Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by Lepa Krepa

ja ne te rilidžs helous uredno odgovoram "dobar dan", ali etnoverski gudbajz me, iz nekog razloga, redovno zbune. jednoj gospoji sam tako na "allahimanet" odgovorila "hvala, i vama". :lol:
:lol:

Trebala si reći i Isus ima net pa se ne kurči
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by sunflower5

Drugarica mi je pricala da je pop koji joj je krstio sina iskoristio guzvu i dva puta naplatio isto krstenje, od muza i kuma. Dok su skontali da su platili obojica, pop je vec "nestao". Lopovi! :sudija:
mojoj ljubavnici naplatili svdbu 3 puta.
plus je razvod u crkvi skuplji negoli svadba.

bilo kako bilo , jos svega nekoliko sati me deli od jebavanja materi usred crkve... Dao Bog da zadrzim ovo, jednako, uverenje!Ovo je najblize sto sam ikada bila napustanju cele zajednice. Nadam se da cu se suzdrzati. Ako se ne suzdrzim- bice to potpuno smisleno.:rock:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nije li valjda potreban i crkveni razvod da bi bio pravosnažan?!
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma od kud ?
Ovo je sekularna država.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Po Ustavu, ali ko još poštuje TO?
Korisnikov avatar
By *deni*
Pitao si za pravosnažnost presude o razvodu braka.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zašto su plaćali razvod u crkvi ukoliko je skuplji od venčanja, ukoliko to nije bitno za pravosnažnost, da.

Bezobrazluk se ne rešava novčanom podrškom.
Korisnikov avatar
By *deni*
Zato što im to iz nekog razloga znači.
Stalo im je do toga i eto.
Korisnikov avatar
By Srklet
pa ljudi su platili razvod u crkvi da bi mogli nekad kasnije jos jednom platiti vjencanje u crkvi. :pop:
sy takvim vjernicima nije ni cudo kakvi su popovi.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja do skora cini mi se nisam imala negativnih iskustava ali mi se jedan svestenik prilikom skorasnje sahrane smucio. Prvo je kad smo bili u crkvi naterao sve zene da stanu u jednu stranu a muskarce na drugu sto ja nisam nikad videla u pravoslavnoj crkvi. E onda smo svi mi morali da drzimo svece. Ja ne mogu da drzim upaljenu svecu i nikad je ne drzim, tj drzim svecu koja nije upaljena i nijedan svestenik nije pravio pitanje oko toga. Na ovom opelu su me tri puta opominjali da upalim svecu bilo svestenik bilo onaj njegov pomocnik i na kraju da ne bih pravila skandal to sam i ucinila uz strah da cu se onesvestiti i zapaliti celu crkvu... ali preziveh nekako, no bilo je jako neprijatno i meni i ljudima okolo, kakav agresivac :mad:
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by Orlando the Lady
Ima i gorih stvari. Moj komsija je sahranjivao cerku, i pop je prekinuo opelo da bi se javio na mobilni. I ispricao cestito, pri tom. Ali bas sam... popizdela.
Molim Popaja da se suzdrzi (hvala unapred :bye: ).
Originally posted by Dirrty
Dok sam njegovu kitu stavljao u usta, rekao mi je da je svaka moja tetovaža smrtni greh... kitu sam izvadio iz usta, učtivo se nasmejao i prekinuo sex :canttouchthis:
Originally posted by Zibro
Four Catholic ladies are having coffee together.
The first one tells her friends, "My son is a priest. When he walks into a room, everyone calls him 'Father'."
The second Catholic woman chirps, "My son is a Bishop. Whenever he walks into a room, people say, 'Your Grace'."
...The third Catholic woman says smugly, "My son is a Cardinal. Whenever he walks into a room, people say, 'Your Eminence'."
The fourth Catholic woman sips her coffee in silence. The first three women give her this subtle "Well.....?"
She replies, "My son is a gorgeous, 6'2", hard bodied stripper. When he walks into a room, people say, 'Oh my God...'."
stari vic, ali odlican
Originally posted by Dirrty
Tačnije nije pop već poglavar jednog manastira... tako da nije oženjen, stoga nisam ništa loše činio :andjelak:
ti mozda nisi, ali kaludjer - iguman (poglavar manastira) se zavetovao na celibat (devstvovanje u SPC cini mi se)
ja ne te rilidžs helous uredno odgovoram "dobar dan", ali etnoverski gudbajz me, iz nekog razloga, redovno zbune. jednoj gospoji sam tako na "allahimanet" odgovorila "hvala, i vama". :lol:
Originally posted by Incubus
:lol: Trebala si reći i Isus ima net pa se ne kurči
hvala svima, ulepsali ste mi dan, nista novo nisam procitao sem ovog incubusovog, ali slatko sam se ismejao, jos jednom hvala :D :lol: :smeh: :roflmao:
Korisnikov avatar
By Mars
Volim da idem u crkvu, ali mi crkvena lica sva redom ulivaju osećanja u rasponu od nelagode do iritacije. Ne mogu da obrazlažem i ilustrujem.

Kako kući, tako ovde, kako crkva, tako manastir - prilično čvrsta konstanta.

Volim da idem u grčku i rusku, tamo mi je totalno lepo i totalno se opustim.

Slučajevi bezobraznog izvlačenja para od naroda me užasavaju.

Lično neprijatno što sam doživeo je od jednog popa u Ravanici (zašto imam 28 godina a nisam oženjen, muškarac do 23 (!?) a žena do 21 godine - ili pred oltar ili u manastir...mislim) Tako to mešanje u privatne stvari, inače ništa drugo. Ali jeste bilo uvredljivo posle i za društvo sa kojim sam bio tako da...bezveze epizoda u svakom slučaju.
Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by Dina

Prvo je kad smo bili u crkvi naterao sve zene da stanu u jednu stranu a muskarce na drugu sto ja nisam nikad videla u pravoslavnoj crkvi. E onda smo svi mi morali da drzimo svece.
Mislim da se u pravoslavnim crkvama i stoji tako. Devojcice na levoj strani, decaci na desnoj.Mada nisam bas 100% siguran.

Ajd i ovo (mada je vise za izjavu dana): drugarica i ja stojimo na parkingu, cekamo drugara i dolazi pop, izlazi iz kola, prica sa nekim na mob i cujemo da ima bas bas nezan fem glas i drugarica pocne da se smeje i kaze: Ovaj peva k'o Maraja Keri!
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam imala tetku koja je bila casna sestra i ona je kad god me vidi govorila to - ili da udjem u brak ili odlazak u manastir, nema trece... Ali ja se nisam nesto ljutila, ta religija to tako govori i ako si njihov vernik/vernica to je tako. Dok sam ja bila vernica (pravoslavna) razmisljala sam cesto o odlasku u manastir, nije to tako los izbor naspram ovog drugog :lol: Mada, ima i slobodnijih tumacenja. Jednom sam jednog svestenika pitala da li je greh da ne udjem u brak i da li drugi ljudi smeju da pritiskaju na to. On mi je rekao da je greh ne pomisljati na brak i ne zeleti decu (znaci vec sam bila u grehu :evilgiggle: ) ali ako se osoba trudi da to ostvari a ne uspe onda nije greh. Drugi ljudi cine greh mesanjem u zivote ljudi i teranjem na brak (tu se valjda svestenici i casne sestre ne racunaju ;) ).

Castore,
ja to nikad nisam videla a bila sam puno puta u crkvi, svadbama i na sahranama. U Srbiji svi muskarci, zene, deca stoje zajedno. Kazu da je taj svestenik dosao odnekle, da li iz Bosne ili Hrvatske tako nesto... tako da mozda tamo tako stoje, no ja mislim da je to uticaj drugih crkava. I bezveze je sto ovde to prenosi jer su ljudi i na sahrani negodovali i stajali kao sto je uobicajeno. A kazu da mu se bune i u crkvi i kojmentarisu da to nikad nije bilo... no pravoslavna crkva valjda pusta svestenike da rade kako im volja...
Korisnikov avatar
By castor
Nemam pojma. Ne znaju ni oni sta 'oce.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
'Teo jedan da krsti preminulu babu.

Meni zapravo i nije najjasnije zasto se verujuci ljudi uopste bune zbog visokih tarifa svojih popova. To je jednostavno cena tvojih ubedjenja. Ko nece ili nema da plati, uvek moze da bude ateista.
Kao kad te svrbi u gatjama. Ako imas para, platis 'poslovnu pratnju'. Ako nemas, desna, leva da se smanji napetost i to je to.
Korisnikov avatar
By Dina
Meni je palo na pamet pitanje vezano za ovo sto smo Mars i ja pisali... Posto odlazak u manastir moze da bude bilo kad... Sta ako je osoba u braku? Da li mora prvo da se razvede pa da onda ide u manastir? Ili od trenutka sklapanja braka nema vise mogucnosti za odlazak u manastir? edit: ovo verovatno nije slucaj, setih se prve Tadiceve zene koja je nakon razvoda otisla u manastir... I ima li razlike da li je brak sklopljen u crkvi ili ne?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Dobio je 300 din.
Dvesta sam vec smislila da mu dam za kolac, a 100 je bila doplata koju je trazio, cisto da ja ispostujem svoj deo obaveza sama sa sobom, u svojoj glavi.

E, a stvarno je to najgadniji pop. Kada je crkva puna, i kada su svi svestenici tu i cekaju svoje iz parohije, vidi se jos izrazitije koliko je gadan. Samo zvera okolo, gleda, cita za po 3 kolaca odmah, izvadio novcanice od 1000 din pa ih prosuo po stolu da se ljudi ugledaju na tu cifru, a manje apoene negde sklonio...

Ipak, to je pamcenja vredna faca bila, kad sam mu ozarena pruzila 300 din.
Ali garant tripuje da sam to na svoju ruku donela malo novca, kako bih se drogirala za ostatak, ili potrosila na propagandu LDP-a, pa ocekujem da ce da dodje do mojih i da me pljuje. A kad se to desi... :vrcka:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by castor

Mislim da se u pravoslavnim crkvama i stoji tako. Devojcice na levoj strani, decaci na desnoj.Mada nisam bas 100% siguran.
Pa kao jeste tako.
Ali mislim da to nigde nije propisano, i da ljudi imaju slobodu da se smeste gde zele.
Ja sam stalno sa batama, jer, kada ne idem sama, u crkvu idem sa najboljim drugom, pa mi ne pada na pamet da se odvajamo.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Mars

Lično neprijatno što sam doživeo je od jednog popa u Ravanici (zašto imam 28 godina a nisam oženjen, muškarac do 23 (!?) a žena do 21 godine - ili pred oltar ili u manastir...mislim) Tako to mešanje u privatne stvari, inače ništa drugo. Ali jeste bilo uvredljivo posle i za društvo sa kojim sam bio tako da...bezveze epizoda u svakom slučaju.
ja se s popovima ne susrećem nikako, ali su mi zato razne ginekologinje (i ne samo meni) u više navrata evanđelisale na sličnu temu. i kol'ko god da ih promeniš (a kad mi jednom prisere što se nisam prokreirala, drugi put me sigurno videti neće), situacija se, pre ili kasnije, obavezno ponovi. it's like groundhog day, 'leba mi.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Null

hvala lepo isto vaMA! http://www.youtube.com/watch?v=rrkMEPtw1hc
daj bože!
a dobro, moja je omaška bila čisto u domenu etiquette. logički je odgovor bio ispravan, s' obzirom da kad allah ima net, onda te i čuva. tako da sam se ja, zapravo, sasvim prikladno zahvalila na lepim željama (cenim da svakako nije loše da te allah pričuva, zlu ne trebalo) i uzvratila istim. :molise:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Null

hvala lepo isto vaMA! http://www.youtube.com/watch?v=rrkMEPtw1hc
daj bože!
a dobro, moja je omaška bila čisto u domenu etiquette. logički je odgovor bio ispravan, s' obzirom da kad allah ima net, onda te i čuva. tako da sam se ja, zapravo, sasvim prikladno zahvalila na lepim željama (cenim da svakako nije loše da te allah pričuva, zlu ne trebalo) i uzvratila istim. :molise:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!