Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By dukkehjem
Originally posted by Dirrty

Ako neko zaista misli samo o sadašnjosti, dakle uživa u sadašnjem trenutku bez ostatka, on ne razmišlja o ovakvim stvarima, to mu ne predstavlja problem.

Njoj predstavlja, jer očigledno želi da postigne nešto u budućnosti što trenutno nije/nema.
stvar je u tome sto citav zivot sve se vaga, nista nije crno belo... to sto kod present oriented osoba cesto pretegne zelja da uzivaju u trenutku, ne iskljucuje to da razmisljaju i o buducnosti. pazi, to nije moja teorija vec naucnika koji su istrazivali sa decom koja su bila uzrasta za vrtic (onaj sistem - hoces li jedan keks sada ili dva keksa za sat vremena), vecinom su deca odlucivala za jedan sada (present oriented), a poneka za sat vremena (future oriented + odlozeno zadovoljstvo kao odlika zrelosti), onda su uporedili rezultate u skolama, kroz sedam godina, pa se poklopilo umnogome da su future oriented deca imala bolej rezultate na primer. isto je i sa vezbanjem, future oriented osobe ce lakse steci disciplinu za redovan rad na sebi npr.

Ne vidim kako bilo ko može da ti kaže šta tebi odgovara, u učenju ili bilo čemu što je izrazito subjektivna kategorija.
To pronalaziš sam, kroz praxu.
:up: donekle, ali drugi ti mogu pomoci predlozima, jer kada je neko zbunjen znaci i mala neka naznaka gde bi mogao da potrazi to sto mu odgovara.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Po objašnjenjima ja sam sva 3 tipa :smug:

Učenje retko ima veze sa uživanjem, odnosno zadovoljstvom.

Izučavao sam i socijalnu psihologiju... povraća mi se od iste.
By dukkehjem

Po objašnjenjima ja sam sva 3 tipa :smug:

Učenje retko ima veze sa uživanjem.

Izučavao sam i socijalnu psihologiju... povraća mi se od iste.
po meni kod tebe ima bas dosta future oriented, ono oko motivacije na primer.
to je i sistem odlozenog zadovoljstva takodje.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Za koncentraciju ti postoji jedna jednostavna stvar, bas pricao sa drugom o tome pre par dana i on kaze da mu je ovo dosta pomoglo. Zaboravio sam kako se zove program, pitacu ga.

Trebaju ti slusalice i nataknes ih na usi i pustis taj program koji salje dve po razlicitu frekvenciju na slusalice tako da pulsiranje koje nastane slaganjem tih dveju frekvencija odgovara nekoj mozdanoj frekvenciji za jebemligajasta. Kaze on da nije nikakav naporan zvuk niti ista slicno i da mu je dosta pomoglo.
Korisnikov avatar
By 2kune
U koncetracijskim problemima može pomoći samo Allah. To je itekako razvidno i potvrđeno sad već dugogodišnjom praksom. Koji su naši najveći problemi? Učiti, završiti faks, naći posao, kupiti stan... To su u zapadnom svijetu sve veliki i cjeloživotni ciljevi za koje je potrebno mnogo koncetracije, rada, lišavanja... S druge strane, kada jedan prosječni član AlKaide dođe na zapad obaviti svoj teroristički zadatak Allahu na slavu, on se useli kao jedan od mnogih useljenika kojima su životni ciljevi zapada još dalji nego nama. I ondak, nikada ne zaboravljajući da je sve to igra i da se mora obaviti prije pravog posla, u par godina postigne sve navedene ciljeve. Prvo nađe posao sjeban do daske koji nitko neće. Onda sa lovom od posla financira školovanje. Ondak nakon školovanja nađe bolji posao. I sa lovom od tog posla kupi si stan. I FBI napokon povjeruje da je momak u redu i da se zaozbiljno kani skućiti i ne traži belaja. A on onda upiše tečaj za pilota i preskače dio o sletanju...
No, jebiga, prije nego je svoj tečaj konzumirao na spektakularan način, ipak je odradio sve ono što je nama zapadnjacima najveći cilj i najveći problem. Možda zato što je znao da je sve to samo igra i da je Allah jedina stvarnost? Zbog toga da bi se riješili koncetracijski problemi valja naći svog Allaha i vazda pamtiti da jesi u ovom svijetu ali nisi od ovog svijeta. :arapin:
By dukkehjem
Originally posted by J...
Originally posted by dukkehjem

e ovo je super stvar, mozes i pasuse obelezavati odredjenom bojom pa za boju vezati sadrzaj istih...
samo pitanje koliki je neko zvrk, da ne uzme pa da se igra markerima :zongler:
Nisam nikad zvrljala knjige flomasterima i raznim bojama, to mi je unistavanje knjige. Samo obicna, grafitna olovka. Mada to je nacin ucenja koji odgovara vizuelnom tipu.

Sad sam nasla neke tekstove o tri tipa licnosti i savetima za svakog u vezi ucenja:

http://zivot.krstarica.com/l/tinejdzeri ... se-ucenje/

eee, to :up:
Korisnikov avatar
By maka
nemam problema sa citanjem,ali imam sa pamcenjem (tako da ne pamtim to sto procitam nakon par meseci - OSIM ako nije ostavilo grande grande utisak na menre),bolujem od amnezije,skoro kao Cakana. treba mi par min da se setim sta sam juce radila i gde sam bila,cesto se desi da ne mogu da se setim prosle nedelje (gde sam bila i sta sam radila). zaboravljam sve i svasta, i bitno i nebitno.. razmisljala sam da pocnem da pijem nesto da aktiviram taj deo mozga.. stvarno pocinje da me iritira.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja imam losu koncentraciju i to nista ne moze sasvim da popravi ali nekako sada uspevam da sebe "ukrotim", dajem ispite sto je najbitnije. Osnovno je motivacija. Ja ne mogu da ucim nesto sto me ne zanima. Ne znaci da me i na ovom faksu sve zanima ali recimo 90% me zanima prema 10% dok je na ranijem faksu bilo 10% prema 90%. To je osnovni razlog sto tamo nije bilo sanse da se motivisem, koncentrisem a na ovom faksu to uspevam. Drugo su ostali ciljevi, ako imam motivaciju da ispite moram da dam do nekog roka jer imam nesto bitnije nakon toga, onda to deluje na ucenje. To je ono opste a prakticno ja sam stalno primenjivala neke savete koje sam cula na pocetku faksa. Pisala sam na nekoj temi o ucenju tada, ali ko zna da li ima toga vise na forumu... Prvo podvlacenje, ni ja ne podvlacim knjige ali posto vecinom ucim iz kopija onda po njima podvlacim. Prvi put kad prelazim crvenom bojom definicije i ono najbitnije, i plavom isto bitno ali ne toliko bas. E onda kad prelazim sledecih puta dolaze druge boje a one se menjaju od ispita do ispita... Npr ljubicasta, zelena, zuta... sto ostane nakon svog tog bojadisanja to je nevazno :lol: Onda izvlacim bitno u sveske, poslednjih dana pred ispit ponavljam samo iz tih sveski. Sve to ima za cilj da drzi paznju jer ne moze se podvlaciti a jos manje izvlaciti bitno a da nema koncentracije. Onda bitno je da se uci uvek u isto vreme, da se to cini na istom mestu. Zatim odeljci se nikad ne prekidaju, u jednom dahu mora da se predje nesto sto je celina. I isto ne treba da budem gladna, zedna ali ni presita. Takodje paznja vremenom pada, ja uvek pravim pauze makar male na 45 min ili sat vremena...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!