Originally posted by viktorce92
Kada bih znao i bio siguran da su svi dobronamerni(a stoi je u Srbiji retkost)
verovatno bi objavio mnogo vise konkretnih podataka ali ovako virtuelno i javno ne mogu jer bih time mogao sebe jos vise da ugrozim a to svakako ne zelim.
pa eto, u lazara imaš poverenja, a on zna ogroman broj ljudi sa foruma i mislim da je savršeno sposoban da proceni kome možeš bez straha da proslediš svoje podatke.
dalje, devizni račun možeš da otvoriš i besplatno. ima banaka koje ne naplaćuju ni otvaranje ni održavanje takvog računa. evo nekog spiska koji sam našla na netu (tekst je od pre 4-5 meseci, ali možeš da nazoveš banku koju odabereš i proveriš da li ovi uslovi i dalje važe):
Banka.....................................Otvaranje...........Održavanje.........................Zatvaranje
„Folks banka”...........................besplatno............besplatno.............................besplatno
„Banka Inteza”........................besplatno..............besplatno............................100 din
„Komercijalna banka”...............besplatno.............besplatno ............................200
„Hipo Alpe-Adrija banka”..........besplatno..............besplatno ............................500
„Rajfajzen banka”....................besplatno..............besplatno.............................200
(izvor:
http://www.24sata.rs/vesti.php?id=86214, nije loše ni ceo tekst da pročitaš)
dakle, ne mora ništa da te košta (samo treba da potrošiš malo vremena), a može da ti koristi. s obzirom da se već, koliko vidim, javilo 5-6 ljudi koji nisu u srbiji, a hteli bi da ti pomognu. a niko od nas ne može ništa da ti uplati ako nemaš devizni račun.
i na kraju, ne bih da ti popujem, ali mislim da bi bilo dobro da se okaneš dokazivanja bilo čega i odgovaranja bilo kome ko ti ovde postavlja glupa pitanja. ko do sad nije skontao u kakvoj si situaciji, ne mora ni da skonta. umesto toga, bilo bi puno korisnije da se koncentrišeš na stvari koje ti, koliko-toliko, mogu pomoći da prebrodiš ovo što ti se sad dešava.
za početak, otvori taj račun.
a ništa te ne košta ni da se javiš ljudima koji 'oće da odete na kafu.