Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

By dion_de_courbel
Originally posted by Vega
Dobra fora! Evo mog slobodnog prevoda. Ko se dobro snalazi sa engleskim moze da pogleda i originalan tekst na linku:
http://www.craigslist.org/about/best/por/102351114.html

01) Biti gay nije prirodno. Pravi amerikanci uvek odbacuju neprirodne stvari kako sto su na pr. naochare, poliester, klima-uredjaji.

02) Gay brakovi ce podsticati ljude da budu gay, isto kao sto ce te druzenje sa visokim ljudima nachiniti visljim.

03) Legalizacija gay brakova ce raskrchiti put svakakvom nenormalnom ponasanju. Ljudi chak mogu pozeleti da se venchaju sa svojim kucnim ljubimcima jer pas ima pravnu osnovu i moze da potpise bracni ugovor.

04) Heteroseksualni brak postoji veoma dugo i nije se uopste promenio; zene su i dalje vlasnistvo, crnci i dalje ne mogu da se venchavaju sa belcima, a razvod je i dalje nelegalan.

05) Heteroseksualni brak ce izgubiti na vrednosti ako homoseksualni brakovi budu dozvoljeni; svetinja 55-ochasovnog samo-za-zabavu-braka Britany Spears bi bila potpuno unistena.

06) Heteroseksualni brakovi su ispravni jer proizvode decu. Gay parovima, neplodnim parovima, i starim ljudima ne bi thebalo biti dozvoljeno da se venchavaju jer i dalje ima mesta u nashim sirotishtima a svetu treba josh dece.

07) Ochigledno je da ce gay roditelji odgajiti gay decu, jer straight roditelji podizu iskljucivo straight decu.

08) Gay brak nije podrzan od strane ni jedne religije. U drzavi kojom vlada religiozni vladar kao sto je nasha, vrednosti jedne religije su nametnute chitavoj zemlji. Upravo zbog toga u Americi postoji samo jedna religija.

09) Deca nikada nece biti uspeshna ako odrastaju u odsustvu muske ili zenske figure u domu. To je razlog zasto drustvo eksplicitno brani samohranim roditeljima da podizu decu.

10) Gay brak ce promeniti osnove drustva; nikada se necemo moci prilagoditi novim socijalnim normama. Isto kao sto se nismo prilagodili automobilima, usluznim delatnostima, i duzem zivotnom veku.

:hail2:
1. Covek bi se malo i zamislio kad procita prvi deo 1 stavke. Ali kad u nastavku procitas da se odbacuju naocare, poliester.... Smesno i debilozno-americki. Nisu vam to cedjeni sokovi, pa da su bolji od vestackih... ili si srecan i sledis svoje instinkte ili nije tako....

2. Ne mozes ti da podstaknes nekog da bude gay. Neko to ili ima u sebi ili nema. Ima ljudi koji ni pod kojim okolnostima ne bi bili sa drugim polom. Moze samo da se oslobodi onaj koji se tako oseca...a to ce ga uciiti srecnijim, sto moze biti samo dobro...

3. Pa sto ne vencavamo kravu i bika onda?

4. Ne razumem ovu konstataciju i samim tim apsolutno nije svrsishodna.

5. Ne moze se generalizovati tako o vrednostima. Svaki brak ima razlicitu pricu i vrednost. Ljudi koji se vencavaju zbog nekakvih raligioznih i tradicionalnih vrednosti a ne da bi dokazali ljubav i slicno, vencavaju se iz pogresnih razloga.

6. Ja sam ipak za kvalitet a ne kvantitet. Dete su uvek moze usvojiti i tako omoguciti jednom bicu lepsi zivot. Seksualni odnos koji ima za svrhu produzavanje populacije - mislim, sta reci..? bolje da nas je manje a da zivimo bolje nego da nas ima kao mrava pa da ne znamo sta cemo i kud od gladi.

7. Mene su odgajili str8 roditelji. A moje dete bez obzira iz kakvog ce braka biti, imace mogucnost izbora.

8. Isus je ljubav. Ono sto se uradi iz ljubavi a da se pritom direktno ne povredjuju drugi ne moze biti greh.

9. Ima dece koje odrastu bez oba roditelja pa su uspesniji od onih odraslih u normalnim okolnostima. Koja glupost.... bitna je ljubav...

10. Ovo je neka zajebancija, a?

NIKOLA, VOLIM TE NAJVISE NA SVETU! i uzecemo se na leto ako bude srece.. eto...
Korisnikov avatar
By Instruare
Zasto ljudi jednostavno ne skontaju ovo:

Gay ljudi su normalni ljudi.
Normalni ljudi bi trebalo da imaju pravo da stupaju u brak.
Korisnikov avatar
By .L O S T
kao sto mislim da brak pokvari i najbolju str8 vezu tako mislim i za gay brak!:iskusenje:
Korisnikov avatar
By Darth Vader
One stavke ('argumenti') samo pokazuju koliko je primitivna naša civilizacija i da u vremenu nauke ljudi se i dalje koriste predrasudama.

Hoćemo li ikada porasi?
Korisnikov avatar
By dejan187cm
Frizerka, ma koliko ne želio da tako nešto prihvatim, u pravu si. Onih 10 odgovora protiv braka, mogu samo realnije da gledam i da sam čujem kako ljudi o nama govore. Kada se odlučuje na brak, tada se stvari generalizuju a ne gledaju pojedinci.
Korisnikov avatar
By Allkey
1, 7 i 10 su TOLIKE GLUPOSI, da sam apsolutno ostao bez teksta.

Ko god da je to pisao, kompletan je idiot.
By simona
frizerka, divim ti se na tako dubokim mislima..
zaista si shvatila srz problema. skroz si ukapirala kakvi su lgbtiq ljudi (iako nemash nikakva iskustva sa njima, osim tog jednog divnog ti prijatelja)..
svaka ti chast!
odushevljena sam! :cigareta: ...:cita:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Frizerka

Imam gay druga,to sam izjavila, ali on ne spada u ovo sto sam navela.On je izuzetak i ne potpada ni pod jednu od ovih desetak stavki.

Takodje i ja imam druga koji ne podpada ni pod jedno navedeno. I drugaricu. I vise njih. I oni imaju svoje drugove i drugarice koji ne podpadaju ni pod jednu od tvojih predjasnjih tvrdnji.

Isto tako, imam gomilu hetero drugova i drugarica koju se uklapaju u sve gorenavedene tvrdnje.

To govori da iz tebe progovaraju ciste predrasude i generalizacije.

Ono sto si navela kao tvrdnje je, po mojim bogatim iskustvima u ineterakciji sa drugim ljudima i str8 i lgbt, primenljivo i na neke iz jedne grupacije i na neke iz druge.
Homoseksualci nisu po default-u takvi, kakvim si ti sa tim tvrdnjama zelela da ih predstavis, i to svako ko se druzi sa "oba sveta" moze da potvrdi, ili samo sa jednim od ta dva.

Predrasude i generalizacije.

:down:

A sto se samog braka tice, nisam formalista i meni taj papir nista ne znaci.
Ali potpuno razumem i one koji zele da ozakone svoju vezu tim papirom, jer tako sticu prava na nasledstvo, penziju kad ovaj drugi umre i jos kojesta....
Podrazumevam na brakove izmedju lgbt osoba u ovome.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Vec sam pisala sto puta... Savremeno drustvo se otudjilo
od prirode tokom proslih vekova, i to pre svega zahvaljujuci
crkvi/crkvama..

Sama priroda kad bi bila pravolinijska bi propala jako brzo..
Prirodna ruka pustva svoje prste na sve strane i krci
sebi put.

LGBT populacija je neophodna za zdravo razvijanje nase vrste,
sirenje svesti i razumevanje prirode..

A ako cemo i banalno.. Mozak je prirodna tvorevina, i svaki
proces koji se u njemu odvija je takodje PRIRODAN..

Dakle.. ja sam za svaki brak.. jer svako ko se voli, zeli
da podeli zivot sa nekim, treba to i da ucini.. i to nije stid,
to ne nesto pozitivno..

Pogledajte tolike brakove, gde se tuku, svadjaju,
ne obracaju paznju na decu, piju.. uh..
Korisnikov avatar
By Rei
bila bi ta istina mozhda i ok da je frizerka zapravo zhensko.
Korisnikov avatar
By Madonna
1.homoseksualci koji su osecajni su retki
2.stalo im je samo do trenutnog zadovoljstva i ljubav za vecinu je misaona imenica
3.retko se zadrzavaju na jednom partneru (promiskuitetni su)
4.vecina nista ne radi i zivi na tudjoj grbaci
5.skloni su tracarenju,spletkarenju i podmetanju
6.izlaze u gay klubove dok normalne retko posecuju
7.druga majka im je JK
8.Wc je za njih kres prostorija,a za normalne ljude fizioloska
9.Imaju univerzalnu podelu koja nigde nije prisutna(akt,pas,uni)
10.klistiranje za njih je ko pranje zuba
koje sranje jbt
Korisnikov avatar
By Oziris

10 razloga protiv gay brakova
Zar ima ijedan? :neznam:
Korisnikov avatar
By 2kune

1.homoseksualci koji su osecajni su retki
2.stalo im je samo do trenutnog zadovoljstva i ljubav za vecinu je misaona imenica
3.retko se zadrzavaju na jednom partneru (promiskuitetni su)
4.vecina nista ne radi i zivi na tudjoj grbaci
5.skloni su tracarenju,spletkarenju i podmetanju
6.izlaze u gay klubove dok normalne retko posecuju
7.druga majka im je JK
8.Wc je za njih kres prostorija,a za normalne ljude fizioloska
9.Imaju univerzalnu podelu koja nigde nije prisutna(akt,pas,uni)
10.klistiranje za njih je ko pranje zuba
Tema je '10 razloga protiv braka' a ne 'Zašto postati HDZ-ovac'... :drama:
Korisnikov avatar
By JakeLedger
dion_de_courbel napisao:
Originally posted by Vega
Dobra fora! Evo mog slobodnog prevoda. Ko se dobro snalazi sa engleskim moze da pogleda i originalan tekst na linku:
http://www.craigslist.org/about/best/por/102351114.html

01) Biti gay nije prirodno. Pravi amerikanci uvek odbacuju neprirodne stvari kako sto su na pr. naochare, poliester, klima-uredjaji.

02) Gay brakovi ce podsticati ljude da budu gay, isto kao sto ce te druzenje sa visokim ljudima nachiniti visljim.

03) Legalizacija gay brakova ce raskrchiti put svakakvom nenormalnom ponasanju. Ljudi chak mogu pozeleti da se venchaju sa svojim kucnim ljubimcima jer pas ima pravnu osnovu i moze da potpise bracni ugovor.

04) Heteroseksualni brak postoji veoma dugo i nije se uopste promenio; zene su i dalje vlasnistvo, crnci i dalje ne mogu da se venchavaju sa belcima, a razvod je i dalje nelegalan.

05) Heteroseksualni brak ce izgubiti na vrednosti ako homoseksualni brakovi budu dozvoljeni; svetinja 55-ochasovnog samo-za-zabavu-braka Britany Spears bi bila potpuno unistena.

06) Heteroseksualni brakovi su ispravni jer proizvode decu. Gay parovima, neplodnim parovima, i starim ljudima ne bi thebalo biti dozvoljeno da se venchavaju jer i dalje ima mesta u nashim sirotishtima a svetu treba josh dece.

07) Ochigledno je da ce gay roditelji odgajiti gay decu, jer straight roditelji podizu iskljucivo straight decu.

08) Gay brak nije podrzan od strane ni jedne religije. U drzavi kojom vlada religiozni vladar kao sto je nasha, vrednosti jedne religije su nametnute chitavoj zemlji. Upravo zbog toga u Americi postoji samo jedna religija.

09) Deca nikada nece biti uspeshna ako odrastaju u odsustvu muske ili zenske figure u domu. To je razlog zasto drustvo eksplicitno brani samohranim roditeljima da podizu decu.

10) Gay brak ce promeniti osnove drustva; nikada se necemo moci prilagoditi novim socijalnim normama. Isto kao sto se nismo prilagodili automobilima, usluznim delatnostima, i duzem zivotnom veku.

1. Covek bi se malo i zamislio kad procita prvi deo 1 stavke. Ali kad u nastavku procitas da se odbacuju naocare, poliester.... Smesno i debilozno-americki. Nisu vam to cedjeni sokovi, pa da su bolji od vestackih... ili si srecan i sledis svoje instinkte ili nije tako....

2. Ne mozes ti da podstaknes nekog da bude gay. Neko to ili ima u sebi ili nema. Ima ljudi koji ni pod kojim okolnostima ne bi bili sa drugim polom. Moze samo da se oslobodi onaj koji se tako oseca...a to ce ga uciiti srecnijim, sto moze biti samo dobro...

3. Pa sto ne vencavamo kravu i bika onda?

4. Ne razumem ovu konstataciju i samim tim apsolutno nije svrsishodna.

5. Ne moze se generalizovati tako o vrednostima. Svaki brak ima razlicitu pricu i vrednost. Ljudi koji se vencavaju zbog nekakvih raligioznih i tradicionalnih vrednosti a ne da bi dokazali ljubav i slicno, vencavaju se iz pogresnih razloga.

6. Ja sam ipak za kvalitet a ne kvantitet. Dete su uvek moze usvojiti i tako omoguciti jednom bicu lepsi zivot. Seksualni odnos koji ima za svrhu produzavanje populacije - mislim, sta reci..? bolje da nas je manje a da zivimo bolje nego da nas ima kao mrava pa da ne znamo sta cemo i kud od gladi.

7. Mene su odgajili str8 roditelji. A moje dete bez obzira iz kakvog ce braka biti, imace mogucnost izbora.

8. Isus je ljubav. Ono sto se uradi iz ljubavi a da se pritom direktno ne povredjuju drugi ne moze biti greh.

9. Ima dece koje odrastu bez oba roditelja pa su uspesniji od onih odraslih u normalnim okolnostima. Koja glupost.... bitna je ljubav...

10. Ovo je neka zajebancija, a?

NIKOLA, VOLIM TE NAJVISE NA SVETU! i uzecemo se na leto ako bude srece.. eto...

pa ovde jebe lud zbunjenog...

da li sam ja ovde jedini koji shvata ironiju u svim ovim pravilima? tekst je pobedio! ide predrasuda i onda ide ironicno objasnjenje...

Moram da prokomentarisem prvu stavku.

"Biti gej je neprirodno."

Biti gay je prirodno.
(necemo sad da postavljamo slike lavova ili ne znam cega vec dok se kresu, ako nekom smeta sto se sebi obracam u mnozini :D otvoricemo novu temu "poremecaj visestruke licnosti" aka Golum-Lord of Rings i raspravljacemo )

Sa druge strane zbog cega se neprirodno povezuje sa necim sto je lose?
Mnoge prirodne stvari nisu tako dobre a i mnoge "neprirodne" stvari su dobre.
Da ne ulazimo u filozofiju da neprirodne stvari uopste ne postoje . Kako moze da se stvori nesto sto nije prirodno, iz cega?
Racunar se moze nazvati neprirodnim uredjajem, pa nesto nisam primetio da ga je neko izbacio iz kuce.
Korisnikov avatar
By blenta
svemirski, poenta svake stavke je ironija
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
pa primetio sam :P ali sam morao dodatno da iskomentarisem..posto sam popizdeo u sekundi i negde je moralo da se izbaci :)
Nemam ništa protiv gay brakova. Ali, da bi dva gay-a živeli srećno i zaljubljeno, brak im nije ni potreban, jer brak nije garancija za sreću. Bitno je da između dva muškarca postoji poštovanje, obostrana ljubav, emotivnost, da štite jedan drugog, a brak nije bitan. Ja nikad ne bih stupio u gay brak, ali nemam ništa protiv toga da se drugi reše na taj korak.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ne volim bas da etiketiram ali ajde da pitam

jakov017 jesi ti gej,bisex ili nesto trece?
Korisnikov avatar
By .:Q:.
Blagi off, ali kad su već pomenute životinje - možda je u nekim slučajevima svrsishodno, ali mi je pozivanje na druge životinjske vrste kao na i fiziološku podlogu u cilju advokature neheteroseksualnosti ponižavajuće. Bilo kakvo seksualno ponašanje ljudi je voljno. Deluje mi da u takvim "odbranama" često ispada kao da smo žrtve neke više sile i eto, šta ćemo jadni kad ne možemo protiv toga.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
poenta je u tome sto mnogi ljudi kazu : to nije prirodno kada budem video da se dva jelena u sumi krkaju onda cu da kazem ok je to je prirodno .
(btw citirao sam balasevica ..on je spomenuo to za dva jelena)
-------------------------------
a svakako vazi da smo mi svesna i nadajmo se savesna bica , i znamo sta radimo kad kako i sa kim :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!