Hvala svima na odgovorima.Ako zelite dalje nastavite, ako ne oki...Pricala sam sa drugom o tome pre par nedelja i evo o cemu...
Jos kao klinka, nekih 10-tak godina, grozila sam se trenutka kada cu napustiti ovaj svet.
Zasto svako zivi samo jednom? Hocu li biti dovoljno dobra da odem u raj ili cu zavrsiti ravno u paklu?
Cistiliste, sta je to? Koliko cu dugo morati biti tamo?
Ako Bog prasta sve, kako se neko moze naci u cistilistu?
Zasto neki ljudi ipak odu u pakao? Da li ubuce idu u pakao ako su se pokajali?
itd..................
Cinilo mi se toliko neposteno od Boga zasto dopusta ziveti nam samo jednom. Zasto bi se moj zivot ugasio sa 35 godina? Zasto bih morala umreti sa npr 78 godina? Volela bih ziveti vecno, kao Tom Cruise u onom filmu sa vampirima he.
Zasto neki ljudi zive krace, a neki duze? Ako je Bog tako dobar, zasto ljudi umiru od raka? Zasto hriscani placu kada neko umre, umesto da slave njegov odlazak u drugi svet, ako je tamo tako lepo?======hm__?????
I ta pitanja su me mucila... dugoooo.... Ali onda sam odrastala u razmisljanjima i shvatila kako postoje i druge religije. Budisti veruju da dusa prolazi kroz niz reinkarancija, a tek kada prozivi zivotni vek - sa mirom odlazi u nirvanu.
....sva ta razmisljanja su me pocela toliko zaokupljivati da sam pocela istrazivati literaturu vezanu uz zivot nakon zivota, iskustva umirucih i onih koji su se uspeli vratiti na ovaj svet. Znate one price "svetlo na kraju tunela"? E to je obicno sranje. Isti efekat dobijes kada se napijes kao kreten i padnes mrtav od alkohola nasred ulice, oci se pocnu zatvarati i sve manje i manje svetla prolazi kroz kapke i na kraju samo mala tackica kroz trepavice, pa jos mala sitna.. tackica - i totalni mrak. E to je svetlo na kraju tunela. Sada znate.
Postoje slucajevi gde se ljudi jasno secaju proslog zivota...Gledala sam to i citala....
To nije jedii slucaj... ima ih verovatno na milione, samo sto ljudi o tome cute... ljudi ne razvijaju svoju podsvest...
I umesto da nastavim razvijati svest o onostranom (jer su mi se pocele dogadjati cudne stvari), kako verujem u moc autosugestije - rekla sam sebi kako je to samo u mojoj - glavi. Verovatno jedna od najvecih gresaka koje sam mogla napraviti. Nakon godina i godina istrazivanja, ja se preplasim i kazem "to je samo u mojoj glavi". I imala sam pravo: oduvek je bilo, jeste i bice.
Da bih izgovorila ove reci, moram biti sigurna da cu izabrati pravu, jer ona ce biti prva, poslednja i jedina...
joj toliko mogu o ovome...i mnogo sam napisala...Kome bude jasno ok, kome ne ja se izvinjavam...
Na kraju sam rekla...
Da mi je samo jos jedna minuta, jedna sekunda, samo jos jedan dodir, jos jedan pogled....
itd.