Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Bombina
Deni,Krepa i LONI

etoo,vidi se da slaze se,revoliconarke smo i Deni bice diplomac he he
eto konacno imaj veru da kazem VRH... :) ja idem da razbristim um,u zemlji snova .
e secate nekada dinare
Slika

Slika
zar nekada pamtili Galebov otok i more
Ako ti samo jedna uspomena ostane od neke voljene osobe,
nemoj dopustiti da se jos vise unistilo od starosti, nego je cuvaj od propasti
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
:radosnice:

ih, đe se neću sećati!
najvolim onu s alijom sirotanovićem:

Slika
Korisnikov avatar
By deran
:love:

alija je istinski lik,nije 'zmišljen...
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa sigurno.
Tito je naš, mi smo Titovi, Mi u Titu, Tito u nama....
Nije ni čudo što su svi u to vreme ( bar na slikama ) ličili na Tita, jer Tito, to smo mi...
:sweet:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by deran

:love:

alija je istinski lik,nije 'zmišljen...
alija je bio ne samo istinski lik, nego i udarnik:

Alija Sirotanović (?? - 13. maj 1990) je bio rudar iz Trtorića kod Breze u tadašnjoj SFRJ republici Bosni i Hercegovini. Bio je heroj socijalističkog rada i oborio je svetski rekord u kopanju uglja.

Posle Drugog svetskog rata u zemljama socijalizma na inicijativu SSSR-a su pokrenute akcije obaranja rekorda u proizvodnji nečega: kopanju uglja, građenju kuća, košenju trave i sl. Prvi je to u SSSR-u uradio Aleksej Stahanov pa su njegovi sledbenici nazvani Stahanovci.

Na savjetovanju sa stručnim osobljem Rudnika i kopačima, koje je održano u julu 1949. godine, kopač Alija Sirotanović je predložio da se njegovoj brigadi omogući rad na tri radilišta i dao obavezu da će premašiti rekord čuvenog sovjetskog rudara Stahanova. Prijedlog je prihvaćen, a Alijina brigada je već sutradan, 24. jula 1949. godine, počela sa obaranjem rekorda. Predsjednik komisije koja je kontrolisala rad objavio je:

Alija Sirotanović je, sa svojih osam komorata, za osam sati rada iskopao 152 tone ugljena (253-ja kolica), prebacio normu za 215%, srušio dotadašnji rekord Stahanova za 50 tona i postigao svoj svjetski rekord u iskopu ugljena.

Jama 1 u kojoj je srušen rekord bila je poznata kao Rov vojvode Putnika.

Nikola Škobić, takođe rudar iz Breze i heroj rada, je sa svojom brigadom samo dva dana poslije rekorda Alije Sirotanovića, 29. 7. 1949. godine, prebacio njegov rekord za 14 tona, čime je otpočela serija obaranja rekorda u Jugoslaviji.

Andžej Vajda, čuveni poljski režiser je snimio antologijski film o tome „Čovek od mermera“. Grupa Zabranjeno pušenje je snimila pesmu posvećenu Aliji Sirotanoviću pod nazivom „Srce, ruke i lopata“.

Odlikovan je Ordenom junaka socijalističkog rada prvog reda.

Alija Sirotanović je umro 13. maja 1990. godine.
By Bombina
krepo i otalima ako znam iz price on je bio lep,radan vredan rudnik..Rodio se u Maglaju, umro u Zenici. Iza njega je ostalo devetero dece, ostarela supruga, dvosoban stan u prizemlju ruzne, oronule radnicke spavaonice, jedna mala filmska uloga i greska koja je skoro postala fakat. Alija Arif Heralic, radnik iz vatre, svoj je lik dao u mili one jugoslavenskih novcanika. On je bio covek,zivot i smrt radnika i rudara
vako je bilo u Zenici, na kapiji zeljezare, ili negde oko nje, tamo s kraja 60 gd proslog veka Ako ima neko da kaze da nije i da zna drugacije, neka on cuti i, pogotovo ako ce ne kvari pricu
Milicioner: Arife, evo ti na parama.
Arif: Sto su mene stavili, sto nisu kakvog inzenjera. Ja sam radnik, sirotinja...
vek s hiljadarke
Korisnikov avatar
By unic0rn
Jbt, chime su oni 50tih i 60tih dizajnirali te novcanice?

One su sto milijardi puta lepse, simetricnije, prijatnije za oko nego sve ove koje se izdaju kod nas poslednjih 20 godina, i to pored svih mogucih i nemogucih tehnologija koje su se u tom periodu pojavile.
By Bombina
nekad su bili pravi majstori za novcanice
Korisnikov avatar
By *deni*
Nekad je, stiče se utisak, sve bilo nekako drugačije, bolje... :sigh:
Šta ćeš, bombi, takav je život.. :sigh:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Loni
Taurus, verziju glasanja sa visokim bodovima smo batalili jer sabiranje visokih bodova za preko 150 ljudi i kad glasa preko 50 ljudi bio bi toliko veliki posao da bi zbrajač danima samo to mogao da radi, a pitanje je da li bi sve bilo valjano sabrano, pa bi se moralo ispočetka.
Na žalost nemamo eurovizijske kompjutere si supervziore.
Kako bilo, najveće zvezde pobediće u svakom sistemu glasanja,
a biranje najboljih od boljih imaćemo u sledećim krugovima.
To se slažem jer sam o tome čitao u knjizi "Tests and measurements in the classroom"

Šta su oni tamo rekli:
ako daš đacima određen broj malih kontrolnih na kojima sakupljaju 0-5 poena, konačne ocene će uglavnom biti iste kao kada im daš isti broj kontrolnih od 0-100 poena.

Tj. postoji granica preko koje broj podataka prestaje da značajno utiče na prosečnu vrednost.
Korisnikov avatar
By *deni*
Nije zgoreg ponoviti, mada to već svi znaju, glasove Loni prima do 25. dana ovoga meseca, do tada bi svi koji imaju nameru da ne budu diskvalifikovani morali glasati, da ne bi posle bilo povuci, a bogami mi ga i potegni.
Korisnikov avatar
By *deni*
Do 30. ?
Ne marim, neka je i do 30.
Fino.
Samo da izbegnemo povuci, potegni mi ga situacije, da neko ne glasa, bude diskvalifikovan, pa posle da kuka kako nije znao da se mora glasovati do 25. odnosno 30. novembra.
Korisnikov avatar
By jukie
Dobro, dojadilo mi je. Ajde da glasam. Malo sam nasumično pregledao nekoliko tema sa zanimljivijim naslovima, i evo:

2 kune
Bu
Castor
Deni
Dina

Hlaefdige
Hys
Lepa Krepa
m…
Mariška

Mars
Orlando the Lady
Popeye
Sonja Steppenwolfin
Sunce

Tungi
Unicorn
Vel Boy
Wilhelmina

I kao dvadeseti, tanana-na:

Loni

za ovu umotvorinu:

Avala bi doživela menzis grešne lave,
a rogati morski pas izašo iz Save.
Korisnikov avatar
By jukie
A sada otvaram fajl u koji ću vam upisivati pluseve, pa se vidimo sledeće godine u isto vreme
Korisnikov avatar
By Loni
O evo ka i Jukica. Hvala, hvala.
Glasao je posle mnogo godina neutralnog posmatranja.

Jedino on i Olga Diktator su me poslušali i
upisivali imena po abecednom redu, što je mnogo lakše za pronalaženje u tabeli.
Jukice imate moj duboki naklon.

Što se dana tiče kakav b'e 30?
Skratili smo period do 25.novembra u ponoć još pre desetak strana.

Čemu gubljenje vremena?
Koga čekamo?

Nekoga, ko se nije setio proteklih 15 dana da uđe na ovoj forum?
Pa taj zaslužuje da bude nominovan za zvezdu foruma, kao ja titulu najboljeg bacača kamena s ramena.

Nema opravdanja!

I da je neko otiš'o na Trinidad i Tobago, može da se ulogu iz nekog internet kafea tamo,
dođe na svoj omiljeni sajt i ispiše 20 nikova u pauzi ispijanja tekile.

A ako se ne seti tokom holideja da ode na ovaj sajt, nije ni zaslužio ni da pomisli bude u konkurenciji za zvezdu foruma! Je li tako Deni?

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By jukie
Jao Olga diktator... :hypno:
evo daću joj plus za sledeću godinu
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam gomiliu ljudi zaboravio.

Gomilo ljudi (i fantastični pojedinci u njoj) - praštajte!!!
Korisnikov avatar
By Tungi
Hvala jukie i svima na glasovima:kiss:

Je l' vam odgovaraju ove? :D

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Loni
A yeahbiga Mars.
Ovo glasanje k'o jebanje.
Kad prođe nema kajanja.
Korisnikov avatar
By Mars
Šta radite s ovim starim parama?
Korisnikov avatar
By Tungi
Nemam pojma...Kud svi tu i mali Muja:lol:
By loreenche
Eh... Guza moja nece videti finale izgleda... Hvala svima koji su glasali za me, vise cu se angazovati sledece godine, mozda bude bilo vise srece :)
By Bombina
Deni,jeste takav i jedan zivot..pre lepe uspomena nikad nije bilo kriminala,aa sad boze sacuvaj,sve je luda zemlja
idemo dalje,a da tungi jasno je stavio simetricne srpskih dinare na rec srpska nego balkanski
Korisnikov avatar
By Zonche!
Zjuuu al sam opao za samo par dana...

BTW, zelim onu zastavu sto ima hlaefdige ali da bude plavusa! :love:
By Bombina
eh,sest poena eh ,eh bas mali cenzus
By Hans
Loni, promeni me u Hans i stavi nemačku zastavu, bitte. Može i DDR. :)
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 40
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!