Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Black Swan

Da
32
67%
Ne
16
33%
Korisnikov avatar
By V25
I da, evo kritike koja nije kritika zapravo, jer sam u afektu više prepričao i iz svoje vizure interpretirao detalj po detalj iz filma, koju sam postovao davno. Imajte na umu da je pisana dok sam bio pod prvim utiskom nakon gledanja. Popeye je rekao da je to najveće sranje koje je pročitao, ili pak pokušao da pročita, tako da oni koji se uglavnom slažu sa njim verovatno će povraćati.

http://viktorvilotijevic.wordpress.com/ ... e-kritike/
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Viktor Vilotijević

A ono što odmah potom sledi je afirmacija nekog zaista lošeg filma, koji sa sijasetom neosnovanih argumenata uzdižu do zvezda. Obično su to filmovi koji nisu afirmisani ni na koji način, pa je cool hvaliti ih.
:hyper:

tako ja tvrdim svakome tko zeli slusati da je najbolji film nultih 'demonlover', kojemu je inace ocjena na imdb 5,7. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Evdokija
Ali ima članova foruma koji se načelno "razumeju u film", ali je s godinama njihovo rasuđivanje o filmovima toliko skrenulo s neke "objektivne staze" da sada traže i dlake u jajetu i to mimo svakog konteksta.
ovo donekle jeste tacno. jer kao sto sam vec rekla, ljudi moji, pricamo o Holivudskom filmu 21. veka Industriji je osnovni motiv da taj isti film bude profitabilan ili ti dopadljiv siroj publici koja ce da kupi kartu u bioskopu i posle dvd(ili koji sve nosaci postoje)
Evo, u koliko hoćete da se kladite da "Black Swan" nije nominovan za Oscare i da nije zgrnuo već preko 200 miliona $ globalno, da bi ga forumaški filmski znalci uzdigli na pijedestal?
ne preteruj :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Bi, bi! Ne preteruje...
Korisnikov avatar
By Srklet
naravno da beogradjanin18 prica bedastoce, jer (jos?) ne kuzi neke stvari, a to je da se ukus ne mora formirati s anti-stavom kao temeljem.

meni je, recimo, 'titanic' super film, gledao sam ga sigurno pet puta, a triput i zaplakah kad je trebalo. i bas me briga jel zaradio hrpu para ili sto ljudi ne mogu smisliti leonarda ci caprija ili prica da je to film za djevojcice ili stavec.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz

Ali ima članova foruma koji se načelno "razumeju u film", ali je s godinama njihovo rasuđivanje o filmovima toliko skrenulo s neke "objektivne staze" da sada traže i dlake u jajetu i to mimo svakog konteksta.
Je l' ovo nešto na moj račun? Čemu onda tajnovitost i taj konspirativni ton? "Dragi forumaši, da vas upozorim, među nama ima i onih koji su filmofilski šenuli..." Veoma je nisko, nepošteno i takve izjave i zaključci su, pre svega, proizvoljni.

Ti ovaj film braniš toliko srčano da si sam odavno prešao granice "objektivne" rasprave, i sve vreme se trudiš da osporiš kredibilitet onih čije je mišljenje drukčije od tvog. Od toliko tvojih postova na ovoj temi najviše je onih u kojima kukaš kako su svi bezobrazni, zadrti ili glupi i nesposobni da razumeju film, a najmanje njegove argumentovane odbrane.

O kritici koju si priložio neću da se izjašnjavam.

Mogu da razumem da ti se film dopada, ali se nadam da ćeš naučiti svoje stavove bolje da artikulišeš, bez tih napada na LJUDE koji misle, pišu i govore drukčije.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Evdokija
ovo donekle jeste tacno. jer kao sto sam vec rekla, ljudi moji, pricamo o Holivudskom filmu 21. veka Industriji je osnovni motiv da taj isti film bude profitabilan ili ti dopadljiv siroj publici koja ce da kupi kartu u bioskopu i posle dvd(ili koji sve nosaci postoje)
Ovo sam previdela.

Motivi "industrije" su nešto sasvim drugo i nemaju veze sa kritikom. Neće zbog toga, valjda, kritika svaki film sagledavati u kontekstu prijemčivosti, pa u skladu sa tim ublažavati sve njegove nedostatke?
Korisnikov avatar
By Srklet
takodjer, blek svon nije holivudski film na isti nacin kao sto je to npr transformerz ili d sorserers aprentis. ta prica s holivudom i filmskom industrijom je malo kompliciranija. (ali ne puno.)
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by Dzelajza Rouz
Originally posted by Evdokija
Ovo sam previdela.

Motivi "industrije" su nešto sasvim drugo i nemaju veze sa kritikom. Neće zbog toga, valjda, kritika svaki film sagledavati u kontekstu prijemčivosti, pa u skladu sa tim ublažavati sve njegove nedostatke?
da :)

nemoj si kidati zivce i vreme na nesto sto nije stvoreno da bude savrseno vec prijemcivo.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ko kaže da ja kidam živce oko "Crnog labuda"? Valjda diskutujemo ovde. :neznam:
Korisnikov avatar
By V25
Nisam uopšte mislio ni na koga konkretno, ponajmanje ne na tebe. Ne znam zašto se nalaziš prozvanom. Valjda ima sem tebe i mene još ljudi na ovom forumu koji filmove vole i njima se bave, ili obe stvari stvari istovremeno. Moja kritika argumentima protiv "Black Swana" je usmerena ka tome da se ljudi hvataju za stvari koje i nisu veliki propusti (tipa ono što si pomenula za balerine i kopačke, tj. da baletska nepreciznost nije ruinirala film) i ka tome da sam primetio da kod ljudi sada mahom bolje prolaze stvari koje većina ne primeti ili koje bivaju klasifikovano kao "alternativne" ili "antimainstream", a sve u cilju da te iste osobe kada iz naftalina prokopaju nešto nepoznato, usput pljujući film kao što je npr. "Black swan", deluju za nijansu obrazovanije, sofisticiranije i sa boljim ukusom. E toga se grozim.
Korisnikov avatar
By blabla54380
"Ovo nije recenzija, ovo je prepricavanje za trecu godinu srednje skole"
taman sam hteo to da napisem, kad me neko preduhitri.
Korisnikov avatar
By V25
Dobro de, ljudi, ogradio sam se. Napisah to odmah nakon pogledanog filma, i mislim da sam više sebi hteo napismeno da rastumačim neke stvari prepričavajući ga, nego što sam film kritički sagledao.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Popeye

naravno da beogradjanin18 prica bedastoce, jer (jos?) ne kuzi neke stvari, a to je da se ukus ne mora formirati s anti-stavom kao temeljem.

meni je, recimo, 'titanic' super film, gledao sam ga sigurno pet puta, a triput i zaplakah kad je trebalo. i bas me briga jel zaradio hrpu para ili sto ljudi ne mogu smisliti leonarda ci caprija ili prica da je to film za djevojcice ili stavec.
Amin. :yes:
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Bzvz...

cim sam joj video onaj osip na ledjima, znao sam da ce prica biti o belom pachetu koje se pretvara u crnog labuda, a usput eye candy spec efekti jasno da jasnije ne moz' biti govore: "hej, ona se menja u svoju mracnu labudju stranu, eto cak ima i plovnu kozicu medju prstima".

film izaziva lose emocije, al ne popunjava ostatak spektra koji je potreban da bi mi se dopao, za razliku od slicnih filmova polanskog ili sunovratom mlade glumice u mulholand drajvu.
Korisnikov avatar
By V25
Bolje meni da vratim onaj nickname Beograđanin18, odgovaraće mi profil đaka trećeg razreda osnovne škole :rtflmao:
Korisnikov avatar
By blenta
procitao celu temu
u jebote... to je glede teme

a glede filma
svideo mi se crni labud
a kraljev govor mi se svideo vise i od labuda

daleko od toga da me je ijedan od njih oduvao
al bilo je pravo osvezenje posle svih filmova
koji izlaze godinama unazad
i uzivao sam u oba

no uzmite ovo sa rezervom
jerbo nisam filmski strucnjak
nisam nista izdao vezano za nauku o filmu
niti imam doktorat iz komparativne kinematografije

cudo da me uopste pustise u bioskop
obzirom sta sve one mora znati da bi ga/ih pogledao
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by blenta

no uzmite ovo sa rezervom
jerbo nisam filmski strucnjak
nisam nista izdao vezano za nauku o filmu
niti imam doktorat iz komparativne kinematografije

cudo da me uopste pustise u bioskop
obzirom sta sve one mora znati da bi ga/ih pogledao
:klap:
Korisnikov avatar
By V25
Ne radi se blento o tome ko je ekspert, ko nije. Pitanje je, koga zapravo među nama na forumu, a i pire možemo nazvati "ekspertom za film". Preširoka oblast, za koju da bi bio ekspert zaista treba da budeš osoba sa širokim spetrom interesovanja i pokupljenim znanjima u oblastima za koja bi na prvu loptu rekao da nemaju veze sa filmom. Malo sam začuđen da se tebi dopao "The King's Speech". Od svih osoba u čiji ukus koliko-toliko imam uvida, od tebe bih poslednjeg očekivao pozitivnu kritiku za taj film. Za "Black Swan" sam znao da će ti se dopasti.
Korisnikov avatar
By Galadriel

Moja kritika argumentima protiv "Black Swana" je usmerena ka tome da se ljudi hvataju za stvari koje i nisu veliki propusti i ka tome da sam primetio da kod ljudi sada mahom bolje prolaze stvari koje većina ne primeti ili koje bivaju klasifikovano kao "alternativne" ili "antimainstream", a sve u cilju da te iste osobe kada iz naftalina prokopaju nešto nepoznato, usput pljujući film kao što je npr. "Black swan", deluju za nijansu obrazovanije, sofisticiranije i sa boljim ukusom. E toga se grozim.
:up:
Korisnikov avatar
By V25
Da, slažem se. Ali to je dobro. Dobro je što je film izazvao tolike polemike. Lepo je što se ljudi raspravljaju oko filma i to što im je stalo. Volim kada ljudi strastveno razmenjuju mišljenja o umetničkim delima, bilo da su pozitivna ili negativna. I opet ponavljam, ja sam "Black Swan" previše lično doživeo (imam svoje razloge, a nisam bio nalerina i nije me mama šamarala kada sam se jebao sa momcima:P), ali i kada stavim to po strani smatram da je to jako, jako dobar film zbog: odlične glume svih glumaca, odlične režije, jako dobrog scenarija, dobro urađenog psihološkog profila protagonistkinje, jedinstveno morbidne atmosfere, sjajne fotografije i jako bitne i škakljive teme kojom se film itekako dobro bavi i sa kojom se reditelj vešto izborio, i uspeo da ne uprska.
Korisnikov avatar
By *deni*
Tema otključana, navalite.. :pas:

Nameran sam ovde da se osvrnem na moj susret sa ovim filmskim hitom, ovenčanom Oskarom.
Pogledao sam ga nedavno, pošto sam sasvim slučajno naleteo na njega na netu, dakle sasvim neciljano.
Dopao mi se, kao i bilo koji drugi dobar film, tek sam kasnije saznao kakva se fama diže oko njega, a stvarno ne znam zašto. :neznam:
Korisnikov avatar
By Galateja
Pisala sam o ovom filmu u drugoj temi:
Originally posted by Galateja
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by Galateja

Isprazno, pretenciozno i predvidivo. Dobra gluma.
:shok:

U dva i po sata, isti film :)
A sta ja znam, meni je bas gluma 'skripala' u par navrata. Svi krupni kadrovi baletanki i Natalinog lica kako bi se sakrila cinjenica da ona, uz sav trud, ipak nije balerina. Jednolicni likovi reditelja i njene majke, pa i Mile Kunis.
Zapravo, film i nije triler ili misterija, da ocekujem nepredvidivo.
Ne mora film biti žanrovski određen kao triler ili misteija da bi bio nepredvidiv. Više sam mislila na to da sam u prvih petnaest minuta skontala kako će se završiti (a nisam vidovita :giggle: ) sve sa onim melodramskim poljupcem i samoubistvom. Ja od filma potrebujem neizvesnost, ali ne samo u pojavnom obliku već više imanentno, psihološki. I šta je Black Swan doneo? Senzacionalističke scene baleta koje su bile višak, kao i scene halucinacija. Ovaj film je opšte mesto 'ružnog pačeta-lepog labuda'. Fali dubina i višeslojnost, umetnička doslednost, uverljivost... Zatim, filmski jezik nije iskorišten u punom kapacitetu. Kao da sam gledala dokumentarac o baletu a ne igrani film.
Korisnikov avatar
By bern
Ima nešto što mi ne da da ovaj film nazovem potpunim sra*em. Ali ne znam šta. Ovako je psihološki interesantan, osrednji filmić.
Korisnikov avatar
By Mars
Znaš šta je to "nešto"?

Činjenica da u toku godine odgledaš jedno 10, 20, 30 filmova koje KOMOTNO možeš da nazoveš sra*njem, i to u najboljem slučaju. A najčešće teže kategorije. I da moraš mnogo tih promašaja da imaš da bi ti uletelo nešto iole vredno.

A ovo je vredno, i više od vredno, pa zato i ne možeš da ga nazoveš sra*njem, iako nije remek-delo.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!