Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by bas bleu

oh god, that's how public transport works - you pay and you use it. just fucking get over yourselves.

Slazem se, nije mi problem da platim uslugu. Problem je kada ja redovno izmirujem svoj deo pogodbe, a GSP me voza ko da sam retardirani dzak. Ne postuju red voznje pa gubim vreme, idu 3 autobusa za redom i u svakom je 50 putnika preko limita jer ga nije bilo sat vremena pre toga, desi se da autobus greju leti na +40 a zimi ne, itd. Zato sada drzim kartu u ruci pa tek kad vidim 'zutace' otkucam i tako placam svaku petu voznju, smatram da je to sasvim fer za nivo usluge koju dobijam.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by jovanabeograd
Originally posted by dukkehjem

oh god, that's how public transport works - you pay and you use it. just fucking get over yourselves.
:up: :up:

Vala bas.

Ovde su neki pametni ljudi postavili kazne od 100 franaka(80 eura na licu mesta, skuplje je ukoliko nemas kod sebe) pa na dalje, pa se ti slobodno vozi bez karte.
Koristila sam dosta gradski prevoz u Londonu i Briselu npr. Ne moze da se poredi sa ovim u Beogradu.
By dukkehjem
lepo je sve to, ali ako ti ne odgovara prevoz, nemoj se voziti, a ako se vozis - plati.
simple as that.
By Ulix
Originally posted by E.c.h.o...
Originally posted by jovanabeograd

:up: :up:

Vala bas.

Ovde su neki pametni ljudi postavili kazne od 100 franaka(80 eura na licu mesta, skuplje je ukoliko nemas kod sebe) pa na dalje, pa se ti slobodno vozi bez karte.
Koristila sam dosta gradski prevoz u Londonu i Briselu npr. Ne moze da se poredi sa ovim u Beogradu.
Tamo je sigurno prevoz mnogo bolji zato što ga niko ne plaća i zato što niko nije kažnjen za vožnju bez karte.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Stoji to sto ECHO kaze, ali razlog je jednostavan - taj prevoz je unistavan decenijama i ne moze da vaskrsne za godinu dana.

U odnosu na 2000tu ovaj prevoz je sad banja.

A mora i da se ulozi da bi se prevoz obnovio. Obzirom da su se svi svercovali a neki i dalje to rade, nije ni cudno sto se obnavlja brzinom puza ili donacijama iz inostranstva.
By Ulix
Originally posted by unic0rn

U odnosu na 2000tu ovaj prevoz je sad banja.

A mora i da se ulozi da bi se prevoz obnovio. Obzirom da su se svi svercovali a neki i dalje to rade, nije ni cudno sto se obnavlja brzinom puza ili donacijama iz inostranstva.
Baš tako.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Ja sam napisala da sam redovno placala. Do pre godinu, dve dana kada su ponovo poceli da zabusavaju.
By dukkehjem
ako ne placas, nemoj da se vozis :drama:

stvari ovako funkcionisu imas ponudu i potraznju na trzistu,
ponuda nudi dobra i usluge, u ovom slucaju voznju, kao proizvod koji ima odredjenu cenu, ako ti ne odgovara proizvod ili cena, nemoj ga kupiti.
nemoj da se vadis na kvalitet i sl., a da pritom koristis isti.
mogu i ja da kazem, istom logikom, ove patike su preskupe i nisu kvalitetne, zato cu da ih ukradem. jer to sto radis je kradja ako nisi svesna.
Korisnikov avatar
By bu
ee prevoz je dobarr..pogotvo linija 67..udjes u autobus i molis se bogu da prezivis par stanica...samo cekam trenutak kad cu videti kroz prozor kako tockovi autobusa idu pored autobusa i masu mi..hahah
Korisnikov avatar
By unic0rn

mogu i ja da kazem, istom logikom, ove patike su preskupe i nisu kvalitetne, zato cu da ih ukradem. jer to sto radis je kradja ako nisi svesna.
tako razmisljaju ona deca koja razbijaju parade :wundy:

moglo bi da se izracuna tacno kolko se ukrade. utrosak benzina po predjenom metru + kolko svaki putnik ucestvuje u plati vozaca + amortizacija kante sa tockovima zvane autobus et voila!

:shunkica:
By J...
Naravno da treba placati kartu ali cinjenica da je mnogima ona zaista skupa a i stoji taj argument da kvalitet prevoza nije najbolji i da ne postoji mogucnost placanja prevoza prema vremenu koriscenja. Ja kazem ko hoce da se svercuje u prevozu nemam nista protiv, radila sam i sama to povremeno, ali taj neko treba da zna i da prihvati i kakve posledice mogu da ga ocekuju i da se ne zali posle i ne inati bezveze.
By zagarantovani
Pa posto dugo putujem istim placam redovno kartu. Ali mi je bezveze za stanicu ili dve.

Zapravo, ja sam protiv placanja. I totalno razumem one koji ne placaju (zato sto im je to mnogo), a ne razumem razmazenu decu iz kruga dvojke kojima je to samo fora .... :nokti:

Mislim da treba prevoz u gradu da bude besplatan. Sta da kazem, socijalista u dusi...:D
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by bu

ee prevoz je dobarr..pogotvo linija 67..udjes u autobus i molis se bogu da prezivis par stanica...samo cekam trenutak kad cu videti kroz prozor kako tockovi autobusa idu pored autobusa i masu mi..hahah

Dobro, znamo za tebe da se svercujes redovno i da cekas sledeci kod lipovacke sume:lol:
By Ulix
Originally posted by zagarantovani

Zapravo, ja sam protiv placanja. Mislim da treba prevoz u gradu da bude besplatan.
I mogli bi da nam dele besplatna pića i sendviče ako se vozimo više od tri stanice. :awesome:
By zagarantovani
Ulixe, znas da sam te namirisao dok sam pisao. Tacno sam znao. :lol:

Izvini sto nisam kapitalisticka svinja.
Korisnikov avatar
By bu
Originally posted by Tungi
Originally posted by bu

Dobro znamo za tebe da se svercujes redovno i da cekas sledeci kod lipovacke sume:lol:
ahaha sad sam promenila lokaciju...sad se krecem po Novom Beogradu..:D
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by LeDeNa_

Ali zato u N. Sadu kad sam bila nema ni svadje, nista :lol:

Kad stane bus prvo pustaju ove koji su unutra pa onda otvore samo prednja vrata i nema -moras da platis ili napolje...Uzas!

Ponekad naidje neki dobar cikica pa otvori vrata....To je retkost tamo :D

Mislim da tamo nema ni kontrole loool
Isti sistem i kod mene u BL - ulazis na prednja vrata i placas kartu vozacu ili pokazes mjesecnu. Kontrola postoji, ali veoma rijetko ih srecem..
By Ulix
Originally posted by zagarantovani

Ulixe, znas da sam te namirisao dok sam pisao. Tacno sam znao. :lol:

Izvini sto nisam kapitalisticka svinja.
Nisam ni ja kapitalistička svinja, ali prevoz nije i ne može da bude besplatan. Pitanje je samo na koji način ćemo ga platiti.
By zagarantovani
Ne slazem se sa tim, ali sam nesto danas slab kad je rec o obrazlozenju..next time...
Korisnikov avatar
By ns.happy

ako ne placas, nemoj da se vozis :drama:

stvari ovako funkcionisu imas ponudu i potraznju na trzistu,
ponuda nudi dobra i usluge, u ovom slucaju voznju, kao proizvod koji ima odredjenu cenu, ako ti ne odgovara proizvod ili cena, nemoj ga kupiti.
nemoj da se vadis na kvalitet i sl., a da pritom koristis isti.
:up:
Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by bu

Neko koristi tu liniju?? :lol:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

ma da, nemaju uopste poverenja u svoj narod da kucamo karte :nope:

:lol: ma meni su sad extra, ionako nisam od onih sto trce da sednu.. stojim pored vrata, ako mi nije mrsko da izlazim, izadjem kad ih vidim na stanici, ako negde zurim, pocnem da pricam na nemackom i pokazujem neotkucanu kartu.. kao "pa ja imam kartu?" i onda neki pokusaju sa improvizovanim engleskim, ali uvek se zajebu posto ne znaju kako se kaze na engleskom ponistiti kartu, vec mlataraju rukama, a ja sa ovom facom :iskolacen: i oni me iskuliraju :lol: nijedna kazna zasad :dance:

Aahahahaha...

:smeh:

GO GIRL! :superheroj:

:wundy:
Korisnikov avatar
By sing&dunum

Oni uglavnom pisu zenama kazne jer naravno kad ih pogleda neki nadrndani samo prodju dalje...Ja imam 4 kazne ali idu na drugu adresu pa mi ne mogu nista ali sam besna.

Svako "pravilo" ima i "izuzetaka", te mogu da te demantujem svojim licnim iskustvom, jos od pre 7-8 godina... :njanja:

Radilo se o jednoj stanici, u mom slucaju, kada sam pozadi uleteo u prepunu trolu, na najkriticnijoj relaciji: Beogradjanka -Terazije. Tada su polako "izumirali" kondukteri, a uvodila se kupovina karata kod vozacha.

Kako nisam uspeo da stignem do vozaca, i da sam hteo, uhvatila me kontrola (tada, i jedini put u zivotu). Devojku bez karte, koja se nasla pored mene, pustio je do vozacha da naknadno kupi kartu, na sharm i sexipil, razume se, a ja sam obr'o bostan. :tuc:

Eto ti sad... :hvala:

:lol:
Korisnikov avatar
By sing&dunum

Ima ih vise nego putnika,gsp nije kupio jedan autobus zadnjih 10 godina,da nije onih japanaca jos uvek bi se vozili prevozom krstic i sin,i sad oni ocekuju da ja punim dzepove nekom tamo direktoru koji nije zavrsio kucu na Kopaoniku,e ne moze sa moje strane i kraj.Kad se bude drzava prema gradjanima ponasala odgovorno ja cu prva da ispostujem sve.Uh kako me nervira ovo...Od mene dosta :D

Swan sad bih ti rekla nesto ali ne smem :lol:

Izvin'te, nisam ovde dezurni branilac vlasti, naprotiv, idu mi na nerve i podsticu zelju za emigracijom, ali ovo ipak nija bas tako. :shmi: :shmi: :shmi:

Kupuje GSP itekako autobuse, ali to sto je kvalitet proizvoda domace firme "Ikarbus" takav kakav je, zato i imas taj utisak... :nope:

"Ikarbusovi" autobusi iz, recimo, 2004. godine su vec takoreci - krshine... :sigh:
By Swanheart
Originally posted by E.c.h.o...

Slazem se, nije mi problem da platim uslugu. Problem je kada ja redovno izmirujem svoj deo pogodbe, a GSP me voza ko da sam retardirani dzak. Ne postuju red voznje pa gubim vreme, idu 3 autobusa za redom i u svakom je 50 putnika preko limita jer ga nije bilo sat vremena pre toga, desi se da autobus greju leti na +40 a zimi ne, itd. Zato sada drzim kartu u ruci pa tek kad vidim 'zutace' otkucam i tako placam svaku petu voznju, smatram da je to sasvim fer za nivo usluge koju dobijam.
upravo to
zamislite da svi kupujemo redovno karte i markice ( da se razumemo markicu nemam kod sebe u 5% slucajeva ) sta bi onda bilo?
pa 90% drzavnih sluzbenika ne bi bilo uopste u zemlji, msm ne bi muceni stigli od svih tih para i odmora da dodju ovde ni da prdnu :pljuje:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!