Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
A i što mu akvarele odlikuje potpuno odsustvo bilo kakve umetničke vrednosti, da...

Pa dobro, slažem se...jeste tema takva, široka i bez ograda... I jeste on bio kompleksna ličnost...unapredio infrastrukturu svoje zemlje (verujem ti ako kažeš da je tako), bio vrstan orator, ball room dancer, nije psovao, slikao te ušećerene vrhove ružičastih Alpa pod izlazećim Suncem, voleo svoje životinje i svoje prijatelje...oni bili puni reči hvale za njega....Ali diskutovati o TIM stvarima kad su njegov lik i delo u pitanju i uzimati ih kao relevantne, mene je (što kaže Hys) - sramota.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Mars

A i što mu akvarele odlikuje potpuno odsustvo bilo kakve umetničke vrednosti, da...
Paaa.... I ne baš... Prosječni su... Imao je nešto talenta, nisu baš bez ikakve vrijednosti...

Ali diskutovati o TIM stvarima kad su njegov lik i delo u pitanju i uzimati ih kao relevantne, mene je (što kaže Hys) - sramota.
Neko može, netko ne, ovisno što osjeća prema Hitleru. No svak ima pravo to raditi dok ne veliča nacizam.
Korisnikov avatar
By svejedno
el mogu ja da upadnem i podsetim da je cela ova prica pocela ne zato sto se neko divio njegovim umetnickim delima,
niti ekoloskoj osvescenosti,
niti fenomenalnom koriscenju simbola & izuzetnom razumevanju religije (sto je meni zanimljivo),
kao i propagande ...
..niti biiiilo cemu sto moze da se svrsta pod 'pozitivne' osobine..

..vec je prica o 'vrednostima licnosti' pocela jer se neko divio njegovoj viziji & guranju te vizije bez obzira na cenu.

..

a ta vizija je bila zlocinacka,
a tek guranje te vizije......je imalo svoju cenu.

..

tako da moze da se razgovara i o svastici, koja je simbol i starih slovena, i hindusa etc, i o njegovom slikarskom talentu....ma i o ljubavi prema muzici...

..

ali to je neuporedivo sa osecanjem divljenja prema viziji tog coveka & nacinima ostvarivanja vizije.
..bez obzira na cenu.

tolko.
Korisnikov avatar
By 2kune
nekako mislim da se pri tome sa čime se započelo najviše mislilo na njegov utjecaj na mase a ne na ideologiju... al dobro... danas ljudi neprecizno pišu... :drama:
Korisnikov avatar
By svejedno
moguce.

onda se lepo kaze da to nema veze sa njegovom vizijom/misijom i ne kaze se da ti cvrsto verujes da bi misiju ostvario da je odradio neke stvari drugacije.

i ne kaze se da cenis beskrupulozni nacin dolazenja do cilja po 'ma koju cenu'.

..

al izgleda da ljudi basmnogobas neprecizno pisu.
Korisnikov avatar
By 2kune
jbg, to je moderno... i ispadaš faca... :wundy:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
bilo sta da napises sto volis/ne volis kod nekoga moze da se napise kao generalna stvar.
By str00ja
Ja prema Hitleru ne osećam apsolutno ništa. Osuđujem njegova dela i nemam nameru da ga branim. Ali znate kako, sam psihopata sa svim svojim lošim osobinama, ego-tripovima, fiks idejama, i svim zlom koje je u njemu, nije "masovno" opasan, ako me razumete.

Zamislite scenario da je neki tamo Adolf skontao da ga Jevreji nerviraju, da su mu Sloveni kul za poslugu, i da su mu lepi i fini ljudi svetlog fenotipa. I onda je taj lik okupio ekipu iz kafane, pijanima im udario na emocije i načinio ih svojim istomišljenicima jer su imali potenicjala da to budu. I da je onda krenuo sa svojom bandom i rešetao nožem ljude iz kraja za koje se znalo da su Jevreji/Romi/neke druge rase/nacije/homoseksualci. Nastala bi frka, ginu ljudi, bezbednost na ulicama nam je ugrožena, to mora da je ludak. Aaa, to je onaj tamo Adolf s ortacima, policija, presuda, zatvor, sanatorijum - kraj priče, čestitke vlastima i policiji, politički bodovi za junake koji su uklonili nasilnog psihopatu sa jako gadnim stavovima.

Ali Adolf Hitler NIJE bio neki tamo Adolf psihopata. On je bio inteligentan, sistematičan, elegantan i pragmatičan (i to uopšte ne moraju da budu vrline, eto, on je primer). On nije okupio ortake iz kafane. Doduše, tako je počeo, ali on je iskoristio i zavladao svime onim što bi ga, da je bio neki obični manje inteligentni eksplozivni nasilnik, uništilo. On je postepeno svoju ideologiju širio, hipnotišući mase, koristeći reči i harizmu, a ne noževe i bandu, kao oružje kojim će postati ono što je postao, što će kasnije rezultirati organizovanim zlom i nesagledivim žrtvama.

I tako, svet je pun rečitih i simpatičnih psihopata sa jako gadnim stavovima, a nijedan od njih nije uspeo da učini ono što je Hitler učinio. Zašto? Pa pored istorijskog trenutka i okolnosti, tu je masa kao ono što je njega uzidglo. On sam NE bi uspeo. On se postavio tako da ga masa ne osudi i iskulira, već da ga prihvati, složi se sa njim i da mu se divi. To ne može svako. A ti ljudi koji su mu aplaudirali, glasali za njega i bivali njegovi saradnici i podrška, nisu uopšte manje gadni od njega. Ideji i njenom tvorcu je potreban etar i masa, inače je bezvredna i nemoćna.

Nego se sve to tamo učinilo kao jedna velika lepa ideja, a posle kad je propala proglašena je sumanutom - ajd sad svi koji su ga podržavali da upiru prstom u njega i anatemišu ga zato što on više nije kul i zato što su skontali da je poremećena budala, koja je fejlovala u sopstvenoj opšteprimenjenoj poremećenosti, i to sa katastrofalnim posledicama, ne samo po žrtve i njihove narode, već i po samu al zamalo arijevsku Dojčland.

Što se nije našao neko normalan da se TADA i TAMO zalaže za multikulturalnost, ljudska prava i miroljubivu spoljnu politiku, i da organizuje kontramitinge, a pritom bude dovoljno organizovan i moćan da povuče masu i suprotstavi se Adolfu? Lako je svima nama sada i odavde da Hitlera antihristošemo, jer nam je sve jasno. Tada, dok je on još uvek samo hvatao zalet, ljudi su mu se divili, kao što se uvek nesvesno dive harizmatičnim poltitičarima i potencionalnim vođama koji uspeju da stave formu svog izlaganja ispred sadržaja svoje ideje.

I znate, to što je kliše da pojmovi "lik" i "delo" uvek idu zajedno, ne znači da u rezimiranju naših osećanja prema nekoj istorijskoj ličnosti nije ispravno da se posmatraju odvojeno. Apsolutno mi je jasno, opravdano i razumljivo da se neko divi liku Adolfa Hitlera, i nekim njegovim osobinama i samom načinu na koji je funkcionisao, izvan konteksta. Siguran sam da se niko, osim neonacista, ne divi njegovim (zlo)delima (koja opet i nisu samo njegova, ali od osuđivanja tadašnje zavedene mase nema ništa). Ja lično se ne divim ni jednome, niti gajim ikakva druga osećanja.

I što reče Anhedonie, sreća pa je sva krivica svaljena samo na njega. Zamislite da nije tako, a da ste danas Nemci u Nemačkoj sa vojnim licima među precima.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by str00ja

......
sve tacno i sve vec apsolvirano by 2kune & me, tako se isto moze (i treba) posmatrati i celo ludilo 90ih kod nas.

..

i ponavljam, na neki nacin mene licno npr. zaista fascinira njegova genijalna upotreba simbola,
ali licno mislim da 'gurati pricu bez obzira na cenu' nije nesto za ceniti.

odn, mislim da je to misljenje glupo.

..

neko moze da misli da je moje glupo. neko sigurno i misli.

..

i u sustini pisem ovde samo jer sam cekao jedan mail, lol,
pa kad sam vec tu & ne slazem se sa nekim, sto ne bih i ja izneo svoje misljenje, jel.

..

ali.
tema nije 'koje su istorijske okolnosti dovele do II sveCkog',
vec 'sta mislite o hitleru',
te sam se ja trudio da ostanem u okviru te price.
By str00ja
Svejedno, ja sam baš i nastojao da se ne bavim istorijskim okolnostima, te sam ih samo spomenuo. Ceo moj post je bio o Hitleru i o tome šta mislim da treba uzeti u obzir u davanju svog i procenjivanju tuđih odgovora u ovoj temi. Jer persona nije entitet nezavistan od svog vremena, prostora i savremenika.

A izgleda da se tadašnjoj Nemačkoj baš ta priča "gurati zamisao bez obzira na cenu" učinila poprilično zanimljivom i vrednom pokušaja. Meni je mnogo fascinantnije to što je masa ladno prihvatila ono što je Hitler propagirao, nego to što je propagirao.

Ali ja i dalje NE mislim da je princip i fraza "gurati viziju bez obzira na cenu" glupa. Bila je glupa i užasna u kontekstu Hitlerove ideje. Ali zašto je to loš moto ovako inače? To što ta cena tu asocira na neku surovost i gubitke ne znači da uvek mora da bude tako. Mislim da je mnogo genijalnih ljudi i stvari ostvareno baš ovim motom. Zamisli da je Tesla seo i rekao e ja neću da guram svoju zamisao, cena je prevelika.
By Speculum Columbae

Ali ja i dalje NE mislim da je princip i fraza "gurati viziju bez obzira na cenu" glupa. Bila je glupa i užasna u kontekstu Hitlerove ideje. Ali zašto je to loš moto ovako inače? To što ta cena tu asocira na neku surovost i gubitke ne znači da uvek mora da bude tako. Mislim da je mnogo genijalnih ljudi i stvari ostvareno baš ovim motom. Zamisli da je Tesla seo i rekao e ja neću da guram svoju zamisao, cena je prevelika.
Ti si str00jo, mnogo zbunjen...
By str00ja
Originally posted by Dante

Ma nisam mnogo, samo malo, svakako ne toliko kao ti...
By Speculum Columbae
Originally posted by Dante

Ma nisam mnogo, samo malo, svakako ne toliko kao ti...
Ja nisam zbunjen. Mogu da pređem preko zaista mnogo gluposti i prevrnem očima i prećutim, ali najordinarnija relativizacija iz fotelje, zbog nedostatka empirije, adekvatnog obrazovanja i najosnovnijeg pragmatičkog osećaja je:

sramota.
Originally posted by Orlando the Lady

sramota

Originally posted by Hys.
sramota
Ovo nije "kisla mi je glova"

Pošto pretpostavljam na koji će mi način biti odgovoreno, pišem u napred: tako mi i treba.
Korisnikov avatar
By svejedno
koja bi to bila cena u teslinom slucaju npr?

...

moje, ponovo, licno misljenje je da je ceo moto 'cilj opravdava sredstva' idiotluk.

pa makar bio i uzvisen cilj, ko sto u ovom slucaju nikako nije,
ako cenu treba da plati neko drugi,
biiiilo koju cenu, jel,
moje misljenje ostaje da je taj moto idiotluk.

..

odn, ako su 'sredstva' usmerena na sebe, poput telse sto je meditirao da bi prosirio svest ili ko sto kazu da hoking koristi ketamin da bi prosirio vidike.... radi sebi sta oces.
cilj opravdava sredstvo ako ti je cilj da nesto stvoris pa malo izmaltretiras sebe kao sredstvo za cilj.

...

al ako ti je cilj da nesto stvoris pa maltretiras druge, meni to idiotluk. odn. bezobrazluk. odn. bezobzirnost.
odn. zlocin.

..

i gurati pricu 'bez obzira na cenu' koju placaju drugi..... to je, ponavljam, po mom misljenju - zlocin.
a o tome pricamo.

..

a sto se mase tice...masa prihvata ladno sve, u odgovarajucim okolnostima. trebalo bi da je jos u pamcenju sloba, masa, ljubljenje plakata, ubijanje dojucerasnjih komsija.
Originally posted by svejedno

...kada uzmes u obzir cinjenicu da je masa gluplja od njenog najneinteligentnijeg pripadnika...

...dodjes nekako do onog lanca odgovornosti, jel.
By str00ja
^ Ali "gurati viziju bez obzira na cenu" nije isto što i "cilj opravdava sredstva". Ja sam i mislio na to da ovo prvo nije loš moto ako cenu ne plaća drugi, i rekoh da to jeste užasan princip i zločin u Hitlerovom slučaju, a dobar u slučaju nekog genijalca koji je baš kao što si rekao, izmaltretirao sebe da bi stvorio nešto.

Namerno sam izvukao te fraze iz konteksta, jer mislim da ne možeš da kažeš da je neki moto sam po sebi dobar ili loš, nego je dobro ili loše upotrebljen. Mada ok ako ti misliš drugačije. Mada, ni "ko rano rani dve sreće grabi" nije baš pametna poslovica ako je primenjuje pedofil ili masovni ubica.

@ Dante: meni jeste super, ne znam za tebe :)
Korisnikov avatar
By Mars

^ Ali "gurati viziju bez obzira na cenu" nije isto što i "cilj opravdava sredstva".
Naročito kada cenu vizije drugi plate.

To je jednostavno super.
By str00ja

^ Ali "gurati viziju bez obzira na cenu" nije isto što i "cilj opravdava sredstva".
Naročito kada cenu vizije drugi plate.

To je jednostavno super.
Nije ni jednostavno ni super.

Ja sam i mislio na to da ovo prvo nije loš moto ako cenu ne plaća drugi, i rekoh da to jeste užasan princip i zločin u Hitlerovom slučaju, a dobar u slučaju nekog genijalca koji je izmaltretirao sebe da bi stvorio nešto.
By str00ja
Na ovoj temi čovek mora jedino da ispljuje Adolfa Hitlera i bilo šta vezano za njega po svakom aspektu i u potpunosti da bi se ostali složili sa njim i u najboljem slučaju nastavili diskusiju mirno. Ja nisam ni istoričar ni psiholog, a svoje mišljenje na temu sam već dao i jasno obrazložio. Kada pokušam da budem analitičan, pojavi se Dante i prebaci mi nešto što može da se prebaci apsolutno svakome na ovoj temi, jer svi ovde pišu iz fotelje i nisu učestvovali u Drugom svetskom ratu, niti bili po logorima, niti radili za Hitlera, i sigurno da ne znaju mnoge stvari vezane za ovu temu. Kada izvučem nešto iz konteksta, i kažem da to može da se iskoristi na dobar ili loš način, onda me ti Marse shvatiš pogrešno.
Ja prosto ne osećam ništa prema Adolfu i to sam obrazložio. Dajte ljudi, svako je rekao ovde šta misli i zašto to misli, ne vidim gde je tu problem.
Korisnikov avatar
By 2kune
Koga zanima zašto i kako je Hitler 'gurao viziju bez obzira na cenu' nek prouči djela pl. Rudolfa baruna od Sebottendorfa i njegova raskolničkog Thule Bunda.
Osim praktičnih savjeta poput onoga kako rastjerati prosvjed političkih protivnika pomoću sakupljenog sekreta toplih kuja, takvo proučavanje može biti jako korisno za bolje razumjevanje fenomena nacizma.
Korisnikov avatar
By Mars

...onda me ti Marse shvatiš pogrešno.
Ma ne shvatam ja tebe pogrešno, lepo si se ogradio tamo, pročitao sam sve.

Ono je bilo namenjeno ljudima sa druge i treće strane (još dok nismo uveli u diskusiju opšte životne strategije i principe, Teslu i Makjavelija) i koji se bezrezervno dive Hitleru, veličaju Holokaust i sl.

I ne mogu da završim kao ti sa "ne vidim u čemu je tu problem". Meni jeste problem, ne veliki i ne direktan na moju ličnost i moj život koji živim - ali bi upravo takvi ljudi u nekom sutrašnjem totalitarnom režimu glumili strejtere i bili postavljani za upravnike koncentracionih logora. Ne preterujem uopšte: kad kreneš od "bla bla neki tamo izgubljeni životi" - nije dalek put do tog scenarija. Veći katolici od pape, taj rad, kad su sad u ovim uslovima, bez pritiska, izmedju dve fejsbuk sesije oni u stanju da tako bla bla olako shvataju tuđe živote i tuđu krv bla bla.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Hitler je trauma Europe i Amerike. On je trauma Nemačke jer ni Nemcima samim nije jasno šta tačno se jim je desilo, da toliko polude. On je trauma Engleske i Francuske kao garanta mira posle I. svetskog rata, jer su potencijalnom masovnom ubici, dale u ruke nož i otvorile vrata do njegove prve žrtve. On je trauma svim malih zemalja koje su postale njegove žrtve, koje su sa grozom ustanovile da i u njima žive Hitleri. On je trauma Amerike koju je više od dve godine boleo kurac za ceo svet dok je to išlo njoj u prilog i koja nije imala ništa protiv njega dok joj luđak nije objavio rat.

A miljarde Kineza, Indijaca i ostalih nikada nisu ni čule za njega i boli jih kurac za još jednog luđaka u istoriji čovečanstva.
Korisnikov avatar
By 2kune
a treba li kineze koji sada dolaze u Europu poučiti toj traumi ili im je dovoljno znanje o japanskom djelovanju u WWII? :uljenavatru:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
note for everybody
u buducnosti ko hoce da komentarise ovako "otvorene" teme, neka se ili komformise, ili neka svoje misljenje iskaze u dnevniku..

uvek cu stajati iza svog misljenja i stava, i nije me sramota, kako je Dante, u nedostatku zivota, stigao da citira.
Cega da se stidim? Toga sto sam izrazila svoje misljenje, koje se suprostavlja vecini?
Jos 50 ovakvih tema da se postavi, jos 50 puta cu sebe citirati, kome ne odgovara, hvala Bogu neka blokira moje postove.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Pojma nemam. Misliš da jih treba poučiti, da je Julije Cezar prema vlastitim rečima od 6 miljona Gala pobio 2 miljona i još 2 miljona odveo u roblje?
Korisnikov avatar
By 2kune
Mislim da bi rekla kako ih za to sve boli kurac i da ako zaista hoćemo borbu protiv takvih zločina i zločinaca nek srušimo sadašnji režim u Kini...
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by 2kune

Mislim da bi rekla kako ih za to sve boli kurac i da ako zaista hoćemo borbu protiv takvih zločina i zločinaca nek srušimo sadašnji režim u Kini...

Mislim da večinu boli kurac i za sadašnji režim u Kini
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!