Posto sam se sveze vratio iz budimpeste, da dam par svojih impresija!
1.Povratna karta vozom 26e. Ne moze jeftinije!
samo ako je SEZONA, isprsite se i za reyervaciju sedista 3e u 1 pravcu. Ortak i ja smo isli na vikend 11-13.03. i na samoj stanici su nam rekli da nam ne treba reyervacija. imali smo kupe za nas u oba pravca. a grejanje je bilo tako, da smo dryali otvoren prozor sve vreme! (ovo je bukvalno tako, ali zavisi kakav vas vagon zadesi. Vozovi idu 3x dnevno do bp.
2.u madjarsku i ostatak EU je dozvoljeno da se unese po 2 KUTIJE(PAKLICE) CIGARETA po osobi! OBRATITE PAZNJU ILI DOBRO SAKRIJTE! PRETRESAJU TORBE!
3.ZA smestaj smo ekstra prosli: iznajmili smo stan na BLAHA LUJZA TER (Sto je kao da smo bili u cara Dusana na dorcolu) od 60m2 za 36e za 2 noci. to je 9e/osobi/noc sto je EKSTRA POVOLJNO! STAN IMA SVE! ukljucujuci i PC sa NETom, a dobili smo i PAPUCE!!!! EJ! Agencija je friendly , cak se i na romeu reklamira!
4. u saune nismo isli, tako da tu ne mogu da vam pomognrem.
5.sto se klubova tice, nemojte da ocekujete DISCOTEKE vec KLUBOVE, da se ne biste razocarali. navodno njihov najnoviji i najbolji klub ADONIS taj vikend nije radio, ali smo zato posetili ALTER EGO i CAPELLU.
6.ALTER EGO je fini klubic sa DRAG QUEEN programom i malim plesnim podiumom. mada se glavna zbivanja desavaju oko sankova (3) i u LOUNGE-u. fina moderna muzika bez elektro primesa, mada pretpostavljam da je daily razlicita. ufur je bio 1500for, gardaroba 200, veliko toceno pivo 600for. OCENA 6/10
7.CAPELLA je slatki klubic na nekoliko nivoa. centralni deo zauzima pozornica sa DRAG QUEEN show, iz 2 china, a u medjuvremenu se moze igrati na 2 manja podijuma (2 odvojene prostorije/ 2 DJ) nekoliko sankova ili kulirati u pokusaju da se snadjes gde koje stepenice vode! PRAVI MALI LAVIRINT!
OCENA 7/10
8.MADJARI SLABO DIVANE ENGLESKI! makar oni koje smo mi upoznavali, stoga ili naucite par kljucnih recenica na madjarskom ili povedite nekoga da vam prevodi! jer od ljubomornih madjarskih tetki , ruznih drugarica onih slatkih, tesko da ce biti neke vajde!!! ne znam dal postoji POCKET TRANSLATER za madjarski, ali ako postoji, MORATE GA NABAVITI!
sve u svemu, cene kao u bg, a overili ste svoj novi pasos!
ali daleko je to jos od EVROPE i sto se tice gay zivota, ali su i cene srazmernije nashima!
ali nije lose da se pobegne od srpske svakodnevice, za relativno malo para
sve u svemu nas 2 smo za 150e suma sumarum bili od petka do ponedeljka sa svim troskovima
ako treba neka info , stojim vam na raspolaganju!
POZ!