Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Torry
hmmm. ne znam...isceniraj jos par tih susreta nasamo, pa pocni neku pricu izokola, da vidis kakav covek ima stav o tome...da bar znas da li mozes nesto da pokusas ili ne...
By David1984
Nekako bi mi bilo neprijatno da uskoro odem opet do njega. Inace, on o pederima ne misli nista lose, tako je makar rekao jednom kad je bila aktuelna Parada, rekao je nesto tipa da je to sve ok, ljubav, ovo-ono.
Korisnikov avatar
By IMPACT
Мојима је сметало, не због мене или њих већ због света, рођака, пријатеља... Данас им не бих рекао, то ничему не служи само штети.

Ми смо врло опасан свет према свему што штрчи, пазите се, не изазивајте несрећу!
By milanobg
E drugari treba mi hitno sto vise misljenja sta da radim, rekao sam kevi da sam gay i prihvatila je to relativno mirno, mislim "prihvatila" posto me ceo dan ubedjuje da nije moguce da sam gay posto nisam jos probao sex sa muskarcem [a nisam ni sa zenom] pa joj nije jasno kako sam ja to zakljucio, govorim joj sve vreme da se ja osecam tako i da to nista nece promeniti ali ne vredi...mislim da se ona ocajnicki nada da sam ja to pogresno zakljucio il sta vec..i sad dok sam bio napolju zvala me je da mi javi da je "nasla nesto na internetu" sto je los znak, ako je pocela da cacka po netu svasta ce negativno naci... :(
By milanobg
Nasla je izlaganje nekog doktora koje je shvatila kao da sam ja ovo sam sebi uvrteo u glavu zato sto dugo nemam devojku...
Korisnikov avatar
By CrniMedved
:pas: ne treba zuriti povodom autovanja jer mozda ti svoje stavove i promenis....
bio sam i sa devojkom i sa mnogim momcima ali nisam shvatio sta zelim...tek posle 4 godine odlucio sam sam se....

daklem polako...stici prijatelje to je najvaznije
By Strejt
ja bih se usudio da vam dam jedan savet kada je out roditeljima u pitanju, ako se odlucite na to onda recite i ocu i majci, u slucaju da kazete samo mami a cini mi se da je to lakse i da se mnogi pre na to odluce mislim da na nju onda prebacite teret koji ste vi imali jer mora da cuti pred ocem, inace ne planiram previse da vam spamujem i postujem po forumu, dosao sam ovde da se obrazujem o gej populaciji i iskoristim priliku preko ovog posta da vam pruzim podrsku u svakom smislu
By macedonianlesbian
Ja imam 2 prijateljice koji su liberalni u vezu homoseksualnosti i nisam sigurna dali da se autiram ili da sacekam jos? I kako da im kazem da sam ja lezbejka? A roditelji nece da sazna jos... pocekacu.. Nisam bila u veza s devojka ali sam sigurna da sam lezbejka jer svih mojih simpatiji su bili zenski (imam 15 godina i bas bi htela da imam devojku ali ne poznajem lezbejke) mozda oni su liberalni jer poznaje, ne znam kako da reagovam.

P.S ja se ispricavam za los srpskog jer sam Makedonka.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
macedonianlesbian napisao:Ja imam 2 prijateljice koji su liberalni u vezu homoseksualnosti i nisam sigurna dali da se autiram ili da sacekam jos? I kako da im kazem da sam ja lezbejka? A roditelji nece da sazna jos... pocekacu.. Nisam bila u veza s devojka ali sam sigurna da sam lezbejka jer svih mojih simpatiji su bili zenski (imam 15 godina i bas bi htela da imam devojku ali ne poznajem lezbejke) mozda oni su liberalni jer poznaje, ne znam kako da reagovam.

P.S ja se ispricavam za los srpskog jer sam Makedonka.
pozdrav do Makedonija :bye:

ako mislis da su ti dobre drugarice i da ce te prihvatiti, kazi im. Ja sam iz manjeg mesta u Srbiji, pa mogu da se poistovetim sa tom situacijom kada ne znas kako da se postavis prema toj situaciji, verujem da u Makedoniji nije bolja situacija, s' obzirom da nemate (koliko ja znam gay klubova i kafica) pa je malo i teze upoznavanje sa gay ljudima.
Mlada si jos, jos sebe pronalazis, i onda ce ti jako dobro doci podrska drugarica iz str8 sveta, kako bi nasla balans.
Ako imate dobar odnos i lepo se druzite, veruj mi da ce te prihvatiti. Srecno :)
By macedonianlesbian
Mislim da u Skopje ima gey friendly mesta, ali nisam sigurna. I ja sam iz manjeg mesta i u Makedoniji vlade homofobiju, u srbije bar ste imali gay parade a u Makewdonija nismo ni to imali...

Planiram da im kazem naredna nedelja, ali ne znam kako da im pristapim? Da ne bude ono "ja sam gay" shok, zato pitam za savet.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
pazi, svako to radi na svoj neki nacin.
nadjite se na nekom mestu gde cete biti same.. npr neki kafic ili park, ali da ne bude odmah pored vas ljudi, kako bi ti bila opustenija..
ja npr. kada sam htela da kazem najboljoj drugarici, imala sam tremu kao da treba da kazem roditeljima. Nasle smo se u kaficu, pocele da pricamo, zezamo se, i onda sam joj rekla da imam nesto da joj kazem. Napravila sam mali uvod i rekla kako mi je draga, koliko mi znaci, kako hocu da imamo iskren i jos bolji odnos.. i onda sam rekla da sam gay.. da sam 100% sigurna u to, da sebe ne mogu da zamislim vise pored muskarca i da se nadam da ta cinjenica koga ja volim i sa kim spavam nece uticati na nase druzenje.
Ja sam imala tu srecu da posle mog autovanja najboljoj drugarici, odnos nam je sada jos bolji nego ranije. Sve joj pricam sta mi se desava, upoznaje moje gay prijatelje i devojke, a nije joj problem da je zagrlim, poljubim drugarski i da budemo bliske. A to je bas rezultat toga da je nas odnos iskren i da je ona 100% sigurna u svoju sexualnost, tj da je str8.
Verujem da ti nije lako, ali nadam se da sam bar malo pomogla :)
By macedonianlesbian
Ma naravno da nije lako, ipak postoji mogucnost da ne zele da su mi prijatelice a i ja ne zelim to stay in the closet, rekla sam zelim da imam devojka ali ne znam gde da upoznam lezbejle, kako da poznam da je neko gay (kao da nemam onaj gaydar ili ne mogu da pronadjem josh) ako zelis poslaj mi PM da me savetujes...
Korisnikov avatar
By denbo
sanja ti je dala najbolji savjet kako da se auujes..i ja sam to uradio na isti nacin, sa uvodom, razradom, zakljuckom :smilegrin: i sa vecinom sad imam jos bolji odnos....cak, sta vise, par njih mi se zadnjih dana "izotvaralo" o nekim njihovim licnim problemima kojw oni nisu nikome govorili.... :lol:
i ja sam u slicnoj poziciji kao ti- ni u Cg nema ni gay klubova, a i jako je malo autovanih... :rida: ali probaj, nadji mozda neke grupe na facebooku, pa pokusaj malo da se dopisujes- da vidis ko je normalan ko ne :D pa onda i da ugovoris neko upoznavanje :smilegrin:
srecno :zastava:
By macedonianlesbian
Hvala vam puno, ja cu se autovati i onda cu da napisem post kako je to proslo. Cure su liberalne nadam se da tako hoce ostati i recicu im da prema njim ne osecam simpatije. A poznajem jedna cura koja mi je bas sumljiva ali ne znam kako da je prepoznajem a i nije mi bas frendica da joj otvoreno pitam..
By macedonianlesbian
I malo mi je problem sto sam na nekoliko navrati lagala o moju simpatiju (rekla sam da je musko) ali sredi cu..
By NatashaMTF
Da li mozda neko (ili sam ja jedina ludaca koja to radi) vodi listu kome se out-ovao, i kome planira sa naznacenim usklicnicima, upitnicima i ko zna cime na temu kako bi ta osoba mogla da reaguje ili kako je reagovala? Posto sam naglo dobila zelju za out-ovanjem, pocela sam to da radim (10-ak out-ovanja u mesec dana....), da se ne bih izlajala pred nekim pred kim to moze da bude pogubno...
By Goran12
Ovako imam 16 godina i svidjaju mi se muskarci...nekoliko puta sam bio u tipa semi sa starijim momcima ali nista ozbiljno, nisam imao jos uvek seksualnih iskustva mada sam se dosta igrao sam i mislim da mi se svidja pasivna radnja :shok: ...e sad zanima me kako bih mogao da objasnim drugovima i porodici da sam gay a da ih ne izgubim ? :nope:
Korisnikov avatar
By Madonna
ako ti nije jasno ''kako bi mogao da im objasniš'' da si gej onda mislim da još uvek nije vreme da im ''objašnjavaš''. ali verujem da će ti neko drugi dati korisniji savet
Korisnikov avatar
By Torry
idi na podforum coming out, citaj tudja iskustva, razmisli ko ti je od prijatelja dobar i prihvata te kakvog jesi i pocni da im se otvaras. naravno, ne po svaku cenu.
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2541490#p2541490]Goran12 napisao:[/url]Ovako imam 16 godina i svidjaju mi se muskarci... ...e sad zanima me kako bih mogao da objasnim drugovima i porodici da sam gay a da ih ne izgubim ? :nope:
Outuj se onda kada budes bio spreman i na neprihvatanje, osudu, upiranje prstom u tebe tj na to da nekoga eventualno i izgubis.
Sa 16 godina i takvim stavum je, za pocetak, sasvim dovoljno sto si pokazao interesovanje za coming out.
O svim argumentima, prednostima i generalno vaznosti outovanja, kao i o tudjim iskustvima mozes da citas u ovom delu foruma.
By urke145
Ajde savet za sledecu situaciju.
Pricam na romeu sa likom i malo po malo skontam ja da je to jedan moj dobar drug sa kojim se znam jako dugo..... i koji ne zna da sam gej, ja sam za njega nagadjao i evo ispostavilo se da jeste.
Ja bih da mu kazem da znam ko je i da mu kazem ko sam ja ali se strasno plasim njegove reakcije. I iz price vidim da je dosta stegnut.... uplasen... mozda ce da popizdi sto ja sada znam neke detalje koje mi je ispricao dok smo kuckali, a nije imao predstavu sa kim kucka. Doduse i ja sa njemu izneo detalje nemajuci u pocetku predstavu ko je on.
Sta da radim? Savet neki???
Korisnikov avatar
By RetributioN
Ma ja bih to blokirao s mesta.
Ili pitao da li je to on, pa rekao ja sam Urke, ako se ispostavi da jeste on.
DRAMA KVIIIN <3
By urke145
Rekoh mu malopre.
Sve je ispalo ok. Presrecan je i tuzan istovremeno zato sto se toliko dugo znamo a nismo znali jedan o drugom tu jako bitnu cinjenicu. Kaze da je imao teske periode i da mu je trebao neko da mu bude podrska, a eto nije znao.

Tako da ok je sve ispalo. Sada bi trebalo da prijateljstvo bude samo jace jer nema vise nikakvih tajni
By JelenaLutka
Cao, svima, nova sam na ovom sajtu. Zovem se Jelena, Potrebni su mi neki saveti :D ja sam strejt (ako to tako moze da se kaze), ali mi se desilo da me je duzi period muvala jedna devojka, koja je bucica, vremenom kako smo se dopisivale, isla na pica i sve to, zaljubila sam se u nju i vec deset meseci smo zajedno. Slobodno mogu da kazem da mi je to prva prava ljubav, i uzvracena. Ona ima kratku musku frizuru, punija je, oblaci se muskobanjasto i u sexu je uglavnom ona aktivna. Tj. kako mi je ona objasnila, ona je aktivna, ja sam pasivna. U prevodu, samo ja se skidam, samo se ona meni spusta, ljubi me, dodiruje i sve to.. Ne dozvoljava da ja radim njoj bilo sta od toga.. Ima poverenje u mene, ali ne znam, mozda je sramota sto je punija, sto do sada nije radila ni sa jednom devojkom, a veruje mi, pricale smo o tome. Mislim, ja nju volim takva kakva je, nista mi ne smeta na njoj.. Takodje imamo i mnogo problema u vezi, jer je ona previse ljubomorna, ali ja stvarno radim sve da ne bude ljubomorna. Kupujem joj poklone, svojevoljno sam joj dala sifru od fejsa, bukvalno sam "papuca", mada, ja to ne gledam tako, da sam papuca, vec samo postujem osobu sa kojom sam i koju volim. Primecujem da se polako gasi ta neka strast medju nama, zbog previse svadja, vise puta je ona mene vredjala, ja nju nikad, ali tako ona reaguje u trenutku besa. Kako da zazivim stvari sa njom? Kako da je zadrzim? Kako da je izludim u krevetu, a uz to ne mogu ni da je skinem, dodirujem itd? Trebaju mi novine, vasi saveti, molim vas... Hvala..
Korisnikov avatar
By Macan86
Jeco,poz...mislim da si malo omašila temu za tvoj problem...al mislim da definitivno nisi strejt,strejt cure se ne zaljubljuju u cure...A što se tiče te devojke,nekako me malo podseća na mene sa nekih 16-17 god...Mada sam ja nešto sasvim drugo(FTM trans sam) i zato mi je i nezgodno da se skinem potpuno pred partnerima...nije mi baš udobno u svojoj koži ni dan danas..i zbog toga sam često bio i nesigiguran u sebe i u svoje partnere i bio sam dosta i ljubomoran...i dan danas imam pomalo taj neki trip,samo mnogo manje,i mnogo manje sam ljuboran ali ta neka nesigurnos je ipak do nekele idalje tu...
Mogu da ti kažem da je ona definitivno nesigurna u sebe čim je toliko stegnuta i ima potrebu da se stalno uverava u to da je ne varaš ili šta već...Sad razlog zašto je nesigurna ne ide da ja nagađam,to je najbolje da razgovaraš s njom iskreno...ali znaj da ne treba da joj dopuštaš toliku kontrolu,već ako možeš da joj nekako objasniš da nema razloga da sumnja u tebe i da te proverava uopšte,mnogo je zdavije i po tebe i po nju.
E da,i koliko imate godina vas dve? računam da ste malo mlađe,mada opet bolje da ne nagađam
Korisnikov avatar
By Hys.
Procesljaj malo estrogen fiks.

E sad, macan je reko neke pametne stvari a ja bih se osvrnula (barem) na ovo jos jednom:

"vec samo postujem osobu sa kojom sam i koju volim"

Postovanje treba da bude uzajamna stvar u vezi, te proveravanje tudjeg fejsa, nedostatak poverenja i posesivnost svakako nije iskazivanje postovanja. Niti ti davanjem svoje sifre pokazujes da je postujes, vec joj dozvoljavas da tebe ne postuje.

Malo su tu vrednosti postovanja i samopostovanja pomerene i nezdrave.

Sto se tice seksa, to je vec skroz druga tema, i to je nesto o cemu treba da razgovarate otvoreno i smireno, ona sama mora da bude nacisto sta i kako voli i zeli, a ti mozes u tome da joj pomognes. Samo sto nisam sigurna koliko je takav razgovor na zreo nacin moguc kada ste u vezi gde se iskazuje toliko nepoverenje.

Dala sifru fejsa da te proverava. Pa sunce mu, zar ne vidis na koliko nivoa to nije ok? U vezi se podrazumeva poverenje.
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2688967#p2688967]JelenaLutka napisao:[/url]Mislim, ja nju volim takva kakva je, nista mi ne smeta na njoj.. Takodje imamo i mnogo problema u vezi, jer je ona previse ljubomorna, ali ja stvarno radim sve da ne bude ljubomorna. Kupujem joj poklone, svojevoljno sam joj dala sifru od fejsa, bukvalno sam "papuca", mada, ja to ne gledam tako, da sam papuca, vec samo postujem osobu sa kojom sam i koju volim.
Preporučujem ti da za promenu poštuješ sebe.

Otprilike sam svaku reč u tvom postu mentalno markirao crvenom kao grešku, sa mnogo uzvičnika i upitnika.

Ako bih u jednoj rečenici morao da ti kažem nešto: prva ljubav* treba da bude upravo to-prva ljubav. Ništa manje, ali ništa ni više. I zato ne treba da se trudiš svim silama da je zadržiš, A POSEBNO uzevši u obzir količinu crvenog mastila u tvom postu.

*) __
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!