- 26 Mar 2011, 01:17
Morao bih ovo da podelim sa nekim,mada sam siguran da ste svakodnevno svedoci iste ili slicne price!
Danas.
Iskljucili mi net(platio poslednji racun a pretposlednji zaboravio)
Krecem u Telekom na Novom Beogradu.da platim prvo racun Posti u Pohorshoj a posle da odnesem racun u Telekom kao dokaz o uplati.
Smor,sta da se radi ali kad je neko zaboravan...tako mu i treba!
Krecem u Postu u Pohorskoj.Kad tamo....
Kao veliko narodno veselje!Oko poste zavija nemo kolo od 250 ljudi!
Saznajem da je danas penzija i odmah odustajem!Krecem u prvu banku nedaleko.Otvorih vrata,unutra manje od 250 ljudi,zagusljivo...kontam i tu penzije.odustajem i tu.
Sledeca banka na 50 metara.Odusevljenje!Banca Intesa!Ispred mene petoro ljudi,Stajem u red.
Tri saltera od kojih samo jedan "radi".Zena mirno prebrojava novac na onom aparatu..frit,frit...tece dvadeseti minut...
Proziva prvog...nastavlja da broji novac....
Lik se zadrzava narednih 15 minuta ispred saltera,ukupno 35 minuta cekam..
U narednih 10 minuta je i njega zavrsila!Nastavlja da broji novac.....
Mi cekamo...
Cuvsi mumlanje proziva sledeceg(fazon:prozvacu sledeceg cisto psiholoski da ostali vide da salter nije prazan)
JA(na glas):SEREM VAM SE U BANKU DVA SATA PAMETNICA BROJI PARE!
Izlazim!
na 100 metara od Intese Rajfhajzen!Oh srece pomislih!
U banci:nigde nikog!
Lik me salje do saltera.Pruzam kroz 20 cm debelo staklo racun za Net i svoju VISA karticu.
Ona:Ne primamo VISA karticu postanske Stedionoce jer nemamo terminal za nju!Podignite kesh na bankomatu pa dodjite!
Ja:zar VISA nije VISA bez obzira na izdavaoca?
Ona:jeste ali mi imamo poseban terminal samo zaq Postansku Stedionicu!
Ja:kakva ste to banka kada ne mogu na Vasem salteru da zavrsim sve nego me terate na bankomat?
Ona:nabacuje nemacki izvestaceno ljubazni osmeh sa primesama korena iz sela nadomak Leskovca!
Podizem novac na bankomatu,vracam se u istu banku,placam konacno racun.provizija 80 dinara!
Ajde..
Vracam se u Telekom,pokazujem polunaspavanom masnom sluzbeniku placen racun.Lik nit romori nit zubori!
Vraca mi racun.Sledeci.
Ja:Kada ce mi biti ukljucen internet?
On:Valjda danas ne znam....ZEVA!!
Odlazim!
Vec izgladneo,prilazim jednom"restoranu" od dasaka sa suberom za pljeskavice.
Ja:Pljeskavicu,molim Vas.
Prodje 3 minuta...posmatram ...U staklenom "izlogu" obasjanom danasnim toplim suncem prilozi sa sasusenim skramama po povrsini...krastavac bez boje,luk od pre 5 dana.
Ja pitam radnicu:Zasto drzite priloge na ovom suncu van rashladne vitrine?
Ona:STA?
Ja:Ne kaze se STA nego MOLIM!?....ponovim pitanje...
Ona:U moj se kraj,izvinite kaze STA,a vi ovdi sto pricate tako mene bas briga!
Ja:A iz kog ste kraja Vi?
Ona:Ja sam iz Vlaskog kraja,gospodine!
Ja:Vlasi su fin i kulturan narod, to nema veze sa krajem iz koga poticete vec sa kucnim vaspitanjem!
Ona:Izvinite,jeste Vi danas nesto nervozni pa se istresate na mene???!!!
Ja:Jesam pomalo nervozan,priznajem,ali ne toliko da bih se svadjao sa Vama!Samo sam Vam postavio pitanje na koje nisam dobio odgovor:Zasto vam lako kvarljivi prilozi stoje van rashladne vitrine?
Ona: Pitajte sefa!
Ona(komentarise sa koleginicom);pa i kod ove dole(kiosk 100 metara nize) prilozi stoje u vitrinu pa se jos niko nije otrovao!!
Ja:A kako Vi znate da se niko nije otrovao?
Ona: Pa valjda bi dosli da se zale!
Ja: Da li vi mislite kao domacica da je to u redu!?
Ona:Nesto od priloga?
Danas.
Iskljucili mi net(platio poslednji racun a pretposlednji zaboravio)
Krecem u Telekom na Novom Beogradu.da platim prvo racun Posti u Pohorshoj a posle da odnesem racun u Telekom kao dokaz o uplati.
Smor,sta da se radi ali kad je neko zaboravan...tako mu i treba!
Krecem u Postu u Pohorskoj.Kad tamo....
Kao veliko narodno veselje!Oko poste zavija nemo kolo od 250 ljudi!
Saznajem da je danas penzija i odmah odustajem!Krecem u prvu banku nedaleko.Otvorih vrata,unutra manje od 250 ljudi,zagusljivo...kontam i tu penzije.odustajem i tu.
Sledeca banka na 50 metara.Odusevljenje!Banca Intesa!Ispred mene petoro ljudi,Stajem u red.
Tri saltera od kojih samo jedan "radi".Zena mirno prebrojava novac na onom aparatu..frit,frit...tece dvadeseti minut...
Proziva prvog...nastavlja da broji novac....
Lik se zadrzava narednih 15 minuta ispred saltera,ukupno 35 minuta cekam..
U narednih 10 minuta je i njega zavrsila!Nastavlja da broji novac.....
Mi cekamo...
Cuvsi mumlanje proziva sledeceg(fazon:prozvacu sledeceg cisto psiholoski da ostali vide da salter nije prazan)
JA(na glas):SEREM VAM SE U BANKU DVA SATA PAMETNICA BROJI PARE!
Izlazim!
na 100 metara od Intese Rajfhajzen!Oh srece pomislih!
U banci:nigde nikog!
Lik me salje do saltera.Pruzam kroz 20 cm debelo staklo racun za Net i svoju VISA karticu.
Ona:Ne primamo VISA karticu postanske Stedionoce jer nemamo terminal za nju!Podignite kesh na bankomatu pa dodjite!
Ja:zar VISA nije VISA bez obzira na izdavaoca?
Ona:jeste ali mi imamo poseban terminal samo zaq Postansku Stedionicu!
Ja:kakva ste to banka kada ne mogu na Vasem salteru da zavrsim sve nego me terate na bankomat?
Ona:nabacuje nemacki izvestaceno ljubazni osmeh sa primesama korena iz sela nadomak Leskovca!
Podizem novac na bankomatu,vracam se u istu banku,placam konacno racun.provizija 80 dinara!
Ajde..
Vracam se u Telekom,pokazujem polunaspavanom masnom sluzbeniku placen racun.Lik nit romori nit zubori!
Vraca mi racun.Sledeci.
Ja:Kada ce mi biti ukljucen internet?
On:Valjda danas ne znam....ZEVA!!
Odlazim!
Vec izgladneo,prilazim jednom"restoranu" od dasaka sa suberom za pljeskavice.
Ja:Pljeskavicu,molim Vas.
Prodje 3 minuta...posmatram ...U staklenom "izlogu" obasjanom danasnim toplim suncem prilozi sa sasusenim skramama po povrsini...krastavac bez boje,luk od pre 5 dana.
Ja pitam radnicu:Zasto drzite priloge na ovom suncu van rashladne vitrine?
Ona:STA?
Ja:Ne kaze se STA nego MOLIM!?....ponovim pitanje...
Ona:U moj se kraj,izvinite kaze STA,a vi ovdi sto pricate tako mene bas briga!
Ja:A iz kog ste kraja Vi?
Ona:Ja sam iz Vlaskog kraja,gospodine!
Ja:Vlasi su fin i kulturan narod, to nema veze sa krajem iz koga poticete vec sa kucnim vaspitanjem!
Ona:Izvinite,jeste Vi danas nesto nervozni pa se istresate na mene???!!!
Ja:Jesam pomalo nervozan,priznajem,ali ne toliko da bih se svadjao sa Vama!Samo sam Vam postavio pitanje na koje nisam dobio odgovor:Zasto vam lako kvarljivi prilozi stoje van rashladne vitrine?
Ona: Pitajte sefa!
Ona(komentarise sa koleginicom);pa i kod ove dole(kiosk 100 metara nize) prilozi stoje u vitrinu pa se jos niko nije otrovao!!
Ja:A kako Vi znate da se niko nije otrovao?
Ona: Pa valjda bi dosli da se zale!
Ja: Da li vi mislite kao domacica da je to u redu!?
Ona:Nesto od priloga?