje u javnosti možeš delimično da se poistovetiš sa društveno prihvatljivom rodnom ulogom.

Ljudi često adaptiraju svoje ponašanje ponašanju svog rol modela.
Dok god pripadnici LGBT populacije ne budu imali više različitih rol modela koji su opšte prihvaćeni u široj lokalnoj javnosti, biće im teško da budu super zadovoljni i ponosni sobom.

Da, jeste plitko, ali takva je situacija.

I interesantno je kako lako počne da se skače čim neko pokuša da približi pogled druge strane. Najlakše je zaključiti da neko uopšte nije u pravu i da se ponaša iracionalno.
By Ulix
Najlakše je zaključiti da neko uopšte nije u pravu i da se ponaša iracionalno.
Ne mislim da je tvoje ponašanje iracionalno, niti ga osuđujem, samo mislim da je štetno.
Korisnikov avatar
By niotkuda
Ma i ja se tripujem, ceo uvodni tekst i tvoj post o neophodnosti demonizacije takvog ponašanja su prosto puni ljubavi i razumevanja, ko popova beseda na nedeljnoj liturgiji.
By Ulix

Ma i ja se tripujem, ceo uvodni tekst i tvoj post o neophodnosti demonizacije takvog ponašanja su prosto puni ljubavi i razumevanja, ko popova beseda na nedeljnoj liturgiji.
Razumevanje za ljudsku glupost od mene stvarno nije realno očekivati.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Da, demonizacija baš pomaže. Samo radikalno. :sekirica:
Videli smo i sami koliko je Peđa Azdejković doprineo ugledu LGBT zajednice svojim jeftinim provokacijama javnosti.
a, ko ovde hvali Azdejkovica pa ga nabijash na nos nama ovde? :nesiguran: ko smatra da Azdejkovic predstavlja sve gejeve? :nesiguran: samo oni homofobi koji nemaju niti zele da imaju pojma o gej populaciji s jedne strane te oni kich shund trash od gejeva koji zaista misle da ih Azdejkovic najbolje predstavlja. niko drugi. zapravo autor teme je koliko znam toliko kritichan prema Azdejkovicu da..... ponekad i preteruje.
uostalom nije bash ni Azdejkovic uvek toliki crni djavo. i njemu se ponekad otme koja pametna....

I logično je da se ljudi plaše da ih neko "jedino percipira kao pedere i lezbe, jer su oni toliko toga vise.", kada se kod nas u javnosti najčešće pojavljuju pripadnici LGBT populacije koji i nemaju drugi posao (ili o tome bar ne govore) sem da se "bore za LGBT prava".
sve i da je to istina, zar je boriti se za gej prava neshto- grozno, abnormalno, neozbiljno, shtetno, trash, flambojantno.....??

"jedne gotovo histerične panike koju pederi dožive istog momenta kad osete da neko nije isprepadan zbog svoje seksualnosti."

Ili to. Ili da živimo u regionu koji veoma lako stavlja ljude u stereotipe, a kod nas "peder" i dalje označava Karleušinog fana koji ide sa drugaricama u šoping i radi u parfimeriji. Jebiga, takvi su najuočljiviji.
pa eto ti se bori svojim zivotnim primerom protiv tih stereotipa. uhvati se u koshtac svojim zivotnim primerom protiv tih stereotipa umesto shto krivish zrtvu a prihvatash agresora.

Kada nefeminizirani muškarci počnu masovnije da se autuju, tada će i ostalima biti lakše (bilo već autovani ili ne) jer je mnogo lakše ne stideti se svoje seksualnosti ako i dalje u javnosti možeš delimično da se poistovetiš sa društveno prihvatljivom rodnom ulogom.
znachi, sve, samo ne transrodnost? pa dobro, nisam ni ja transrodan ali necu nametati "društveno prihvatljivu rodnu ulogu" za svakog. konachno, shta znachi društveno prihvatljiva rodna uloga?
problem je shto u regionu u kom zivimo/te se to nuzno potpuno izjednachava iskljuchivo s idealom heteroseksualnog mushkarca, pa, dzaba ti shto se trudish da zivish u društveno prihvatljivoj rodnoj ulozi kad nisi (ako nisi) iskljuchivo heteroseksualno orijentisan. znachi, samim tim shto si gej/bi (ako si), drushtvo te je vec automatski bacilo u isti polozaj kao i one koji ne zive u društveno prihvatljivoj rodnoj ulozi, hteo ti biti u tom istom polozaju ili ne.

Ljudi često adaptiraju svoje ponašanje ponašanju svog rol modela.
Dok god pripadnici LGBT populacije ne budu imali više različitih rol modela koji su opšte prihvaćeni u široj lokalnoj javnosti, biće im teško da budu super zadovoljni i ponosni sobom.

Da, jeste plitko, ali takva je situacija.
slazem se tu. tu ima istine. ali, isto tako vecinsko hetero drushtvo mora da dozvoli poboljshavanje stavova o nehetero ljudima, in general.

I interesantno je kako lako počne da se skače čim neko pokuša da približi pogled druge strane. Najlakše je zaključiti da neko uopšte nije u pravu i da se ponaša iracionalno.
zrtva uvek skache kada joj se stane na rane koje joj je agresor nachinio. takodje, odbijamo nametanje svojevrsnog stokholmskog sindroma gde bi kao "trebalo da imamo" pomucen um glede toga ko su, gde su, shta su uzroci a gde posledice. taj film gde zrtva sama sebe dodatno unishtava dok se agresor zadovoljno raduje i smeshka, necesh gledati, internalizovani homofobe.
:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!