Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by KorvinOdAmbera

AKO se redovno školuje.

Porodični zakon

Izdržavanje punoletnog deteta
Član 155.
(1) Punoletno dete koje je nesposobno za rad, a nema dovoljno
sredstava za izdržavanje, ima pravo na izdržavanje od roditelja sve dok
takvo stanje traje.
(2) Punoletno dete koje se redovno školuje ima pravo na
izdržavanje od roditelja srazmerno njihovim mogućnostima, a najkasnije do
navršene 26. godine života.

(3) Punoletno dete u smislu st. 1. i 2. ovog člana ima pravo na
izdržavanje od krvnih srodnika u pravoj ushodnoj liniji srazmerno njihovim
mogućnostima ako roditelji nisu živi ili ako nemaju dovoljno sredstava za
izdržavanje.
ovo pise
ali se tesko sprovodi u praksi
a i kad se presuda napravi
roditelji kazu e ne mozemo nemamo pare
i pojeo vuk magarca
video par puta u mom okruzenju, strasno
Originally posted by vademecum

Koliko god prica delovala tragicno,mislim da si ti glavni problem!razmisli...
vademecum jbt dal si normalan
decko je mladunac
i dovoljno depresivan i bez glupih komentara

viktore
probaj da se zaposlis po kaficima i kafanama
cisto da bi imao neki dotok para i platio skoli
kako bi zavrsio

onda razmisli o narodnom univerzitetu i kursevima za zanate
isto se raspitaj sa cime bi se lakse zaposlio tj koja su zanimanja vise trazena
to mozes da pitas u birou

npr u rodnom mestu mojih u vojvodini
moj rodjak je otisao i pitao i oni mu rekli da u vojvodini
postoji deficit za ljude koji su profesionalni varioci
za one koji znaju da voze viljuskar
-obuke za ove zanate su u bozidar adziji trajale 4-6 meseci

vidi isto koliko traje kurs za policajce, obzirom da smo postali policijska drzava i ne znam ni jednog lika iz srednje koji nije hteo na fax posle gimnazije a da sad nije policajac

probaj da odes do crvenog krsta u svojoj opstini i centru za socijalni rad
i ispricaj im da si izbacen iz kuce i sve ostalo i pitaj da li mogu da ti pomognu ili te pak upute na neko mesto gde neko moze da ti pomogne

savetovao bih ti da precutis da si peder jer ne znamo dal ce se naci neki pametan koji misli da to nije bozije ili stagod u tim sluzbama
- pricam na pamet ali radi se centralnoj srbiji
cisto da izbegnes podmetanje klipova u tockove

i btw jel imamo neke pedere iz ks koji mogu da mu pomognu da nadje neki makar kakav poslic. uveren sam da postoji mali milion poslova koji mogu da se rade bez zavrsene skole tipa kelner, kurir, raznosac, nesto sto ce mu pomoci da plati neki vokacioni kurs.

ajmo gej lobi, power networking
:mobilni:
Korisnikov avatar
By viktorce92
zanimaju me ti kursevi,narucito za varioca jer pored toga sto bi taj posa volio da radim znam i da je dobro placen ali neznam kako do tog kursa besplatno...itd...
jako bi bio zadovoljan kada bi mi neka sluzba izasla u susret ili neko,sve jedno.
srbija je tako iskvarena....
By J...
Idi sutra na biro u kv i raspitaj se, postoje kursevi koji se na birou organizuju ali prvo moras prebaciti prebivaliste u kv i onda tu na biro da se prijavis. Samo ako si na birou mozes dobiti i socijalnu zastitu dok se ne snadjes da zavrsis neki kurs ili nadjes posao
By J...
mislim na mesto gde si trenutno, tu se prijavi kod decka na njegovu adresu i tu se javi na biro i u socijalno
Korisnikov avatar
By viktorce92
ako ima neko jos neki predlog,savet ili bilo sta sto bi pomoglo resavanju neizvesnog stanja u kome se nalazim.
unapred zahvalan
By LeDeNa_
Mislim da dzabe pokusava na birou....probaj ali znam njih milion koji i dan danas nisu dobili ponudu.
By J...
Originally posted by LeDeNa_

Mislim da dzabe pokusava na birou....probaj ali znam njih milion koji i dan danas nisu dobili ponudu.
treba da bude na birou da bi mogao da ostvari soc zastitu i zdravstvenu, da bi mogao da se prekvalifikuje, da ide na neki kurs i da ima status nezaposlene osobe. ako nije na birou nema nikakav status ni prava. nemoj da zbunjujes decka.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Jedan od mojih jako dragih drugova je radio kao pekar kada je njegov otac njega i njegovog brata izbacio iz kuće, eto tako jer nije mogao da ga izdržava, jer je sa maćehom napravio još četvoro dece. Nije hteo da mu plati srednju školu i rekao mu da ne može da više živi sa njim.

Tražio je svuda posao naokolo.
Išao je kod raznih poslodavaca, ispričao ukratko svoju priču i tražio posao.. Imao je sreće kod vlasnika jedne pekare i mlina, koji ga je odmah primio i paralelno ga upisao da završi neki pekarski kurs ili štatijaznam i tamo je radio dugo vremena.

Dakle to ti dođe takođe kao opcija da jednostavno iskreno dođeš i priđeš poslodavcima i kažeš da ti treba posao i objasniš situaciju (i ja bih ti savetovao da ovde izostaviš deo vezan sa orijentaciju).
Korisnikov avatar
By viktorce92
svestanam sam da od biroa nema ni kurca...ali treba mi za zdravstvenu zastitu i socijalnu pomoc a to da ce oni da me zaposle od toga nema nista....ja gledam nekako da skupim pare za tu jebenu skolu pa da krenem redovno,onda se mozda neko smiluje da mi pomogne kada budem isao u skolu...ovako mogu samo da umrem
Korisnikov avatar
By viktorce92
cekajuci na biro....
a neznam ni kolika korist od socijalne pomoci,tj. kako cu od toga moci da zivim(hrana i neki cumez od sobe) dok ne zavrsim skolu sto jako ,jakooo zelim jer je skola dobra a i islo mi je jako dobro...
Korisnikov avatar
By haemoglobin
da, to ti je bas mudro da sad mislis o smrti i mogucnosti suicida...daj molim te, naci ces pomoc jer si se obratio na mestu gde ti neko moze pomoci na bar neki nacin, ili posavetovati kako da resis probleme...hajde sad duboko udahnes, sacekas Pakija ili nekog drugog od lokalnih nam 'Kosovki devojki' i razmatras kako dalje. No depress ;)
Korisnikov avatar
By viktorce92
rece neko cije je nick ustvari psihoaktivna supstanca bliska LSD-u....hahahaha tj. iz nje je izveden lsd....
pa sad ja se nadam da ce biti bolje ali ....realnost je obicno okrutna.
Korisnikov avatar
By blenta
koja je srednja skola u pitanju?
jel to nesto s cim mozes negde da se zaposlis?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Zar nemas neku drugu rodbinu kojoj bi mogao da se obratis za pomoc ?

Nisu svi ljudi iskvareni kao sto ti se cini.
Ako budes trazio neki posao - u prodavnici, kao konobar ... mozda bi mogao da nastavis vanredno skolovanje, a u isto vreme da radis. Pogledaj oglase, idi od lokala do lokala i raspitaj se. Pomoc cesto dolazi tamo gde najmanje ocekujes.
Korisnikov avatar
By viktorce92
a ti mislis da ja to nisam radio ???
nece niko...svim treba ili zensko ili neko sa skustvom ili neko sa skolom...ja uvek otpadam tu.
a i nema puno potraznje....a i ako se nesto trazi to je daleko van mog domasaja....
Korisnikov avatar
By taurus
Ne sazaljevam nikoga,to je najvece ponizenje za zdravog coveka....jedino finansijski mogu da pomognem....ako neko hoce da se zauzme,uplaticu ko za Zozi...............................
Korisnikov avatar
By unic0rn
zna li njegova keva & da li vam zeli pomoci?
Korisnikov avatar
By Paki
Stigla "Kosovka devojka" :)

Viktorce92, nadam se da imaš neki mobilni telefon preko kog možeš da pričaš.

U privatnoj poruci mi ostavi broj kako bih te nazvao u toku dana... pa da vidimo šta se sve dešava i koji je redosled koraka koje ćeš da činiš.

Ok? :)
Korisnikov avatar
By Paki
:D

Što se cerekaš, bre?!
Evo, čovek kaže tako...
Originally posted by haemoglobin87

... hajde sad duboko udahnes, sacekas Pakija ili nekog drugog od lokalnih nam 'Kosovki devojki' i razmatras kako dalje. No depress ;)
:sweet:
Korisnikov avatar
By taurus
Zato se i smejem..muko moja predji na Pakija.....dobio si kiss sta se zalish :)
By Kragi
Imam prijatelja u Krusevcu.
Ostavi mi br na U2U kako bi mogao da ti se javi, sagleda situaciju i eventualno pomogne na neki nacin.
Malo pre sam pricao sa njim.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Kragi

Imam prijatelja u Krusevcu.
Ostavi mi br na U2U kako bi mogao da ti se javi, sagleda situaciju i eventualno pomogne na neki nacin.
Malo pre sam pricao sa njim.
Divan si, ljubavi :love:
Sve je to zbog mog višemesečnog uticaja, priznaj?! :cheer: :veverice:

:lol:
Originally posted by taurus

... dobio si kiss ... :)
Što jes' jes' :radosnice:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!