Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Svesni smo cinjenice da postoje ljudi koji su skloni jezicima, kojima su jezici strast ili poziv. Jasno je, dakle, da oni izabranim jezikom 'barataju' malo bolje od prosecne osobe koja se jezicima ne bavi, ili ih je ucila kroz osnovno i srednje skolovanje.

Dakle, imate li obicaj da druge ljude ispravljate, kada naprave gramaticke ili slicne greske? Da li smatrate da je nepristojno ljudima ukazivati na gresku?

Ja sam zamolila drugaricu koja je studirala engleski da me obavezno ispravi ako uoci gresku, u govoru ili pisanju, jer cu tako lakse ispravljati ono sto ne znam, jer znam sta ne znam. I na sta da sledeci put obratim paznju. Verovatno imamo dovoljno 'udobnosti', pa to ispravljanje ne shvatam kao atak na moj lik i delo, cak i ako se dogadja u vecem drustvu.
Medjutim, znam i za potpuno drugacije slucajeve. Nekim ljudima jednostavno smeta da im bude ukazano na gramaticku gresku. A jednako vole da koriste strani jezik ili maternji, kako se uzme.
I sta ja da radim sa ovom umotvorinom: Words speeks itselfs?
Korisnikov avatar
By unic0rn
If you can't win an argument, correct their grammar instead. :wundy:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Interesantan pogled na problematiku, in te re san tan...
A ako nema argumenta?
Korisnikov avatar
By unic0rn
:lol:

Ja sam alergican samo na silovanje rechce "ne". A ovo ostalo se pravim da ne primecujem.

Okej mi je da me nego ispravlja, ako je to na nacin koji je ljudski a ne puko izdrkavanje. Na kraju dana znati pravopis nije talenat nego nauchen skup pravila i obrazaca. :serlok:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Toliko sam puta rekao ljudima da mi ispravljaju nemacki, ali ne vredi,
izgleda da ih ili mrzi ili jednostavno ne zele da me guraju van koloseka kada pokusavam nesto da objasnim, jer to ume da dekoncentrishe kada pricas na nekom nematernjem jeziku. Pogotovu kada me vise ljudi slusa. Sreca, pa vecina uglavnom ima strpljenja.

Medjutim, ti mali "blamovi" su od koristi, jer se tako uci jezik.
Ne smeta mi ispravljanje, bolje nego da mi se samo smeju k'o retardi,
ali naravno zavisi od toga KO me ispravlja i sa kojim namerama.
Korisnikov avatar
By bern
Dok sam bio klozetirani peder strašno su me nervirale nepravilnosti u izražavanju i pisanju ljudi oko mene, ali i drugdje. sad sam mnogo opušteniji :D toliko da sam ne marim za svršenom rečenicom...

Smatram da je ispravljanje ljudi tek tako krajnje nepristojno. Po defaultu nikad ne bih nekog ispravljao.
By Sixto
U redu je da te neko ispravi s dobrom namerom, ali kad je sustina price da se taj neko oseca superiornim zbog gramatickih gresaka, a prica sama po sebi nema svrhu onda je to sto bi rekao Uni izdrkavanje.
Kontam da takvi ljudi rade to iz kompleksa licne prirode.
Postoji sijaset primera ljudi koji studiraju filozofiju npr pa non stop koriguju necije stavove pokusavajuci da budu superiorni u odnosu na sagovornika navodeci literaturu i pravce u filozofiji, pa psiholozi isto (imam takvu jednu kuci)... ima ih podosta koji se izgube u svemu tome, pa ih ljudi i ne smatraju pozeljnim za pricu.
Korisnikov avatar
By bothways
Nemam taj trip da mi smeta ispravljanje, jer svakome se desi da pogresi, a nekad je to i iz neznanja. Doduse, retko me ispravljaju, jer obicno pravilno govorim i pisem srpski i engleski.

Ja volim da ispravljam, tj. nekako me vuce da korigujem druge kad vidim da pogrese, ali ispravljam samo ljude kod kojih znam da je to u redu i koji me nece bitchslapovati zbog toga. :giggle:
Korisnikov avatar
By mirth
Primecujem greske, ali me vec godinama mrzi da ispravljam bilo koga.
Pre me doduse nije mrzelo, no sada vec ispravljam samo mladjeg brata; jedino me njegove (skandalozne) greske 'doticu'.

Volim kad mene neko ispravi i ne dozivim to kao atak na ego cak ni kada korektor to radi bas sa tom namerom. Nekako je to isuvise lejm da bi uspelo.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Sixto

U redu je da te neko ispravi s dobrom namerom, ali kad je sustina price da se taj neko oseca superiornim zbog gramatickih gresaka, a prica sama po sebi nema svrhu onda je to sto bi rekao Uni izdrkavanje.
Postoji sijaset primera ljudi koji studiraju filozofiju npr pa non stop koriguju necije stavove pokusavajuci da budu superiorni u odnosu na sagovornika navodeci literaturu i pravce u filozofiji, pa psiholozi isto (imam takvu jednu kuci)... ima ih podosta koji se izgube u svemu tome, pa ih ljudi i ne smatraju pozeljnim za pricu.
Imam jednu takvu u kuci.

U, pardon...

Ja ispravljam...samo kad moram. Na primer, tekstove na engleskom moram da ispravljam.

A srpski, recimo ovde na forumu, vise ne...Nema ni svrhe ni poente...Ali redovno 'u sebi' ispravim i kad ne napisem.
Korisnikov avatar
By bern
O, bogo moj. Će da bidne interesentno :lol:
By alexandermagic
Da li će mi smetati ovisi o tome tko bi da me ispravlja.

Osobno to rEtko činim, uglavnom ukoliko mi je dosadno.
By Sixto
Originally posted by smaug
Originally posted by Sixto

Imam jednu takvu u kuci.

U, pardon...

Ja ispravljam...samo kad moram. Na primer, tekstove na engleskom moram da ispravljam.

A srpski, recimo ovde na forumu, vise ne...Nema ni svrhe ni poente...Ali redovno 'u sebi' ispravim i kad ne napisem.
:lol:

Vidim ja, imam jos jednog fana u klubu!
Korisnikov avatar
By smaug
Sto rekli verujuci...Bogu 'fala...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
...

sve ređe i ređe. Evo sad se suzdržavam^ ^ ^ , svega mi.
Ispravljam moju Ivanu, jer to tako treba
i mamu ispravim

Za ostale mi više zaista nije bitno. Sve dok ne dobijem pravi POSAO, mogu da se opustim.
Osim kada se očevidno izdrkavam pa ispravljam po svaku cenu, ali, kako rekoh, te situacije su sve ređe i ređe.
Korisnikov avatar
By Misfit
ispravljam bliske osobe, kada to ima poente i kada uvidim da stalno prave istu grešku. za ostale - baš me briga, neka umru u neznanju. :) ali bezveze mi je kada vidim da je neko baš zabrijao, tj. ispravlja sve u šesn'es', a još gore ako to ubacuje umesto argumenta u diskusiji. lažan osećaj moći/superiornosti/štaliveć.
Korisnikov avatar
By smaug
But why?
Mislis da je pracenje tvog lika i dela gubljenje vremena.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ispravljam samo ljude koji to od mene traze...mene moze da ispravlja ko 'oce, ne smeta mi uopste...nekad volim, nekad me mrzi da razmislim (tre'a me ubiti)

kada me colorado ispravi u 99% slucajeva mi se to ureze i odmah pocnem da primenjujem....

nekad poletim, skroz dobronamerno da ispravim nekoga, pa se zaustavim...

i uvek me je odusevljavao entuzijazam da ljudi ispravljaju ljudima nekoliko odabranih gramatickih gresaka tipa: ne mogu da podnesem kada neko mesa "jel" i "jer"....pu majkumujebem, trenutno je to najmodernija od svih gramatickih gresaka i SVI odjednom bas TO ispravljaju...ove ostale...nisu moderne...

i jebesga, ne znam odakle ljudima sigurnost oko toga tolika. ja svaki put pre nego sto ispravim nekoga (kada formulisem - to se ne kaze/pise tako) prvo pogledam u knjigu ili redje po netu....ako nemam neki bitniji izvor kod sebe onda kazem "ja mislim da to nije tako, provericu" i PROVERIM.

bre.......nidje samokriticnosti

@ultra...tehnicar...I srednji bloker ;)
Korisnikov avatar
By stefan19
Fantasticna temica :)

Nemam obicaj da druge ispravljam ukoliko to sami ne traze. Ako je u pitanju engleski ili spanski, onda ispravljam dobronamerno.
By ~ Le Saint X ~
Na forumu ne obracam paznju na greske
jer
em se desava da brzo pisem
sto verovatno i drugi rade
em
ovo je mesto za zabavu i zezanje
tako da ne ocekujem da se bilo sta shvata ozbiljno

no, cudno je kako neki ovde pisu jedno
a u praksi
kao da cuce iza coska cekajuci ko ce sta da napishe
i moleci boga da mu se omakne neko slovo
pa da skoce u napad
sve puni znanja...

no, kompleksi,kompleksi...
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by ~ Le Saint X ~

Na forumu ne obracam paznju na greske
jer
em se desava da brzo pisem
sto verovatno i drugi rade
em
ovo je mesto za zabavu i zezanje
tako da ne ocekujem da se bilo sta shvata ozbiljno

no, cudno je kako neki ovde pisu jedno
a u praksi
kao da cuce iza coska cekajuci ko ce sta da napishe
i moleci boga da mu se omakne neko slovo
pa da skoce u napad
sve puni znanja...

no, kompleksi,kompleksi...
Pa sta ce jadni... To im je sve sto imaju od zivota. Nisu svi zgodni frajeri kao mi. I ne mogu svi da se brckaju na Karibima... Treba im oprostiti jer im je to jedini nacin da nam u icemu pariraju.
By ~ Le Saint X ~
Kao mi i... antibiotik
ja obozavam kad on pravi sitne greske
ali...
kao sto uvek kazem
slatkim i jebozovnim decacima je sve oprosteno
et toq!
:snob:
By loreenche
Da, redovno pravim greške ali me apsolutno nije briga hoće li me neko ispraviti.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
ispravljam one sa kojima često pričam, prvo da se ne bi blamirali pred drugima, a drugo jer me nervira
eto drugarica upisivala srpski jezik a pisala samnom i doćiću i onda sam joj ukazala na to
mada ne insistiram na tome da promene. kažem jednom dvaput ako nastave namerno boli me kurac

i ne, ne smatram da je nepristojno. ko kad nekom kažeš da ima krmelj. da zna sam da ga ima sam bi ga sklonio, sem ako baš hoće da se šeta tako ko retard, onda me opet boli kurac
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!