- 15 Feb 2011, 11:44
Htedoh da stavim ovaj post na Riznice mudrosti kad onda vidim da je tema za 2010 god. Pa sam resila da otvorim novu temu za 2011 god, nadam se da se Sunce kao idejni pokretac teme nece ljutiti kad se vrati na forum
Jako mi se dopao ovaj post od Hys sa teme zensko-zenski seks:
Jako mi se dopao ovaj post od Hys sa teme zensko-zenski seks:
Originally posted by Hys.
Ja sam lepo istampala tekst, i procitala sam do poslednje dve strane (osto mi u drugoj kuci, sutra cu da dovrsim).
Poprilicno se...ne nalazim se sasvim u napisanom (hvala Bogu?).
No, apsolutno primecujem da je tekst relevantan. Moje licno iskustvo u ovom slucaju nije toliko bitno.
Svidja mi se sto je pomenula opasnosti BDSM odnosa....kao i prednosti.
Poprilicno moze da bude porazavajuce sve to sto je zena napisala...
Sada sledi jedna generalizacija, ne shvatiti bukvalno:
Zene izgleda stvarno umeju i stvaraju sestrinski odnos posle nekog vremena. Taki je senzibilitet. Tenzija razlicitosti koju pominje, i butch femme dinamika koja poseduje tenziju koje neke drugi lezbejski odnosi nemaju, je jako bitna, imam utisak.
Mi zene doista imamo mogucnost saosacajne percepcije koja ume da uvede u specificno sazimanje koje neizostavno ume da dovede do, usudicu se reci, preterano bliskog odnosa.
Mislim da je momenat "tenzije" koji je potreban za kvalitetan seksualni zivot najbitniji u ovom tekstu.
Zasto imamo potrebu da uklonimo razlike, postanemo simbiozna struktura?
Cak i bez svesne potrebe, to se neumitno desava u mnogim lezbejskim vezama. Mislim da imamo potrebu da bez zadrske delimo osecanja i misli, shvatajuci taj cin kao jedinog pravog predavanja sebe.
Odakle ta potreba? Koje god vrste da je-svesne ili nesvesne.
Moramo da priznamo i osnovnu, biolosku razliku muskaraca i zena, barem na onom organskom, bazicnom nivou, koji nas definitivno cini perceptivnijima, odredjena tananost za detalj i svaku promenu koju zene registruju, verujem da imamo odredjenu mogucnost da se povezemo, posebno sa zenskim osobama na odredjeni nacin koji poseduje manje "tenzije" koju autorka pominje.
U svakom slucaju, ta povezanost koju imam sa zenama, ne mora da bude jaca, ali je drugacija, od povezanosti sa muskarcima, jebemga valjda zbog specificnosti dozivljavanja pojedinosti koje klasican muskarac ne bi primetio.
No, ja volim "tenziju". Volim da naglasavam razlicitosti izmedju mene i partnerke, mozda i vise nego slicnosti, verovatno podsvesno osecam da su neophodne, jer mene bas te razlicitosti pale.
Da, bas pale, jer meni je jebeno savrseno da ona voli na skroz razliciti nacin da se jebe, i neophodna mi je ta tenzija, koju naravno na svoj "zenski" nacin zatim analiziram i pridajem joj atribute koji su i dalje zenski, ali dovoljno razliciti od mog zenskog da mi bude zanimljivo.
Suma sumarum,
mnogo meni drago sto se jebem sa butchicama.