Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Da li neka dobra i plemenita dusa ovde ima u posedu pomenutu ekranizaciju?

Ena Begovic kao barunica Castelli i Mustafa Nadarevic kao Leone Glembay...
Lopovi i ubojice!, kamera, muzika, i opet Ena...

Hvala puno i izvinite na smetnji...
Korisnikov avatar
By Mars
Tacno svi vi imate Glembajeve i NIKO neće da mi da!

Zato što ste svi vi pičke i zato što ste svi vi LJUBOMORNI na mene jer ja svaku ribu mogu da imam...i ne samo ribu, i svinju, i ovcu, ma jebe mi se bre za sve vas, nosite se u qrac svi, i ti Edine i ti Majo i ti Kostunice i ti Tadicu, svi...

Aj'te ljudi, ako ima neko, mozda na nekom starom VHSu...

Nije za mene. Bolesnoj baki da odnesem da gleda...

(al ne mojoj!)
:D
Korisnikov avatar
By Adenim
Strpi se malo, cekaj filmofile foruma da se pojave, probaj da pronadjes preko neta.
Korisnikov avatar
By Mars
Aaa... okrutno racionalan.
Ok. Hvala na savetu.

:ceka:
Korisnikov avatar
By Mahoney
moja omiljena krlezina drama u vise nego epohalnoj izvedbi spomenutog dvojca - ena begovic i mustafa nadarevic.

sto puta gledao, divio se do suza glumi, scenografiji, dijalozima, muzici... ali nemam snimak ni u kojem formatu...

imam neke screenshotove... kljucna scena, kada leone uzima makaze i juri barunicu...

Slika
Korisnikov avatar
By centralist
To je jedan od najboljih hrvatskih filmova, probaj pitat na nekom hrvatskom sajtu www.net.hr ili www.forum.hr

Sjajna gluma! Ena Begovic je prava carica, gledao sam je u HNK u istoj ulozi, al moram rec da mi je film puno drazi od predstave.

A svima je najdraza famozna scena
:testerica:
Korisnikov avatar
By Mars
Ok. Probacu.

Meni je ipak najzesca scena kada mladi Glembaj otvara oci starom. Pa ga stari pita odkud pa on to moze da zna da je barunica kurva, a on kaze (odprilike, nije mi blizu knjiga) "Znam...Zato,...sto je toga leta, ... barunica uspela... zavesti i ... mene!"

Nikoga, nijednog glumca nisam video da tako u jednom licu spoji mrznju, ljubomoru, ljubav i povredjenost kao Mustafa Nadarevic tada. A Ena je ostavljala bez daha, kroz koji god kadar da prodje.

:jelka: :poklon: :dedamraz: :ledeni:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
He, ja dobijam Glembajeve za par meseci. Na VHS-u. I planiram da prebacim u DVD format. Posle saljem dalje, ako hoces. :)
Korisnikov avatar
By djo
prosle godine su je u nekom suludom terminu emitovali na bk televiziji, i to samo prvi deo... jako sam se obradovao, a onda u isto vreme i razočarao... osim mustafe nadarevića i glumca koji glumi ignacija svi ostali su mi bili baš bezveze... a i gdin vrdoljak je počinio neoprostivu grešku smeštajući glembajevsku kuću u gornji grad a ne donji...
inače u samoj drami najviše se raznežim u razgovorima između leonea i beatrice/sor angelike:opatica:

angelika: da, qualitas occulta, ja se ne bojim te riječi! ja sam od kada postojim, gledala život u slikama: postoji u našem subjektu i vani i unutra. što se nalazi između toga? nešto, kao što ti veliš tamno i mutno: nervi, mozak, meso, nešto, što se zove naš subjekt? jedna tužna šupljina u našem takozvanom subjektu. a sve to se razvija u vremenu i u nečem nepoznatom, transcendentalnom. i ako ti misliš, da je tvoje slikanje logično poniranje u to transcendentalno nešto izvan našeg Ja, ti se varaš, leone! tu se s razumom ne može ništa! danas se to zove intuicija, a nekoć se zvalo qualitas occulta! ja se ne bojim te riječi!

uh, kako sam podležan katoličkoj propagandi
:kesa:
ma ne, samo angelikin mir i njena odsutnost i njena koncentracija, deluju kao melem na ranu u celoj toj malograđanskoj farsi
By fencysmurf
ma cekaj, jel ovo jednina tema na koju MMandI nije imao aman nista da kaze?

:lol:
Korisnikov avatar
By Berro
Gospon doktor su zaklali barunicu :placko: Nenadmasno!
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dzelajza Rouz
Posle saljem dalje, ako hoces.
A je li papa katolik?

Hoću! Hoću! HOĆU!!!

Hvala unapred.

:pirat:
Korisnikov avatar
By Loni
Skoro je bila na HRT-u čini mi se.

To je predivna Krležina drama.
Osim nje i osim dela ,,Pisma iz Rusije'' nisam čitao ništa od Krleže.
Zna li neko kakva mu je drama ,,U agoniji''.

Najjači deo u u ovoj filmskoj verziji u Glembajevima je kad Leone ocu nabraja sve preljube svoje maćehe, barunese Kasteli.
Svaki nabrojeni švaler, jedna papirnata maramica matorog Glembaja. (Ako me sećanje ne vara)
Korisnikov avatar
By djo
'u agoniji' je odlična (pokrij se tim špicastim ušima što je nisi čitao :oklagija: ) i ima dve verzije. kamerna, govori o jačini i strasti jedne žene i nemogućnosti čak 2 muškarca da joj na tu strast i jačinu adekvatno odgovore. ima i lezbejske motive

:salut:
By XanaX
gosp. glembayevi zasigurno nisu jedan od najboljih hrv. filmova... kao roman, radi se o solidnom djelu, i tu je pomalo nadnaravna ena, ali..

inace, netko rece da su snimani na gornjem gradu, ali, meni po sjecanju, izgleda kao da su radi pompoznosti odbrali bas onu zgradu negadasnje gimnazije krsnjavog, danas mimarinog muzeja na donjem gradu... ?
Korisnikov avatar
By djo
nije nije... snimano je u gornjem gradu u jednoj vili koja je sad ministarstvo... e pa ne znam čega... inače slična je mimari samo minijaturna... a sad mi se čini da se pojavljuje i mimara... samo ne znam u kom kontekstu...
Korisnikov avatar
By Mars
Da li je NEKO u protekle 4 godine naišao možda na ovo?

:(
Korisnikov avatar
By Mars
Ma slobodno se ti ubaci, nego vidiš da je ova tema ukleta...

Bolje otvaraj novu, što dalje od nje.
Korisnikov avatar
By Mars
:radosnice:

Hvala ti.

Prokletstvo je razbijeno, pravde su zadovoljene...
Korisnikov avatar
By nsc
moze li jos neko dobiti taj film?
Korisnikov avatar
By nsc
ja bih "Glembajeve", Sticenika sam vise puta na raznim televizijama gledao
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!