Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Over the rainbow, Moderators
Originally posted by Hans
Teranje inata kroz vekove.
Marko Kraljevic
.
.
.
.Gavrilo Princip
.
.
.
.
Mladen Obradovic....
Originally posted by PopeyeDon't forget Ruška Jakić. Prkosi duhom smrti već milenijumima (iako joj je telo de-kompozitno)
Originally posted by Hans
Teranje inata kroz vekove.
Marko Kraljevic
.
.
.
.Gavrilo Princip
.
.
.
.
Mladen Obradovic....
zaboravio si jos drazu mihajlovica i aleksandra rankovica.
Originally posted by Tungijoj boze, sve ti neki arhaicni koncepti... zlo, krv...
^
Isto sto i reci Evil is in their blood.
Originally posted by Mars
Jeste. I Medeja je onomad pobila svu svoju decu kako bi se osvetila mužu zbog neverstva. Da ga kazni. TO je inat. I to je tragedija.
A Markovo oranje drumova mi je prosto bahatost.
Nije mi uopšte žao što je posle pobio Turke, naravno. Pa za svoje navijam.
Originally posted by PopeyeU hrvatskoj povijesti je to olujna 1995.
sta je to 'junacka krv'? to kad imas vise od dva promila alkohola ili?
Originally posted by Hansdrago mi je da si otkrio.
A da, to je ona povijest mnogo pre 1991. Da da... Postoji i to, vidiš.
Originally posted by Popeye'junacka krv' je nešto što treba da obleži činjenicu da junaci nisu obični ljudi već da stoje negde između realnog i natprirodnog sveta, Svaka epska biografija junaka započinje činjenicom da je on plod veze natprirodnog bića (zmaja, vile...) i smrtnika. Tako da on mora u skladu sa tim poreklom i da se ponaša(druži se sa natprirodnim bićima, poseduje čudnovato oružje, konja...).
Originally posted by MarsIma tu jedna stvar. Veruje se da je Marko Kraljević u Valjevu sedeo na tzv. Markovoj stolici i prao noge u Kolubari. Njegovo oranje drumova je možda i njegovo koračanje po istima. Nikad ne znaš...
DA znate.
U svetlu kasnijih događaja, čin Markovog oranja drumova deluje iznenađujuće normalno.
Originally posted by walt333E, molim te, volte, teraj ih vise u kurac kada se stalno oslanjaju na jednoznacje i negativno konotirane postupke.
Originally posted by Popeye'junacka krv' je nešto što treba da obleži činjenicu da junaci nisu obični ljudi već da stoje negde između realnog i natprirodnog sveta, Svaka epska biografija junaka započinje činjenicom da je on plod veze natprirodnog bića (zmaja, vile...) i smrtnika. Tako da on mora u skladu sa tim poreklom i da se ponaša(druži se sa natprirodnim bićima, poseduje čudnovato oružje, konja...).
A što se tiče alkohola, pa u pravu si, vino jeste jedan od junačkih atributa (mada ne i obavezan). Marko ne ispijia toliko vino zato što je alkoholičar već je simbolika vina u epskim pesmama o Marku jako složena.
Originally posted by walt333Nema pesme gde se ne pominje. Od Bolanog Dojčina pa na dalje.
Marko ne ispijia toliko vino zato što je alkoholičar već je simbolika vina u epskim pesmama o Marku jako složena.
Originally posted by MarsNetko bješe Strahiniću bane,
Meni je najjači Banović Strahinja kad je PLJUNUO na sve to, braći debilima kad su ga terali - pusti kurvu (sestra!), dođi s nama da pijemo vino. Al on nije hteo.
Šurevima riječ govoraše:
"Šure moje, devet Jugovića!
"Što se, braćo, danas obrukaste?
"Na koga ste nože potrgnuli?
"Kad ste, braćo, vi taki junaci,
"Kamo noži, kamo vaše sablje,
"Te ne biste sa mnom na Kosovu.
"Da činite s Turcima junaštvo,
"Desite se mene u nevolji?
"Ne dam vašu sestru poharčiti,
"Bez vas bih je mogao stopiti,
"Al' ću stopit' svu tazbinu moju,
"Nemam s kime ladno piti vino;
"No sam ljubi mojoj poklonio."
Pomalo je takijeh junaka,
Ka' što bješe Strahiniću bane.
Originally posted by DirrtyNema na cemu. Hvala tebi na potpisu.
Originally posted by walt333e, to
@ Orlando Kako ja volim tu pesmu
EDIT. Nikad nisam razmišljao o toj ironiji da je prvi zapis pesme o Marku, zabeležio Hrvat.
Originally posted by Mars
Mene potpis podseća na onu rečenicu iz Poltrona: "Ne podnosiim ni zakonitu decu, a kamoli kopilad".
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!