Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Shmi
@Paki veoma mi je drago sto ce deo od zurki ici ovom decku. Da me ne shvatis pogresno... ali mislim da bi ponekada trebao da izneses neki detalj koji mi ostali ne znamo... Samo iz jednog razloga, mnogima u pocetku ova cela prica smrdi... srecom ja te poznajem i polazim od toga da cim si ti upucen u celu pricu da je to istina... ali ja znam par njih koji ne veruju da je ovo stvarno sve istina a u mogucnosti su da pomognu na razne nacine... cak je i predlozeno da se skokne do njega i decka u njihov gradic da se malo promuvamo i razonodimo njega...
Korisnikov avatar
By Paki
On je sam vec izneo dosta detalja na prethodnih 11 strana, sto sam ja u par postova jasno potvrdio.

A potvrdio sam ih vrlo jednostavno - dosao sam do njegovog telefona, nazvao ga, razgovarao vise puta sa njim i njegovim deckom, davao korisne savete i opcije, umirivao ih i animirao na akciju.

Masovnije ste se ovde trgli tek kada ste dobili potvrdu da je zgutao tablete.

Nije tesko biti samo malo proaktivniji i samo malo manje lenj. Naknadna griza savesti je ok, ali prebacivanje sopstvene neodgovornosti drugima nije nikako ok.
Korisnikov avatar
By CamelArcher
Nesto mi se vise cini da mnogi ovde zele da se izreklamiraju kao divni i plemeniti ljudi,nego sto zaista od srca zele da mu pomognu.
Korisnikov avatar
By Dina
Novac ce Viktorcetu pomoci bez obzira da li je uplacen od srca ili ili sa pola srca ili sa kakvim drugim motivom :dina:
Korisnikov avatar
By CamelArcher
Mozda bi mu vise pomoglo da ga neko ko zivi sam u svom stanu pozove da zivi kod njega i pruzi mu smestaj i hranu dok ne nadje posao i bude u stanju da placa sebi privatan smestaj.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by J...

Za uplate iz inostranstva mora da otvori devizni racun u banci i trazi instrukcije za uplatu tj. IBAN i SWIFT kodove, onda ce da dobije posebne podatke za uplate u evrima, posebne za dolarske uplate.

A za uplatu mora da ostavi podatke: ime i prezime, naziv i adresa banke, SWIFT kod banke i IBAN broj tog deviznog racuna u medjunarodnom formatu.

MIslim da Komercijalna banka uzima nekih 5 evra depozit pri otvaranju deviznog racuna, neke druge banke ne uzimaju.
ok, viktorce92, možeš li ti ovo da uradiš, pa da nama koje/i smo van srbije pošalješ te podatke na u2u?
Korisnikov avatar
By blenta
Paki, znam da si verovatno zauzet
i da imas milion stvari i bez viktora
a i sa viktorom

ali mozes li ti da mu pomognes da odradi ovo sto treba kod banke
za dolarske i eurske uplate

a ida nam kazes sta je generalni plan
tj sta radimo da ga napravimo na sustainable

btw jel smo pokusali nesto sa ck, social services?
Korisnikov avatar
By Paki
Pokušano je sa soc. službom, ali je mrljava situacija tu... Za biro mora da čeka do juna, dok mu ne istekne penalty...

Nije ništa teško otvaranje deviznog računa, samo treba istražiti da li postoji neka banka koja ne uzima depozit pri otvaranju.

Neću biti slobodan da se ičim bavim do sutra, iako je danas nedelja...
Treba da se čujem još jednom sa njim i njegovim dečkom, da izanaliziramo detaljnije trenutnu situaciju, pa ćemo nakon toga izlistati ovde šta je generalni plan i poboljšati ga ako bude trebalo uz vaše sugestije.
Korisnikov avatar
By Shmi
Originally posted by Paki

On je sam vec izneo dosta detalja na prethodnih 11 strana, sto sam ja u par postova jasno potvrdio.

A potvrdio sam ih vrlo jednostavno - dosao sam do njegovog telefona, nazvao ga, razgovarao vise puta sa njim i njegovim deckom, davao korisne savete i opcije, umirivao ih i animirao na akciju.

Masovnije ste se ovde trgli tek kada ste dobili potvrdu da je zgutao tablete.

Nije tesko biti samo malo proaktivniji i samo malo manje lenj. Naknadna griza savesti je ok, ali prebacivanje sopstvene neodgovornosti drugima nije nikako ok.

Paki,da se razumemo, nista ja tebi ne zameram niti prebacujem neku odgovornost, posebno nista vezano za tvoj posao,daleko od toga.
Licno, temu pratim od kako je nastala i kao sto sam rekla u mom prvom postu u ovoj temi - nisam u poziciji da pomognem decku ni na koji nacin nazalost.
Mene licno jeste veoma potreslo kada sam procitala da je decko pokusao samoubistvo i da priznajem da sam to tek onda podelila sa mojom okolinom u real zivotu jer sam se bila potresla. Tako je i doslo do te teme da bi osobe preko puta mene mogli da pomognu na ovaj ili onaj nacin... Medjutim, moram da naglasim da im je bilo u pocetku sumnjiva cela prica jer moras priznati da decko nije uvek jasan u svojim odgovorima kada su ga razni forumasi pitali prosta pitanja... kako je blokiran u birou, kako ovo,kako ono itd...
Rekoh ti lepo da sam ja licno poverovala u celu ovu pricu cim si se ti licno prvi put oglasio na temi, ali ja te poznajem... a ove osobe preko puta mene te ne poznaju niti su na gay sceni... Zaista nista licno samo kazem kako jeste sa ove moje strane, zato sam i napomenula da bi mogao neki podatak da izneses... jer si ti jasniji u iznosenju podataka - kakva je tacna situacija...

Ja verujem u tebe Paki, da ces se pobrinuti da se decku pomogne u svakom smislu... i veoma mi je drago sto se dosta njih javilo da mu pomogne finansijski... Medjutim, nije losa ni ta ideja da se ko je u mogucnosti da skokne do njih da se upozna sa tim momcima i da se razonode... da bi se decko malo oslobodio psihickog pritiska...
By J...
Mislim da banka Intesa ne uzima depozit.
Korisnikov avatar
By viktorce92
Prvo da razjasnim par stvari...
Ja sam odgovorio na svako pitanje a pitanje o birou msm da zausima citavu jednu stranu pa ko nije video da ponovim:
Pravo na biro sam izgubio jer se nisam javio u novembru a nisam se javio jer nisam bio u mogcnosti(zivim u gradu koj ne poseduje zeleznicu-Krusevac,trebao sam da se javim u Cupriji-gradu do koga bi tesko nasao stop u to doba godine)
para nisam imao za autobus kao sto ih ni sada nemam.Sto se mojih podataka tice valjda je razumljivo da necu tek tako da objavim sve svoje podatke na internetu u Srbiji jer bi lako mogli biti zloupotrebljeni a sumnjam da bi to uradio jos neko.
Koga nesto zanima neka pita...
Para nemam ni ovaj moj obican dinarski racun da placam a kamoli devizni koj kosta jos bar 5x vise...
Moja situacija logicno moze da se zakljuci,Gde god sam otisao naisao sam na zatvorena vrata.
Korisnikov avatar
By viktorce92
Poverenje imam u Lazara i on zna sve sto treba da zna ,sto se ostalih tice ipak nemam toliko poverenja da bi objavio sve os ebi tako javno jer ipak ovo je Srbija.
Korisnikov avatar
By viktorce92
Kada bih znao i bio siguran da su svi dobronamerni(a stoi je u Srbiji retkost)
verovatno bi objavio mnogo vise konkretnih podataka ali ovako virtuelno i javno ne mogu jer bih time mogao sebe jos vise da ugrozim a to svakako ne zelim.
Korisnikov avatar
By viktorce92
sto se tice IBAN-a i SWIFT-a pitacu mada nisam sigurab kakvi su uslovi i koliko bi ja bio u mogucnosti da takav racun otvorim i/ili odrzavam...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by viktorce92

Kada bih znao i bio siguran da su svi dobronamerni(a stoi je u Srbiji retkost)
verovatno bi objavio mnogo vise konkretnih podataka ali ovako virtuelno i javno ne mogu jer bih time mogao sebe jos vise da ugrozim a to svakako ne zelim.
pa eto, u lazara imaš poverenja, a on zna ogroman broj ljudi sa foruma i mislim da je savršeno sposoban da proceni kome možeš bez straha da proslediš svoje podatke.

dalje, devizni račun možeš da otvoriš i besplatno. ima banaka koje ne naplaćuju ni otvaranje ni održavanje takvog računa. evo nekog spiska koji sam našla na netu (tekst je od pre 4-5 meseci, ali možeš da nazoveš banku koju odabereš i proveriš da li ovi uslovi i dalje važe):

Banka.....................................Otvaranje...........Održavanje.........................Zatvaranje
„Folks banka”...........................besplatno............besplatno.............................besplatno
„Banka Inteza”........................besplatno..............besplatno............................100 din
„Komercijalna banka”...............besplatno.............besplatno ............................200
„Hipo Alpe-Adrija banka”..........besplatno..............besplatno ............................500
„Rajfajzen banka”....................besplatno..............besplatno.............................200

(izvor: http://www.24sata.rs/vesti.php?id=86214, nije loše ni ceo tekst da pročitaš)

dakle, ne mora ništa da te košta (samo treba da potrošiš malo vremena), a može da ti koristi. s obzirom da se već, koliko vidim, javilo 5-6 ljudi koji nisu u srbiji, a hteli bi da ti pomognu. a niko od nas ne može ništa da ti uplati ako nemaš devizni račun.

i na kraju, ne bih da ti popujem, ali mislim da bi bilo dobro da se okaneš dokazivanja bilo čega i odgovaranja bilo kome ko ti ovde postavlja glupa pitanja. ko do sad nije skontao u kakvoj si situaciji, ne mora ni da skonta. umesto toga, bilo bi puno korisnije da se koncentrišeš na stvari koje ti, koliko-toliko, mogu pomoći da prebrodiš ovo što ti se sad dešava.

za početak, otvori taj račun. :)

a ništa te ne košta ni da se javiš ljudima koji 'oće da odete na kafu. :yes:
Korisnikov avatar
By viktorce92
hvala puno na informacijama,sutra cu se raspitati detaljnije o otvaranju takvog racuna,ne odbijam nikog ali iz tehnickih razloga malo je verovatno da cu da idem na kafu u BG...
By J...
Trazi da ti otvore devizni racun za uplate, ne stedni. I ne kosta to nista, uzimaju neki procenat provizije samo kad ti legnu pare na racun. Raspitaj se za detalje.
Korisnikov avatar
By viktorce92
sada citam ovaj tekst o racunima ciji link mi je poslat.
Korisnikov avatar
By Shmi
Da pojasnim, nisam mislila na intimne tvoje privatne podatke da se objavljuje... iskljucivo sam mislila na to da se potvdi prica da jeste istinita(zbog drugih kojima prica smrdi na prvu loptu) i eventualno plan i nacin da se rese problemi kakvi god da su...

Jasno je da ima svakakvih ljudi ali tako i dobronamernih ljudi koji mogu i zele da ti pomognu...

Takodje nisam mislila da dodjes u Bg nego da se skokne do tvog mesta. Cim budem u bilo kakvoj prilici da pomognem na bilo koji nacin, svakako cu te kontaktirati na u2u.
Korisnikov avatar
By Andjeo_Sa_Greškom
Originally posted by CamelArcher

Mozda bi mu vise pomoglo da ga neko ko zivi sam u svom stanu pozove da zivi kod njega i pruzi mu smestaj i hranu dok ne nadje posao i bude u stanju da placa sebi privatan smestaj.
Koliko je meni poznato on ima decka kod koga zivi ... :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Ferdie
Koji samo što ga nije izbacio, koliko sam ja razumela.

Originally posted by CamelArcher

:up:
Korisnikov avatar
By Ferdie
Pa tako je pisao u početku...Dečko mu živi sa majkom, i samo je pitanje kad će morati da ode...I da je dečko pomalo netrpeljiv prema njemu...
Korisnikov avatar
By Dina
A taj stranac sto bi ga eventualno primio kao bice bolji od decka? :misli:

Mislim da je bolje poci od sebe, znaci ako mogu nekako da pomognem to ucinim... a ako ima neka dobra dusa da ucini vise, i puno vise - utoliko bolje.

Viktorce,
ovi ljudi koji su ti se javili iz inostranstva nisu homofobi ili nesto slicno, a mislim da ce ti i Paki potvrditi tako da - otvaraj devizni racun i posalji podatke sto pre da ti i parice sto pre stignu :)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 19
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!