- 09 Feb 2011, 02:13
^ to je stari zavet.
u hriscanstvu (kad vec pricamo o bibliji, posto jevreji imaju malo mnogo vise textova od onoga sto je preuzeto kao 'stari zavet')
je mnooooooooogo bitniji novi zavet. jer je tu, jel, hrist. hence - hriscanstvo.
..
a u njemu pise ono, cuo si, sigurno...'okreni drugi obraz' i to...
..
Isus negde cak i kaze nesto kao: ' culi ste stare kako kazu mrzi neprijatelja svoga, al ja vam kazem voli ga.'
^ dakle isus je bio vrsta revolucionara koji je rokao po sviiim tim starim postulatima & kamenovanjima ...'ko je bez greha neka baci' i to....
..
ko sto kazem da je meni najzanimljivije kod sadasnje crkve to sto ne uzima u obzir cinjencu da je, po prici, crkvu najmanje voleo sam isus.
al hriscanska crkva retko uzima u obzir sta je zapravo pricao taj hrist - stoga ubijanja, krstaski ratovi & all.
..
i, kazem, pitanje je samo
ko zapravo obraca paznju na to sta zaista pise/razmislja,
ko uzima samo ono sto mu odgovara/manipulise,
i ko ne razmislja uopste.
..
jer novi zavet se ...hm...'odrice' staroga u mnogome.
a to je hriscanstvo - novi zavet.
..
a sto ljudi teraju druge da veruju u ono sto pise bas u njihovoj knjizi,
nema nikakve veze sa knjigom.
samo sa ljudima.
u hriscanstvu (kad vec pricamo o bibliji, posto jevreji imaju malo mnogo vise textova od onoga sto je preuzeto kao 'stari zavet')
je mnooooooooogo bitniji novi zavet. jer je tu, jel, hrist. hence - hriscanstvo.
..
a u njemu pise ono, cuo si, sigurno...'okreni drugi obraz' i to...
..
Isus negde cak i kaze nesto kao: ' culi ste stare kako kazu mrzi neprijatelja svoga, al ja vam kazem voli ga.'
^ dakle isus je bio vrsta revolucionara koji je rokao po sviiim tim starim postulatima & kamenovanjima ...'ko je bez greha neka baci' i to....
..
ko sto kazem da je meni najzanimljivije kod sadasnje crkve to sto ne uzima u obzir cinjencu da je, po prici, crkvu najmanje voleo sam isus.
al hriscanska crkva retko uzima u obzir sta je zapravo pricao taj hrist - stoga ubijanja, krstaski ratovi & all.
..
i, kazem, pitanje je samo
ko zapravo obraca paznju na to sta zaista pise/razmislja,
ko uzima samo ono sto mu odgovara/manipulise,
i ko ne razmislja uopste.
..
jer novi zavet se ...hm...'odrice' staroga u mnogome.
a to je hriscanstvo - novi zavet.
..
a sto ljudi teraju druge da veruju u ono sto pise bas u njihovoj knjizi,
nema nikakve veze sa knjigom.
samo sa ljudima.