- 10 Feb 2011, 18:43
Originally posted by crni90nisam bio u hraniteljskoj porodici ali su me otkacili posle 18. godine,svakako cu da probam da napisem molbu skoli,hvala na savetu .
Originally posted by viktorce92Uradi sledeće
i kada bi otplatio to i ispisao se ja fakticki ne bi pao godinu,niti bi imao neki ponovljeni razred nego bi samo imao tu pauzu od 2 dve skolske godine(3 i 4)
moja generacija ce u septembru upisati prvu godinu faxa tako da kasnim 2 godine...nisam imo lose vladanje(nisam se bio itd...)
ni narucito lose ocene.
sada imam te probleme koji se ticu moje egzistencije i jako mi je krivo sto su mi roditelji gotovo unistili zivot i ostavili da se sam snalazim,nadam se da cu se nekako izvuci i normalno nastaviti skolovnje,po sto je to sto najvise zelim jer znam da mogu.
valjda ce centar nesto da pomogne kada promenim adresu i omoguci ti mi da prezivim posto su mi izgledi za sada prilicno mali :-(
Napiši molbu sadašnjoj školi da ti otpišu dug. Obrazloži situaciju, bilo bi zgodno da molbu priložiš uz neku preporuku centra za socijalni rad, da ti otpišu dug.
Ovo spada u domenu škole, i nema nikakve zakonske prepreke da ti otpišu dug. Sav novac koji uplaćuješ za ispite i školarinu ide na račun škole, ni dinar ne dobija opština, pokrajina ili republika. Praktično sve zavisi od direktora škole.
Nadajmo se da će ti usvojiti molbu i zadovoljiti tvoje zahteve...
Ima još jedna varijanta. Uzmi svedočanstva (ili overene kopije) iz dva završena razreda iz škole koju pohađaš. Idi u drugu školu koja ima taj smer, i podnesi molbu za upis treće godine redovno za školsku 2011/2012. Uz potpisanu molbu podnesi i svedočanstva. Pre toga se raspitaj u sekretarijatu te škole, a bilo bi zgodno da kontaktiraš i direktora za detalje. Naravno, to možeš u slučaju da ti iz ove škole DAJU svedočanstva da nosiš...
Što se tiče posla jbg... ne mogu da ti pomognem da si u Pančevu, bilo bi skroz drugačije
Koliko sam shvatio, ti si živeo u hraniteljskoj porodici? Da li sam u pravu?