- 22 Dec 2010, 15:53
pa kakav je?
žena mu rekla da se pozabavi poljoprivredom, a on popizdeo i otiš'o da ore drumove i ubija turke? je l' to onda pesma o pubertetu, ne kontam?
and last but not least, šta ti je "pritvorni duh zgranutosti"?
Originally posted by Orlando the Lady
a sta ti nije jasno?
vec sam rekla da sam ja upucenija na okvirni deo pesme, gde se lepo vidi kakav je Marko prema majci, nekmoli prema svetu.
pa kakav je?
žena mu rekla da se pozabavi poljoprivredom, a on popizdeo i otiš'o da ore drumove i ubija turke? je l' to onda pesma o pubertetu, ne kontam?
kako instance moći kažnjavaju marka time što on sam odluči da ore drumove i čeka te... instance... da ih pobije ('baška što nešto ne primetih da je došlo do privijanja bilo koje vrste u bilo kom trenutku zapleta or raspleta)? i kako je oranje druma "samopovređivanje", kad ih očito ore zato što pripadaju turcima?
njime posredno instance moći kažnjavaju „neprilagođene“ predstavnike srpske vlastele, istovremeno dajući povoda da ih još jednom, u pritvornom duhu zgranutosti, pozovu na održanje mere i razuma, privijajući ih uz sebe kao majka koja šalje dvostruku, ambivalentnu poruku: „Vidiš, volim te, iako si kriv“.
and last but not least, šta ti je "pritvorni duh zgranutosti"?