- 17 Mar 2011, 05:55
Da, samo potencijal...
Moj IQ mjeren od kliničnog psihologa, procjenjen na 165. U testiranju za MENSU rezultat je bio 167.
Unatoč tome, pojam višedimenzionalnosti uspio sam shvatiti/"vizualizirati" (izvan matematičkih pisanija) tek nedavno i sasvim slučajno. Također, stalno sam mislio da fotoni moraju imati neku masu, a zatim pročitao negdje da nemaju masu...
No, fizika nije moje područje, mol. biol. jest. Tu imam najviše problema s nedovoljno kolegija iz kemije, drhtanjem ruku ("mladost = ludost, je 'l...), a općenito jako dugo mi treba da se sjetim koja je lijeva, a koja je desna strana. Onda napravim pogled kao da prinosim ruku licu da pogledam koliko je sati, pa znam di je lijeva.
Ignorant sam za glazbu, no relativno dobro sam crtao i imao nekog talenta usprkos činjenici da imam jedan od onih oblika daltonizma...
Imam puno F ... dijagnoza, asocijalan sam, "mnome vlada moj superego" i tak...
Zatim sam gay još, imam dlakava ramena i leđa, mogu micati ušima (a budući da nosim naočale) to zna biti komično.
Redovito čitam SEED, Sceptic i The New Democracy. Eto, nedavno sam shvatio da pitanje o razlici religije/vjerovanja i mentalne bolesti jest zapravo vrlo loše pitanje, da vjerovanje stvara religiju, jednako kako je religija fikcija onih koji vjeruju. Također. religija se na vrlo zanimljiv način promatra u sociobiološkoj evoluciji ("Darwin's Cathedral").
Iskreno , i dosta sam pohlepan i licemjeran. Užasno patim ako "nisam najbolji". Budući da sam shvatio kako ljubavi za mene neće biti ostali su mi samo novci i znanje. Na kraju, pretpostavljam nakon kakvog velikog razočaranja, ostat će samo novac (jer kao što znamo; sinovi Izraela samo su novcem opčinjeni).
Odlutah. Uglavnom moj problem je "prodiranje u srž", ako se nešto spomene u nekom tekstu, a ja to ne mogu nikako "smjestiti" kopam noć po netu da bih otkrio jednu fus-notu.
Užasno sporo učim tj. pamtim budući da npr. kemijske formule učim po nekim vlastitim "šiframa" što ispadne ok na karju, ali pronaći odgovarajuće "šifre" i zatim ih još složizi tako da se može... ah.
Sve je bilo lakše u gimnaziji, stvari poput TUM PECCET iz latinskog i sl.