Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Aktivne ili pasivne?

više aktivna
22
56%
više pasivna
17
44%
By alexandermagic
Sa stalnim partnerom mogu bit' i uni, sa svima ostalim isključivo aktivna bez mogućnosti da bude drugačije. :maljkovic:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by Galateja

Ne mislim ja da je pasivnost slabost, samo sam primetila da nije redak slučaj da se ljudi stide da kažu da su pasivni. Uzgred, još nisam čula da neko koristi izraz aktivuša kao pežorativan dok sa pasivušom nije slučaj.
ja sam imala utisak da je baš obrnuto (sa tim aktivuša i pasivuša) :neznam:

Originally posted by Hys.

Meni je kod muskaraca uska.

Ali bih htela doista da mi se to lepo definise na sta se misli pa da i odgovorim.

:cekam:
Originally posted by Galateja

Ako ti je podela kod muškaraca jasnija napravi paralelu (sa transferom rupe :giggle: ) sa dve žene. Jedna obljubljuje, a druga 'prima'. Nadam se da sam bar malo jasnije. Većina devojaka je uni, ali ipak neka od te dve uloge više prija. :awesome:
znači ako sam dobro skontala, ovako grubo da izložim, imamo dva skupa delova ženskog tela (+ poneko pomogalo), npr. {prsti, jezik, strap,...} i {genitalni delovi tela tela}, i onda uparimo dva elementa, i ukoliko je jedan od tih dva iz jednog skupa a drugi iz drugog skupa - podela (mi) je jasna.

onT: zavisi u velikoj meri od partnerke.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by emo_haos_

znači ako sam dobro skontala, ovako grubo da izložim, imamo dva skupa delova ženskog tela (+ poneko pomogalo), npr. {prsti, jezik, strap,...} i {genitalni delovi tela tela}, i onda uparimo dva elementa, i ukoliko je jedan od tih dva iz jednog skupa a drugi iz drugog skupa - podela (mi) je jasna.
:lol: :lol: :lol:

Genijalno!!!
By Bombina
ipak samo lozite se,ja sam iskljucivo pasivna,ponosna,romanticna
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Hvala Bogu, oba.

Sa nepoznatima vise aktivna. Saa zenom na koju sam upucena ne vise, ali duze pasivna.
U fantazijama? Iskljucivo aktivna.
U snovima? Nerazlucivo uni.
Korisnikov avatar
By Kittrie
zar vec nije bila neka slicna tema?

no, bla bla bla..
mogu biti sve i svja, zavisi od situacije, osobe..faze, kako god.

postoji ,mislim, samo jedna NEPROMENLJIVA stavka:
u manje intimnim situacijama sam iskljucivo aktivna.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by emo_haos_

ma ti skupovi, kao i sva matematika, na kraju krajeva, su cista simplifikacija ;)
moze vrlo pasivno da se ide down on someone. aktivno moze i da se daje i uzima. ili prima, stagod.

ako se vec tucam sa nekim, anything goes. s tim sto nema sanse da budem jebena tetka pasivusa :mirnatetko:
Korisnikov avatar
By bas bleu
^'tis just me being awkward in a context, nowt else ;)
Korisnikov avatar
By Galateja
Šta mislite, da li uloga u seksu govori nešto o ličnosti?
Korisnikov avatar
By Hys.
^Verovatno, samo ja ne bih sebi dozvolila da ulazim u to sta govori.

Dovoljno mi je da se zadrzim na tome da mi govori -"njena uloga/trip/ meni odgovaraju"
Korisnikov avatar
By Blady
^ da, da volim da dominiram :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Volim teme kada sebi moram da quotujem uvodni post, jer cu zaboraviti sta treba da pisem.
Za mene je sex 'kompletan' ako se obe partnerke nadju u obe uloge (istovremeno ili naizmenicno, nema veze). Nekad vise uzivam kao pasivna strana, nekad kao aktivna, ne bih mogla da se opredelim za samo jedno, mada sam u dosadasnjim vezama cesce bila aktivna. Mada, smara me ako se nadjem u ulozi dominantnije, uslovno receno, i kada druga strana od mene ocekuje da budem i planer i organizator i realizator svake akcije. Pasivnost u krevetu podnosim, ali ne i u svakom drugom segmentu zivota. Naravno, desava se da se seksualne energije ne poklope, nije to tragedija. Moze se raditi na tome i prevazici eventualno, a moze se i potraziti druga partnerka. Mislim da pasivnost nije slabost, sve dok moze da se drzi pod kontrolom i ponekad iskljuci. Mrtva puvala nisu nimalo seksi, pa makar izgledala kao Adriana Lima. Isto tako, ne mislim ni da je aktivnost obavezno garant dobrog seksa. A nije lose ni ponekad iskljuciti baterije i prepustiti se drugoj strani.
U svojim mastarijama sam uglavnom u pasivnoj ulozi.
heh, ja sam univerzalna, bez obzira na partnere/ke. Bilo bi mi jako smoreno da uvek samo lezim ili da uvek ja budem on top.
Korisnikov avatar
By Galateja
@W. - Pa retko koja cura da je isključivo samo aktivna ili pasivna, ali najčeše se jedno od ta dva više voli, tj. češće inkorporira u sanjarenja.

Ja volim u seksu da se prepuštam, ali ne iz lenjosti već je to deo mog seksualnog stila.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Wilhelmina

Bilo bi mi jako smoreno da uvek samo lezim ili da uvek ja budem on top.
E, to sam cekala :lol:

To nije samo lezim, koliko sam shvatila definiciju (na kojoj sam insistirala) vec "samo ja bivam penetrirana".
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Hys.
Originally posted by Wilhelmina

Bilo bi mi jako smoreno da uvek samo lezim ili da uvek ja budem on top.
E, to sam cekala :lol:

To nije samo lezim, koliko sam shvatila definiciju (na kojoj sam insistirala) vec "samo ja bivam penetrirana".
Pa, ne... Mislim, mogu ja da budem i aktivna i penetrirana... ili da samo lezim i penetriram... Mozda malo masim temu, izgleda da se ovde radi o odnosu davacica/primacica... or not...
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja sam bre aktivna i vezana!
Da vish ti to!

:cowboy:

Da, radi se o primaoc/davaoc odnosu. Kolko sam skapirala Galateju.
Korisnikov avatar
By Galateja
Recimo. ;)
Mada ja to volim da proširim i na druge seksualne aspekte. Primera radi, žena koja liže, pentrira itd. je aktivna, a ona koja prima prst, strep, jezik itd. je pasivna. Ja volim aktivne + dominantne žene.
Digresija: da li se neko seća scene iz Rana kada Gorica Popović skače po penisu Mikija Manojlovića, a on se ne pomera. I tako seksajući se oni razgovaraju a Miki progovara 'ćuti kad te jebem'. :lol: Tu jeste diskutabilno ko je a. a ko p. Ja volim pasivnost povezanu sa submisivnošću.
Korisnikov avatar
By Hys.
jbt kako ja mrzim tu scenu.
kako mrzim scene seksa u domacim filmovima tacka.

:kesa:
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
aktivna!
aktivna!
aktivna!
( ako dovoljan broj puta ponovim, možda i poverujem )
Korisnikov avatar
By Blady
Ne znam... i dalje mi se preplicu te dve stvari...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!