- 15 Feb 2011, 01:51
Na forumu nisam primetio, ali u životu da... Od raznih ideja do stila oblačenja.
Originally posted by DrakcheKradu me, kradu me! Ruke im se dabogda osušile
Pritom ne mislim na stvari koje vam je neko nekad ukrao, pa ste to saznali, vec na vasu intelektualnu imovinu: reci, izjave, ideje.
Da li vam se desilo da na forumu nesto izjavite, provalite neku foru, date svoje misljenje na neku temu itd., pa da to isto , samo mozda malo drugacije, neko drugi izjavi posle vas, a da vas ne citira, vec prisvoji vasu intelektualnu imovinu i promovise kao svoju?
I ne samo to, vec dobije sav kredit za originalnost, genijalnost sta-god, a vi ostanete u senci svega toga.
To vazi i za skolu, fakultet, posao, druzenje sa prijateljima...
A tebi je malo neumesno i glupo da ides okolo i govoris kako je to nesto tvoje, jer je taj teren veoma neopipljiv i tesko je ista dokazati sve i da hoces.
A i ovako je vec "prosao voz" tog momenta kada je lopov upotrebio te vase reci i ideje i onda ce samo ispasti da vi njega/nju zapravo ponavljate.
Da li vas se takve stvari desavaju? Da li vas to nervira i sta uopste covek moze da ucini povodom toga?
Meni se to cesto desava. Ovde na forumu primecujem takodje.
Imam druga koji to redovno radi - ja np. provalim neku foru sa njim, a on ih onda kao vesti PR promovise kod drustva kao svoje i onda ga svi obozavaju - misle da je on to rekao.
Mozda zvuci bezazleno i nebitno, ali kad se ovakve stvari ponavljaju ... neki su se tako obogatili i nadobijali nagrada jer su krali od manje nametljivih.
Na forumu nisam primetio, ali u životu da... Od raznih ideja do stila oblačenja.