Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Dixi!

Ovo je tema na kojoj forumasice i forumasi mogu postavljati svoje neiskazivo obecavajuce umetnicke radove svih provinijencija i artisticki oblikovanu kvintesenciju svog bica.

Idemo!

CIKLUS ,,Sta sve mozes da pises u cetiri ujutru, reci mi, Jelena, molim te"

,,Kratka rasprava o autorstvu"

*
Priča je moja. Vodiću je svuda i pokazati joj sveta.

To će, uostalom, biti odlučeno večeras kada se napokon i u budemo susrele u sasvim nepokolebljivo vreme na sasvim pouzdano izvesnom mestu. I čitava moja strategija oglašavanja onoga što tek ima da bude prokazano pa odlučeno trebalo je da mi se ukaže još kada sam verovao da sam nabasao na nju. Ako ne tad, ono od trenutka kada mi se počela predstavljati kao neka moja daleka rođaka.

Ta je tenzičnost s početka talasala mojim životom kao nešto uslovljeno baš tim pretpostavljanjem unutar familijarnih odnosa, nešto pretendentno na moje učešće, što izvan sumnje ima veze sa nadražujućim deja vu senzacijama koje fiksiraju čin pisanja u poredak ne sasvim jasne svesti o prirodi prepiske koja se do bezmalo ovog trenutka odvijala između nas.

Sadržaj te prepiske prepoznat je kao moj život, čiju ću rekonstrukciju prema nekim mojim nadanjima od večeras moći da problematizujem i koju ću moći podvesti tlu tektonike i nerazložnih praznina i trusova. Napokon, toliko davanja Sunca i Meseca, toliko prostrtih mogućnosti za iskoračaj, mnoštvenosti oseta koliko grčenja srčanih mišića i zastranjivanja u natčulno svake vrste, od malog memorijskog zaloga koji pamti očeve mnogostruke pokušaje da sačuva svoju ili našu porodicu, do treptaja za koji bi se moglo prisetiti mirisa pazuha neke ljubavnice i koji čine moju, i dalje veoma prisutnu, referentnost. Karakter te prepiske već ne može biti poznat, negde u ispisivanju ugljen dioksida u malo ugljenika i kiseonik i opet nazad, i ta alternantnost: udisaj, izdisaj, predisaj, predah sinkopirala je bivajući merom postojanja, naša uzajamnost.

Deluje starije od mene, ali nije. Samo više jeste. Ali i ja, koji više pamtim, nisam uspeo da je zapamtim. Znam koliko i svi i niko, od kojih me razdvaja jedino prijatnost u osećanju izvesnosti koja sledi: Priča je moja. Vodiću je svuda i pokazati joj sveta.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
napomena:

Razume se da ne treba sad ljudi koji u nekom univerzumu da jedu hleba od toga kopipejstuju svoje radove. Samo mi sujeta nije dozvolila da temu otvorim u Trash zoni, da se razumemo.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
dobar dan.
ja se bavim umetničkim prevođenjem dečijih pesmica.
osim ove u potpisu, posedujem i:

kjut elefant dondolan
end elefantes mica
gat merid uan dej
in bananas' šejd

nije mnogo, al' je od srca.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Na vest o njegovoj smrti

Na vest o njegovoj smrti
Žurno su obuli cipele
Pritegli pertle pozorno
Bučno prošli stepenice
Istrčali na pljusak

I pobegli glavom bez obzira.
Korisnikov avatar
By badu
Jel' je nužno da je u pisanoj formi? Stekla sma utisak da nije, ali smao tak'e vidim.
Lupam i ostajem živa.
By Speculum Columbae
Quis Hercule fortior? Ut incipit Felicitas mea.

* * *

- Latinski je moje dete! - rekao bih gospodin Senf.
- Ecce Mater tua!

* * *

U bitku odlučno nosi najmoćnije oružje, Britni Spirs sa amrelom, Željka Ražnatovića Arkana i Ženu u PMS-u.
Падоше зидови Јеричона! Јеричо! Јеричо! - дозивају мајке. Viču majke: - Quis Jeричо miserior?

* * *

Svi bi se pitali gde nestade onoliki čovek, samo bi lice baba Jovanke krasio misteriozan smešak, jer ona jedina zna da ste se interesovali za stari hrast koji čudno sija u noći punog meseca. Vlve! Odneše me vlve!

Slika
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Lepa Krepa

dobar dan.
ja se bavim umetničkim prevođenjem dečijih pesmica.
osim ove u potpisu, posedujem i:

kjut elefant dondolan
end elefantes mica
gat merid uan dej
in bananas' šejd

nije mnogo, al' je od srca.
:lol:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
,,Ma gonite se obe u kurac.
I ti sa njima, Mateja.
I ti uz njih, Marija."
By Speculum Columbae
Ноћни путник

Бубњару, нек се твоја телећа кожа чује
И ти трубачу, за њим труби
Да искочи из кревета свако ко снује
Михаиле, крикни - ти што крваво уби!
Баците доле шешире за луде!

Тако ћу побећи кроз ове
месечином осветљене сокаке, напоље
Срећан...између курве две:
праље и шваље
(лево Луиза, Марија десно)
а напољу музиканти...

Али у кући двоје! Треба то знати...
Ту, где сам те препознао, ти
љубазно направи паузу - воља
као рака заћути,
нежно се шуњај око куће, споља

Моја насилна Хенријета
живи у овој малој кући
бука је буди из кревета...
очи се трљају...сан се брише...

А онда даље - музиканти
Опасности нема више
Избубњај ове маторе тетке, ти
хај, кроз прозор...па нек се чуде.
Баците доле шешире за луде.
By Speculum Columbae
Der Garten des irdischen Gelüste

For his body and his soul
I have the darkest craving
on a profusion of mayflowers to roll
he'll be mine.
By tasa
KUĆA OD VETRA

Lome se zidovi
boje snova
u krhotine
srebrnoga zrenja.
Dva bića
u duši jedno
na zaboravljenom oblaku
gradiše
kuću od vetra.

PORCULANSKA TIŠINA

U tebi sam pronašla
sasvim dovoljno osmeha
previše sreće.
Ne izgovaramo reči
volim te, one nisu
merilo iskrenosti.
Suštinu čini
prijateljstvo razumljivo
samo nama
po koji setni uzdah
i nedokučive šetnje
predelima
propuštenog vremena.
By Hans
Odlomak iz mog prvog romana koji ne znam kada će biti gotov i objavljen... :)

Ukratko, Konstantin Zec je glavni lik koji preko oglasa traži nekoga ko bi se ubio zajedno sa njim. 'Vreme marcipana' je glava o iznenadnoj smrti njegovog oca.

VREME MARCIPANA

Dobro došli!
Novi svet u koji vas uvodi vaša sopstvena žrtva bi mogao da vam se dopadne a i ne mora. Vi ste dželati sopstvenog života, sami ste se upleli u paukovu mrežu zakona, kredita, kreditnih kartica, pereca na kredit, kondoma na kredit, užitaka uz pesme ’Evo banke Cigane moj’ po hiljaditi put a niste ni svesni da se kaže ’Ciganine’ a ne ’Cigane’. Međutim, dobro je. Vazduh nije zagušljiv. Pritisak dobar, malo manje kristala u mokraći nego obično, ali u redu. Vi mislite da savršeno plivate dok vas čipovi kredita nemilosrdno češkaju po kucavici. Znoj se polako taloži po zglobovima na nogama i dok stigne do peta već ste neko drugi. Rekli su vam da tako treba.
Vaši roditelji se nisu preterano voleli. U sebi su taložili frapantne količine gneva koji se pretvarao u decu jer istina je da je seks najbolji posle svađa i rasprava, kada se konačno oslobodite svih kič-uspomena iz svog stana, porazbijate sve uspomene iz luna parka i ekskurzija po Kadinjači pa se lakše dolazi do orgazma. On je čistiji, precizan, koncilijantan. Ne guši. Stan je sada minimalistički a deca su na putu. Postali ste to dete. Dok ste gledali svet kroz pore, membrane i ćelije, napolju se živelo od uspomena. Neki ljudi su gledali slike, prisećali se svojih prababa, kupovali nameštaj. Ali ne, vaša majka je dolazila sa pijace punih ruku, sa celerom koji viri iz trošne torbe, dok ste se vi držali ručicama za njena rebra unutar njene utrobe. Vaša majka je tako zadihana palila cigaretu na terasi a vi ste tada tako malo znali o tome.
Bol. Iskonski bol. Uvek neki bol koji mora da postoji. Čitava Srbija je bol, osuđena na patnju, a nismo tako hteli.
Loši roditelji.
Loša škola.
Loše zdravstvo. Bol.
Loš brak, posao, deca probisveti. Bol.
Život bez plana za sopstvenu budućnost a usta puna patriotizma. Curi.

- Kume, bol je ovde stil života.
- Nema ljubavi bez bola, kume.

Sada bi Vojin Zec malo lelujao. Sada, sa svojih šezdeset i šest godina bi se malo odmorio od sastanaka, putovanja, godina, decenija, srljanja, borbe, ujedanja i držanja plena punog trnja golim rukama i jakim zubima, sa par dlačica na prstima. Seo je u fotelju dok je terasa bila otvorena i duvao je hladan decembarski vetar.
Vojine, džabe si živeo.
Sin ti je pred samoubistvom.
Ali dobro, sve ima svoje. Ko je kriv Konstantinu Zecu kad ne ume sa stokom kao stočar. Da je naučio na vreme, surovo bačen na ledinu, radio bi za sebe korisnije stvari od kaligrafski besprekornog upisivanja u dnevnik učenika koji je urinirao po tabli. Vojine, gledao si sopstvenog sina kao pobesnela zver, nemirna i divlja, od čije senke ustrepte svi a pustio si ga da se koprca po ledini želeći da bude kao ti. Gledao si ga kako sam liže sebi rane dok krvari iznutra. Naveo si ga da pomisli na to da sebi naudi. A ko si ti u stvari?
’ Kao mlad si vređao sopstvenu majku i oca.
Izdao si svoje drugove iz detinjstva. Uvek si u zasedi čekao na priliku da im pokažeš da si superioran.
Varao si ženu kojoj si govorio da si zaljubljen u nju još od gimnazijskih dana. Varao si je sa najgorim ženama a trebalo je barem da joj ukažeš čast i ne budeš sa protuvama. Donosio bi joj čokoladnu bombonjeru sa putovanja a znaš da se užasavala marcipana. Gledao si kako ga topi u ustima dok zajedno pijete kafu a još se osećaš na memljivu motelsku sobu na auto-putu Beograd-Niš.
Uh...kako sam umorna od tebe.
Prodao si očevo imanje na selu kako bi se pomodarski uselio u grad, postao deo nekakve tradicije o kojoj se govori a niko ne zna šta je ona zapravo jer si upravo ti bio jedan od onih koji je govorio da se bez svetog Save i istorije može i da nismo gladni i da je sve ostalo bućkuriš. Diploma inžinjera i svega što si napravio vinula te je u viši krug, daleko od polusveta kom si po pravilu pripadao a u tom višem svetu ima naravno mesta za sve, samo se do tamo teško stiže.
Mene si ponižavao kad god si mogao, mog muža, kuću, rugao si se mom prostodušnom srpstvu, sitnicama koje su činile i čine moj život, s podsmehom si reagovao na nesposobnost da rađam, gade.
Nisi bio na očevoj sahrani, a Konstantin će na tvoju doći jednog dana.
Nisi nikada razgovarao kao otac sa sinom.
Sam si putovao po svetu, dok su ti žena i sin jedva sastavljali kraj sa krajem dok je inflacija harala.
Nisi bio prisutan kada si bio najpotrebniji.
Ti si kukavica, Vojine.
Umri.’
Ova misao je bila jedna od mnogih koja se gnezdila u glavi Vojinove sestre Vesne, svega nekoliko sati nakon što je primila tragičnu vest o iznenadnoj smrti brata sa kojim godinama nije govorila.
*
A na groblju...a na groblju dva jutra kasnije muk usled nedostatka tema u starijih ljudi. Govorile bi usne i dalje ali se izašlo iz kapele i bilo je vreme da se tromim korakom krene ka parceli. Iz puteljaka su se videli vrhovi paliluskih solitera i čulo se blago škripanje snega pod čizmama. Žene se držaše uz svoje muževe koji im nešto saopštavahu ali bezuspešno jer je bilo važnije u ovom potresnom trenutku ostati na nogama, sa petama 10 centimetara iznad zemlje. Pop Sveta iđaše ispred Konstantina odevenog u dugački crni kaput, crne kose raščupane. Lice mu je bilo suvo, pogled usredsređen na par metara pred sobom dok je Jasmina koračala iza u crnom kaputu držeći se za sestru iz Kikinde. Vidno potresena, čulo se njeno grcanje u koloni ljudi koji pratiše Vojina. Sećali su se svega što je činio za njih, lepih zuba i osmeha koji je imao iako se kod kuće vrlo malo smejao. Osmeh je bio rezervisan za prijatelje, saradnike, poznanike i poznanice koji su dobijali na kredit parče njegove prividne porodične idile i imitacije sreće. Ljudi tako vole.
Konstantinove usne malo su napupele i delovale su ispucalo od zime i studeni. Između obrva mu se po svoj prilici isticala kratka linija ogorčenosti, neverice i teskobe. Umornim pogledom šamarao je nepreglednu grobljansku belinu. Koračao je ne misleći na to koliko mu je pre samo nekog vremena bilo loše. Vojinova smrt bila je sada i ovaj jedini put važnija od njegove a tako bi po pravilu trebalo da je uvek- deca ispraćaju roditelje a ne roditelji decu. Vojin je, kao i u mnogim drugim prilikama do sada, ispao loš privatni heroj. Nedaleko od njega, u koloni su bili i Nataša i Dušan. Nataša, bez imalo šminke na sebi i velikim crnim naočarima, hodala je sa razočaranim pogledom koji se ispod sveg tog crnila jasno očitavao. Sa crnim kožnim rukavicama na rukama obuhvatila je Dušanovu ruku dok su se približavali parceli a dugačka kosa joj je skoro pa prekrivala obraze. Pažljivi slušalac mogao je oslušnuti bat njenih cipela koje su se presijavale na blagom suncu. Dušan je bio jedan od onih koji je na sahrane išao u odelu. Delovale su mu kao prijemi samo bez preterane potrebe za isticanjem bilo čijeg smisla za humor. Najednom zastadoše.
Konstanin duboko uzdahnu a Jasmina mu se približi. Nakon što provede nekoliko trenutaka pored parcele prošapta:
- E, moj Vojo, vidi šta je sveta došlo! A ti zaspao...-potom se udalji i ugrize se za usnu.
Konstantin je ćutao i čudio se činjenici kako čak i ljudi koji su odrasli u velikom gradu, tu se školovali i zasnivali svoje porodice, mogu imati tako neprikladne misli za tako prikladan trenutak kada se čovek miri, seća najboljeg i pamti najbolje. Odabir reči mu je ličio na žal ljudi koji žive daleko, ne koriste sve padeže i ne lete često avionom, u nekakvoj zabiti, učaureni u svoje sitne spletke. O svemu tome je zapravo samo slušao a o tome počinje da razmišlja tek sada, na pragu svoje tridesete godine, kada ujedno i oseća kako se talog svega iz minulog vremena spušta polako u njegovu lobanju i pravilno se raspoređuje, koči mu svaku misao i nalazi duboke rupe unutar njega i kada se talog useli tako duboko, Konstantin oseti kako je sve dalje...i sve je i dalje jasno kao Bajkal a sve više opčinjava kao Šeherezadina priča.
Vojinova sestra se prekrsti i stade pored sanduka u kom je ležao njen brat. Sveštenik potom poče pevati svojim umilnim glasom i narod se udubi u razmišljanja. Čulo se tiho Jasminino jecanje, zvuk kloparanja kandila, njihanje svešteničke mantije po hladnom vetriću i Konstantinov uzdah koji para studeni zimski vazduh. Potom se seti Jasmininog retoričkog pitanja od nekoliko trenutaka pre i okrete se da vidi sav taj svet koji se tiskao na malenoj parceli. Gledali su ga kao da je krenuo na dugačak i vrlo tegoban put. Sebi je ličio na Orfeja koji po nešto odlazi ali nije znao po šta. I, svi ti pogledi uprti u njega u tom trenutku postavljali su pitanja jedan za drugim. Na njih Konstantnin Zec nije umeo da odgovori. Očekivao je da će mu reći: ’Hajde, šta čekaš, siđi!’ ’Ne budi kukavica!’ ’Čemu li su te naučile te tvoje škole?’ ’Bori se, slabiću!’Ali nisu. Ovaj put nemo ćutahu.
Tada su videli Vojina poslednji put.
Sunce je nakon sprovoda polako topilo krovove oko u san utonulih parcela i grobljem je vladao mir. Sve je ćutalo dok je Konstantin sedeći ispred jedne od kapela pokušavao da se seti onog najlepšeg o čemu je razmišljao i tada, pred rakom. Ljudi su se mahom razilazili posle kratkog ručka koji je bio priređen. Pružali su svoje još masne ruke od mladog sira, kajmaka, čvaraka i supe i gledali tugaljivim pogledom u Konstantina i Jasminu. Vesna je stajala sa strane. Danas su svi govorili sa njom. Konstantin je oduvek govorio sa svojom tetkom, samo što ona to nije znala. Konstantin potom ustade i poče se šetati uskim stazama i krete pratiti tragove cipela u utabanom snegu. Nedaleko od kapele nalazila se kućica sa toaletima, na koju je bio naslonjen veliki venac, šarenim svećem ukrašen. Konstantin, sa rukama u džepovima kaputa, stade čitati ime osobe čija se duša preselila. Nakon pročitanog shvati da je u pitanju njegov otac. Ušavši u prostorije toaleta, video je male hodnike koji su vodili levo i desno, sa vratima sa obeju strana. Desno, čuo je duboke muške uzdahe kako se ritmično mešaju sa kratkim ženskim, čije su cipele kratkim klaparanjem o pločnik pravile zvuk koji je sekao prostoriju. Konstantin se polako približavao poslednjim vratima desno, dok je osetio svoje nemirno srce kako mu cepa vrat. Muški glas je grubo šaputao: Hoću da znaš da te želim i dalje. Je l’ ti jasno?
Potom je začuo siloviti zvuk vrhunca nečijeg snošaja. Ženski uzdasi se više nisu čuli dok se nakon nekog vremena nije umirio i muški. Iza vrata koja Konstantin, paralisan od čuda u kom se našao na groblju, nije smeo da otvori, čulo se kratko pucketanje usana od poljubaca i zvuk zakopčavanja šnale na kaišu. Konstantin potom izađe što je brže mogao a napolju ga dočeka prodorni zrak sunca koji ga je presekao po čelu. Odšetao je do mesta gde je ranije sedeo, gde ga dočeka Jasmina.
- Dobro, gde si ti nestao?
- Bio sam tu blizu...tu sam. Nešto se dogodilo?
- Ne, samo je Svetin brat želeo da ti se javi. Ali nije imao vremena dugo da ostaje, pozdravio te. Zamisli, doneo je divan, predivan venac Voji- potom Jasmina uzdahnu a Konstantin sede. Kroz kapije groblja, preko puta, video je taksi koji je čekao i par trenutaka kasnije i Natašu kako žurno utrčava u taksi, popravljajući karmin, u crnoj mini suknji sa kaputom preko ruke.
- Primi moje najiskrenije saučešće, Koča- pojavi se nakon nekog vremena ispred njega čovek širokih ramena i jake crne brade.
- Hvala ti, Branislave- Konstantin ustade i pruži ruku Svetinom bratu, koji je stajao u odelu i sa kaputom u rukama- rekla mi je majka da si morao da odeš- reče Konstantin dok je gledao ozbiljnog čoveka pred sobom kako popravlja dugmad na crnoj košulji.
- Ne, morao sam do toaleta. Ne krivim je. Vrlo se potresla.
- Da.
- Kako si? Nisam te video sigurno dve godine.
- Dobro sam- Konstantin je klimao glavom- sve će nadam se biti dobro.
- Naravno, samo se ne treba predavati- reče Branislav. Zvučao je kao uverljivi prodavac nameštaja ili kao savetnik za kredite. Konstantin je gledao unaokolo neko vreme nakon što je seo na metar do njega i ćutali su. Potom je Branislav uzeo čokoladnu bombonu iz posude na omalenom stolu. Izvadivši je iz celofana i stavivši je u usta, reče:
- E Koča brate, ni marcipan nije više kao kad smo bili deca.
Sedeli su tako još neko vreme kao ljudi koji su se sreli na železničkoj stanici i krate vreme ispraznim razgovorima o vremenu a ne kao ljudi koji su zajedno proživeli najnestašnije godine dečaštva. Lišeni uspomena, sećanja, pravih reči i saosećanja, spajala ih je u tom trenutku telegrafska razmena aksioma o Vojinu. Konstanin je slušao Branislava kako govori o njegovom tek preminulom ocu sa dužnim poštovanjem dok mu se marcipan topi u ustima, prenadražen željom da mu saspe sve bombone u grkljan i gleda ga dok se koprca pred kapelom, tela još uvek neopuštenog od nedavnog olakšavanja u grobljanskom toaletu.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
uh. al' će se sjebati bačić-alimpić kad ovo pročita. :drama:
By Hans
Originally posted by Lepa Krepa

uh. al' će se sjebati bačić-alimpić kad ovo pročita. :drama:
Moj glavni lik bi se ubio u drugoj glavi romana da je znao da ćeš ti nekada čitati ovo.

Idi brij noge i poštedi me(nas), OK?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Prva jutarnja
(ovo je podnaslov)prvi jutarnji

(,,)U gospodskim kućama ima jedna soba gde se peče kafa(’’)
što ćeš nekad možda pročitati u LMS, u II knj.

a uzmemo li da si već otvorio prozore
dovoljno je samo da imamo poverenje u to da ćeš

ma ko bio, savesni ili nesavesni ranoranilac,
uzbunjen jutrom još i bunovan

Ti da se osmehneš
potraživši zasluženost dana. Skuvati kafu

znajući da to više nije okolnost predanja

rečnika i razmirica, bogumila i Bosne, Turske, fildžan- džezve, kafeno crna sublimacija sile, grozno skovane metafore mita, načina uplitanja vrenja i mlevenja maloazijske provinijenvcije ili brazilskog varijeteta, kako shvataš dok razmišljaš o njoj, kafi, pristavljenoj da, jutrom još, ne razdvoji recept i pesmu, neponovljivoj, nepodeljenoj spram učenjačkih načina i svakodnevnog naučenog činjenja

već raščinjavanje od tame
koja je raširila svoje noge sinoć i sela ti pravo na facu.

Već ! jutarnje množenje mogućnosti.
(Tačka fokalizacije)

Nije bila sasvim sigurna da li je –kao- gleda u oči. Bilo je
potrebno da se nadiđu pažnja i toplina podele tih pogleda na
koje je mogla da računa i baš gimnastičarski skoncentriše na stvar
koja se dešava:

Kad malo bolje pogleda, u pitanju je pogled,
ali kad još bolje pogleda, to je sam napor uprizorenja
nekoga do čijeg trenutka uzajamnosti joj je stalo.
Nije dovoljno gledati očima u tuđe oči, to su, uostalom,
zasluge prirode koja se već opremila refleksivnim
radnjama, neprimetnom svedržiteljskom urođenošću
pojedinih veština, toliko spontanih da su nedovoljno
primetne da bi bile uvažene kao veštine. Možda sve to
može da ima veze sa onim momentom kada zažmuriš
prvo na jedno a posle na drugo oko sa prstom pred sobom,
i lepo vidiš kako se perspektiva izmešta, ali nije bitno,
ili nije tako jednostavno. Ovo sad je nadgradnja:

Pomislila je i: ,,Ovo sad je nadgradnja duša’’ i odmah
zatim predočila sebi da je osipanje u sentimentalnosti
nepodesno trenutku, da je rečenica lepa ali i opšta,
slatkasta, laka igrarija uma. A um i duša nisu stvari za
koje se sad ima vremena, i ta silovita akumulacija svega
i svačega, pojmova velikih i malih, koja joj redovno smeta
u zadobijanju makar i načelne sabranosti, jeste nešto čemu
je sklona i što treba da ukloni zarad velikog zaloga pažnje
pred njom. Ogromnom zalogaja pažnje, takođe, jer je,
trenutka kada joj se posvetila, oduzela od prirode tu ,,veštinu’’,
izolovala je i time učinila zahtevnijom, teže dosežnom:

Ugledati je, ali kako, odakle, sa kojim uglom? Nepodesno
je, vidi, gledati osobu u oba oka, bolje je usmeriti se na jedno,
tako se grabi preko izoštrene tangente. Uvek, tačke iz koje
se pripoveda:

Porinuće u jednu pripovedanu tačku nije namera koliko je
zakon, i isto koliko je udobna sferičnost zenice zakon. U ovom
pogledu namera i nema, nema isprosipanih zahteva. Samo rastojanja:

( Oči su nam po svemu pravilne, ovaj put bez šminke.
Njene nešto tamnije od mojih, a i nekoliko meseci izloženije
svetlošću i vidicima, i prekoputa moje, koje bi trebalo da su
plave, uvećanih zenica od polutame, nadpažnje, prepažnje
promatranja i brige još za taj prizor: )

U kućnoj haljini koja joj je, sa najvećom sigurnošću
pretpostavljam, omiljena kućna haljina, sa zšnalicom
prikačenom za okovratnik, u x, y i z fragmentu stana
uredno raspoređenog oko njene ose, ona se ne pretvara,
neopisivo živi. Neobuhvatna u vizuri, nesvesna ozbiljnosti
trenutka ili namerno nesavesnog odnosa prema njemu,
ona nervozno komentariše večeru koju nam je pripremila,
traži od mene upaljač i pita želim li još kafe u koju se,
kaže, svakako mogu više pouzdati nego u ma koju
hranu koju bi mi mogla pripremiti, uglavom priča i priča
produžavajući moje znamenje oduševljenja u realnost:

Nikako nesvakidašnju, sigurno inventarisanu, taman prijatno iskonstruisanu prema svemu iza titranja očnog živca:

,,E, Ivana, postoji li očni živac, šta je to?’’
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!