Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By spliff
bok i tebi :)

e imam ja jedno pitanje?
jel bok ili bog?
na hrtu je bog, al' koliko ja se setjam kaze se bok
Korisnikov avatar
By colorado
To je njima sve isto.. k/g.. ć/č...

;)

Pozdrav Hrvatskoj!
Korisnikov avatar
By colorado
Cas je Hrvatska.. cas je Kroacija... Nisu tu puno glasovi i slova bitni.
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by spliff

bok i tebi :)

e imam ja jedno pitanje?
jel bok ili bog?
na hrtu je bog, al' koliko ja se setjam kaze se bok
Hahah...to ti je zapravo složeno pitanje i općenito "Bog" ili "Bok" je glup pozdrav, ali ušao je u upotrebu jer je dotadašnji "zdravo" za novu "demokratsku" vlast bio suviše komunistički....no eto, "bok" se udomaćio pa ga svi koristimo, manje-više.

"Bok" se govori i piše u Zagrebu, a "Bog" u Dalmaciji...Rijeka i Istra uglavnom koristi "ćao", Slavonci su kao i uvijek inferiorni pa nemaju ništa karakteristično i koriste tko što voli :)
Korisnikov avatar
By taurus
a koji bolje sisaju djoku ovi sto kazu bok ili ovi drugi bog?:novinar:
Korisnikov avatar
By IriS
meni s bok više dojmi.

bog me i dalje asocira na crkvu :nedokazana:
Korisnikov avatar
By EnRage
Da, ja mrzim koristiti "bog" jer mi je to nekako vjernički :)
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by taurus

a koji bolje sisaju djoku ovi sto kazu bok ili ovi drugi bog? :novinar:
Ne znam taurus, to ćeš morati sam otkriti, ja uvijek zastupam tezu da je sve do pojedinca :lol:
Korisnikov avatar
By jukie
U TV Vrtiću mislim da koriste Bog, samo što to mnogo brzo promrmljaju "Bogkdjecopišitenam" i mašu i ide odjavna špica

Mislim da je Bok prevod za "Hi" ili tako nešto neformalno i za omladinu (i za Dela i Rodnija) npr. "vozdra", a kada se policijski inspektori tipa Barnaby pozdravljaju sa vršnjacima onda kažu Bog sa g.
By str00ja
Originally posted by IriS

meni s bok više dojmi.

bog me i dalje asocira na crkvu :nedokazana:
Pa ja koliko znam, taj pozdrav i jeste nastao od reči Bog (kao "god", jelte). I da, kao što kaže jukie, na nivou je ćao ili hi, onako neobavezno se javiš nekome ili otpozdraviš.

Kontam da se to G vremenom onako kolokvijalno pretočilo u K. Ja pitao ljude tamo, kažu mi ne znaju ni sami kako je, kao pravilno je pisati i K i G, a u izgovoru isto kako gde, a neki kažu i nešto između. :neznam:
Korisnikov avatar
By erkondisn
doduse, pozdrav bok je uobicajen u zagrebackom govoru s obzirom da je nastao od 'mein bocken' ili kako se vec pise na dojče, odnosno moj naklon... otud korjen koji u biti prakticki sugerira da je 'bok' ajdmo rec ispravan oblik koji su iskrivili u dalmaciji i hercegovini i prekrstili to nesretno k u njegov par po zvucnosti g :kosa:

edit: a mozda su to napravili iz inata, vidjevši kako ovi sa sjevera imaju pozdrav, a oni nemaju.

a ne treba isto zaboraviti na religioznost nekih baba... to isto mozemo napraviti kao neku trecu opciju nastanka izraza Bog u obliku odlaznog pozdrava, kao skracenog 'Bog s tobom' i slicno...

nekako bi rekao da se bok (koji je vise nekako kratkosilaznog naglaska i naglasenog K) vise mozda koristi kao 'dolazni' pozdrav, a bog (dugosilaznog naglaska na o) kao odlazni :)

(pozor... pitate li bilo koju osobu iz dalmacije, ovu tvrdnju ce itekako demantirati i reci da je bog zapravo ispravan oblik :lol: )
By str00ja
^ e ovo je skroz zanimljivo, nisam znao :)
Korisnikov avatar
By EnRage
Ja se sjećam da je popularizacija "bok" počela krajem 80-ih u popularnoj dječjoj emisiji Limačijada, ali smo ga prihvatili tek negdje 1992. "Bog" su znale govoriti babe po Dalmaciji, ali iz razdoblja prije rata pamtim uglavnom "zdravo" i "ćao".

Negdje krajem 1991. taj "bok" se polako počeo uvlačiti i svi su se počeli tako pozdravljati, ali naravno, kad pozdravljaš starije ili nekoga koga manje poznaješ ili kad ulaziš u trgovinu onda kažeš "Dobar dan" :)
Korisnikov avatar
By EYA
zar bog/k nije skraceno od >bog ti pomogao, sinko mili i dragi< pa se smorili od ponavljanja i skratili :nesiguran:
By str00ja
A ako bog asocira na crkvu, mene bok asocira na bok, bočni deo tela jelte :D

edit: a fora mi je i kad čujem ljude da kažu onako dva put spojeno, bok-bok, valjda po ugledu na pa-pa i bye-bye xD
Korisnikov avatar
By EnRage
A tko zna, ima tih arhaičnih varijanti "Bogdaj", "PomozBog" i tako...
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by EnRage

Ja se sjećam da je popularizacija "bok" počela krajem 80-ih u popularnoj dječjoj emisiji Limačijada, ali smo ga prihvatili tek negdje 1992. "Bog" su znale govoriti babe po Dalmaciji, ali iz razdoblja prije rata pamtim uglavnom "zdravo" i "ćao".

Negdje krajem 1991. taj "bok" se polako počeo uvlačiti i svi su se počeli tako pozdravljati, ali naravno, kad pozdravljaš starije ili nekoga koga manje poznaješ ili kad ulaziš u trgovinu onda kažeš "Dobar dan" :)
ja sam u rijeci redovno slušao bok još '81-kad sam bio prvi put...:P
Korisnikov avatar
By .L O S T
ja sam mislio da je sa K mada ne znam:uplasen:
By alexandermagic
Originally posted by jukie

U TV Vrtiću mislim da koriste Bog, samo što to mnogo brzo promrmljaju "Bogkdjecopišitenam" i mašu i ide odjavna špica
...
:lol:

OnT: "Bok" ljepše zvuči. (osobito kad je izgovoreno sa dva "o")
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Koliko ja znam, ispravno je bog. Skraceno od bog nesto nesto. Kako je preslo u bok ne znam, verovatno su se severni i istocni regioni hteli igrati kao i ovi juzni, pa malo gluvih telefona i eto ti mutacije u bok.
Korisnikov avatar
By Mars
ajde 'bog'...i jasna asocijacija i objašnjenje šta je...

ali od čega bi 'bok' bilo??
Korisnikov avatar
By Mars
O.

Ok.

Onda dilema nastaje da živi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!