Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Tungi

Cao deni,video sam onu grupu na fejsu,nisam znao za to,ne znam jesi li pominjao negde na forumu,ne bih sad da budem direktan.I sta se sad desava povodom toga?

@Mars

Znam,znam:mazi:
Da. Istina je, dobio sam Rešenje o otkazu ( nisam to do sada spominjao na Forumu ) zbog, kako piše u obrazloženju, neopravdanog izostanka sa posla u oktobru mesecu, ukupno sedam dana ( rasparčano ). I to su baš ti dani oko Promocije parade u Bečeju i same Parade. Rešenje o otkazu sam skinuo sa oglasne table i fotokopirao, jer ga nisam ni primio, pošto sam od ponedeljka na bolovanju, zbog užasnih glavobolja, koje se sad medicinski ispituju.
Ja sam tražio na vreme da mi se odobri određen broj dana neplaćenog odsustva, jer sam računao na neizvesne situacije i znao sam da se, moguće, neću moći pojaviti na poslu određenih dana i direktor mi je rekao da neće biti oko toga problema, ali, eto, odlučio je kako je odlučio. To je državna ustanova i ja ću pokrenuti radni spor.
Ljudi dobijaju po 6 meseci neplaćenog odsustva, a ja nisam mogao dobiti ukupno sedam dana.
Obaška što smo nedavno imali situaciju da je doktorica Ustanove bila pred otkazom zbog konzumiranja alkohola i drugih opojnih sredstva pre i za vreme radnog vremena, pa nije dobila otkaz, a ja jesam, zbog ukupno 7 dana odsustvovanja ( za koje sam molio da mi se tretiraju kao neplaćeno odsustvo ) u toku oktobra. Prikupljam sve što treba i pokrećem radni spor.
Korisnikov avatar
By Tungi
Sto se da naslutiti da je zbog parade i zbog ucestvovanja u njoj.Zalosno je i to da ti se ne uruci resenje o otkazu,vec objavljuje na oglasnoj tabli.
Jesi li ti uopste naglasio,naveo,obavestio direktora da ces odsustvovati tih nekoliko dana sa posla?
Drzim ti palceve da sve prodje dobro.:mazi:
Korisnikov avatar
By *deni*
Naravno da jesam. Svaki put sam ga zvao putem telefona, a i lično sam pokušavao da mu objasnim o čemu se radi. A i molio sam ga još krajem septembra da mi izađe u susret i odobri mi neplaćeno odsustvo za neke dane u oktobru mesecu ( ako to bude potrebno, a bilo je ), ili slobodne dane, jer učestvujem u jednom političkom događaju. Pogotovo što mi je još ranije, dok smo bili dobri, govorio da mu se obavezno javim lično, ako mi nešto treba, pošto, kako je rekao, i on i ja imamo istu vrstu i stepen stručne spreme , takoreći smo skoro ravnopravne kolege.
Očigledno nije postojala dobra volja sa njegove strane.
Ima 60 godina, a na direktorskoj poziciji u toj ustanovi je od 1993. godine.
Punih 17 godina.
Korisnikov avatar
By Tungi
A sta ti je on rekao na sve to,kada si ga pitao(molio)?Je l' odobrio,rekao "Imaces tih nekoliko dana slobodnih" ili "Mozes da uzmes slobodne dane"?Ako jeste,onda je prekrsio pravilnik i treba pokrenuti radni spor.Pa,mislim u svakom slucaju ga treba pokrenuti,sa ili bez njegove dozvole o izostajanju sa posla.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Tungi

Cao deni,video sam onu grupu na fejsu,nisam znao za to,ne znam jesi li pominjao negde na forumu,ne bih sad da budem direktan.I sta se sad desava povodom toga?
Kakva grupa?

Dobro jutro.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by *deni*

Da. Istina je, dobio sam Rešenje o otkazu
Ali kako to na oglasnoj tabli? Jel to može tako? Neki rok za žalbu?
Jesi pričao sa nadležnim?
Korisnikov avatar
By Mars
Ali zašto i kakva veza na FB?
Korisnikov avatar
By Tungi
Naime,denijeva prijateljica je otvorila grupu podrske.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma kakva žalba ? Postoji mogućnost arbitraže ( ne obavezno ), ali mi ne pada na pamet da je prihvatim.
Prosto, zato što se radi o maloj sredini i ta arbitraža ne bi bila nepristrasna. Odmah na sud idemo.
Slučaj karakteriše to da sam ja jedini u toj ustanovi, koji nema u njoj ni sestru, ni brata, ni šogora, ni kuma etc.
Ja sam tamo skoro već dve godine, a dospeo sam tamo putem projekta " Vojvodina, jedinstveno tržište rada " Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine i upućen iz NS u, kako piše u Ugovoru, malu i nerazvijenu opštinu Ada, kao stručnjak i zasnovao radni odnos u tamošnjem Domu penzionera na radnom mestu pravnik, sve u cilju realizacije spomenutog projekta.
Ubrzo sam shvatio da je to jedno pravo šogor preduzeće i da u njemu svako svakom dođe neki rod, što i nije nikakvo čudo, kad se uzme u obzir da se radi o zaista malom mestu.
Elem, ja sam bukvalno tamo pao sa Marsa i jedini sam koji, tokom ove skoro dve godine koliko sam tamo proveo, nisam bio u privatnoj, ili krvnoj relaciji bilo sa kim odande.
Korisnikov avatar
By *deni*
Rekle su meni neke kolege : " On te više ne želi ovde " ( mislili su na direktora te državne ustanove ).
Videćemo šta će biti.
Korisnikov avatar
By Mars
S jedne strane žao mi je...stres, nepravda, neizvesnost oko posla...

S druge strane...ko ne želi mene (negde) ne želim ja njih.

Žao mi je, atmosfera na slikama koje si nam pokazivao je zaista delovala toplo a ti delovao srećan.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja jeo marmeladu, hleb i mleko za fruštuk.
:mljac:
Izbegavam mesne prerađevine, izazivaju mi nervozu želuca.
:shunkica:
Korisnikov avatar
By Mars
Takozvana dečja radost.

A ima i onaj koji se pre jačanja našeg gay pokreta pogrešno zvao - devojačka radost.

:D
Korisnikov avatar
By *deni*
Devojačka radost ?
Neka logika mi sugeriše da bi to mogao biti fruštuk sastavljen od viršle i barenih jaja.
:lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Castor

Pa sad ne znam za tvoje sklonosti :lol:

Ali uobičajeno je dva kuvana jajeta i kobasica :D

Haj, Castor!

Edit: evo Deni je dao tačan odgovor.
Korisnikov avatar
By *deni*
Kobasice su mi se generalno smučile još od onomad kad smo u armiji dobijali one gadne kobasice u najlonu, takozvane kurtonke.
Bile su pune hrskavica i kojekakvih žilica i strašno su smrdele na mast.
:bljak:
Volim samo čajne, sremske i one fine sušene i dimljene domaće kobasice.
Korisnikov avatar
By castor
karadjordjevu iz orla zovu devojacka radost (a moze i momacka)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Naravno da jesam. Svaki put sam ga zvao putem telefona, a i lično sam pokušavao da mu objasnim o čemu se radi. A i molio sam ga još krajem septembra da mi izađe u susret i odobri mi neplaćeno odsustvo za neke dane u oktobru mesecu ( ako to bude potrebno, a bilo je ), ili slobodne dane, jer učestvujem u jednom političkom događaju. Pogotovo što mi je još ranije, dok smo bili dobri, govorio da mu se obavezno javim lično, ako mi nešto treba, pošto, kako je rekao, i on i ja imamo istu vrstu i stepen stručne spreme , takoreći smo skoro ravnopravne kolege.
Očigledno nije postojala dobra volja sa njegove strane.
Ima 60 godina, a na direktorskoj poziciji u toj ustanovi je od 1993. godine.
Punih 17 godina.
*deni*, *deni*... zasto ne citas Zakone? Zar to tebi kao pravniku nije literatura za razbibrigu?
Neplaceno odsustvo sa radnog mesta mozes da koristis samo u specijalnim slucajevima, tipa doskolovavanje, lecenje, doktoriranje i magistriranje, ucestvovanje u nauco-istrazivackom radu i posete uzoj porodici u inostranstvu. To nije bas rigidno i u nekim firmama mozes da se dogovoris sa direktorom, ali on nije duzan da ti odsustvo odobri. A i to odsustvo ne koristis danas, pa u utorak, pa u cetvrtak, nego, ako si ga dobio - ne dolzis na posao dok ti ne istekne.
Korisnikov avatar
By Mars

Kobasice su mi se generalno smučile još od onomad kad smo u armiji dobijali one gadne kobasice u najlonu, takozvane kurtonke.
Bile su pune hrskavica i kojekakvih žilica i strašno su smrdele na mast.
:bljak:
Volim samo čajne, sremske i one fine sušene i dimljene domaće kobasice.
Kurtonke, da :lol:

Dalko od gastronomskog vrha, al ih ja slatko jedoh sa mojim drugarima tamo.

Uz njih je i bilo tih kuvanih jaja, a nekad i kačkavalj koji smo zvali sapun, što zbog načina sečenja što ukusa...
Korisnikov avatar
By castor
sto vukajlija kaze ja aminujem :hail:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Wilhelmina

*deni*, *deni*... zasto ne citas Zakone? Zar to tebi kao pravniku nije literatura za razbibrigu?
Neplaceno odsustvo sa radnog mesta mozes da koristis samo u specijalnim slucajevima, tipa doskolovavanje, lecenje, doktoriranje i magistriranje, ucestvovanje u nauco-istrazivackom radu i posete uzoj porodici u inostranstvu. To nije bas rigidno i u nekim firmama mozes da se dogovoris sa direktorom, ali on nije duzan da ti odsustvo odobri. A i to odsustvo ne koristis danas, pa u utorak, pa u cetvrtak, nego, ako si ga dobio - ne dolzis na posao dok ti ne istekne.
I meni je to palo na pamet juče.

Ja sam na svom starom poslu mogao da uzmem neplaćeno SAMO u slučaju da idem na neko stručno usavršavanje, i to ne BILO KOJE, po mom izboru nego ono koje bi kasnije direktno uticalo na kvalitet mog rada u firmi. I onda kad sve zbereš, možeš jedino da dobiješ to neplaćeno ako si dobar sa Tadićem ili Dinkićem, nikako drugačije.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by castor

sto vukajlija kaze ja aminujem :hail:
Pa...na strani karađorđeve jeste ono mlečno belo, žitko punjenje :D ...ali moraš da priznaš da to rešenje jeste malo nekako anatomski deficijentno...

:D
Korisnikov avatar
By Mars
Aj, kako bi tvoj tanjir izgledao pa da se zove devojačka radost?

:lol:
Korisnikov avatar
By mili86
Bas me smorilo ovo sa Denijem...

Izvol'te kafica.

Slika

Je li se sme pusiti ovde?
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 137
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!