Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by sing&dunum
Originally posted by LeDeNa_

Ima ih vise nego putnika,gsp nije kupio jedan autobus zadnjih 10 godina,da nije onih japanaca jos uvek bi se vozili prevozom krstic i sin,i sad oni ocekuju da ja punim dzepove nekom tamo direktoru koji nije zavrsio kucu na Kopaoniku,e ne moze sa moje strane i kraj.Kad se bude drzava prema gradjanima ponasala odgovorno ja cu prva da ispostujem sve.Uh kako me nervira ovo...Od mene dosta :D

Swan sad bih ti rekla nesto ali ne smem :lol:

Izvin'te, nisam ovde dezurni branilac vlasti, naprotiv, idu mi na nerve i podsticu zelju za emigracijom, ali ovo ipak nija bas tako. :shmi: :shmi: :shmi:

Kupuje GSP itekako autobuse, ali to sto je kvalitet proizvoda domace firme "Ikarbus" takav kakav je, zato i imas taj utisak... :nope:

"Ikarbusovi" autobusi iz, recimo, 2004. godine su vec takoreci - krshine... :sigh:
Upravo tako. Ali je zato Lasta u promet bacila 2 double decker-a. Ni manje ni vishe, nego na zemunsku 15ticu. Pa kad naleti kontrola, bash me zanima kako ce oni sa sprata da izlete iz busa. :lol:

Slika
By dukkehjem
Originally posted by unic0rn
Originally posted by dukkehjem

mogu i ja da kazem, istom logikom, ove patike su preskupe i nisu kvalitetne, zato cu da ih ukradem. jer to sto radis je kradja ako nisi svesna.
tako razmisljaju ona deca koja razbijaju parade :wundy:

moglo bi da se izracuna tacno kolko se ukrade. utrosak benzina po predjenom metru + kolko svaki putnik ucestvuje u plati vozaca + amortizacija kante sa tockovima zvane autobus et voila!

:shunkica:
upravo to...
ali znas kako, mnogo je lakse i lepse lepo reci autobusi su krshevi, i istima se vozikati a ne platiti ni dinara :piski:

(off: opet prase :drama: )
Korisnikov avatar
By Shmi

Upravo tako. Ali je zato Lasta u promet bacila 2 double decker-a. Ni manje ni vishe, nego na zemunsku 15ticu. Pa kad naleti kontrola, bash me zanima kako ce oni sa sprata da izlete iz busa. :lol:

Slika
E ovo sam bas htela da pitam, jel iko primetio ovaj bus, vozio se u njemu?
Koliko sam ja primetila, svi sa osmehom udju u ovaj bus i vrlo rado kucaju karte. I sve vreme se odusevljeno vozikaju.

:zemunzakon:

:lol:
By Swanheart
Originally posted by shmizllica

Slika
E ovo sam bas htela da pitam, jel iko primetio ovaj bus, vozio se u njemu?
Koliko sam ja primetila, svi sa osmehom udju u ovaj bus i vrlo rado kucaju karte. I sve vreme se odusevljeno vozikaju.

:zemunzakon:

eeeeeeee kad bi svi autobusi bili ovakvi :sigh:
Korisnikov avatar
By Shmi
Pa bas upravo to, valjda ce biti do 2123 godine :smilegrin:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Jos jedan dokaz da svako realan drage volje placa pristojnu uslugu.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii treca zvezdica, again. :D

al zamalo :sigh:
Korisnikov avatar
By IriS
neko reče da ne postoji pretplatna karta (iliti markica) za pola meseca. e pa postoji. za zaposlene :D
to je, u suštini, jedina kategorija koja nije povlašćena i plaća najskuplje markice, pa zato imaju u ponudi polumesečne pretplatne karte.

lm, kad sam prinudjena da koristim GSP, kupujem markicu, jer nemam živaca da se preganjam sa kontrolorima. i uostalom, ne želim niko da mi kvari dan. :sunce:

kad mogu da plaćam gradski prevoz u stranim zemljama, mogu i u svom gradu.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Postoji li u Bg dnevna karta?

U Minhenu je 5 E.

Secam se da je u Amsterdamu cena jedne karte euro i nesto, a vazi nekih sat i po, slicno je i u Parizu.

Po BG se krecem motorom, ne koristim GSP, ali imam kupljene 2-3 kartice, pa ako je bas neka frka i idem busom, da imam da ponistim.

Mislim da se slicna diskusija vec vodila na ovom forumu, o placanju prevoza.

Kako to da svi placaju kad se voze medjugradskim?

Meni je ovo sa kontrolorima smesno. Ma koliko oni ljudi za to zaposlili, uvek ce moci da se nadje nacin da se karta ne plati, sem kad je kontrola na samim vratima. Imas kartu - ulazis, nemas kartu - cao.
Korisnikov avatar
By KiWi
Jedno vreme sam se vozao od tačke A do tačke B taksijem ... a onda sam shvatio koliko zapravo mogu da uštedim ako kupim i najskuplju markicu ... Ne odveze me od vrata do vrata, nekad malo i prošetam, ali šuške u džepu ostane mnogo više :D
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Treba da bude kontrola na ulazu da svako plaća kartu, a ne ovako, jedan plaća (preskupu) kartu, a petoro se švercuje.

U drugim zemljama je drukčije ali moram da kažem da 1) nigde karte nisu toliko skupe srazmerno primanjima, i 2) svuda postoje opcije karte za 24h, 48h, sedmična, 10-14 dana i sl., a u Beogradu ne, i 3) kvalitet vožnje je u Beogradu u proseku odličan (ako se izuzmu gužve) dok sam se u Grčkoj i u Americi uglavnom osećao kao krompir na dnu prikolice.

P.S. Sviđa mi se što forumska levičarka Ulixette opet pokazuje svoju progresivnu, društveno solidarnu stranu (plati pa se vozi, inače umri).
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by 4NY K3Y

Postoji li u Bg dnevna karta?

Secam se da je u Amsterdamu cena jedne karte euro i nesto, a vazi nekih sat i po, slicno je i u Parizu.

Meni je ovo sa kontrolorima smesno. Ma koliko oni ljudi za to zaposlili, uvek ce moci da se nadje nacin da se karta ne plati, sem kad je kontrola na samim vratima. Imas kartu - ulazis, nemas kartu - cao.
1. u Nišu je nekad bilo, sada ne znam. Zgodna stvar.

2. tamo je na kraće najbolje carnet uzeti, mislim 12 karata da ima. Kod mene ovde sada kartica važi 2 sata i ravnopravno pokriva metro, bus i brod.

3. E i meni. Ja imam utisak da oni sasvim lepo zaradjuju od onih ljudi koji plaćaju (Angrin post), a ovim agresivnim kontrolorima samo prebacuju profit. Kao što sam čuo da je recimo EPS presrećan jer uspe da naplati 85% (!!!!) potraživanja od građanstva.
Korisnikov avatar
By Stripi

Ima ih vise nego putnika,gsp nije kupio jedan autobus zadnjih 10 godina,da nije onih japanaca jos uvek bi se vozili prevozom krstic i sin,i sad oni ocekuju da ja punim dzepove nekom tamo direktoru koji nije zavrsio kucu na Kopaoniku,e ne moze sa moje strane i kraj.Kad se bude drzava prema gradjanima ponasala odgovorno ja cu prva da ispostujem sve.Uh kako me nervira ovo...Od mene dosta :D

Ako ljudi ne budu plaćali karte onda nemaju pravo ni očekivati da kupuju nove buseve, tramvaje, metroe i slično.
Shvatite da su gradska prijevozna poduzeća u pravilu gubitaši, kad tu još zbrojimo uništavanja autobusa od strane neuljuđenih, khm, ajmo reć građana, ne plaćanje karata i sve ostalo, od čega oni da kupe nova prometala?
DA ne kažem da ti koji se stalno bune, ne plaćaju prijevoz ni kada prilike postanu idealne.
Bajdvej, ja se švercam, no se ne žalim na kvalitetu prijevoza i vozila.
Korisnikov avatar
By acid drop
retko koristim gsp. i uglavnom kupim kartu i uredno poništim.

i onaj bus što je neko okačio iznad sam videla jednom na zelenom vencu. auh, kakav je. krasota.
Korisnikov avatar
By walt333

ako ne placas, nemoj da se vozis :drama:

stvari ovako funkcionisu imas ponudu i potraznju na trzistu,
ponuda nudi dobra i usluge, u ovom slucaju voznju, kao proizvod koji ima odredjenu cenu, ako ti ne odgovara proizvod ili cena, nemoj ga kupiti.
nemoj da se vadis na kvalitet i sl., a da pritom koristis isti.
mogu i ja da kazem, istom logikom, ove patike su preskupe i nisu kvalitetne, zato cu da ih ukradem. jer to sto radis je kradja ako nisi svesna.
A zašto dukkehemu nisi taj lepi princip primenio recimo kada je u pitanju skidanje ovog filma. nego ga "skidaš". Znaš i to je kako ti reče krađa.

ONT. Ne plaćam GSP. Uvek uredno pružim ličnu kartu, koliko kazni imam više i ne brojim. Učila me država kako da izbegavam plaćanje.
By Ulix
Originally posted by AngraMaina

P.S. Sviđa mi se što forumska levičarka Ulixette opet pokazuje svoju progresivnu, društveno solidarnu stranu (plati pa se vozi, inače umri).
Ja to samo zbog tebe, srce moje. :love: :tetka:
By dukkehjem
Originally posted by walt333

ako ne placas, nemoj da se vozis :drama:

stvari ovako funkcionisu imas ponudu i potraznju na trzistu,
ponuda nudi dobra i usluge, u ovom slucaju voznju, kao proizvod koji ima odredjenu cenu, ako ti ne odgovara proizvod ili cena, nemoj ga kupiti.
nemoj da se vadis na kvalitet i sl., a da pritom koristis isti.
A zašto dukkehemu nisi taj lepi princip primenio recimo kada je u pitanju skidanje ovog filma. nego ga "skidaš". Znaš i to je kako ti reče krađa.

prvo - tog filma kod nas nema u prodaji, niti imam drugaciji nacin da ga nabavim
drugo - to sto ja kradem (a i skidanje filma jeste kradja) ne opravdava nikoga, a posebno ne u slucaju kada svojim postupkom zauzimaju mesto ljudima koji plate kartu... a da osudjujem, osudjujem vase postupke, rekoh, zauzimate u krajnjoj liniji mesta onima koji imaju markice ili otkucavaju karte, ja nikome ne zauzimam mesto skidajuci the bubble. povrh svega, to i nije jedina razlika - ja svoj lopovluk ne opravdavam nekakvim izvalama o nekvalitetu filma ili nesto slicno svestan sam da gresim i ne opravdavam se cak. eto, kad zivot natera ^^
a na sta nailazim u ovoj temi je jedan drzak stav a la nece oni meni da naplate kartu bolje kupim pljuge za dve-tri karte, ionako su im busevi krs a ja sam kauboj i ne moze mi niko nista :cowboy:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne, previše je to podataka za GSP, da kontrolori razlikuju različite karte... zbog toga postoji samo karta za jednu vožnju ili markice :awesome:

Mada kapiram da to ne postoji jer ne postoji ni turizam...

Kontrola treba biti brojna, ali ne i neefikasna u smislu da je 10 grupica na istoj liniji a ulicu pored niko...

Što se tiče busa na sprat ja viđah samo na liniji 15, možda oko 18, 19h iz pravca Zelenog Venca.
Dođe mi da se vozim iako mi deluje strašno!
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by Zemunac
Originally posted by sing&dunum

Izvin'te, nisam ovde dezurni branilac vlasti, naprotiv, idu mi na nerve i podsticu zelju za emigracijom, ali ovo ipak nija bas tako. :shmi: :shmi: :shmi:

Kupuje GSP itekako autobuse, ali to sto je kvalitet proizvoda domace firme "Ikarbus" takav kakav je, zato i imas taj utisak... :nope:

"Ikarbusovi" autobusi iz, recimo, 2004. godine su vec takoreci - krshine... :sigh:

Slika

Jos uvek se nisam vozio ovim busom, nikada ne koristim tu liniju. A, bas bih voleo da ga "okusim" pre nego sto pocnem da hvalim ili kudim... :klap:

Mada, meni je ta ideja sa dabldekerima u Beogradu pomalo usiljena i smesna. :neznam: Ne kazem da je nedostatak tradicije u koriscenju dabldekera presudan, ali za grad koji ima odvec puno saobracajnih problema i guzvi je mozda trenutno vise egzibicionizam nego li realna potreba ili turisticki ukras gradu... :)

Dodao bih samo jos nesto po pitanju stanja autobusa GSP-a, osim kritike na racun kvaliteta samih vozila marke "Ikarbus". Drugi, podjednako vazan problem je lose odrzavanje, da ne kazem - neodrzavanje postojecih vozila... :roll:

No, to je izgleda vise problem mentaliteta naseg naroda cije su posledice vidljive na svakom koraku. Kao da imamo neko genetski nasledno predubedjenje da sve sto napravimo ima neograniceni vek trajanja, bez promene stanja usled starosti. :kasalj: Pa, tek kad nam jedan most napukne, shvatimo da "kutja ipak mora da se krechi"... :giggle:
Korisnikov avatar
By Momo
uglavnom imam markicu a kad je nemam ne kucam kartu ali se vozim maksimum dve -tri stanice, vozim se malo pa pesacim

a ovo za kvalitet prevoza i cenu karte, apsolutno se slazem da je preskupa za uslugu koju daju... skoro sam bas bio u busu kad se upalio, a bio je prepun jedva smo izasli, jednom sam ucestvovao (kao putnik u busu) u sudaru automobila i busa (vozac busa je bio kriv), jednom je vozac nas par preostalih putnika terao da izadjemo na nekoj ledini jer mu je nezgodno da ide do stanice posto je poslednja a on ide za garazu, a da ne govorim o tome kad crkne bus ili trola - ko ce meni da nadoknadi to vreme i otkucanu kartu - to verovatno nije kradja sa njihove strane, zatvori firmu ako ne mozes da odradis uslugu koja je placena

a cemu sam tek sve prisustvovao kad je kontrola u pitanju: od vredjanja do pretnji batinama i to naravno samo sa zenama tako postupaju... bilo je nesto u novinama cini mi se da je kontrolor ujeo neku devojku za ruku... tako nesto

kad se svega ovoga setim i kad se setim Tadiceve izjave o dugovima pitam se zasto li sam ja budala pa kupujem tu markicu.... sve se plasim da bi unapredili vozila i ostalo da im neko da pare

inace sam cuo da po pravilniku gsp-a kontrola ima obavezu da putnika zamoli da kupi kartu kod vozaca pa tek ako odbije imaju prava da pisu kaznu...
Korisnikov avatar
By DevojkaIzObraza
Od gimnazije do prve godine fakulteta, imala sam povlasticu. Za tih 5 godina, srela sam se sa kontrolom 10 puta u vrh glave. Stvarno mi je bedak više da plaćam 1000 dinara mesečno, ionako nemam 'leba da jedem. Blejim kod automata sa kartom u džepu i poništavam čim vidim prsluke.
By Hans
:rotflmao:

Nikada nisam imao povlasticu.
Uvek imam kartu a sad je nikad ne poništavam jer na vreme mogu videti kontrolora kad se ustremi ka tramvaju ili autobusu kao orao na Prometejevu jetru.

Zanimljivo je da uvek imam pojačan rad herca kad neko od njih uđe. Možda su mi uniforme fetiš?
Korisnikov avatar
By Torry
e ako su ti uniforme fetis, ti navali na komunalnu policiju :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!