Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By IriS
kolika uslovna? i kolika novčana?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ako si proneverila novac, uslovna. Crna Orlando. :lol: Ako je bilo šta drugo plati kaznu. :D
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
nemam pojma, sad su me pustili iz pritvora a sudjenje je sutra
1 gram
ne znam ni kolika moze biti uslovna, ni kolika novcana, ali cujem da je na snazi neki novi brutalan zakon
Korisnikov avatar
By IriS
hm. nadji zakon i raspitaj se o tome.

ja b' pre odabrala uslovnu :cicija:
Korisnikov avatar
By IriS
i brate gde su te nahvatali????
Korisnikov avatar
By mOwbid
brat isto imao 1 gram. kazna je bila 20000. i to jer su nasli nekog brutalnog advokata.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
cim sam izasla iz jedne zgrade, ni 100m nismo odmakli.
sa mnom su bila jos 2 stranca, jbg, oni imali kod sebe 3 gr i njih su zadrzali jer nisu prijavljeni i jer jedan ima svedske lekove koje su odneli na ispitivanje
ne znam da li mi je bas potreban advokat... rekla sam istinu, samo sam sakrila identitet dobavljaca. mislim, mene sad zovu ,,kao gradjanina" i nisam osudjivana i videli su da sam bas fina osoba, pa pretpostavljam da me nece drkati mnogo. njima ce rebnuti neki kes, a mene ceka izdvojeno sudjenje, pretpostavljam.
Korisnikov avatar
By IriS
e jbg :(

uslovna ako nije preko 1 god. ako je tebi to, naravno, prihvatljivo.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Xaaxaxaxaxaxaxaxixixi kakav potpis Orlando :smeh:
Korisnikov avatar
By Torry
trazi narukvicu, kad moze Ceca, mozes i ti

ok, u slucaju da ova sala nije na mestu, ajde ovako

ne znam kakva si sa parama ali mozda je bolje uslovna, mozda bi se bolje cenilo, u smislu, narednih koliko meseci uslovne prihvatam da okajam sve svoje grehe, bla bla, i da razmislim o pocinjenom mi grehu, bla bla, i bicu dobra i necu nikad vise...

u svakom slucaju imaces otvoren dosije za zivota

a mozda i ne moras mene da slusas :glupavsam:

srecno u svakom slucaju
Korisnikov avatar
By Kittrie
ufff.

DAMN GIRL , kakav baXuz. :(
cu vidim da se raspitam, no ne znam kako i koga sad.. :hmm:

Originally posted by Galadriel

Xaaxaxaxaxaxaxaxixixi kakav potpis Orlando :smeh:

eeeeeeeee

a da si bila tu kad su te recenice izrecene.. :love: :natali: :serlok:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Da ne do Bog sve bih Vas policiji odrukala. :lol: Bez šale, jako mi je žao što prolaziš kroz to, ali ako će te odvratiti od travotrošenja onda baš i nije.
Korisnikov avatar
By IriS
eeee, kamo sreće trava da se legalizuje, a alkohol da se zabrani.

svima bi svanulo. :sigh:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ok...
dakle:
1. nemam pojma ko je ,,prodavac", nemamo nikakav kontakt
2. htela sam da probam, uzoran sam gradjanin, nemam iskustva sa tim, bla bla bla
3. kooperativna sam
valjda ce biti dovoljno, a za novac cu se posle snalaziti.

drzite mi palceve. :potapsava: :njami:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ponesi indeks i rasplači se, ne zezam se. Pitaj da li ćeš imati problema sa zaposlenjem, stipendijama i putom preko, pa se opet rasplači. :mini: :alexis: :mini:
Korisnikov avatar
By Tungi
Gde je sudjenje,u kom sudu?
Korisnikov avatar
By Kittrie
ok, nadjoh ovo, iz novembra 2010.

uvodni post/tema ( http://forum.mojepravo.net/viewtopic.php?f=144&t=7951 )

"Inspektori u civilu kod mene nasli kesicu marihuane.
Kupio sam je od nn lica na adi ciganliji.
Kolicina manja od grama.
Prvo delo.
Koje su opcije-kolika novcana kazna,sta moze sve da se uradi sa advokatom na sudjenju?"

..
neki odgovori:

----"Mislim da bi trebao da budes svestan ozbiljnosti situacije u koju se nalazis...
mozes pokusati i sa tom pricom da ne znas.. da je nn lice... da si to kupio za sebe... da sam koristis i nikom nisi nudio da konzumirate zajedno i da ti je to prvi put... da se kajes kao sto rece kolega i da neces vise nikad... da si tek sada shvatio koliko je to glupo, opasno i stetno... da ce i uslovna kazna ispuniti svrhu kaznjavanja... da si mlad (ako jesi)... da bi svakom rebalo oprostiti tj. progledati kroz prste za prvu gresku ... da si iz dobre porodice ... bal bla bla... naravno ovo sve uz nekog advokata jer ti sam tesko da ces se izvuci mada i ovako sa advokatom ne verujem da ce proci bez icega jer su dosta poostrili kaznenu politiku za opojne droge bar kod mene u gradu... en znam odakle si .. iii da... kostace te...

evo ti clan zakona

Član 246a

(1) Ko neovlašćeno drži u manjoj količini za sopstvenu upotrebu supstance ili preparate koji su proglašeni za opojne droge,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine, a može se osloboditi od kazne.

(2) Učinilac dela iz stava 1. ovog člana koji otkrije od koga nabavlja opojnu drogu može se osloboditi od kazne."

---"Prvo delo, mala kolicina za licnu upotrebu, u proseku 20.000 dinara (uvek ide ublazavanje kazne).

Preskoci advokata, kostace vise nego kazna.

Standardna odbrana: kupio si od lika u prepunoj diskoteci koga si prvi put video. Naravno da ti nece poverovati, ali to je standarna prica koja ide u krug.

Pod ovim uslovima odreci se zalbe da bi sve zavrsio na jednom pretresu, mozes traziti placanje kazne na rate."
Korisnikov avatar
By Andrija87
Znas kako,ja zavrsavam prava a masa mog drustva je vec po sudovima. I svi mi kazu da sve sto ima veze sa drogom se jako strogo kaznjava danas.To je bukvalno sudska praksa.
Bilo bi dobro da prekucas tuzbu onaj deo sta ti se tacno stavlja na teret (koji clanovi krivicnog zakonika)...Ako je clan 246(stav 3 ),onda bi sve trebalo da bude ok,ali ne znam sta se u konkretnom slucaju tacno desilo...
Ne mislim ja da ce tebi bilo ko nuditi da ti nesto biras tu...
U svakom slucaju,sve naj ...
Korisnikov avatar
By m..
jebote koji si baksuz. mene murija ni ne konstatuje. osim kad mi u stanici kad vadim licnu daju da biram najbolju fotku za istu.

pa mislim. wtf uzmi uslovnu, pa se i ponasaj. bogte mazo jos i to da placas na ovu skupocu.

pretpostavljam da su ti nasli gram vutre, right?
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Kittrie

(1) Ko neovlašćeno drži u manjoj količini za sopstvenu upotrebu supstance ili preparate koji su proglašeni za opojne droge,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine, a može se osloboditi od kazne.

(2) Učinilac dela iz stava 1. ovog člana koji otkrije od koga nabavlja opojnu drogu može se osloboditi od kazne."
Može se i na druge načine postići da te oslobode od kazne, a ne samo drukanjem.
Na primer, dođeš u pratnji namrgođenog oca i strica, čije same stroge i preteće pojave navode sud na zaključak da su te oni već dovoljno kaznili, pa te onda sudija pojedinac ( pod uslovom da ima meko srce ) oslobodi od kazne. Takva situacija se desila na moje oči pre jedno 4 godine u NS sudu.

Znači, Orlando, ako ti je prvi put, furaj na kartu fine osobe, koja je pogrešila iz mladalačke lakomislenosti, sad se iskreno kaje i sve bi dala da može da vrati vreme i ispravi grešku. Krši ruke i deluj pitomo i krotko, povedi na sud neke starije članove familije ( ako si u prilici ) da tamo na očigled suda odigraju uloge ljutitog oca, ili zabrinute strine. Tako ćeš postići utisak da si porodična osoba i mezimica, čije kršenje zakona je ozbiljno zabrinulo familiju.
Držanje okrivljenog neobično mnogo utiče na odluku sudu, jer takvih slučajeva imaju gomilu, kao na pokretnoj traci, pa od utiska koji ostaviš najviše zavisi da li će ti odrezati 10, ili 20 hiljada dinara kazne. Bolje 10, nego 20. A i ta kazna se posle može plaćati na rate.
:vezan:
Bilo je slučajeva da sud šalje opomene, gotovo molbe okrivljenima u docnji da plate ratu kazne.
Korisnikov avatar
By Kittrie
@m.. gram i po, kontam.
Originally posted by Orlando the Lady

то је то
нема друкања, само кукања :andjelak:
da.

pored onih "saveta" gore, necu ih ponavljati..

budi sva mila i draga, kooperativna, uplaseno/zbunjena, ali trezvena i mirisljava.
prilagodi gestikulaciju, odecu- ono, naivni devojcurak fora.
mimikom i glasom ces to lako izvesti, hvala Bogu sto si sva micasta i prijemciva.
mosh se i verbalno samoprekorevati.
pogled - confused, pleading, bit submissive ali i pun kajanja i uverenja da se ponoviti nece.
izvlaci se na "lepe oci". tj. bez navodnika, jer jesu lepe.
kako gad, menjaj, adaptiraj, dovoljno si pametna.
..nisi iz bg-a, dete si provincije, dobar student, HRISCANKA !!
"nesto nesto Bog.. bla bla On sve vidi..nesto nesto pravoslavlje, manistiri.." (ne sprdam se sa tvojom verom, samo , eto, promovisi pravoslavlje.. ne kao fanatik naravno :lol: )
iz dobre porodice, i tako to.

plus jos 100 stvari koje znas i sama
da ja ne kenjam vise.

mislimo na tebe, srecno ti !! :hug:
Korisnikov avatar
By *deni*
Da, Kittrie, samo ne treba preterivati, jer sudije jesu lude, ali nisu budale.
:luda:
Korisnikov avatar
By Kittrie
:lol:

brate deni, nisam ni mislila da URADI TO SVE :lol: (zaBoga, u lludaru bi je strpali :smeh: )
nego se nalupah sta mi pade na pamet a da ne videh napisano.
sama ona ce, Boze, mozda odabrati nesto od sveg napisanog na temi ako joj odgovara.

nisam cak ni videla tvoj post pre mog, ali sad kazem da je odlican.

rekoh, nek se adaptira situaciji, procenice sama, pametna je dovoljno.
a i izgleda kao nevinasce tako da.. to je odlican pocetak !! :)
Korisnikov avatar
By Kittrie
..Boze moj, nadajmo se da nece biti situacija (kao sto tungi rece, genije moj :love: )
"humanitarna akcija za orlandu".
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, no sikiriki, Kittrie, samo kažem da ne treba preterivati, jer se desilo da je neki lik, u nameri da gane sud i predstavi se kao porodičan čovek, dovukao na svoje suđenje ženu i tek rođenu bebu, koja se toliko drala na hodniku, da ga je sudija prekorila kako je zloupotrebio dete ne bi li dobio što manju kaznu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!