Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Zamislio sam da ova tema bude prostor u kojem ćemo citirati izjave znamenitih ličnosti, domaćih, ili stranih, živih, ili mrtvih.
Da li su te izjave mudre, ili debilne, lucidne, duhovite, ili jednostavno toliko glupe, da su smešne, nije bitno.
Bitno da ih smatrate vrednim citiranja.
Počinjemo....
Slika

Vjeran Miladinović,
poznatiji kao Merlinka, zvezda filma Želimira Žilnika "Marble Ass",
u novosadskom "Svetu" priča o nezadovoljstvu beogradskih prostitutki:
"Neće da nas legalizuju, status nam je totalno nedefinisan. Ostavljene smo na milost i nemilost. Država pokušava da bude moralna u nemoralnih vremenima, pa stalno juri nas, sirotice. Pa, ja sam, recimo, ’98. godine završila u zatvoru zato što sam se, navodno, "nudila nepoznatim prolaznicima" i zbog toga odležala sedam dana. A i svaki laik zna da mušterije traže nas, a ne mi njih. Prostitucija je takođe, treba istaći, jedna od naših najprofitabilnijih privrednih grana. Ne znam ni broja strancima koje smo ja i moje drugarice "obradile" i uzele im pare. A mi te naše devize nismo "štekovale", ni trošile negde napolju, već ovde u našoj zemlji. Čist dobitak za državu. Koliko sam samo stranih delegacija dočekala i sve učinila da im boravak u Beogradu, ostane u najlepšem sećanju. A niko ni hvala da ti kaže. Još te jure, hapse...
Korisnikov avatar
By Tungi
"Dosla si u Beograd da budes kurva,a ne domacica":lol:
Korisnikov avatar
By mili86
I ti ces zbog jednog nabildovanog kurca da upropastis kurvinsku karijeru
By LeDeNa_
Др ЗОРАН ЂИНЂИЋ (1952-2003)
- ЦИТАТИ -

• Ако неко мисли да ће зауставити спровођење закона тиме
што ће мене уклонити, онда се грдно вара, јер ја нисам
систем.

• Наша парола је: постати равноправни део света, да наша деца и
унуци имају своју будућност, како је не би тражили у другим
земљама.

• Морамо да постанемо земља која је привлачна за улагања. То подразумева
коренито реструктурирањенаслеђене привреде и друштва, али и преиспитивање
одређених наслеђених права.

• Још увек нисмо срушили мост који нас повезује са катастрофалном прошлошћу, још
увек је могућ пад уназад. Балкан је још увек пун разорних потенцијала.

• Међународна заједница је као клима, не можете да је признате или не, већ да се
адаптирате.

• Морамо као народ да одрастемо и као људи да прихватимо цену тог одрастања.

• Реформе су увек пливање уз воду. Реформе су увек сукоби са менталитетом,
наслеђем, интересима, ентропијом и инерцијом.

• Реформе никада нису популарне ако треба да буду успешне, јер увек много
коштају. Да бисте били популарни, морате да преузмете ризик непопуларности.

• Реформе изазивају страх, боле и нема те шећерне водице која ће да ублажи бол.

• Транзиција је сложен процес преласка из мртвог у живи систем, где предузећа
остварују профит, а не само ¨раде¨.

• Нисам задовољан брзином промена, јер код нас у њих није укључен довољан број
људи. Многи се понашају као посматрачи у утакмици у којој и сами учествују.

• Ја не желим да вучем кола из блата, а да после тога будем крив што је неко сео на
та кола и кочи.

• Мото који ме вуче напред је: никада се не предај. Ако кренеш у претицање, додај
гас. Ради оно што сматраш да је исправно, не оно што ће већина да подржи.

• Волео бих да се у нашој земљи 24 сата нешто дешава, да нема спавања, да се
стално неке ствари раде.

• Неважно је да ли је неко мало на ову или ону страну; ако је стручан, ако је поштен,
ако је вредан и ако може да уради конкретан посао, драгоцен ми је.

• Потребан нам је нови социјални консензус, одлагање свих спорова и сукоба,
завртање рукава, увођење реда.

• Да смо, свако у свом окружењу, исправљали оно што је погрешно и погрешне људе
заустављали на њиховом путу, да смо их спречавали да чине лоше ствари, не би се
те лоше ствари дешавале.

• Судије морају да схвате да су зависне од закона, да њихова независност није
божанска и да не смеју бити зависни од криминала.

• Ако већ унапред сумњате у свој успех, неуспех ће вам лакше пасти јер сте га мудро
предвидели.

• Превареним се може сматрати само онај део народа који је веровао да ће са
доласком политичке демократије аутоматски доћи економско благостање

• Ако данас не успемо, једини разлог смо ми сами!
By Isidora Dankan
Nitko nije obavezan da drugog voli više nego sebe sama.
Ante Starčević
:zvezdice:
By LeDeNa_
Jedan i nula
Gorcin Stojanovic | 21. 11. 2010. -

Bese to vrlo tacna utakmica. Tacan protivnik, tacan ambijent, tacna mera opste zainteresovanosti za dogadjaje na terenu. Treba li reci da govorimo o osrednjosti ili se to podrazumeva?

Pa, mozda treba. Mozda stalno treba govoriti o sve nizem stepenu mediokritetstva. Ako se, naime, ne govori o tome, onda se stvari podrazumevaju: podrazumeva se da je sve onako kako jeste, pomalo murdarski, pomalo slampavo, pomalo improvizovano; uopste – pomalo. I bezlicno: "kako je?" – "eto, pomalo"; tako se pozdravlja, tako se misli, tako se i igra fudbal.

Jer, jedan i nula, to je taj binarni modul nase gole egzistencije.
Bugarska, brate.
By LeDeNa_
Za vreme secesijskog rata, kada su se trupe vracale u svoje kartele bez gubitaka, pisali su na jednoj velikoj tabli "0 Killed" (nula poginulih).
Odatle izraz "O.K." - sve dobro.
By LeDeNa_
U staroj Engleskoj ljudi nisu smeli voditi ljubav bez odobrenja kralja (pogotovo ako se radilo o clanu kraljevske porodice).
Kada je par hteo imati decu, morali su zatraziti dozvolu monarha, koji bi im predao plocicu koju su zakacili na vrata od sobe dok su imali odnose. Na plocici je pisalo: "Fornication Under Consent of...the King" (F.U.C.K.).
By LeDeNa_
Sve vise me odusevljavaju svakojake nove ideje velikih kosarkaskih umova, koji uglavnom uz pomoc stampanih medija, prosipaju informacije koje su u vecini slucajeva neprovereni tracevi, oko kojih nastaju takve ujdurme - da je to cudo nevidjeno!

To je isto koliko i moja eventualna kandidatura da budem prvi srpski astronaut koji ce na mesecu napraviti mali korak za sebe, ali ogroman za napaceni narod.

Slobodan Sarenac, mart 2011-te

:)
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by LeDeNa_

Za vreme secesijskog rata, kada su se trupe vracale u svoje kartele bez gubitaka, pisali su na jednoj velikoj tabli "0 Killed" (nula poginulih).
Odatle izraz "O.K." - sve dobro.
ovo nisam znala.. :)
By Speculum Columbae

U staroj Engleskoj ljudi nisu smeli voditi ljubav bez odobrenja kralja (pogotovo ako se radilo o clanu kraljevske porodice).
Kada je par hteo imati decu, morali su zatraziti dozvolu monarha, koji bi im predao plocicu koju su zakacili na vrata od sobe dok su imali odnose. Na plocici je pisalo: "Fornication Under Consent of...the King" (F.U.C.K.).

Neistina, etimološki gledano ta reč niti je iz engleskog, a u germanskim jezicima je duže od engleskog monarha.
By LeDeNa_
Originally posted by Dante

Neistina, etimološki gledano ta reč niti je iz engleskog, a u engleskom je duže od toga.
Tako su govorili je tema...Onda objasni ako zelis.Da znam kako je ako nije tako.

Hvala!
By Speculum Columbae
Originally posted by Dante

Neistina, etimološki gledano ta reč niti je iz engleskog, a u engleskom je duže od toga.
Tako su govorili je tema...Onda objasni ako zelis.Da znam kako je ako nije tako.

Hvala!
Na Oksfordu nisu sigurni najtačnije oko etimologije, ali je utvrđeno da je iz pie*, od glagola यभति/ yabhati (sa značenjem prodirati, trljati, imati seks)

razivla ova opštegermanska reč ( nem. ficken; ; hol. fokken; nor. fukka; šved. fokka). Zajednički, pragermanski koren ovih reči je *fuk. Obrnutom primenom Grimovih pomeranja, dolazi se do hipotetičkog korena *pug. U najranijem proto-germanskom, reč je verovatno korišćena kao zamena za stariji oblik istog izraza, kao eufemizma za koitus.

Zatim, postoji mogućnost da je iz starovisokonemačkog pfluog (plugom orati zemlju, identično kao i u pie). Ovu teoriju podržava i Karl Gustav Jung u knjizi Psihologija nesvesnog; Studija transformacija i simbola libida u kome je to predstavljeno kao primitivna igra rečima, a plug zamena za ud, koja se čak pojavljuje na vazama nađenim u Italiji na kojima su prikazani muškarci sa erekcijama, koji nose plugove.

Treća opcija, da je nastala od vulgarnog latinskog glagola futuō, futuere, futuī, futūtum (imati seks sa prostitutkom, imati vaginalni seks). Ovaj refleks je gotovo sigurno nastavljen u romanskim jezicima (fran. foutre, it. fottere, rum. futere, špan. follar/joder, port. foder)

Pretpostavlja se da se u najstarijim vremenima javljao u engleskom kao: fucian = "to fuck", ic fucie = "I fuck"

Najstarije navođenje reči je iz oko 722 godine nove ere, dokumenta u kome se jednom biskupu dodeljuje zemljište u Saseksu:

Þonne syndon þa gauolland þas utlandes into Bexlea in hiis locis qui appellantur hiis nominibus: on Berna hornan .iii. hida, on Wyrtlesham .i., on Ibbanhyrste .i., on Croghyrste .viii., on Hrigce .i., on Gyllingan .ii., on Fuccerham and on Blacanbrocan .i., on Ikelesham .iii.;

Dokumentovano je postojanje čoveka pod imenom John le Fucker (26 April 1278)

John le Fucker of Tythinge, imprisoned at Peterborough for the death of Walter de Leyghton and William de Leyghton, wherewith he is charged, has letters to the sheriff of Northampton to bail him

U delu na latinskom (punom anglo-saksonskih reči) Flen flyys, sa rečenicom: non sunt in coeli, quia fvccant vvivys of heli (nisu na nebu, jer su jebali žene iz heli-ja) se pojavljuje, pre XV veka.

To što si navela, među lingvistima je poznata kao vrlo bizarna urbana legenda.
By LeDeNa_
Navela sam nesto sto sam procitala...Tema je tako su govorili...

Hvala na objasnjenju.

:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!