Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Stalno sanjam tatu (umro je 2005.) i bivšu devojku. Bukvalno, nema jutra a da ne sanjam nekog od njih dvoje ili oboje.
Da li vi imate opsesivne snove i kako tumačite tu pojavu?
Korisnikov avatar
By Blady
U poslednje vreme sex, non stop sanjam sex.
A posledica je nejebica.
Korisnikov avatar
By acid drop
noćas sam prvi put sanjala S. :drama:

hoću još. :hyper: :veverica: :hyper: :veverica: :hyper:
Korisnikov avatar
By castor
Stalno me na istom pesackom prelazu udara automobil. Ne znam sta je uzrok, nemam trauma vezanih za saobracaj.
Korisnikov avatar
By acid drop
e, daj da lepo odgovorim na temu.

nemam te opsesivne snove, tj. nikad mi se ne dešava da danima sanjam jedno te isto.
ali imam neke snove koji se javljaju povremeno i sanjam slične stvari godinama.

lomljenje zuba, npr. fuj.
ili sanjam kako ležim u krevetu u mraku i uvek se plašim nečega spolja, tj. nešto vreba na balkonu, napolju.

i da, još da dodam da kad god vidim mesec (pre spavanja ili u toku noći) obavezno imam noćne more.
Korisnikov avatar
By Misfit
Dva najgora tipa košmara koji mi se periodično vraćaju jesu: raspadanje i ispadanje zuba i strah od padanja na velikim visinama. Ovo drugo verovatno ima veze sa strahom od gubljenja kontrole, a za ovo prvo mi je jedan budding psiholog rekao šta znači, ali sam se potrudio da zaboravim. :)

Izvesna mesta i scene znaju da se vraćaju s vremena na vreme, neka čak i i iz ranog detinjstva, kao i vlažni snovi usled nejebice. :D
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Galateja

Stalno sanjam tatu (umro je 2005.) i bivšu devojku. Bukvalno, nema jutra a da ne sanjam nekog od njih dvoje ili oboje.
Da li vi imate opsesivne snove i kako tumačite tu pojavu?
Babu tako živo sanjam, tu, pored mene - da skačem iz kreveta da je zagrlim...A onda kad shvatim da je to bio san...ma jedna neopisiva milina (not) od koje bih najdaĐe da ridam. Sjeban do duboko u dan posle takvih snova.

Pojavu (i bez mnogo Frojda) tumačim time da mi je teško što je nema i da mi nedostaje.

Nedostaju mi MNOGI, ali ovo je ipak slučaj nepovratnog gubitka.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mislim da se te osobe u snovima koji se mogu oznaciti kao opsesivni ili teski vezuju prvo za ono sto one predstavljaju za nas pa onda za njihove licnosti ili je bar tako kod mene.

Nemam opsesivne snove, bar ja ih ne bih tako definisala, ali teske da, ponekad i to se odnosi na jednog bivseg. Ti snovi ne dolaze cesto, u stvari kako vreme odmice sve su redji. Ali kad dodju uvek me uznemire, bas je skoro bio jedan san, vec sam ga opisivala na forumu...

Prvo je taj nivo onog sto on predstavlja za mene. Na jedan nacin to je zivot koji je mogao biti jednostavan ili sam ga ja zamisljala kao jednostavnog. Sa druge strane on i taj nas odnos uticao je dosta na mene i kasnije te bar zacetak mnogih stvari koje sam cinila/postigla se nalazi tu. A onda on kao osoba, mada ako mi nedostaje nesto to je ona osoba koja je bila i ja ona nekadasnja a ne ono sto smo danas. U realnosti ja izbegavam susret sa njim, a taj susret moze uvek lako da se dogodi jer blizu stanujemo. Imam zelju da postignem jos nesto na ovom mom putu, kad se to dogodi onda mogu da ga i susretnem, nece smetati. Kraj se vezano za njega dogodio pre mnogo godina a taj susret je kraj u mojim mislima, trenutak kad se potvrdjuje daljina, veselost, zadovoljstvo na ovom drugom putu. Mislim da ce tada i ti povremeni snovi nestati.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
jedno vreme ti zubi ispadajući
jedno vreme su mi pucali u glavu, a niko mi nije verovao

pupu, da se ne ponove.

ne znam kako da ih tumačim, zaista. pokušala sam neke paralele vući, ali niš'.
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
jedan san mi se ponavlja od kad znam za sebe. ranije sam to sanjala skoro svako vece, ali kako godine prolaze tako je sve redje. sad sanjam to manje vise...jednom u dva meseca.

kuca u skoplju, zena koja predstavlja moju kumu me nosi na rukama (ja sam beba od mozda par meseci) u zadnje dvoriste i za svakim njenim korakom se pojavljuju zmije. mnogo zmija. kuma i ja nestajemo iz "kadra", cuje se vrisak, moje zuto odelce pada na zmije i zmije prekrivaju odelce. i tu se budim.
pokusavala sam da shvatim san, pouku, poruku, znacenje... ne polazi mi za rukom nikako. :ozbiljan:

imam i svoj grad, svaki put isti raspored kuca, ljudi normalno zive svoj zivot (kao kad se ide kod bake na selo. iako nisi tamo svaki dan, ljudi nastavljaju svoj zivot :lol: ), a ja se vozam ulicama u crvenim kolima koja inace nemaju volan, vec neke dugmice :lol:

i desava mi se da imam snove u delovima, I, II i III obicno :lol: po 3 veceri vezani snovi. :bubblegum:

e da, i naravno posle dobre zurke, pijanke...kako kog...zurka se nastavlja u snu. :lood:
By Ulix
Ne bih baš upotrebio reč opsesivno, ali jedno vreme sam sanjao seriju snova koji su bili kao neka vrsta varijacije na temu smrti. Svaki san je imao isti ishod i isti početak i isti sled događaja, ali su se moja razmišljanja u snovima menjala svaki put, tj. istim događajima sam svaki put pripisivao različita značenja. Bili su mi jako zanimljivi ti snovi. :)
Korisnikov avatar
By starsailor
non stop sanjam.
kada nisam ok psihicki ili nisam svesna da nisam ok, onda sanjam kako sam u bolnici i ceka me operacija ili sam na shtakama.
uglavnom znam i razumem svoje snove.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zvuči uznemirujuće.

Nemam tih problema, ili ih makar nisam svestan.
Korisnikov avatar
By dharmox
Uvek sanjam isti san kad sam uznemiren, ali u njemu nema živih bića - samo kamenjar, more plitke vode i neke sojenice.
Korisnikov avatar
By acid drop
opet sam sanjala S.
druga noć za redom.

ovi snovi postaju opsesivni. :dance:
Korisnikov avatar
By taurus
ja Severinu sanjam cesto,u svim mogucim ulogama ,cak i ko kasirku u maxiju
Korisnikov avatar
By hlaefdige
imala sam serije uzasnih kosmara koji su mi smetali cak i u svakodnevnom funkcionisanju...radilo se o nekim duhovima i demonima i imali su onaj grozan element budjenja u samom snu
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Sest meseci psihoterapije mi je bilo potrebno da prestanem da imam jedan san.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by hlaefdige

imala sam serije uzasnih kosmara koji su mi smetali cak i u svakodnevnom funkcionisanju...radilo se o nekim duhovima i demonima i imali su onaj grozan element budjenja u samom snu
san u snu
i to sam imala
grozno, zaista
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
cini mi se da je to ispadanje zuba prilicno cesto u snovima
Korisnikov avatar
By Delete
Periodicno sam imala te opsesivne snove, nakon dozivljaja, zbog kojih sam se uzbudjivala neposredno pre same serije snova. Ali, te serije su se retko desavale i nikad nisu trajale duze od mesec dana.
Premda, desava mi se da periodicno (svakih nekoliko meseci) odsanjam poneki san u kojem sanjam zmije, nakon kojih se osecam prestravljeno i posle ih danima analiziram, trazeci bilo kakvu povezanost sa realnoscu, ali uzalud.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by 4NY K3Y

cini mi se da je to ispadanje zuba prilicno cesto u snovima
kako kome...

vračare uvijek kažu da će ti u slučaju sanjanja zubi kako ispadaju netko blizak umrijeti :D
Korisnikov avatar
By Kittrie
hm, ne.

ali mi se godinu dana motiv vode/mora sa plazom,
otvoren prostor, provlacio kroz snove sigurno 2-3 puta nedeljno.

kako doslo, tako i prestalo.

{a tumacim to.. distanciranjem od, odlaganjem bitnih stvari koje ce mi doneti taj prosecan zivotni nemir
-nikad nisam usla u vodu, samo sam je gledala sa strane}
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja nekad (jednom do dva puta mesečno) kako me na jednom prelasku pruge (obeležen, ima prelaz, semafor sve) udara voz koji ja nisam video iako sam pažljivo pogledao sa obe strane pre nego što sam prešao (nisam ga čuo jer imam sluške u ušima). I kada me udari film se naglo zaustavi ja polako letim kroz vazduh i osećam kako mi se kosti ruke i noge na strani koja je udarena lome. Ništa ne boli ali osetim kako se razdvajaju kao da se raspadam, i to traje dugo.

Strašno je što ja taj prelaz prolazim svakog dana na putu do posla i tripujem se da će me udariti voz. Skinem sluške, stanem, pogledam levo i desno i pretrčim munjevito. Svi me bledo gledaju, al' ništa bleđe nego obično.
Korisnikov avatar
By Madonna
nope.

tumačim to kao neki unsolved problem, unfinished business, unanswered questions... and it haunts you
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!