Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne volim velike pse, traume iz detinjstva, ali ukoliko se drže na povodcu i imaju korpu na njušci, ne vidim problem.
Povodac još i ne mora ukoliko nije previše napadan da skače po ljudima, ali bez korpe nikako!

U suprotnom sam svakako za oduzimanje pasa.

Rekao bih da je saglasnost 66% ili 75% stanara realnija, nego baš svih. :shrug:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja b' pre uveto te peticije (uvod u poseban porez, mislite o tome) za škorpione, tarantule i zmije.

Od kučeta me nije stra ako jurne na mene, al kad je poznaniku pobegao škorpion iz terarijuma->sobe->stana...ljudi po komšiluku su hteli svoje stanove da isprodavaju zbog njega....
By Sixto
S obzirom da mi je uzasno drzanje pasa u zgradi i njihovo obitavanje u zajednickim prostorijama (citaj:haustori, stepenista, hodnici) svakako bi podrzao odluku...

Danas na poslu mi je neko dao pravilnik i peticiju da procitam i moram reci da je napisan zbrda zdola...
Treba ga menjati, ali ne u smeru u kom je koncipirana tema.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Sixto

S obzirom da mi je uzasno drzanje pasa u zgradi i njihovo obitavanje u zajednickim prostorijama (citaj:haustori, stepenista, hodnici) svakako bi podrzao odluku...

slazem se da pas nije za drzanje u stanu...

kao sto se vidi iz prvog/ uvodnog posta, uhvatila sam se dela o piticima :awesome: i tu je nastala veselica...

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fo ... +psa!.html

nova pravila

1. Za držanje opasnih pasa u stanu potrebna je saglasnost svih stanara
2. Opasne pse mogu da izvode samo punoletni, uz brnjicu i na povocu koji ne sme biti duži od metra
3. Vlasnik opasnog psa ne sme biti krivično osuđivan zbog nasilja
4. Na ulazu u prostor u kome se drži opasan pas mora da bude istaknuto upozorenje
5. Vlasnik mora, zajedno sa psom, da prođe posebnu obuku
6. Obuci se podvrgava i pas koji se ne smatra opasnim, viši od 55 cm, ako vlasnik želi da ga izvodi bez povoca

kazne

1. Ako pas nekoga uplaši, obori ili ujede 500-5.000
2. Ako zagadi javne površine ili zajedničke prostorije 250
3. Šetanje bez povoca ili zaštitne korpe 250
4. Ako nije registrovan ili jednom godišnje vakcinisan 500-5.000
5. Držanje ili šetanje pitbula 10.000-100.000
6. Ako gazda ne postupa pažljivo prema životinji 5.000-50.000
* u dinarima, neke se odnose na Novi Sad, neke na Beograd

:pop:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by spliff

ne postoje opasni psi
samo opasni vlasnici pasa

:snob:
Upravo to. NI jedna rasa nije opasna sama po sebi, nego ih ljudi naprave takvim. Ja znam bar tri pita koji su vece maze od labradora , pudlica i ostalih. A isto tako znam koliko ovi mali, nazovi "bezopasni" psi umeju da budu naelektrisani i da laju i naskacu na 5x vece pse od njih, a neretko i ljude hoce da gricnu.
Nije do rasa, do ljudi je!
Sve to sto treniraju pse za borbe bi pustila u ring sa istim tim psima od kojih su napravili ubice, pa neka se bore, picke! :mad:
Ne, to jednostavno nije istina. Baš kao što nije istina da su sva goveda jednako dobra za dobijanje mlijeka. Bizoni su mnogo lošiji u produkciji mlijeka od domaćih krava muzara. Zašto? Jer su uzgajane da daju više mlijeka a nisu dresirane da daju više mlijeka. Da se bizonke dresiraju da daju mlijeko ne bi nikako mogle prestići apsolutno nedresiranu domaću kravu muzaru.
Tako je isto i sa šitbulovima i pudlicama ili, recimo, goničima. Kada miran i socijaliziran šitbul ugrize, jednostavno je mnogo veća šteta nego kad ugrize nadrkani jazavčar. Isto je i sa načinom ugriza. Potpuno su drugačiji napadi šitbula i napadi ptičara. Šitbul je pas uzgajan za borbe pasa. Baš kao što je hrt uzgajan za trke pasa. Šitbul i hrt ne ponašaju se jednako kada napadaju bez obzira na to koliko individualno socijalizirani, mirni i dresirani bili. I, definitivno, ne nanose ištu štetu. Zakonodavac mora napraviti razliku.
Evo jednostavne misaone vježbe:
Prema vama ide nepoznati pas. Da li se isto osjećate kad je taj pas seoski žućo ili kad je šitbul?
Taj pas vas je napao. Kako ćete se braniti od posavskog goniča a kako od šitbula?
Seoski žućo i posavac otprilike su jednake veličine kao i šitbul. Hrtovi su mahom veći.
Pri svemu tome nitko ne negira da šitbuli mogu biti izuzetno mirne maze i da čiuvave mogu biti agresivniji od prosječna šinteraja zajedno.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Azdaja

nova pravila

2. Opasne pse mogu da izvode samo punoletni, uz brnjicu i na povocu koji ne sme biti duži od metra
4. Na ulazu u prostor u kome se drži opasan pas mora da bude istaknuto upozorenje
6. Obuci se podvrgava i pas koji se ne smatra opasnim, viši od 55 cm, ako vlasnik želi da ga izvodi bez povoca

kazne

S novim pravilima se apsolutno slažem.

Kod novih kazni slažem se sa svime osim riječi 'uplaši' u kazni 1. To se mora brisati. Jako je zloupotrebljivo...
By Sixto

kao sto se vidi iz prvog/ uvodnog posta, uhvatila sam se dela o piticima :awesome: i tu je nastala veselica...

nova pravila

kazne

Cek ljudi, a sto je vama ovo problem? Te tacke tj zahtevi su meni potpuno na mestu.
Korisnikov avatar
By Azdaja

nova pravila

kazne

Cek ljudi, a sto je vama ovo problem? Te tacke tj zahtevi su meni potpuno na mestu.

evo np. 5. Držanje ili šetanje pitbula 10.000-100.000 :awesome:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Potpuna saglasnost je besmislena, nema šanse da se svi slože i to često ne iz razloga što ne vole pse, već ne vole komšije!

Ja glasam za 2/3 ili 3/4, više od toga je teror!

Što se tiče povodca, žao mi pasa, ipak njihova veličina zahteva da malo i potrče.

Da i :wtf: za pitbula?
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by 2kune
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by spliff

ne postoje opasni psi
samo opasni vlasnici pasa

:snob:
Upravo to. NI jedna rasa nije opasna sama po sebi, nego ih ljudi naprave takvim. Ja znam bar tri pita koji su vece maze od labradora , pudlica i ostalih. A isto tako znam koliko ovi mali, nazovi "bezopasni" psi umeju da budu naelektrisani i da laju i naskacu na 5x vece pse od njih, a neretko i ljude hoce da gricnu.
Nije do rasa, do ljudi je!
Sve to sto treniraju pse za borbe bi pustila u ring sa istim tim psima od kojih su napravili ubice, pa neka se bore, picke! :mad:
Ne, to jednostavno nije istina. Baš kao što nije istina da su sva goveda jednako dobra za dobijanje mlijeka. Bizoni su mnogo lošiji u produkciji mlijeka od domaćih krava muzara. Zašto? Jer su uzgajane da daju više mlijeka a nisu dresirane da daju više mlijeka. Da se bizonke dresiraju da daju mlijeko ne bi nikako mogle prestići apsolutno nedresiranu domaću kravu muzaru.
Tako je isto i sa šitbulovima i pudlicama ili, recimo, goničima. Kada miran i socijaliziran šitbul ugrize, jednostavno je mnogo veća šteta nego kad ugrize nadrkani jazavčar. Isto je i sa načinom ugriza. Potpuno su drugačiji napadi šitbula i napadi ptičara. Šitbul je pas uzgajan za borbe pasa. Baš kao što je hrt uzgajan za trke pasa. Šitbul i hrt ne ponašaju se jednako kada napadaju bez obzira na to koliko individualno socijalizirani, mirni i dresirani bili. I, definitivno, ne nanose ištu štetu. Zakonodavac mora napraviti razliku.
Prema vama ide nepoznati pas. Da li se isto osjećate kad je taj pas seoski žućo ili kad je šitbul?
Taj pas vas je napao. Kako ćete se braniti od posavskog goniča a kako od šitbula?
Seoski žućo i posavac otprilike su jednake veličine kao i šitbul. Hrtovi su mahom veći.
Pri svemu tome nitko ne negira da šitbuli mogu biti izuzetno mirne maze i da čiuvave mogu biti agresivniji od prosječna šinteraja zajedno.

kuMO, aj molim te nemoj vise...:smeh:
Korisnikov avatar
By 2kune
in memoriam najmirnijem i najstabilnijem pitbullu ikad... RIP Daddy... :sveca:

Slika
Korisnikov avatar
By jukie
Naši gradski psi lutalice su u proseku viši od pitbula (bar Daddyja) ali su drastično lakše telesne građe. Pojma nemam koliko je veliki posavski gonič.

Slika
Slika
Korisnikov avatar
By ROYAL
Potpuna podrška AždaHi (ne zato što mi je žena) :D :D :D

Ljudi se mnogo prave pametni i kenjaju kao grlice, a veze s mozgom nemaju, videli su pit bula na slici i čuli od komšija da je opasan pas i formirali mišljenje i još pljuju sve u 16 :roll:

Kao prvo, ljudi ne uzimaju "pse uzgojene za borbu", nego štence određene rase i dalje ih formiraju i uzgajaju. Neki će, nažalost, završiti u borbama a većina neće. Nit' je pit bul "borbena rasa" sama po sebi niti su pudlice maze same po sebi, pogotovu velike pudle. Tačno je da postoje određene rase koje će po fizičkoj konstituciji biti pogodnije za borbe od drugih, i postoje rase koje imaju "tvrđi" temperament sa kojima se mora raditi više nego sa labradorom, ali daleko od toga da postoje rase koje su agresivne same po sebi. Određene rase se lakše mogu izdresirati da budu agresivne, samo to. I upravo zbog toga, ovakva diskriminacija je katastrofa, samo se još više određene rase getoiziraju i stvara se i održava loša slika o njima, koja, fakat, neopravdano postoji.

Držanje pasa u stanu apsloutno nije nikakav problem ako se pas redono izvodi i obezbeđuje mu se dovoljna fizička aktivnost, niti je to mučenje za psa niti je zlostavljanje. Šta onda reći o pticama koje se drže po kavezima? Jel to ok jer su, npr., papagaji, mali? Ili gmizavci bilo koje vrste? Jel im prirodno okruženje terarijum?

Saglasnost komšija mi je tek debilzam apsolutni. Svede se na to da saglasnost treba da mi potpiše neka baba iz komšiluka koja se nije niti srela niti videla pit bula uživo, ali je čula od druge babe iz ulaza kako su to opani psi? U redu mi je da prijave ako pas pravi nered ili remeti kućni red, ali da one moraju da mi daju zeleno svetlo da uopšte uzmem psa...I uvek će se naći neki baksuz koji veze nema sa mozgom a tu je da kenja; takvi ljudi prave problem oko uvođenja centralnog grejanja ili instalacije interfona, a kamoli tek oko ovoga.

Povodac ne duži od metra - ok je to ako je pravilnik pisala mala debela ženica visoka 165, ali ona nije uzela u obzir da ipak postoje i visoki ljudi a da je pas uvek iste visine, pa ćemo tako doći u situaciju da će visoki ljudi morati svoje pse da istreniraju da idu na zadnjim nogama u šetnju da se ne bi pridavljivali na povocima. Ili ćemo doneti pravilnik da će ljudi iznad 190 cm visine moći da imaju samo nemačke doge ili bulmastife? Dajte bre ljudi...

Kazne su mi ok, osim one za držanje ili šetanje pitbula - to treba da se skroz izbriše kao stavka. Jedino što podržavam je da psi treba da nose brnjicu, mislim da se tako otklanjaju sve eventualnosti šta ako/u slučaju da... i sl, a i kao psihološki faktor.

A bilo bi dobro da ove pravilnike pišu i usvajaju ljudi koji su, ako ne kinolozi, ono bar kinofili, mislim da tada ne bismo dolazili u situaciju da čitamo ovakve proizvoljne konstatacije i neosnovane tvrdnje.
Korisnikov avatar
By Incubus

Neće te napasti ako mu ispravno priđeš, a ako je treniran za borbe fokus njegove pažnje je na drugim psima, nije se borio sa ljudima.
Korisnikov avatar
By jukie
A da li je pitanje nije bilo "Da li će vas taj pas napasti?"

Nije.

Pitanje je bilo "Taj pas vas je napao. Kako ćete se braniti"
Korisnikov avatar
By mirth

nova pravila

kazne

Sta znaci 'zagadi' u ovom slucaju? Pas se pokaki a vlasnik to ne pokupi?

Ako je to to, onda je to necuveno. Jbt, ceo grad je kao minsko polje, ne mozes setati podignute glave, SVI imaju kucne ljubimce a vecina nula kolektivne svesti, a grad ce to da resi kaznom od 250 din?! Kad ujutru vidim one sirote komunalce kako skupljaju ta silna govanca peske & na -14, ne znam da li mi se pre urla na nekog ili place.

:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By ROYAL
Originally posted by jukie

Nije.

A kako ćete se braniti od drugih rasa?
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by ROYAL

Nije.

rece moj komsa - ubodes ga prstom u oko ili mu TURIS saku u usta... :lood:

:lol:

aj ozbiljno... nije samo pitic veliki kucom, tu je jos more velikih rasa... :)

@mirth da, kazna za kaku je 250 dindzi i skoro pa niko ne kupi govance za svojim kucetom :/
Korisnikov avatar
By ROYAL
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: komša ti je hit :smeh: :smeh: :smeh: još jedan poznavalac :lol:

Ma ne, nego je problem kako se odbraniti od pitbula, ali zato svi imaju razrađene tehnike odbrane od AST-a, kane korso, bull terijera i ostalih "agresivnih" rasa, mis'im... Valjda je tu kritična ona priča o grču vilice kad ugrizu, šta li...

A, ja za svojima uvek kupim :D večito vukljam neke kese, kesurače i kesurdače, baš mi trulo da ostavim trag za njima :lol: ali dosta ljudi samo produži, jbg...

Ali, bio mi je hit kad u postavili one papirne kese po parkovima (što je super ideja, mada ja uvek nosim sa sobom) pa je nastao problem objasniti penzionerima da ih ne kupe, da je to za dog poop, a ne kese za zamrzivač :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nit' je pit bul "borbena rasa" sama po sebi
Ovde moram da te ispravim, jer pitovi jesu rasa generisana za borbe pasa. To znaci da poseduju odredjene osobine koje ih cine dobrim borcima (misicava gradja, siroko postavljene oci i jos tako svasta), ali to naravno ne znaci da su oni po svom ponasanju obavezno agresivni i nemoguci za vaspitavanje.

Držanje pasa u stanu apsloutno nije nikakav problem ako se pas redono izvodi i obezbeđuje mu se dovoljna fizička aktivnost, niti je to mučenje za psa niti je zlostavljanje.
Diskutabilno. Postoje rase pasa kojima je prostor neophodan i koji se jako tesko prilagodjavaju na zivot u stanu. Po meni, izvesti jednog rota, haskija, pa i lisicara jednom ujutru na fizioloske i jednom uvece u setnju je zlostavljanje. Tacka.

Saglasnost komšija mi je tek debilzam apsolutni. Svede se na to da saglasnost treba da mi potpiše neka baba iz komšiluka koja se nije niti srela niti videla pit bula uživo, ali je čula od druge babe iz ulaza kako su to opani psi?
Povedes svog psa u potpisivanje. Ako je najeden, napijen i umoran od setnje, sigurno nece praviti problem, pa nek se sami uvere. Ne iskuljucujem mogucnost da postoje i zlojebi od ljudi, ali zasto se predati bez borbe i unapred kukumavciti? A i istina je da ti u kolektivnom smestaju kako ja volim da zovem zgrade, stoprocentna saglasnost treba i za izvodjenje radova na tvojoj terasi, za uvodjenje dodatnog grejanja i takve budalastine.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja bih zakonom zabranio ove mozdano posrnule babe(pa cesce i muskarce sto mlade,sto starije) da izlaze na ulicu sa svojim paramecijumima od pasa.

A voleo bih da imam pit bulla,rota,dobermana:(
Korisnikov avatar
By 2kune

Naši gradski psi lutalice su u proseku viši od pitbula (bar Daddyja) ali su drastično lakše telesne građe. Pojma nemam koliko je veliki posavski gonič.

Slika
Srpska legla posavaca daju prosječno 5 cm visočije pse pa ljudi imaju ponekad problema na međunarodnim natjecanjima. Visina je negdje oko 50 cm. Proguglaj ako želiš precizniji podatak.
Ovaj lijevo dole na slici, najbliži kameri, jako sliči na posavca.
Korisnikov avatar
By 2kune

Jednostavno. Pukneš džukelu nogo i on pobjegne cvileći. Kod opasnih pasa to ne ide tako. Zašto? Paaaa.... Zato jer su opasni! :eureka:

Žao mi je što razočaravam sve one koji misle da je uzgajanje pasa i dresura ili socijalizacija psa jedno te isto. Nije. U prvom slučaju radi se o genetici i ona se ne može mjenjati od štenca do štenca. Jako bih volio vidjeti tako vješta vlasnika koji je u stanju uzeti nekog goniča, npr. vižlu, i bez obzira na njegovu genetiku od mladosti ga odgojiti da mu bude dosta šetnje kao i nekom ovčarskom psu, npr. njemačkom ovčaru. Konkretno, iz osobnog iskustva, njemački ovčar i posavac sasvim su različite životinje za držanje.
Žao mi je što šitbule uzimaju ljudi koji imaju tako malo zdravog razuma. Nisu čak u stanju ni pročitati ono što im se piše.
Ukratko, šitbuli su opasni psi ne zato jer su nervozni poput maltezera pizdolizaca, ne zato jer su agresivni poput pinčeva, nego zato jer imaju jaki ugriz i agresivno se tuku. Što su više upleteni u borbu to ih je teže opozvati. U pitanju je čista genetika i u naravi i u snazi čekljusti. Jer su uzgojeni za to.
Što se mirnoće tiče, i dobrote, i mogućnosti dresure te poslušnosti oni definitivno spadaju u najmirnije pse, u najposlušnije pse i u pse koji jako dobro i predvidljivo slušaju svog gazdu. Broj nesmrtonosnih napada šitbula na ljude statistički je znatno manji nego ostalih vrsta.
Međutim, 67% smrtnih ishoda napada pasa na ljude u Ajmerici otpada samo na samo dvije pasmine: rotovi i šitbuli. Od toga su 60% počinili šitbuli. Rotovi, šitbuli i njemački ovčari imaju od svih pasmina pasa najjači ugriz. Ipak, njemački ovčari imaju zanemariv broj napada sa smrtnim ishodom. Zašto? Zato što nisu uzgojeni za borbu. Uzgojeni su za čuvanje stada. Zbog toga i oni spadaju u skupinu pasa koje će običan udarac nogom u pravom momentu otjerati. Isto tako imaju više nesmrtnih napada od šitova i rotova.
Elem, meni se čini da većina ljudi ovdje koji imaju šitbule uopće nisu svjesni niti što imaju niti zašto imaju. Neka se dotični ne uvrijede, ali mene ta stvar sa imanjem šitbula nenadjebivo podsjeća na onu sa imanjem što bješnijeg i skupljeg auta ili što većeg pištolja. A zna se za što je to nadomjestak...
Korisnikov avatar
By Azdaja
kuno :kissofdeath:

aj da te ne citiram, vec mi se stvarno vrsi velika nuzda od tvojih postova.

da se ne uvredim, ma gde cu - lepo si napisao da mi koji uzimamo pitice imamo malo zdravog razuma :awesome:

imam skup auto, imam oruzije i imam pit bula - nije mi NADOMJESTAK, veruj mi... :awesome: :awesome: :awesome:

ako ti je tesko, a vidim da jeste... ukapirati da neko voli bas te OPASNE pse, nemamo vise sta da pricamo. ti ces jedno terati, a ja drugo...

i da, ja ih drzim, a ne ti - mislim da ih mnogoooo bolje poznajem od tebe ;)

(mislim da sam fino izbegla ruzne reci i bilo kakvu uvredu na tvoj racun...a sad zdr' ;) )
Korisnikov avatar
By svejedno
Kuno,
zao mi je sto cu te razocarati,
al mj ortak ima vizle koje su cuvale male macice.
Ko majke. Cuuuuvale ih, eeej.

Sto se nemackih ovcara tice, moja macka je jednom dva komada naterala na beg. Ja je ubacio u njihov kavez.

Sam je mnogo napadno izdresirao? Mozda treba mi se zabrani da posedujem macke, mozda nekome smeta sva ta sloboda? Oce nekoga ubije moja sijamka, mozda?

..

Drugo,
moji vec spomenuti.....poznanici...kojii uzgajaju pse za fajt - ne uzgajaju samo pitove. Daleko od toga.

Reci im da znas za kanarinca koji se dobro kida i kupice ga.

...

I vrlo je lako videti ako svratis na 20 min na koji nacin ih oni uzgajaju.

(cjus u oko/telo/stagod stapom, dok je ker u celiji, ogradjen zicama. udaraj kidaj, mrvi.)

..

zavisi KO UZGAJA,

ne KOJI PAS se uzgaja.

..

I pored svega toga, cak i da ima pasa koji su sami po sebi opasniji,

ovo ne pogadja moe poznanike, uzghajivace pasa za kladjenje,
vec obicne ljude,

ljude koji vec postuju zakon.

..

Jer boli rac te uzgajivace koji je najnoviji zakn,
jedini koje interesuje to su ljudi
koji i inace svoje ljubimce drze pod svim navedenim pravilima
i postuju zakon.

I to su ti koje zajebavaju ovim zakoniima.

..

Na to se svodi.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Nije.

pa, recimo, odlična strategija odbrane od napada razjarene pudlice ili pobešnjelog pekinezera (pod uslovom da uopšte primetiš da te napao) je da ih 'vako pogledaš: :smirk: a, u slučaju da te napadne čopor podivljalih pudlica, može se primeniti i ekstremnija taktika: :hand:

dočim se isti pristup, cenim, ne bi pokazao efikasnim dok ti pitbull kida nogu ili skače za vrat.

Nit' je pit bul "borbena rasa" sama po sebi niti su pudlice maze same po sebi, pogotovu velike pudle. Tačno je da postoje određene rase koje će po fizičkoj konstituciji biti pogodnije za borbe od drugih, i postoje rase koje imaju "tvrđi" temperament sa kojima se mora raditi više nego sa labradorom, ali daleko od toga da postoje rase koje su agresivne same po sebi. Određene rase se lakše mogu izdresirati da budu agresivne, samo to. I upravo zbog toga, ovakva diskriminacija je katastrofa, samo se još više određene rase getoiziraju i stvara se i održava loša slika o njima, koja, fakat, neopravdano postoji.
pit bullovi su nastali posebnim ukrštanjem rasa u svrhu stvaranja što agresivnijih pasa. neke rase istih jesu "napravljene" specijalno za borbu. ne sporim da ima mirnih i finih pit bullova, ali nazvati ih agresivnom, borbenom il' nekom takvom rasom nije uopšte diskriminacija, no stating the facts.
Korisnikov avatar
By 2kune

kuno :kissofdeath:

aj da te ne citiram, vec mi se stvarno vrsi velika nuzda od tvojih postova.

da se ne uvredim, ma gde cu - lepo si napisao da mi koji uzimamo pitice imamo malo zdravog razuma :awesome:

imam skup auto, imam oruzije i imam pit bula - nije mi NADOMJESTAK, veruj mi... :awesome: :awesome: :awesome:

ako ti je tesko, a vidim da jeste... ukapirati da neko voli bas te OPASNE pse, nemamo vise sta da pricamo. ti ces jedno terati, a ja drugo...

i da, ja ih drzim, a ne ti - mislim da ih mnogoooo bolje poznajem od tebe ;)

(mislim da sam fino izbegla ruzne reci i bilo kakvu uvredu na tvoj racun...a sad zdr' ;) )
Ma ružne riječi nisu opasne. Pištolji i pitovi jesu. :sudija:
Koliko puta moram ponoviti? Mirni su, dragi su ali su opasni. Daklem, opet ne čitaš i ne upotrebljavaš zdravi razum. Zakon ne govori o tvom psu. Nisi ti loš gazda. Ako ih voliš, OK. Nije baš svakome nadomjestak. Mada mi ne napisa što ih toliko voliš...
I ne, ne poznaješ bolje te pse od 5 timova stručnjaka koji ih je istraživao od najmanje 12 do najviše 20 godina i došao sa ovakvim statistikama na osnovu kojih se ti psi svrstavaju u opasne i protiv njih se pišu zakoni.
Jebiga, ja sam oduvijek volio lavove... Zašto mi ih ne daju? :placko:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by svejedno

:pas:
Dušo draga, molim te, prije nego počneš pisat pročitaj post na koji se želiš osvrnuti...

OT:
Nisam shvatio da ovaj zakon zabranjuje bilo kome da ima šitbula ili da ima čitavo uzgajalište šitbula ili čak da organizira borbe pasa sa njima. Shvatio sam da zakon zabranjuje držanje šitbula u stanu u objektima kolektivnog stanovanja i da zabranjuje nepropisno šetanje tih opasnih pasa.
Dakle, ne odnosi se na one koji imaju odgovarajuće uvjete za njih i na one koji ih propisno šetaju, zar ne? Čemu onda takva i tolika reakcija?
Korisnikov avatar
By ROYAL
Novi napori da se nama bez razuma objasni :doh:
Jednostavno. Pukneš džukelu nogo i on pobjegne cvileći. Kod opasnih pasa to ne ide tako. Zašto? Paaaa.... Zato jer su opasni! :eureka:
Originally posted by Lepa Krepa
pa, recimo, odlična strategija odbrane od napada razjarene pudlice ili pobešnjelog pekinezera (pod uslovom da uopšte primetiš da te napao) je da ih 'vako pogledaš: :smirk: a, u slučaju da te napadne čopor podivljalih pudlica, može se primeniti i ekstremnija taktika: :hand:

dočim se isti pristup, cenim, ne bi pokazao efikasnim dok ti pitbull kida nogu ili skače za vrat.
E, baš bih voleo da vidim kako to "puknuti" nogom srednjeazijskog ovčara, šarplaninca, engleskog hrta, akitu inu pa i veliku pudlu ako krenu da te napadnu... :eureka: To su sve rastom veliki psi koji imaju jako i razvijeno zubalo i koji lako mogu da se izmaknu kontroli ako se sa njima ne radi.
@Krepa - niko nije pričao o agresivnosti toy dogs vs. "opasni" psi, tako da, ako nemaš nikakav drugi argument, nemoj molim te da raspravu svodiš na apsurd
Žao mi je što razočaravam sve one koji misle da je uzgajanje pasa i dresura ili socijalizacija psa jedno te isto. Nije.
E, vidiš, greška. Uzgajanje pasa, pored kombinovanja partnera za parenje (genetike), upravo podrazumeva i socijalizaciju pasa i osnovnu dresuru pasa. Inače govorimo o štancovanju, puppy mills i sl. Svaki ozbiljan odgajivač štence ne prodaje/poklanja dok sa njima ne prođe bar osnovne korake socijalizacije i dresure. Upravo je to i jedna od razlika (naravno, pored, objektivnih kvaliteta pasa, krvnih linija) koja razlikuje uzgajivače i štancere.
Ukratko, šitbuli su opasni psi ne zato jer su nervozni poput maltezera pizdolizaca, ne zato jer su agresivni poput pinčeva, nego zato jer imaju jaki ugriz i agresivno se tuku.
:lol: :lol: :lol: Maltezeri nervozni, a pinčevi agresivni? :lol: :lol: :lol: Jel mi pričamo o istim rasama? Nešto si se ti tu žestoko zabunio
...nego zato jer imaju jaki ugriz i agresivno se tuku. Što su više upleteni u borbu to ih je teže opozvati. U pitanju je čista genetika i u naravi i u snazi čekljusti. Jer su uzgojeni za to.
Što se mirnoće tiče, i dobrote, i mogućnosti dresure te poslušnosti oni definitivno spadaju u najmirnije pse, u najposlušnije pse i u pse koji jako dobro i predvidljivo slušaju svog gazdu.
Upravo, uzgoj/odgoj je bitan.

Elem, meni se čini da većina ljudi ovdje koji imaju šitbule uopće nisu svjesni niti što imaju niti zašto imaju. Neka se dotični ne uvrijede, ali mene ta stvar sa imanjem šitbula nenadjebivo podsjeća na onu sa imanjem što bješnijeg i skupljeg auta ili što većeg pištolja. A zna se za što je to nadomjestak...
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: Ne znam šta da kažem na ovo... :smeh: AždaHo, jel ti mali klića, pošto znam da boobs nisu? :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
Originally posted by Lepa Krepa
pit bullovi su nastali posebnim ukrštanjem rasa u svrhu stvaranja što agresivnijih pasa. neke rase istih jesu "napravljene" specijalno za borbu. ne sporim da ima mirnih i finih pit bullova, ali nazvati ih agresivnom, borbenom il' nekom takvom rasom nije uopšte diskriminacija, no stating the facts.
Posebnim ukrštanjem? Nekih rasa? Svrha - stvaranje što agresivnijih pasa? Google is your friend?
Za tebe verujem da nije diskriminacija, pošto se razumeš, ali za poznavaoce/obožavaoce/držaoce dotične rase budi uverena da jeste, jer odgovorni odgajivači nemaju pojma o poreklu rase niti od kojih je rasa nastala niti sa kojom "svrhom".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!