Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by bas bleu

Originally posted by Drakche
mislim ok, mogu biti "ponosan" sto sam gay ako moram...
ne moras, svega mi.

disclaimer: drakche, kunem ti se nista licno. da nisi ti, uleteo bi vec neko drugi. kisic i pozzic & all that crap. :zastava:
ako "moram", znaci u kontekstu neke situacije gde bi bio diskriminisan ja tj. cela nasa gay populacija, bilo da sam sam ili u gomili na ulicnim protestima, :pionir:
jer biti "ponosan" jeste pojam koji nastao u odnosu na one koji nas ne prihvataju, mrze... tako da bi zapravo nas najveci uspeh bio da ne moramo vise biti ponosni na to sto smo gay, jer je to isto, sto rece, kao kad je neko smedj ili plav itd.
... mada, mogu reci da sam ponosan na svoje zelene okice :)

kisic i tebi :kiss:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
:zastava: :zastava: :zastava: :zastava: :zastava: :zastava: :zastava:

Aleeeee aleeeeee, aleeeee aleeeeeeee

Puni klubovi pedera i lezbejki,
i svetla gore, vrte se disko kugle,
muzika tresti i pesma se cuje...
volimo se i za vreme oluje...

Alee, Aleeee
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by Kittrie

e, mislim da sam dovoljno rekla tamo na onoj temi.
i momentalno mi se ne elaborira na istu.

buduci da je moje ime upotrebljeno u uvodnom postu, moglo bi bar da se ispeluje TACNO.
bila bih veoma ponosna da ga gledam tako ispisanog gore.
sorry.

ispravljeno.

a to sto sam otvorila temu inspirisana nasom diskusijom a da te nisam nista pitala..
well, napisala si svoja razmisljanja javno, na forumu, ne meni preko u2u pa da te ja nisam pitala da li smem to da objavim. ovako je vec bilo javno i dostupno svima samo sam mislila da ovo pitanje zavrednjuje temu, jer dok KosmickaCestica nije spomenula gay pride a ja ga prihvatila ne razmisljajuci previse o tome dok nismo upale u diskusiju i pokusala da ga u sustini obrazlozim odnosno skapiram sta on zaista i znaci. Koga interesuje sta smo ja i Kittrie pisale na tu temu neka klikne na link u uvodnom postu.
Originally posted by spliff

ja sam gay
i ponosan sam shto mogu da idem ulicom dignute glave
bez obzira na moju sexualnu orijentaciju
toliko
to je to.

i Popeye je to lepo objasnio
bas bleu :up:

@blenta,
ne bih se bas slozila sa tobom da se ponose oni koji nista drugo u zivotu nisu postigli cime bi se ponosili. to je apsurdno :) naravno da ih ima, ali budala svugde!

i ja niti sam aktivista nidi idem okolo loud and proud jednostavno je to nesto licno, bar za mene. hej! pa ti zivis zivot koji je ispravan a ne koji i ti se namece. mozes biti ponosan na sebe i u tom aspektu.
Korisnikov avatar
By bern
Tražim da se u LGTB terminologiju uvedu novi pojmovi za:

- nominalno outovane
- nominalno neoutovane

Ja sam nominalno neoutovan. Moj ormar je odavno spaljen. Ne znam šta će ovi koji tvrde da su "out", a za sobom vuku trokrilni ormar, kao kažnjenici kuglu?

Pitanje "ponosa" je višeznačno. Lično, društveno i istorijsko. Ako neko može da "komunicira" sa društvenim i istorijskim značenjem "prajda", a ne može sa ličnim - e tu postoji veliki problem.

Ja nisam načisto sa svim onim što podrazumijeva biti homeoseksualac, i toga sam svjestan. Svijest postoji i na tome se može raditi. Optimista sam.

Ono što članovi LGTB zajednice često ne shvataju jeste da postoji ogromna razika između biti out prema sebi i biti out prema ostalima. Biti out prema ostalima je lijepo i treba da bude tako. Međutim, zavodljivo je. Jer, šta vrijedi ako niste out prema sebi?

A to se vidi na mali milion primjera: neshvatanje ponosa, nemogućnost ostvarivanja emocionalne veze, opijati, promiskuitet, "tetke STOP", "ISKLJUČIVO top" itd...
By aleksdj
Mislim da je i Dusan Maljkovic nakon one nesretne parade 2001 kada su ga prebili rekao da: "ne samo sto se ne stidi toga sto je gay nego da nije cak ni ponosan" i mislim da je to ispravan stav.

Ja na to gledam kao i na cinjenicu da sam Srbin, ne vidim nikakave svoje zasluge za to te stoga ni razlog da se time ponosim.
Medjutim,za razliku od svoje sexualne orjentacije koje se NE stidim to za naciju ne bih mogao da kazem... :vruce:

To sto sam gay svakako je uticalo na mene da postanem tolerantniji prema svim drugim oblicima razlicitosti (a nisam siguran da sam str8 da bi to bilo isto tako)...:france:
Korisnikov avatar
By 2kune
ma ja sam ponosan kad se usprotivim rulji pa makar to bilo za crni šal na rasprodaji... gdje ne bih bio zbog takvog nečeg fundamentalnog kao što su životinjske potrebe... :skorpija:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by KosmickaCestica

Aleeeee aleeeeee, aleeeee aleeeeeeee

Puni klubovi pedera i lezbejki,
i svetla gore, vrte se disko kugle,
muzika tresti i pesma se cuje...
volimo se i za vreme oluje...

Alee, Aleeee
ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
:zastava: :zastava: :zastava:
ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
:zastava: :zastava: :zastava: :zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By 2kune
momentalno sam sva ponosna što sam našla jeftine sardine s limunom u kauflanda... :mackodlak:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by svejedno

Lepo napisao Popaj da te stvari nemaju veze sa hrabroscu, meni to samo ima veze sa 'necu se igram na vas nacin, jer je glup'.
i ovo je lijepo receno. :)

p.s.
kao sto se ocito primijeti, mene znaju totalno izbaciti iz takta ove teme. :D
a razlog tome jest to konstantno pedersko omalovazanje samih sebe, ta potreba da se ogradi od necega (gay pride) sto je spasilo toliko pedera i sto je za pedere kao drustvenu skupinu ucinilo toliko dobrih i vaznih stvari. bez ponosa bi bili ne u ormaru, nego u rupama i podrumima, i dalje samo po javnim vecejima i grmlju u parkovima, a sad smo bome i na ulicama i na radnim mjestima, u brakovima i civilnim partnerstvima, i gradonacelnici pariza, berlina, ministri vanjskih poslova itd. bez ponosa se ni ovaj sajt ne bi zvao gay-serbia, nego pitaj boga kako. bez ponosa bi se pederi nemjerljivo vise mrzili samo zato sto su pederi, bez ponosa bi bili nevidljivi i nepostojeci, a bez ponosa bome ne bi mogli ni svi ovi pederi koji kazu da ne kuze cime se to imaju ponositi to uopce reci, nego bi bili kuš svima i svugdje.

i hajde, kuzim zasto neki mladi nizozemski peder, kojem su vec u citanki spominjali pedere (a i toga ne bi bilo bez ponosa), moze misliti da jebes ponos i bla bla, ali na balkanu valjda imamo dovoljno materijala da nam dodje iz dupeta u glavu zasto biti ponosan i zasto je ponos vazan.

da nisu nekoliko dana 1969. godine neki tamo njujorski pederi izasli na ulice, tukli se s policijom i vikali o gay ponosu, jer to ih je pokrenulo na sve, ne bi mi danas ni blizu imali sve sto imamo i sto uzimamo zdravo za gotovo. pa barem iz postovanja za te ljude, ne bih pljucao po ponosu, nego bih - ako ga vec osobno ne osjecam - pokusao shvatiti zasto je tako vazan opcenito, ali i osobno.

hvala ponosu, ponos nas je spasio i ponos nas je odrzao.

and another thing: drage ormaruse, znate kako vam je tesko sto vas se proziva jer ste pizde? znate kako uvijek trazite toleranciju, razumijevanje i opcije, skrivanje loga i onoga sto zapravo jeste? jer doista, vase je pravo da budete pizde i sve dok vas netko na silo ne outa, to pravo vam ugrozeno nije. to sto vam netko hracne s vremena na vrijeme na jadni izbor, pa to je najmanja muka koju podnijeti trebate, jer ormar vam je mnogo veca muka, koliko se god budete pravili da je divno i posteno i lijepo, a samo je udobno.
well, na tom prijeziru prema ponosu, na tom sustavnom odbijanju da shvatite nesto sto vam se jasno objasnjava milion fakin puta, na svemu tome vi padate na vrlo niskim kriterijima koje ste sami postavili za ono kako zelite da se drugi odnose prema vama.

temelj ormara je laž, temelj ponosa je istina. nema tu neke velike filozofije. stvarno ne.
Korisnikov avatar
By Kittrie
rec PONOS nije adekvatan pojam.
over and out.
Korisnikov avatar
By Srklet
a cuj, nije ni stogodisnji rat trajao tacno sto godina, ali se tako zove.
iako sam siguran da ima nekih dileja koji pokusavaju govoriti stoisesnaestgodisnjisnekolikoprekida rat, te isticu svima koje govore stogodisnji rat da to nije adekvatan pojam.

p.s.
napisala si over & out. you can do it, ne oglasavaj se vise u ovom topicu. :D
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Banana

Ako dobro razumem, odnosi se na koncept i pokret sa definisanim stavovima: da treba biti ponosan na svoju seksualnu orijentaciju i rodni identitet, da su oni urodjeni i nepromenljivi namerom, i da je seksualni diverzitet dar

Izgleda poput mnogih, tumacim kao revolt protiv homofobicne represije da je homoseksualnost nesto cega se treba stideti, da je moralno izopacena, ruzna itd. i jer se cak od gejeva ocekuje da se i sami osecaju manje vrednim zbog seks. orijentacije. Nastaje pobuna koju i ja cesto osetim, kontraosecanje, suprostavljanje homofobicnim glupostima i teznji za ponizavanjem, u fazonu I am sick of all that homophobic shit.
:up:
Korisnikov avatar
By Kittrie
@pop
over and out sto se tice posta (njegove kratke i koncizne forme; za razliku od tvoje novele gore).

i to sto se druge stvari pogresno nazivaju 'opravdava' dalje neprimereno koriscenje nekih izraza?
drugi to rade, pa sto ne bih ja?
zanimljivo.

a ti ako se ne proseres verbalno poprcno nekom, prosraces se kroz usta govnavo.
takav modifikovani neumitni hejt mora da dolazi od nekud; jel ti mrzis sebe pa projektujes? :neznam:
Korisnikov avatar
By Madonna
lepo zbori banana.
i like banana.

Slika

SPAJA NAS!
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
A meni taj ponos nema veze pederima oko mene, nego bih to pre definisao kao stadijum razvijanja ličnosti i samosvesti. To je ono kada se svaki mladi peder, lezbejka i biseksualna osoba suočava sama sa sobom, i sa pitanjima povodom svojih homoseksualnih sklonosti, prolazeći kroz razne nijanse autohomofobije da bi na kraju došao do zaključka

da,
ja jesam to što jesam,
to jeste nepromenjivo u meni,
i nema ničega lošeg u tome.

To je taj trenutak zadovoljstva samim sobom i poštovanja sebe u celini. I ja to zovem ponosom.

I to je za mene vrlo lična stvar i nema veze sa interakcijom sa okolinom. Kada shvatiš šta jesi, u tvojoj je prirodi da li ćeš ti imati potrebu da to kažeš bližnjima, daljnjima, na RTSu, ili ćeš jednostavno zadržati to za sebe (individualci).
Korisnikov avatar
By lav
ja isto ne vidim sta tu ima da se neko ponosi, bzvz je... to svakako nije najjaci deo moje licnosti...
ja sam mnogo vise ;) :diplomac:
Korisnikov avatar
By Zibro
@ Popeye , svaka cast za post- ove
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Zibro
Originally posted by Popeye

-

osjecam li ponos jer sam odavno u stanju biti bez zadrske ono sto jesam, a to ukljucuje i pederluk, bez nekakvih velikih kompromisa prema homofobnoj okolini? you betcha. :elvis:
Jako lepo receno , rec ponos ne odnosi se direktno i samo na sexualnu orjentaciju ...... ja sam gay a Ponosan sam na ono sto jesam , a svi moji kvaliteti i ono sto jessam nisu umanjeni cinjenicom da sam gay cak naprotiv ...... Dakle ja sam gay i ponosan sam na to sto Jesam ... Gay i sve ostalo
Korisnikov avatar
By Galadriel

Lepo napisao Popaj da te stvari nemaju veze sa hrabroscu, meni to samo ima veze sa 'necu se igram na vas nacin, jer je glup'.

p.s.
a razlog tome jest to konstantno pedersko omalovazanje samih sebe, ta potreba da se ogradi od necega (gay pride) sto je spasilo toliko pedera i sto je za pedere kao drustvenu skupinu ucinilo toliko dobrih i vaznih stvari. bez ponosa bi bili ne u ormaru, nego u rupama i podrumima, i dalje samo po javnim vecejima i grmlju u parkovima, a sad smo bome i na ulicama i na radnim mjestima, u brakovima i civilnim partnerstvima, i gradonacelnici pariza, berlina, ministri vanjskih poslova itd. bez ponosa se ni ovaj sajt ne bi zvao gay-serbia, nego pitaj boga kako. bez ponosa bi se pederi nemjerljivo vise mrzili samo zato sto su pederi, bez ponosa bi bili nevidljivi i nepostojeci, a bez ponosa bome ne bi mogli ni svi ovi pederi koji kazu da ne kuze cime se to imaju ponositi to uopce reci, nego bi bili kuš svima i svugdje.

i hajde, kuzim zasto neki mladi nizozemski peder, kojem su vec u citanki spominjali pedere (a i toga ne bi bilo bez ponosa), moze misliti da jebes ponos i bla bla, ali na balkanu valjda imamo dovoljno materijala da nam dodje iz dupeta u glavu zasto biti ponosan i zasto je ponos vazan.

da nisu nekoliko dana 1969. godine neki tamo njujorski pederi izasli na ulice, tukli se s policijom i vikali o gay ponosu, jer to ih je pokrenulo na sve, ne bi mi danas ni blizu imali sve sto imamo i sto uzimamo zdravo za gotovo. pa barem iz postovanja za te ljude, ne bih pljucao po ponosu, nego bih - ako ga vec osobno ne osjecam - pokusao shvatiti zasto je tako vazan opcenito, ali i osobno.

and another thing: drage ormaruse, znate kako vam je tesko sto vas se proziva jer ste pizde? znate kako uvijek trazite toleranciju, razumijevanje i opcije, skrivanje loga i onoga sto zapravo jeste? jer doista, vase je pravo da budete pizde i sve dok vas netko na silo ne outa, to pravo vam ugrozeno nije. to sto vam netko hracne s vremena na vrijeme na jadni izbor, pa to je najmanja muka koju podnijeti trebate, jer ormar vam je mnogo veca muka, koliko se god budete pravili da je divno i posteno i lijepo, a samo je udobno.
well, na tom prijeziru prema ponosu, na tom sustavnom odbijanju da shvatite nesto sto vam se jasno objasnjava milion fakin puta, na svemu tome vi padate na vrlo niskim kriterijima koje ste sami postavili za ono kako zelite da se drugi odnose prema vama.

temelj ormara je laž, temelj ponosa je istina. nema tu neke velike filozofije. stvarno ne.

Korisnikov avatar
By smaug

p.s.

Yep.
:jumphug:
Korisnikov avatar
By pochi
ponosna sam jako,kada prolazim ulicom svi kažu gle to je ona ponosna! :dancingfever:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!