Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Kragi
Ne, ja sam uvek bio divan :blush: samo me ljudi cesto kapiraju kao zloću :smeh:

Ja toliko mogu da mu ucinim. Pretpostavljam da je bar za pocetak, bitno da je neko bukvalno tu da nekako pomogne, ako moze (u relativno maloj sredini - Ks)
Za ostalo, ne znam
Korisnikov avatar
By Madonna
ne znam, nadam se da ćeš naći spasenje, pomoći će ti neko, nadam se. žao mi je što si u govnima ali to je samo trenutno. a inače tripujem da je ovo fejk, ne zamerite

edit: typos galore :pokazuje:

da se makar drigiram pa da imam dobar izgovor
By Sixto
Zasto ja imam trip da je ovo performans slican onom sa nekrofilijom od pre par godina?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Sixto

Zasto ja imam trip da je ovo performans slican onom sa nekrofilijom od pre par godina?
Ako jeste osobu treba banovati da ljudi ne bi prestali da se javljaju kad je nekom stvarno potrebna pomoc.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
- prvo sredis boravak, tj. prebivaliste. Ako to zahteva odjavu sa prethodne adrese, stopom ili kako god u prethodno mesto prebivalista da to obavis.
- nakon sto se prijavis pravac Centar za socijalni rad, da im izlozis svoj problem. Ako je zaista situacija takva kakvu pretstavljas, nece biti problem da dobijes socijalnu pomoc u visini od nekoliko hiljada dinara mesecno. Znaci, nemas posao, nemas izdrzavanje, imas samo zavrsenu osnovnu skolu.
- sto se skole tice, i tu stvari ne moraju da idu po propisima, mozda uspes da dogovoris redovan upis bez obzira sto imas vise od 18 godina. Znam da su neke novosadske skole dozvoljavale cak i ljudima koji su dva puta pukli istu godinu da nastave redovno skolovanje, pod uslovom da nisu bili problematicni i da nemaju dosije u policiji. Mada, ni vanredno skolovanje nije bauk, ako stvarno zelis da zavrsis skolu.
- vec su spomenuli kurseve, za njih se raspitas na birou, i ako vrse bilo kakve obuke za deficitarna zanimanja, mozes da dobijes kurs i besplatno. Za isto pitas i u Centru za socijalni rad, da li bi oni mogli da snose troskove tog kursa, jer se ne radi o ne znam kakvim parama.
- zajebi pricu o onome sto je bilo. Opet, ako su stvari takve kakve jesu, sve i da te zovu nazad ne bi trebalo da se vracas u tu sredinu odakle su te isterali.
Korisnikov avatar
By *deni*
Tragična je tema, te se iskreno nadam da nije po sredi nečija zajebancija.
Želim da se složim sa iznetim predlozima da, pri rešavanju svog statusa, bez potrebe ne potenciraš u ovoj situaciji svoju orijentaciju, jer to, na žalost, može samo da ti pogorša položaj. To će ti biti jasno već kad se sretneš sa nekom socijalnom radnicom.. One redom pre ostavljaju utisak nekakvih ključarki logora , nego socijalnih radnika.
Da se žališ organizacijama za zaštitu ljudskih prava tipa Ombudsman, nema mnogo vajde, jer oni prime informaciju, predoče je drugoj strani , druga strana, naravno, opovrgne da je kršila tvoja ljudska prava i tu se krug zatvara, Ombudsman je obavio svoj posao i uputiće te da svoja prava dalje pokušaš da ostvariš na sudu.
Sud košta, to je tačno, ali tu je mogućnost oslobađanja plaćanja sudskih troškova. Za tu pogodnost ti je potrebno Uverenje Nacionalne službe za zapošljavanje o statusu nezaposlenog lica i potvrda iz Katastra da nemaš nikakvu imovinu.
Korisnikov avatar
By viktorce92
nije fake ni preformce...ovakve stvari se nazalost desavaju u srbiji i to ne retko...
Korisnikov avatar
By viktorce92
nisam gimnazijalac...masinac sam(tj. nadam se da cu biti)
a hemija mi dodje razonoda ...onako ponekad.
mada mi sada to zaista nije problem...
gledam kako zivu glavu da izvucem ...
posalao sam broj paki-u,i nadam se da je on imao iskustva sa ovkavim situacijama koje nisu tolilko rektke...
ipak ovo je balkan.
Korisnikov avatar
By spliff
nije mi jasno zashto nemash zdravstveno osiguranje
rekao si da si punoletan... ako si nezaposlen, ne bi trebalo da imash problema pri vadjenju zdravstvene knjizice
sestra kurva i narkomanka, roditelji ovakvi i onakvi... tebi je sinko bolje samom nego sa njima. samo treba da nadjesh neki posao, i to je to
u normalnim zemljama svi napushtaju porodichno gnezdo kada zavrshe srednju shkolu. ili odu na faks ili nadju neki posao i srede sami svoj zivot. roditelji tu i nisu bash preko potrebni...
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by viktorce92

nisam gimnazijalac...masinac sam(tj. nadam se da cu biti)
a hemija mi dodje razonoda ...onako ponekad.
mada mi sada to zaista nije problem...
gledam kako zivu glavu da izvucem ...
posalao sam broj paki-u,i nadam se da je on imao iskustva sa ovkavim situacijama koje nisu tolilko rektke...
ipak ovo je balkan.
imao je, Paki je to...Kosovka đevojka
Korisnikov avatar
By viktorce92
zato sto snobovcine imaju primanja od 100 i kusur hiljada dinara pa nemam pravo na konto tih prihoda....
a vvodim se jos na toj adresi...
kada je promenim trebalo bi da bude bolje...
ovako nemam apsolutno nikakva prava.
Korisnikov avatar
By spliff
pa promeni prijavu boravka
pobogu i zaboga
to barem nije teshko
Korisnikov avatar
By viktorce92
odjavicu se....
i prijaviti na adresu decka...
tada bi trebalo da imam pravo na zdravstveno osiguranje.
Korisnikov avatar
By Srklet
lijepo ti rece wilhelmina. dakle, radi ovo:
Originally posted by Wilhelmina

- prvo sredis boravak, tj. prebivaliste. Ako to zahteva odjavu sa prethodne adrese, stopom ili kako god u prethodno mesto prebivalista da to obavis.
- nakon sto se prijavis pravac Centar za socijalni rad, da im izlozis svoj problem. Ako je zaista situacija takva kakvu pretstavljas, nece biti problem da dobijes socijalnu pomoc u visini od nekoliko hiljada dinara mesecno. Znaci, nemas posao, nemas izdrzavanje, imas samo zavrsenu osnovnu skolu.
- sto se skole tice, i tu stvari ne moraju da idu po propisima, mozda uspes da dogovoris redovan upis bez obzira sto imas vise od 18 godina. Znam da su neke novosadske skole dozvoljavale cak i ljudima koji su dva puta pukli istu godinu da nastave redovno skolovanje, pod uslovom da nisu bili problematicni i da nemaju dosije u policiji. Mada, ni vanredno skolovanje nije bauk, ako stvarno zelis da zavrsis skolu.
- vec su spomenuli kurseve, za njih se raspitas na birou, i ako vrse bilo kakve obuke za deficitarna zanimanja, mozes da dobijes kurs i besplatno. Za isto pitas i u Centru za socijalni rad, da li bi oni mogli da snose troskove tog kursa, jer se ne radi o ne znam kakvim parama.
- zajebi pricu o onome sto je bilo. Opet, ako su stvari takve kakve jesu, sve i da te zovu nazad ne bi trebalo da se vracas u tu sredinu odakle su te isterali.
Korisnikov avatar
By Paki
Viktorce92 , dečko ti je sada prvi oslonac, a koliko sam mogao da čujem preko telefona ima dosta energije da ti da dobru podršku :)

Elem, kao što smo i zaključili malopre - sačekaćete da policija završi sa štrajkom, pa onda ideš najpre da odjaviš prebivalište, a zatim zajedno sa dečkom da prijavite novo.

Onda ide redom Centar za soc. rad i biro, ali otom-potom, najpre da se završi procedura sa prebivalištem. Idemo korak po korak i bez nervoze. :)

U međuvremenu se razletite po gradu obojica, nemojte da ste lenji, i pokušajte da ti nađete bilo kakav posao. Znam da je nezgodno i zbog radnog iskustva i zbog godina škole, ali nije nemoguće i ne treba odustajati nikada.

Čujemo se još. :)
Korisnikov avatar
By viktorce92
da decko mi jeste najveca podrska,kada se zavrsi strajk odjavicu se sa stare i prijaviti na njegovu adresu...
sto se posla tice,stalno ga trazimo,idemo do biroa,na internetu,po oglasima itd...
sto se skole tice 3 godinu mogu da upisem redovno jer nisam padao ni ponavljao ni jednu godinu...
problem je samo to sto nekako moram da otplatim dug koj su mi roditelji napravili da bi mogao bilo gde da se upisem
tj.bilo sta jer sam blokiran tim dugom...
voleo bih da nastavim redovno jer je lakse...
neznam samo koliko bi mi centar pomogao posto sa tih par hiljada necu imati skor ni za sta.zanima me da li bi oni mogli nekako da mi pomognu dok ne zavrsim to i ne zaposlim se....
Korisnikov avatar
By Paki
Raspitaću se kakve sve mogućnosti postoje, pa javljam... :)
Korisnikov avatar
By Delete
@Paki
:up:
:kiss:

@viktorce92
Samo polako i hrabro. Jbg, zivot je nekad surov, ali za sve postoji resenje, samo se treba boriti. Izdrzi!
Korisnikov avatar
By viktorce92
Izdrzao sam9 meseci ovako,nadam se da ce uskoro doci kraj svemu ovome,jer ovakav zivot kakav ja imam nije zivot nego mucenje...
hvala puno na podrsci,mnogo mi znaci...
Korisnikov avatar
By crni90

da decko mi jeste najveca podrska,kada se zavrsi strajk odjavicu se sa stare i prijaviti na njegovu adresu...
sto se posla tice,stalno ga trazimo,idemo do biroa,na internetu,po oglasima itd...
sto se skole tice 3 godinu mogu da upisem redovno jer nisam padao ni ponavljao ni jednu godinu...
problem je samo to sto nekako moram da otplatim dug koj su mi roditelji napravili da bi mogao bilo gde da se upisem
tj.bilo sta jer sam blokiran tim dugom...
voleo bih da nastavim redovno jer je lakse...
neznam samo koliko bi mi centar pomogao posto sa tih par hiljada necu imati skor ni za sta.zanima me da li bi oni mogli nekako da mi pomognu dok ne zavrsim to i ne zaposlim se....
cekaj malo.... ako nisi pao, kako si onda 2 godine u zaostatku za svojom generacijom?
Ti zelis da u skolskoj 2010/2011 upises redovno trecu godinu ili u skolskoj 2011/2012? Ne razumem
Korisnikov avatar
By viktorce92
pa eto od 2009 nisam isao u skolu tj. od 2010 (3. godina)
postoji taj dug koji su roditelji meni napravili na konto vandrednog skolovanaj(posto uslova za redovnu skolu nisam imao)
koji trebam da otplatim da bi mogao opet da se upisem u skolu...
tako da sam jedinu u zaostatku za generacijom(isto kao da sam reimo upisao 1 razred sa 8 godina umesto 7 )
skolu znaci nisam nastavio samo zbog finansija jer nemam para da platim taj dug a pokusao sam da nekako to otplatim i upisem 3. godinu septembra 2010 ali nisam uspeo pa se nadam da cu to uspeti u septembru 2011.
inace kada sam isao u skolu imao sam 3 druga u odeljenju koji su bili "90 godiste
tako da znam da po pitanju godina ne bi imao problema da se upisem ...
Korisnikov avatar
By viktorce92
prvu i drugu sam prosao glatko a trecu zapoceo kao jedan od boljih ucenika(iz matematike,engleskog,informatike,srpskog,mehanike i prakse nije mi bilo ravnog u odeljenju) ali eto deslio se....imao sam i ja po neki kec ali i to kratko :-)
Korisnikov avatar
By viktorce92
i kada bi otplatio to i ispisao se ja fakticki ne bi pao godinu,niti bi imao neki ponovljeni razred nego bi samo imao tu pauzu od 2 dve skolske godine(3 i 4)
moja generacija ce u septembru upisati prvu godinu faxa tako da kasnim 2 godine...nisam imo lose vladanje(nisam se bio itd...)
ni narucito lose ocene.
sada imam te probleme koji se ticu moje egzistencije i jako mi je krivo sto su mi roditelji gotovo unistili zivot i ostavili da se sam snalazim,nadam se da cu se nekako izvuci i normalno nastaviti skolovnje,po sto je to sto najvise zelim jer znam da mogu.
valjda ce centar nesto da pomogne kada promenim adresu i omoguci ti mi da prezivim posto su mi izgledi za sada prilicno mali :-(
Korisnikov avatar
By crni90

i kada bi otplatio to i ispisao se ja fakticki ne bi pao godinu,niti bi imao neki ponovljeni razred nego bi samo imao tu pauzu od 2 dve skolske godine(3 i 4)
moja generacija ce u septembru upisati prvu godinu faxa tako da kasnim 2 godine...nisam imo lose vladanje(nisam se bio itd...)
ni narucito lose ocene.
sada imam te probleme koji se ticu moje egzistencije i jako mi je krivo sto su mi roditelji gotovo unistili zivot i ostavili da se sam snalazim,nadam se da cu se nekako izvuci i normalno nastaviti skolovnje,po sto je to sto najvise zelim jer znam da mogu.
valjda ce centar nesto da pomogne kada promenim adresu i omoguci ti mi da prezivim posto su mi izgledi za sada prilicno mali :-(
Uradi sledeće
Napiši molbu sadašnjoj školi da ti otpišu dug. Obrazloži situaciju, bilo bi zgodno da molbu priložiš uz neku preporuku centra za socijalni rad, da ti otpišu dug.
Ovo spada u domenu škole, i nema nikakve zakonske prepreke da ti otpišu dug. Sav novac koji uplaćuješ za ispite i školarinu ide na račun škole, ni dinar ne dobija opština, pokrajina ili republika. Praktično sve zavisi od direktora škole.
Nadajmo se da će ti usvojiti molbu i zadovoljiti tvoje zahteve...

Ima još jedna varijanta. Uzmi svedočanstva (ili overene kopije) iz dva završena razreda iz škole koju pohađaš. Idi u drugu školu koja ima taj smer, i podnesi molbu za upis treće godine redovno za školsku 2011/2012. Uz potpisanu molbu podnesi i svedočanstva. Pre toga se raspitaj u sekretarijatu te škole, a bilo bi zgodno da kontaktiraš i direktora za detalje. Naravno, to možeš u slučaju da ti iz ove škole DAJU svedočanstva da nosiš...

Što se tiče posla :( jbg... ne mogu da ti pomognem :( da si u Pančevu, bilo bi skroz drugačije :(

Koliko sam shvatio, ti si živeo u hraniteljskoj porodici? Da li sam u pravu?
Korisnikov avatar
By viktorce92
imam svedocanstva(originalna za os i oba razreda srednje) neznam da li bi mogao da se upisem u neku drugu skolu s obzirom na taj dug(koj nije bas mali ,oko 200e...tj malo manje)
probacu da napisem molbu ,hvala na predlogu,nisam o tome razmisljao...e sada direktorka te skole je jako bliska sa mojom mamom koja se trudi da mi sto vise zagorca zivot pa neznam koliko bi to pomoglo...
Korisnikov avatar
By viktorce92
ne nisam bio u hraniteljskoj porodici(nisu dobijaliu pare za mene) ali su me eto otkacili posle 18 godine.
i ja imam ime (nisam ovaj)
molim za malo postovnja.
ko nema sta pametno da napise neka i ne pise nista.
i ne "ovaj" ne zajebava,"ovaj" je u ocajnoj situaciji i trazi neki savet koji bi mu pomogao da iz te situacije izadje.
Korisnikov avatar
By viktorce92
i molim vas ko ima nameru da me podjebavi,ismeva i uziva u tudjem bolu neka me zaobidje i vrati se mami ili kome vec.
ili neka nadje nekg drugog da ga zajeb
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!