Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Mars
Originally posted by Galateja

Bojite li se starosti? Mislite li da je stvar dozivljaja kako cemo podneti breme godina? Da li je starost ista za lezbejke, biseksualke i heteroseksualke? Da li je po vasem misljenju sve to individualno ili generalizujete lezbejsku starost? Da li ste optimisti pa ovom pitanju?

Ja se jako plasim starosti i smrti, mada se trudim da optimisticno gledam na sve to.
Baš volim Galateju.
Za ovo imaš :kiss: od mene.
By LeDeNa_
Zasto je drugacije lez populaciji? Mozes li malo pojasniti to stajaliste?
Ja recimo mislim da je vecini lez populacije lakse sto se tice tog pitanja. Mislim, ako ne planiraju dete sa devojkom itd...
Hetero zene su uopsteno preopterecene bioloskim satom i u nekoj godini pocnu srljati ko muve bez glave.

Ja se ne bojim starosti.
Ali bojim se bolesti i da me ne upita starost gde mi bi mladost...;)
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
ja se mnooogooo bojim starosti :uplasen:
primate me u taj klub macaka? pls :slinavko:
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
plašim se nemoći koju donosi starost.
verujem da "podnošenje starosti" ima dosta veze i sa konkretnom ličnosšću i sa ljudima kojima je okružena u starosti. ne mislim da je bilo kojoj starici prijatno da bude sama.
biseksualnim i heteroseksualnim ženama, u situaciji kakva je sada npr. kod nas, lakše je u smislu da postoji veća šansa da će ostariti uz partnera čvrsto vezanog brakom i uz potomstvo, dok, sa druge strane, istopolne veze nemaju mogućnost da prerastu u brak, niti da ostvare svoje potomstvo u situaciji kakva je trenutno kod nas.
naravno, pravila ne postoje, brak ne mora da znači ništa, deca ne moraju da daju pet para za nas kad ostarimo.
uglavnom, samoću i nemoć doživljavam kao noćnu moru starosti.
Korisnikov avatar
By Dina
Dear Lucy,
trenutno da... ali ja sam uverena da dok mi svi dodjemo do starosti gay brakovi ce biti realnost.

A za potomstvo je za lezbejke situacija laksa s obzirom na vto mogucnost. Danas se hetero zene cesto odlucuju za vto kad su same i stoga se ne slazem sa konstatacijom Ledene u vezi sa srljanjem... Sa napretkom medicine to je eliminisano prilicno... Ono sto meni nije jasno je moj utisak da se lezbejke retko odlucuju da imaju decu. S jedne strane to jeste neka zelja koja je kod zena prilicno jaka, i odavde devojke spominju da ih drma materinski instikt na temama u gay roditeljstvu... A s druge strane svaka konkretna tema o vto klinikama nesto ne zazivljava... Tako da ja imam utisak - postoji zelja ali to bi bilo lepo kad bi bilo... Hetero zene su cini mi se mnogo poduzetnije na tom planu, nema partnera a one imaju neke godine, odlaze na vto pa dete podizu same. Lezbejke mogu biti i u boljoj situaciji jer su dve pa nece same odgajati dete a opet se cini mi se teze odlucuju na takav korak...

Mislim ovo sad nema bas direktne veze sa staroscu ali ima indirektne :D Ako se deca ne rode sad nece ih biti ni u starosti. Mozda ce pitanja braka i usvajanja, nasledja i kojecega jos biti do tad reseni, uverena sam da hoce, ali nama to nece mnogo vredeti jer cemo vec biti stari... te s te strane mislim da ipak treba misliti na taj bioloski casovnik :budilnik:
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Random tema sa 5. strane.. :lol:

Ne bojim se starosti, verujem da cu ispuniti svoje ciljeve do tada...
Ali nekako imam osecaj da ja necu doziveti starost.. :nesiguran:
By misha26
ako budemo vitalni starci i starice, sve ce biti ok ali ako budemo imali tipicne staracke boljke e pa onda cemo verovatno biti u problemu...
Kad si star i nemocan, a uz to i pomalo senilan, pomalo nagluv, i mucite kostobolja i sjaset drugih stvari e onda ti je potreban neko ko ce brinuti o tebi...
Strejt populacija uglavnom ima decu ili rodjake koji se nadaju nasledstvu, pa se uglavnom nadju starima pri ruci. Dok oni imucniji borave u starackim domovima...Mada ima i onih jadnika koji su zaboravljeni i od svojih najblizih i od rodjene dece.
Uglavnom nema pravila.
A sto se nas tice, pa tesko je reci...ako uzmemo u obzir cinjenicu da vecina nas nece imati decu i da je deo gay populacije od uze i sire rodbine obelezen, kao neko ko je "zastranio" i krenuo stranputicom i da u ovoj zemlji tesko da cemo postati imucni...hm
By Paris
Ne plasim se ni smrti ni starosti i verujem da je to samo prelazak u neku drugu dimeniziju.
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=442318#p442318]Galateja napisao:[/url]
Ja se jako plasim starosti i smrti, mada se trudim da optimisticno gledam na sve to.
Smrt (moja) me još i najmanje plaši u životu.

Pribojavam se starosti koja bi sa sobom mogla donijeti samoću i bolest/nemoć.

Nadam se da će do tog perioda postojati LGBT starački domovi. Mislim da bi bilo veselo tamo. :D

Predmnijevam da ću umrijeti u postelji okružena daljinskim upravljačima i svojim eksternim HDD-ovima punim filmova i serija. Nekome mačke, nekome tehnologija. :D
Korisnikov avatar
By heksagon123
Ne bojim se starosti ... probat ću si nabaviti Dogu argentino i otići živjet u prirodu kad odem u penziju, nadam se sa svojom boljom polovicom, ako ne- onda sama, Bože moj .. Kad postanem nesposobna, odvest će me u dom za koji ću prije isto morat uštedjet novaca. Sve što steknem ostavit ću nećacima.
Ja mislim da starci - iznad 60, 70 shvaćaju suštinu i prestaju se zamarat glupostima jer ni nemaju vremena za to i jednostavno uživaju koliko mogu u malim stvarima. Nemamo se čega bojati.
Korisnikov avatar
By elizevin
Prilicno sam sigurna da cu biti aktivna baba da bih probala da izbegnem degenerativne bolesti starosti. Idealno bi bilo da zavrsim sa mojim sedim dragim, bibliotekom i gomilom macaka.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2810461#p2810461]heksagon123 napisao:[/url]Ja mislim da starci - iznad 60, 70 shvaćaju suštinu i prestaju se zamarat glupostima jer ni nemaju vremena za to i jednostavno uživaju koliko mogu u malim stvarima. Nemamo se čega bojati.
Lepo je to sto mislis, ali vrlo cesto i nije tako.

Ont:
Ono sto definitivno znam da ce biti (ako je docekam) - ogromna biblioteka. Ispunjena kako strucnim, tako i knjigama koje nisu vezane za struku.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2810558#p2810558]Over the rainbow napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2810461#p2810461]heksagon123 napisao:[/url]Ja mislim da starci - iznad 60, 70 shvaćaju suštinu i prestaju se zamarat glupostima jer ni nemaju vremena za to i jednostavno uživaju koliko mogu u malim stvarima. Nemamo se čega bojati.
Lepo je to sto mislis, ali vrlo cesto i nije tako.

Ont:
Ono sto definitivno znam da ce biti (ako je docekam) - ogromna biblioteka. Ispunjena kako strucnim, tako i knjigama koje nisu vezane za struku.
To je pravi stav. I ja se nadam tako.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!