Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Live fast, die young and leave a good looking corpse!

Većini ljudi ova fraza je poznata, iako mali broj može sa sigurnošću da kaže odakle potiče. Tek poneko je pamti kao ključnu rečenicu u filmu Nikolasa Reja, Knock on Any Door iz 1949. godine, čija je verodostojnost bila definitivno potvrđena nekoliko godina kasnije, brzom i odlučnom smrću Džejmsa Dina, mladog glumca u usponu, tog amblematičnog dvadesetčetvorogodišnjeg stradalnika, ikone svih „lepih leševa“ ovog sveta i zvezde Rejevog najuspešnijeg filmskog ostvarenja - Buntovnik bez razloga.

Pa ipak, da bi se do njenog izvora stiglo, mora se kopati još dublje. Ona je, naime, za potrebe scenarija preuzeta iz istoimene knjige malo poznatog autora Vilarda Motlija, objavljene 1947, dve godine pre istoimene filmske adaptacije. Izgovara je protagonista Nik Romano, mladić italijanskog porekla koji je, u životu kratkom i brzom koliko i uzbudljiva vožnja toboganom u luna-parku, od običnog uličara i siledžije dogurao do ubice policajca i napokon osuđenika na smrt. Ova knjiga, sasvim je nepoznata najvećem broju čitalaca, lik Nika Romana nije zaživeo u kolektivnoj svesti, za Vilarda Motlija ne zna više gotovo niko (još je manje poznata činjenica da je autor bio crnac i homoseksualac, što na njegovu prozu danas baca sasvim osobito svetlo) ali pomenutu frazu kao da poznaju praktično svi...

(Vladimir Arsenijević: Povratak džanki-šika)

U heteroseksualnom društvu mnoge žene se boje starosti jer smo stvorili ideal večne mladosti. To ne pada toliko teško muškarcima, jer njima neka seda vlas može da doda šarm. Stariji muškarci su uvaženi, mnogi im se dive.

Za homoseksualce to ne važi, jer su oni sami za sebe stvorili kulturu koja polaže mnogo na mladost i lepotu. Zato se mnogo pažnje posvećuje telu, osećanja su u drugom planu. Ako niste lepi i mladi, kao da ne postojite. Ličnost nije važna, računa se samo telo.

Takav način mišljenja je nesreća za čitavu tu socijalnu grupu. To je isto kao da sami kažete: "Biti homoseksualac, znači ne biti dovoljno dobar".

Zbog načina na koji se homoseksualci ponašaju između sebe, za mnoge od njih starost je bauk. Gotovo da je bolje umreti nego ostariti. (...)

Veoma često homoseksualac ima osećaj da će kada ostari biti nepoželjan i bezvredan. Čini se da je bolje uništiti samoga sebe pre toga. Mnogi zato destruktivno žive.

(Lujza L. Hej: "Kako da izlečite svoj život")

Your thoughts?
Korisnikov avatar
By nsc
kako je sve to tacno, nazalost
Korisnikov avatar
By Loni
Ideal ,,večite mladosti'' nametnut je svima, koji su u muškom polju interesovanja.
Čini mi se da ženama nije toliko važan izgled partnera i da lakše mogu da pređu preko trbuha i godina, ukoliko osoba poseduje nešto drugo (Neko lovu i moć, a neko unutrašnju lepotu)

Mada mnogi vole isključivo mlade partnere, tržište to vrlo dobro iskristališe tako da mladih dođu samo neki (novcem, nekim kvalitetom) a ostalima to ipak ostane pusta želja, pa se ipak odlučuju za ,,daj šta daš' varijantu.
Korisnikov avatar
By Dina
Obozavala sam tu recenicu i znala sam odakle potice :love:

Ja sam planirala da zivim do 21-ve godine te me to sto nisam mislila na dalju buducnost skupo kostalo kasnije.

I ovaj zivot posle 21-ve mi je mnogo lep i mozda i bogatiji u raznim bojama i nijansama. Ali opet shvatam zasto sam zelela smrt nakon te godine, dalje mora da dodje do nekog kalupa kakvog takvog, sistema kakvog takvog, makar zbog posla od devet do pet ako nista drugo :sigh: Ali ipak ima nekog kompromisa dok u onom pre zivotu nije bilo nikakvog. Ne bi mi bilo zao da sam umrla tada kao sto mi nije zao sto zivim i dalje...

Sad sam verovatno skroz promasila temu :lol: Ali je meni ta recenica iz naslova bas licna ili sam je ja pretvorila u licnu i samo me asocira na mene :dina:
Korisnikov avatar
By Mage
Kako je tužno i istinito to što Mariška kaže...

Ali starost je nešto čega se većina ljudi plaši... Mislim da je starost bolest novog doba. Ranije su ljudi umirali mladi i retko ko je uopšte i doživljavao starost. Nikada u istoriji čoveanstva ljudi nisu živeli tako dugo kao danas i verujem da je potrebno da prođe vreme pre nego što se čovečanstvo izbori sa činjenicom starosti i prihvati je kao prirodnu/normalnu. Isuviše se forsira mladost... Mislim, da se ne lažemo, mladost je divna, ali je i strašno prolazna. To je problem čoveka, što je isuviše kratkovid.
Korisnikov avatar
By Loni
Nije mladost baš toliko divna i nije baš uvek starost baš toliko loša.

U mladosti gotovo niko nije materijalno obezbeđen.

Prednost starosti je u tome da recimo nemaš tako veliku seksualnu želju, koja takođe ume da optereti.
Korisnikov avatar
By Srklet
previse se zivi uzalud i to skoro nikome ne smeta.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Mariška

Live fast, die young and leave a good looking corpse!

...

Your thoughts?
anyone over the age of 16 should have outgrown that sentence. or at least the phrasing.
Korisnikov avatar
By ns.happy

Za homoseksualce to ne važi, jer su oni sami za sebe stvorili kulturu koja polaže mnogo na mladost i lepotu. Zato se mnogo pažnje posvećuje telu, osećanja su u drugom planu. Ako niste lepi i mladi, kao da ne postojite. Ličnost nije važna, računa se samo telo.

Your thoughts?
eh, kad ovako nesto generalizuju pa ostanu zivi... dovoljno je da se ode u jedan gay klub subotom, kod nas, i da vidis sve te prerano ostarele, kako se nalivaju Lav-om i mesaju uz Seku, kao da sutra ne postoji... pa, najveca kolicina ruznoce ume da se skupi upravo u gej klubu, da se ne lazemo. takvih mucenika tamo ume da bude, prosto ti dodje da zatrazis od DJ-a da opet pusti kakav narodnjak, jer ne znas sta je gore - kad se smeje, ili kad preplaseno zvera okolo dok ide lejdi gaga...
vec je neko pokrenuo temu, nesto tipa 'gej muskarci su najlepsi' tako nesto, mislim da je neka prepaljena feg hegusa bila... dajte, man'te se takvih laziranja realnosti, jer nije takva...
By Hans
Drage moje, lepota je prolazna, odmah da vam kažem. ( :roflmao: )
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
^

Jebote, JK ima dobro dupe.
Sem ukoliko i to nije silikon.
Korisnikov avatar
By walt333
Na frazu "Živi brzo, umri mlad i budi lep leš" ja cu dodati jos otrcaniju frazu "Covek je mlad onoliko kolko se oceca mladim"

Toliko od mene. :sesir:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Tužno, možda, ali čemu se nadati u starosti ukoliko poenta potomstva ne postoji, a i sopstvena budućnost je sve neizvesnija?

Iako ne umem da živim, verujem da bi ono doba u kome ste, trebalo uvek da bude najbolje za vas.
Ne uvek isto ali uvek najbolje, jer povratka nema, a napretka može biti.
I verujem da je to moguće.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by KiWi
Originally posted by Hans
Originally posted by jovanabeograd

^

Jebote, JK ima dobro dupe.
Sem ukoliko i to nije silikon.
Veruj mi, ja ne prestajem da ga gledam. Zato i stoji i na avataru.. :love:
moguće da je silikon jer je tako loptasto ... evo kako izgleda silikonsko dupe ...

liči malo ...
Ma ne lici. Zena se malo ugojila otkako je rodila dvoje dece i normalno je da je dobila obliju guzu. Sad me vaistinu mrzi da slikam sopstvenu ili da trazim slike po netu, ali zene inace skladiste masti na tom delu tela drugacije nego muskarci i otuda takva loptasta pojava. Stavise, loptaste guze su cesce kod zena nego te zaravnjane.

Nazad na temu: mislim da je sve u glavama, kako posmatraca, tako i posmatranih. Moram da pomenem Sinead O'Connor, ne zato sto je ona moj selebriti krash, nego zato sto je i danas, sa viskom godina, kilograma i bora barem 100 puta bolja pevacica i pametnija zena od vecine i mladjih i popularnijih pevaljki. i jedna od retkih koja moze da se pohvali da je kroz svoju umetnost provukla mnogo drustveno-osetljivih tema.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pre bih rekao da su joj ta čuda na nogama stisla celulit, pa joj je dupe izraženije.
Korisnikov avatar
By maka

Zbog načina na koji se homoseksualci ponašaju između sebe, za mnoge od njih starost je bauk. Gotovo da je bolje umreti nego ostariti. (...)

Veoma često homoseksualac ima osećaj da će kada ostari biti nepoželjan i bezvredan. Čini se da je bolje uništiti samoga sebe pre toga. Mnogi zato destruktivno žive.

(Lujza L. Hej: "Kako da izlečite svoj život")

Your thoughts?
ma da!

mislim da generalno strah od starosti nema veze sa tim dal si gej ili str8. ako si jaka licnost - jaka si licnost.
Korisnikov avatar
By Zonche!

Ličnost nije važna, računa se samo telo.

Takav način mišljenja je nesreća za čitavu tu socijalnu grupu. To je isto kao da sami kažete: "Biti homoseksualac, znači ne biti dovoljno dobar".

Your thoughts?
Ja licno mislim da je ovo istina, posebno u Srbiji i okolini. (sad ovde ide deo gde treba da napisem disklejmer i pricam o generalizaciji - e pa necu!)

Ova recenica mi je zapravo jako potresna bas iz razloga sto mnogi ljudi tako zaista i misle... "Biti homoseksualac, znaci ne biti dovoljno dobar." - jezivo, jezivo, jezivo.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by ns.happy

Your thoughts?
eh, kad ovako nesto generalizuju pa ostanu zivi... dovoljno je da se ode u jedan gay klub subotom, kod nas, i da vidis sve te prerano ostarele, kako se nalivaju Lav-om i mesaju uz Seku, kao da sutra ne postoji... pa, najveca kolicina ruznoce ume da se skupi upravo u gej klubu, da se ne lazemo. takvih mucenika tamo ume da bude, prosto ti dodje da zatrazis od DJ-a da opet pusti kakav narodnjak, jer ne znas sta je gore - kad se smeje, ili kad preplaseno zvera okolo dok ide lejdi gaga...
vec je neko pokrenuo temu, nesto tipa 'gej muskarci su najlepsi' tako nesto, mislim da je neka prepaljena feg hegusa bila... dajte, man'te se takvih laziranja realnosti, jer nije takva...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fuIqoevg ... re=related[/youtube]

:chilling:

Toliko o starosti.

A što se tiče lepote/ružnoće - ima o tome posebna tema: http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=42361

A ima npr. i ovaj hlevdijin post:
Originally posted by hlaefdige

boli me uvo da li je marija gej ili ne....jos manje s kim se vidja/zabavlja/jebe....

...jedino mi je bezveze sto se tolika frka dize oko toga kako je ruzna...

pa kao....meni ona ni malo nije lepa ni privlacna, ali ona tipoloski lici na oko 80 posto gej devojaka po klubovima...nista lepsa ni ruznija od njih/nas....ne kapiram uopste sta je tu sad toliko vanredno NAMA....
:sladoled:
Korisnikov avatar
By bu
zivim brzo..da umrem mlada ne planiram..ali ono..ne bih da dozivim 70 god..to je mucenje..kad vidim svoju babu kakve ima tripove..neka hvala.. :) ..dok je lepo tu sam..hah
Korisnikov avatar
By 2kune
ko umre mlad nije naučio lekciju i vraća se opet u ovu dolinu suza... :njanjanja:
Korisnikov avatar
By TheDreamer
Ne znam zasto svi stvaraju toliku frku oko starenja, svi imaju jednaku dozu mladosti, samo se razlikuje stepen koriscenja iste, pa opet ako se zloupotrebi onda su ostali prelazni periodi do starosti tezi. Ako covek harmonicno koristi svaki period mislim da nema problema sa starenjem, u smislu da svaki period nosi kvalitete koji drugi period nema. Ja npr, ne bih zeleo da se vratim u teen period poput 16-20 godine, nije da bih imao nesto protiv, ali sam zadovoljniji izmedjuostalog kako sad kognitivno-emocionalno funkcionisem...
Korisnikov avatar
By 2kune
možda... ali zašto se zaustaviti nadomak savršenstvu? :zmija:
Korisnikov avatar
By Torry
nesto mi se svidja ova recenica jako
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
pa ta zena je napisala i ponesto smisleno?!

nije da bas ne razmisljam o tome. godine donose onu jadnu usamljenicku potrebu za bicem sa kojim se moze provesti ostatak zivota. ja takvo bice jos uvek ne uspevam da uocim, pa se ponekad zapitam da li cu ikada biti kadra za to. u tom smislu se plasim starosti. naravno, tu je i ona doza pritiska - da li cu moci da imam porodicu bar pribliznu jednoj heteroseksualnoj u ovoj sredini, cak i ako "ona prava" bude pronadjena.

A L.Hej je, moj utisak, govorila ipak o homoseksualnim muskarcima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!