Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By viktorce92
Originally posted by crni90
Originally posted by viktorce92

i kada bi otplatio to i ispisao se ja fakticki ne bi pao godinu,niti bi imao neki ponovljeni razred nego bi samo imao tu pauzu od 2 dve skolske godine(3 i 4)
moja generacija ce u septembru upisati prvu godinu faxa tako da kasnim 2 godine...nisam imo lose vladanje(nisam se bio itd...)
ni narucito lose ocene.
sada imam te probleme koji se ticu moje egzistencije i jako mi je krivo sto su mi roditelji gotovo unistili zivot i ostavili da se sam snalazim,nadam se da cu se nekako izvuci i normalno nastaviti skolovnje,po sto je to sto najvise zelim jer znam da mogu.
valjda ce centar nesto da pomogne kada promenim adresu i omoguci ti mi da prezivim posto su mi izgledi za sada prilicno mali :-(
Uradi sledeće
Napiši molbu sadašnjoj školi da ti otpišu dug. Obrazloži situaciju, bilo bi zgodno da molbu priložiš uz neku preporuku centra za socijalni rad, da ti otpišu dug.
Ovo spada u domenu škole, i nema nikakve zakonske prepreke da ti otpišu dug. Sav novac koji uplaćuješ za ispite i školarinu ide na račun škole, ni dinar ne dobija opština, pokrajina ili republika. Praktično sve zavisi od direktora škole.
Nadajmo se da će ti usvojiti molbu i zadovoljiti tvoje zahteve...

Ima još jedna varijanta. Uzmi svedočanstva (ili overene kopije) iz dva završena razreda iz škole koju pohađaš. Idi u drugu školu koja ima taj smer, i podnesi molbu za upis treće godine redovno za školsku 2011/2012. Uz potpisanu molbu podnesi i svedočanstva. Pre toga se raspitaj u sekretarijatu te škole, a bilo bi zgodno da kontaktiraš i direktora za detalje. Naravno, to možeš u slučaju da ti iz ove škole DAJU svedočanstva da nosiš...

Što se tiče posla :( jbg... ne mogu da ti pomognem :( da si u Pančevu, bilo bi skroz drugačije :(

Koliko sam shvatio, ti si živeo u hraniteljskoj porodici? Da li sam u pravu?
nisam bio u hraniteljskoj porodici ali su me otkacili posle 18. godine,svakako cu da probam da napisem molbu skoli,hvala na savetu .
Korisnikov avatar
By crni90

imam svedocanstva(originalna za os i oba razreda srednje) neznam da li bi mogao da se upisem u neku drugu skolu s obzirom na taj dug(koj nije bas mali ,oko 200e...tj malo manje)
Ma naravno da bi mogao. Ti si duzan jednoj skoli, a ne svim skolama :) To sto si ovoj skoli duzan nema nikakve veze i nije nikakva prepreka da se upises u drugu. Samo pri upisu u drugu skolu, pored svedocanstva, bice ti potreban i izvod iz maticne knjige rodjenih i najverovatnije lekarsko uverenje

Skola koju pohadjas moze samo sudskim putem da zatrazi tih 200 evra, ali s obzirom da si dug napravio dok si bio maloletan i da su te roditelji zaduzili, onda tebi ni sud ne bi mogao nista. Što se toga tiče, ne beri brigu :)
Ali pre no što išta odlučiš, raspitaj se u sekretarijatu eventualne nove škole oko svega!

probacu da napisem molbu ,hvala na predlogu,nisam o tome razmisljao...e sada direktorka te skole je jako bliska sa mojom mamom koja se trudi da mi sto vise zagorca zivot pa neznam koliko bi to pomoglo...
Ne verujem da je tvoja majka toliki monstrum, a bome ni direktorka :)
Ti svakako podnesi molbu, obrazloži da si imao dobre ocene i u kakvom se finansijskom stanju nalaziš. Napiši da tražiš da ti se oprosti/otpiše dug, i molbu potpiši. Nadam se da će ti tvoja škola izaći u susret, pogotovo ako u sve to uključiš centar za socijalni rad i eventualno člana opštinskog veća zaduženog za obrazovanje, sekretarijat za obrazovanje (ako vaša opština uopšte to ima).
Korisnikov avatar
By viktorce92
ne bi komentariso moju "majku"...
puno vam hvala za ovo u vezi skole,to zaista nisam znao....
mnogo mi znaci to :-)
to je veliki korak napred.
zvacu sutra tehnicku skolu ovde u ks da se raspitam,od dokumenata imam sve navedeno .
By Glasnik
:wow:

I'm in total shock...

Ne mogu nikako da pomognem. :shrug:

Mada verujem da su pojedini ovde već odradili dobar deo posla...

Mogu samo da uputim reči podrške... Ne daj se...

@Paki> You're our hero. :cvece:
Korisnikov avatar
By viktorce92
hvala na podrsci :-)

imam sve dokumente tako da po ovome sto ste napisali ne bi trebalo da imam problema sa upisom...sutra cu pozvati skolu ovde u KS koja isto ima moj smer i raspitati se u vezi upisa :-)
Korisnikov avatar
By crni90
Mislim da ćeš moći da upišeš tek za prvi septembar, odnosno za školsku 2011/2012.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Uz dužno poštovanje, ali meni ovo deluje kao radnja za neku špansku sapunicu. Nadam se da grešim, grešna mi duša, ali previše je nestvarno...

Ako je sve ovo tačno, ja liku dajem punu podršku.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Sixto

Zasto ja imam trip da je ovo performans slican onom sa nekrofilijom od pre par godina?
i ja pomislih isprva
ali ako je jedan od 20 zajebanata realan
tesko bi mi bilo da se izmirim sa cinjenicom
da napravi neku glupost jer ga i mi ovde zajebavamo

Originally posted by crni90

Ne verujem da je tvoja majka toliki monstrum, a bome ni direktorka :)
nisi ni svestan koliki i kakvi monstrumi roditelji mogu da budu
i dobro je sto nisi
Korisnikov avatar
By Paki
Jel' tražio da mu neko od nas plati taj dug, pa zato mislite da je prevarant...
... ili vam je samo dosadno, pa baš morate da postujete svoju sumnju ne razmišljajući da li tako samo odmažete (kad već ne pomažete ni na koji način) ?
Korisnikov avatar
By Dina
A sto mu ne bismo pomogli da otplati taj dug? Otvori ziro racun pa uplati ko hoce i koliko hoce... pa ako i ne skupimo koliko treba bar jedan deo ce se skupiti a ostace mu manje da zaradi...
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Originally posted by Dina

A sto mu ne bismo pomogli da otplati taj dug? Otvori ziro racun pa uplati ko hoce i koliko hoce... pa ako i ne skupimo koliko treba bar jedan deo ce se skupiti a ostace mu manje da zaradi...
To je odlicna ideja. Pojedinacno tesko da mozemo nesto da ucinimo, bar ja ne mogu. Ako se skupimo, mozda i bude neke vajde.
Korisnikov avatar
By Blady
Da, i ja hocu da pomognem.. svako neka da koliko moze :)ako zeli ofc
Korisnikov avatar
By neny
Ostavi i meni broj racuna,uplaticu i ja!:)
Korisnikov avatar
By viktorce92
Hvala vam puno ali zaista mi je neprijatno da to uradim.Iskreno pre bih radio i zaradio za to nego ovako...
Vasi saveti mi puno znace i vodim se njima.Cekam da se zavrsi ovaj strajk policije pa da odem sa deckom da se prijavim.
Korisnikov avatar
By haemoglobin

Hvala vam puno ali zaista mi je neprijatno da to uradim.Iskreno pre bih radio i zaradio za to nego ovako...
Vasi saveti mi puno znace i vodim se njima.Cekam da se zavrsi ovaj strajk policije pa da odem sa deckom da se prijavim.
mislim da ti je promena boravka nekih 1300 dinara...ja sam skoro to radio
Korisnikov avatar
By Dina
Bas mi je drago da ste podrzali moj predlog :grouphug:

Ali eto Viktorce odbio... Viktorce nadam se da ces se brzo zaposliti a ako ne uspes - tu smo da pomognemo :hug:
Korisnikov avatar
By Vix
prvo da shvatis da ipak nisi sam, da je tu dečko i ljudi voljni da ti pomognu, makar savetima. onda kad uvidiš da imaš podršku, probaj da nađeš izlaze iz cele situacije (barem onoliko da se osećaš sigurno/stabilno) i reci nam kako na tom putu možemo da ti pomognemo :)

bravo za kosovku devojku :)
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by haemoglobin87

mislim da ti je promena boravka nekih 1300 dinara...ja sam skoro to radio
Ovo je promena prebivališta (upisuje se promena adrese u starim ličnim kartama, a u novim sa čipom se menjaju elektronski podaci)... i plaća se po 210 dinara (administrativna taksa) odjava i prijava. :)
Korisnikov avatar
By viktorce92
Ne znam zaista kako da vam zahvalim.
Znam da nisam sam-pre svega vidim to po decku koji me podrzava i po vama,a sto se tice novca-od srca vam zahvaljujem ali smatram da je cestitije raditi i zaraditi nego stati ispruzenih ruku :-)
Pravna pomoc bi mi najvise odgovarala.
E sada bas ako taj dug za skolu bude visio nad glavom a ne bude bilo nikakvog posla...videcemo... :-/
Korisnikov avatar
By Torry
imas svu moju podrsku i ako odlucis da objavis ziro racun, tu sam
Korisnikov avatar
By viktorce92
Hvala vam puno
Danas sam bio do skole i raspitao se ali sam upis ove godine propustio tako da moram da cekam 20 avgust :(
sada mi jedino ostaje prijava ovde i da se molim da cu naici na neki posao :barf:
Korisnikov avatar
By crni90

Hvala vam puno
Danas sam bio do skole i raspitao se ali sam upis ove godine propustio tako da moram da cekam 20 avgust :(
sada mi jedino ostaje prijava ovde i da se molim da cu naici na neki posao :barf:
Upisaćeš se redovno ili vanredno, u staroj školi ili nekoj drugoj?
By loreenche
Mnogo mi je žao dečka :(

Isprva sam takođe mislio da je neki prevarant, sad kad vidim da je Paki pričao sa njim, lakše mi je. Ne brini Viktorče, Paki će te spasiti... Ne mogu nikako da ti pomognem, geografski sam, što reče bothways "indisponiran" ali ako se otvori neki žiro-račun, obavezno da me obavestite! :)
Korisnikov avatar
By viktorce92
Hvala puno!
Crni,planirao sam redovno ali cu tada morati iznova trecu da upisem.
Korisnikov avatar
By Paki
Pričali smo danas malo...

Policija završila štrajk (makar jednim delom :) ), tako da je ovih dana odrađena odjava sa adrese i sutra se vrši prijava na novu :)

Momak je pokupio svoje osnovne stvari od kuće i doživeo neprijatnost (blago rečeno)... ali je sada dobro i spreman je za dalje korake.

:)
Korisnikov avatar
By Paki
@ Galadriel

Momak je daleko od Beograda :shrug:

@ Glasnik88

:yay: za njega, ne za mene :)
Uspeva polako i uspeće do kraja, samo treba da bude uporan i strpljiv :)
Korisnikov avatar
By viktorce92
Hvala Puno...na podrsci.
Da,bilo je neprijatnosti kada sam isao u Cupriju,Paki zna celu pricu ali eto mogu sada da javim da sam uspeo da se prijavim danas na adresu decka tako da sam taj korak presao...sada da vidim sta dalje.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!