Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Najlepši svetski jezik

engleski
20
19%
nemački
11
11%
portugalski
12
12%
španski
13
13%
francuski
29
28%
italijanski (rumunski /moldavski)
6
6%
kineski
1
1%
indonežanski (filipinski / maležanski)
Nema glasova
0%
turski (azerb/ kazah/ uzbek/ kirg)
3
3%
ruski (ukrajinski / beloruski)
6
6%
arapski
3
3%
Korisnikov avatar
By lav
ali nemacki i francuski ???
By Hans
Originally posted by Loni

6) Nemački - jedan od najlakših za učenje. Piši kao što govoriš, nema padeža ni nepravilnih glagola. Glagol je skoro uvek na kraju. Ceo muški rod na ER, ženski na EN.
Ali uprkos savršenstvu pomalo je grub.
:alexis:

1. Postoje 4 padeža u nemačkom jeziku.
2. Postoji oko 200 nepravilnih glagola u nemačkom jeziku, tačnije 189 ako se ne varam.
3. Glagol je na kraju samo ako je u pitanju složena rečenica. Inače je uvek na drugom mestu.
4. Muški rod se ne završava na -er pošto postoje imenice i ženskog i srednjeg roda na -er, npr. die Feder- pero, das Gelächter- smeh.
5. Ženski na -EN?
6. Čini se da je grub, u zavisnosti od toga koji se dijalekat sluša.
7. Ništa na ovom svetu nije savršeno. Nemački se ipak ne piše ćirilicom iako je postojala DDR pod ruskim patronatom. :lol:

ont:

Najlepši svetski jezik je gorepomenuti nemački. Pored njega francuski i španski. :kragi:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by kal zakath
Originally posted by Dante

Najlepši jezik na svetu je nemački, jezik budućnosti, nauke, tehnike, preciznosti, velike plemenitosti, sofisticiranosti duha, ekspresionizma, Kafke, jezik Baha...

Da da. Ali da li mi to govorimo o Lonijevim ili stvarnim nemačkim jezikom?
:lol:

nemacki nije nimalo lak za nauciti! :durenje:

dobro, mozda taj Lonijev nemacki :lol:
Korisnikov avatar
By Loni
Da, nemački ipak ima padeža.
U brzini napisah da nema.

Setih se da ima i nepravilne glagole.

Kratko sam ga učio, kao i ruski.

Greškom sam propustio da stavim persijski, mada ne znam koliko bi se i za njega moglo reći da je svetski jezik.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by bas bleu

this topic has all the potential of turning into yet another biased, ignorant, shit-for-brains ranting.
looking forward to that.
E prestani da šituješ svoj otrov.

Je l napadam ja tebe nekad?
Ne!

Boli me uvo i šta šišeš i koje teme postavljaš.

Ova tema postavljena je u rubrici ZEZANJE I OPUŠTENCIJA.
Nije ovo zvanična studija o svetskim jezicima već me je zanimalo kome dobro zvuči ovaj, kome onaj jezik.

Ok.
Nije stručno postavljeno već na brzinu nekoliko časova iza ponoći.
Ima grešaka. Nemački ima 4 padeža i neke nepravilčne glagole, što mi je promaklo u sećanju, ali TO SVE NIJE RAZLOG ZA OMALOVAŽAVANJE!

Ja imam pravo da izreknem i pogrešnu i netačnu informaciju ili pretpostavku (ovo je jebeni zabavni forum), pod uslovom da ne omalovažavam nikoga,
(jedna od funkcija foruma je i da sami nešto naučimo na licu mesta), ali ti nemaš pravo da to iskoristiš kako bi po nekom zlurado otrov posula.

Aj me se malo okani.

Kapiram da nekom smetaju netačne informacije, ali valjda prezir treba da ide onome ko je pokvaren, ko vređa i omalovažava, a ne da se takvi veličaju u zvezde, a iskoristi prilika da se ospe paljba nekome zbog netačne informacije.
Korisnikov avatar
By elektron84
Glasah za francuski :)

Jeste tezak ali je lep.

I svidja mi se i italijanski.
Korisnikov avatar
By bas bleu

Ja imam pravo da izreknem i pogrešnu i netačnu informaciju ili pretpostavku (ovo je jebeni zabavni forum), pod uslovom da ne omalovažavam nikoga,
(jedna od funkcija foruma je i da sami nešto naučimo na licu mesta), ali ti nemaš pravo da to iskoristiš kako bi po nekom zlurado otrov posula.
ono sto sam napisala nije se odnosilo na tebe. tacnije, nije se odnosilo iskljucivo na tebe.
tako da, bejbe, i think that you're overreacting.
Korisnikov avatar
By dharmox

Greškom sam propustio da stavim persijski, mada ne znam koliko bi se i za njega moglo reći da je svetski jezik.
Pa nije baš svecki ali je jako lep.
Korisnikov avatar
By KiWi
zaključak: većini su najlepši jezici oni koje znaju :D
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by KiWi

zaključak: većini su najlepši jezici oni koje znaju :D
Ne uvek. Lepo mi zvuče recimo mađarski, holadski, i persijski koji pomenuh malopre.

Naravno da je francuski najlepši na svetu; tako nešto ne možeš da tvrdiš ako ne vladaš dotičnim jezikom. :wundy:
Korisnikov avatar
By smaug
Engleski al samo i jedino kad ga Bili Koneli zloupotrebljava.
A pored toga ja sam slaba na Arape.

Uzgred, stvarno bebe odakle ti ideja da bi ijedna njegova tema mogla da ne bude zezanje i opustencija. Mislim nase zezanje na iste a zatim opustencija. Misim brod bras je keva. Si stvarno ocekivala znanje?
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Svedski. Toliko je robustan, a toliko lep. I ona divna, kako smo je moji drugari iz Svedske i ja nazvali, rollercoaster melodicnost i akcentuacija :love:
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Moja potreba:

- engleski

- nemački

Usputni:

- španski

- francuski

'skrivene' želje su:

- grčki

- arapski

- italijanski

:)

Ont:
Engleski!
:love:
Zatim nekoliko praznih mesta pa nemački!
:)
By Ulix
Italijanski, engleski, mađarski, portugalski. Tim redosledom. I mrzi me da objašnjavam zašto.

Mada mi je i grčki jako lep, i italijanski kad se govori s punim ustima hrane (tzv. francuski). I nemački ima nešto lepo u sebi, ali to nešto nisu rodovi. Volim i turski, jako je melodičan. Volim i arapski. Zapravo, ja jako volim jezike i za mali broj bih mogao reći da su mi baš ružni. Ne volim skandinavske jezike i posebno mi je odvratan holandski.
Korisnikov avatar
By DevojkaIzObraza
Originally posted by Anhedonie

Body language.
Taj rad.
Ne volim jezike, mada, volela bih da naučim rumunski.
U gimnaziji sam učila japanski i nikad nisam mogla da se nateram da umekšam Š.
A to što se kineskog tiče - to su akcenti. Mogu se naučiti, naravno, kao i u srpskom, ali generalno bolje prolaze osobe sa sluhom, naravno, kao i u srpskom.
Jedenje govana u svakom slučaju.
By Ulix
Originally posted by Dante

E, da, kad Ulix dođe, setio sam se da niko na listu nije stavio češki.
I češki je jako lep. :love:

I gruzijski je divan i tako neobičan! :yes:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Hebrejski. Nishta nije tako sexi kada izraelac dubokim glasom izgovara slovo "reš".
By Ulix
''

Slušajte kako je leeeep. lepeza1
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!