Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Da li vas kradu?

daaaa, cesto mi se desava hehe
5
22%
nisam primetio/la, nije mi toliko bitno
7
30%
jeste, uzas! :burner: sta da radim?
3
13%
znam, ali i ja kradem, tako da...
1
4%
kradem i krascu :djavo:
2
9%
kradem i krascu :djavo:
2
9%
Imam resenje za to :)
3
13%
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by Drakche

Pritom ne mislim na stvari koje vam je neko nekad ukrao, pa ste to saznali, vec na vasu intelektualnu imovinu: reci, izjave, ideje.

Da li vam se desilo da na forumu nesto izjavite, provalite neku foru, date svoje misljenje na neku temu itd., pa da to isto , samo mozda malo drugacije, neko drugi izjavi posle vas, a da vas ne citira, vec prisvoji vasu intelektualnu imovinu i promovise kao svoju?

I ne samo to, vec dobije sav kredit za originalnost, genijalnost sta-god, a vi ostanete u senci svega toga.
To vazi i za skolu, fakultet, posao, druzenje sa prijateljima...

A tebi je malo neumesno i glupo da ides okolo i govoris kako je to nesto tvoje, jer je taj teren veoma neopipljiv i tesko je ista dokazati sve i da hoces.

A i ovako je vec "prosao voz" tog momenta kada je lopov upotrebio te vase reci i ideje i onda ce samo ispasti da vi njega/nju zapravo ponavljate.

Da li vas se takve stvari desavaju? Da li vas to nervira i sta uopste covek moze da ucini povodom toga?

Meni se to cesto desava. Ovde na forumu primecujem takodje.
Imam druga koji to redovno radi - ja np. provalim neku foru sa njim, a on ih onda kao vesti PR promovise kod drustva kao svoje i onda ga svi obozavaju - misle da je on to rekao.

Mozda zvuci bezazleno i nebitno, ali kad se ovakve stvari ponavljaju ... neki su se tako obogatili i nadobijali nagrada jer su krali od manje nametljivih.
Kradu me, kradu me! Ruke im se dabogda osušile :lol: :kokice:
Na forumu nisam primetio, ali u životu da... Od raznih ideja do stila oblačenja.
Korisnikov avatar
By mish_beli
Kradu, i ne trepnu dok to rade. :lol:
Anyway, vrhunac kradje mi je kada shaljesh odredjene slike/pesmice svooj dragoj osobi na fb....
I onda posle nekog vremena, ona te iste slike/pesmice (chak se jbt ne potrudi da promeni bar drugi spot :lol: ) shalje sadashnjoj dragoj osobi.
I to onako javno.
Bez imalo srama.
I hajde da je to samo jedna slika/pesmica.... :spijun:
Ponekad bacim jedan suptilni lajk, chisto da se zapita... ( :spijun: manezapitasenikotunishtasemmene)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Da, ukrali su me par puta, i onda shvate da su mi jetra i bubrezi propali od alkohola, a vid od racunara tako da nemaju vajde od mojih organa, a za prostituciju sam mnogo ruzan.
Korisnikov avatar
By IriS
to je radila moja ex best friend... i nije zbog toga ex.
a radila je, pa... tako joj je valjda bilo najlakše da se infiltrira među ljude sa kojima sam se ja družila... tako što će pokazati da ima isto mišljenje kao ja :shrug:

mom egu je to bilo simpatično.
Korisnikov avatar
By gorilica
Kopleginica na poslu mi konstantno krade fore sa musterijama (Prilicno sam neposredan u kontaktu sa ljudima, i cesto se odvaljujem na poslu). U pocetku mi je sve to izgledalo spooky, jer je ona i inache ljubomorni psiho koji se folira da nema komplekse a vrishti od njih, ali sam odustao od pobune da sebi ne bih sa njom dodavao josh jednu glavobolju, a i prilichno je ne edukovana i bez sarma, tako da to u njenoj izvedbi deluje sasvim drugacije.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Null

sorry. ont: pa ovako IZ ŽIVOTA nemam neki primer, možda je i bilo al se ne sećam. bude onog da neke reči i uzrečice prelete s nekoga na mene i obrnuto al to je normalno ako s njimnjom provodiš dosta vremena
njimnjom! :sweet: pa to je preslatko! :sweet:
sledeći put kad mi bude treb'o neki nick, ukrašću ti njimnjom. ako ga do tad pravno ne zaštitiš. :lol:
By Simor
Kradu me javna preduzeća svakog meseca. Primera radi, niko me nikada nije pitao da li želim centralno grejanje u stanu, da li želim da grejem sve one kvadrate stana koje su oni zamislili, da li želim da grejem stan u periodu kada se njima ćefne i da li želim da grejem temperaturom koju oni odrede. Uprkos tome oni to rade (jer država zna bolje od nas šta nam je i koliko potrebno!) i svakoga meseca šalju abnormalno visoke račune. A kada ne dobiju subvencije od lokalne samouprave onda dodatno nabiju cenu, a građani su onemogućeni da otkažu njihovu skupu i lošu uslugu.

:backstab:

off: Sada videh da je tema o krađi intelektualne imovine. Hm, pa ono gore bi moglo i pod to da se podvede: kradu nam razum svakoga dana kada nas ubeđuju da samo javna preduzeća imaju pravo da se ekonomski ponašaju, ali ne i građani.

:serlok:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja jesam, sa ZADOVOLJSZTVOM ali sam imao tu pogodnost da sam na vrhu zgrade pa je to tehnički bilo izvodljivo.

Svanulo nam je kad smo prestali da idemo u podrum na dzukačke sastanke stanara zgrade povodom grejanja...
By Simor
Dragi Mars, ti si onda jedan od retkih srećnika.
Korisnikov avatar
By Mars
A da vidiš đubrad....kad su posle oni direktno ispod nas hteli to isto da urade - njima nisu dozvolili. Kao: šta ako se mi gore predomislimo. Mogu samo oni na poslednjem spratu.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Lepa Krepa

sorry. ont: pa ovako IZ ŽIVOTA nemam neki primer, možda je i bilo al se ne sećam. bude onog da neke reči i uzrečice prelete s nekoga na mene i obrnuto al to je normalno ako s njimnjom provodiš dosta vremena
sledeći put kad mi bude treb'o neki nick, ukrašću ti njimnjom. ako ga do tad pravno ne zaštitiš. :lol:
aww :lol: ma hajde, šta ti je, pa naši smo :grouphug: dobro kad si našla nešto krađe vredno :crčeodsrećesiroma': :smeh:

ont: kradkrad
By Speculum Columbae
Originally posted by Lepa Krepa

aww :lol: ma hajde, šta ti je, pa naši smo :grouphug: dobro kad si našla nešto krađe vredno :crčeodsrećesiroma': :smeh:

ont: kradkrad
Njimnjom podseća na Njamnjam, što Null, zapravo i jeste posle 21 h.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Koji OFF! :shok:

Za FB like :
"Mrzim kada ti jebeni zutokljunci kradu ideje i fore jer nisu originalni... -.- "
http://likechamp.com/like.php?id=171242

:D

Dalje.. Nasao sam ovaj interesantni tekst sa krstarice, mozda nekom bude od koristi:

Šef vam krade ideje

Ivana Milaković 26.10.2007.

Sopstvene ideje, naročito ako su dobre, veoma se cene u poslovnom svetu. Nije prijatno kada vam neko ukrade bilo šta, a ako se radi o krađi ideja, stvar je još gora, jer je to teško dokazati - naročito ako vam ideje krade vaš sopstveni šef. S ovim nije lako izaći na kraj, ali nije ni nemoguće.

Jedan od najčešćih postupaka krađe ideja jeste da vi šefu kažete o onome što vam je palo na pamet i pitate ga šta misli o tome, on vam bez mnogo razmišljanja kaže da je to obična glupost (obično ne baš tim rečima), a onda nakon nekog vremena vidi da konkurentske firme rade nešto što liči na vašu ideju, zaključi da ste bile u pravu i počne i on da je primenjuje. Samo što se pravi da je to njegova zamisao, a vi nemate način da dokažete da je ideja bila vaša. Šta učiniti?

Probajte da se ne nervirate, pošto je nerviranje u takvoj situaciji beskorisno. Iskoristite to što vam se desilo da naučite šta god se da naučiti. Već će vam i to što vidite na koji se način vaša ideja primenjuje u praksi i koji je bio put od ideje do njene realizacije biti od koristi - možete iz toga mnogo da naučite. A ako ste kreativni, ideja ćete uvek imati.

Sledeća stvar jeste da ubuduće o idejama razmišljate - u sebi. One koje su vam manje bitne i dalje pominjite šefu, da bi video da se trudite, i da biste vi, makar ih on i prisvajao za sebe, u praksi videle kako se ideje ostvaruju i šta sve tu treba uraditi. A što se tiče ideja za koje mislite da su zaista dobre, nemojte ih saopštavati šefu nasamo, već ih u glavi razradite, a onda ih u nekom trenutku, kad su u prostoriji prisutni još neki ljudi pored vas i šefa (po mogućnosti, njegovi nadređeni), pomenite pred svim tim ljudima. To se uvek može učiniti u formi pitanja: "Šta mislite, kako bi funkcionisalo da...?". Koji god da bude odgovor vašeg šefa, ako kasnije primeni te ideje, svi će znati od koga su potekle.

Još jedan metod jeste da, kada šefu šaljete izveštaj o onome što je urađeno, u izveštaj umetnete i svoju novu ideju u dve-tri rečenice. Tako ćete u službenom dokumentu imati potvrdu da je ideja potekla od vas, što vam može pomoći kad budete konkurisale za bolje mesto.

Posebno nezgodno može da bude ako je vaš šef istovremeno i vlasnik firme - onda nema nadređenih koji bi, dok pominjete svoje ideje, mogli da primete vašu kreativnost. U tom slučaju, postupak s pominjanjem stvarno dobrih ideja koristite kad su tu svedoci iz konkurentskih firmi (onih koje su jače od vaše). I to će vašem šefu otežati da vaše ideje predstavi kao svoje, plus će vas primetiti ljudi iz jačih firmi. Ukoliko su vam ideje stvarno dobre, sasvim je moguće da će vas konkurentske firme kontaktirati i predložiti vam da pređete kod njih, ili ćete barem imati dobre šanse da vam prelazak u drugu firmu uspe onda kad same budete konkurisale. Opisan postupak baš i nije iskazivanje lojalnosti prema sopstvenoj firmi, ali ako je vlasnik firme u kojoj radite toliko beskrupulozan da krade vaše ideje, teško da ima prava da očekuje da mu budete lojalne.

Srećno!
Korisnikov avatar
By Srklet
naravno da me kradu. ali bar imaju sto krasti.

uostalom, onaj tko moze prepoznati dobru ideju/foru/stavec, ima pravo da je ukrade. :D
vecina nije ni to u stanju, nego kradu, recimo, TV Pink.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!