Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By cucuma
e da, i stalno me sisom udara u desno rame i dekoncentrise me... sisata zubarka :sise:
Korisnikov avatar
By reveal
pa ne znam... meni nekako uvek krvave desni, ali se kasnije osecam super odlicno! ali ne verujem da je zdravo to raditi u nekom malom razmaku vremena, tipa, svaki mesec i tako nesto.

eto, vidite, nisam bila davno... thanx for reminding! :blenta:
Korisnikov avatar
By reveal
kolika je opasnost od infekcije? :rool:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by cucuma
mrzim zubare
I ja isto!
Zub me zeza vec dva meseca i nikako da nateram sebe da odem.
By cucuma
Originally posted by vivaldi

Obrati paznju kod kog stomatologa ides, jer i u priv. i u drz. ordinacijama ume da bude svega i svacega. Ne mislim samo na uklanjanje kamenca vec na bilo koju intervenciju

:nokti:
Ih, sad si ih bas ohrabrila ovim komentarom da odu kod zubara! Reveal ce i dalje da krvare desni, dok jednog dana ne iskrvari :wow: a bigirl ce da ostane bez zuba ako uskoro ne resi bolni problem... :evilwait: Moj predlog je ici najmanje dva puta godisnje na kontrole i tada ce manje biti problema, jer ce sve biti pod kontrolom vaseg zubara, kao sto sam ja pod kontrolom sisate zubarke. Sad sam u fazi savrsenstva u odrzavanju oralne higijene, smanjicu odlaske na jednom godisnje, pa posle jednom u dve godine, samo da vise ne moram da se suocavam sa sisatom. Ali da ne gresim dusu, jeste namrgodjena, ali je dobra zubarka, and that counts! :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Marble
Originally posted by Ledeni
Da li ima neko ko redovno skida kamenac sa zuba, odnosno redovno ide kod zubara na poliranje zuba?
:D

Ja sam cuo od drugarice da joj se posle skidanja kamenca, isti jos vise nagomilao, i da je bolje da se ne ne skida. Pa me znaima da da li je neko imao slicno iskustvo, odnosno sta mislite o tome? Da li poliranje ostecuje gledj? :puzzle:
Tako da se jos uvek dvoumim da li da idem kod zubara sledece nedelje...
Znas kako, skidanje kamenca i poliranje zuba su stari koje ne moraju da se rade zajedno, znaci mozes da skines kamenac (sto je pozeljno i korisno) a da ne ispoliras zube.

Skidanje kamenca ne moze da bude lose, posto naslage kamenca, koje se stvaraju zbog konstantnog lucenja pljuvacke u ustima, mogu da smetaju i nisu pozeljne (a ni estetski).

Poliranje zuba je u redu jer se skidaju naslage sa zuba, tzv. plak, ali ne bi trebao da poliras vise od dva - tri puta godisnje, jer onda moze da se osteti providni zastitni sloj na povrsini zuba (sto je slucaj sa manijacima koji poliraju zube dva -tri puta mesecno !). poliranje je korisno jer se vraca belina zubima, a ako si pusac - neces vise imati mrke naslage katrana sa unutrasnje strane zuba !

I da, skidanje kamenca i poliranje ne boli, sta vise - kao da golica.... ja sam bar imao taj osecaj.... :)
SAMO NAPRED! :D

[Izmenjeno 16-1-2005 Marble]
Korisnikov avatar
By Aksa
moja zubarka je vrlo zgodna devojka...

Nego... ja sam skidala kamenac samo jednom i sad razmisljam ponovo o tome, samo kod moje zubarke mora da se zakazuje tako da i ultrazvuk za kamenac bude u funkciji i slobodan, a i ona prima samo stare pacijente, jer je presla na protetiku.
Ali, cim overim knjizicu odoh kod nje...
Korisnikov avatar
By bambola
A sta je s onim gelom sa reklame koja se trenutno vrti,koji se samo nanese malom cetkicom(sve izgleda kao neka maskara?!).On deluje kiseonikom a ne peroksidom.
Jel` neko probao tu novotariju? Meni deluje kao jos jedna mamipara:misli:
Korisnikov avatar
By bambola
e da, i stalno me sisom udara u desno rame i dekoncentrise me... sisata zubarka :sise:
Dekoncentrise te... u cemu???

Sledeci put kad ona tebe sisom po ramenu ti nju laktom u stomak. I onda kazi-ups ja se jako uplasila pa se nesvesno trgnula:uplasen:
By cucuma
Originally posted by bambola
Dekoncentrise te... u cemu???

Sledeci put kad ona tebe sisom po ramenu ti nju laktom u stomak. I onda kazi-ups ja se jako uplasila pa se nesvesno trgnula:uplasen:
Dekoncentrise me u glumi, da sam hrabra devojcica :rool:
A sto se tice lakta u stomak, s obzirom da joj sisa u sustini 80% vremena provodi na mom ramenu, to bi onda bilo non-stop trzanje laktom ko da imam epilepticni napad :zvezdice:
By cucuma
Originally posted by bambola
A sta je s onim gelom sa reklame koja se trenutno vrti,koji se samo nanese malom cetkicom(sve izgleda kao neka maskara?!).On deluje kiseonikom a ne peroksidom.
Jel` neko probao tu novotariju? Meni deluje kao jos jedna mamipara:misli:
Sve je to mamipara, kao uostalom sto reklamiraju CIF i slicne stvari. Ko je nekad probao to sto oni reklamiraju i uspeo. Ako cete da belite zube, idite u stomatolosku ordinaciju, pitajte za savet i oni ce vam sigurno objasniti i stetnost istog kao i koliko puta godisnje se sme raditi. A reklame, zaboravite...to je sve bezveze :deda:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ima dobrih fora i za ku?nu apoteku za izbeljivanje... doduše, ne sa kiseonikom, nego upravo sa peroksidom (tj. hidrogenom) koji jedino može i da deluje. njega koriste i stomatolozi u onim pastama. (mada je kiseonik sastojak peroksida, ne?) ultrazvuk može da skine mehani?ke naslage, ali ne i boju koja se nahvata na gleð. tu jedino pomažu hemijska sredstva.
Korisnikov avatar
By Mars
Sa hidrogenima treba biti obazriv (kao da sa drugima NE...)
ALI - javili su se slucajevikancerogenih pojava u usnoj duplji usled koriscenja raznih izbeljivaca zuba. Dobijes belje zube - i potencijalju opasnost od neceg ozbiljnog.

U stvari, ne dobijes BELJE zube, vec tacno onakve kakve su boje ISPOD providne gledji. A tu pomoci nema da budu belji nego sto jesu.

:ledeni:
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by Mars
Sa hidrogenima treba biti obazriv (kao da sa drugima NE...)
ALI - javili su se slucajevikancerogenih pojava u usnoj duplji usled koriscenja raznih izbeljivaca zuba. Dobijes belje zube - i potencijalju opasnost od neceg ozbiljnog.

U stvari, ne dobijes BELJE zube, vec tacno onakve kakve su boje ISPOD providne gledji. A tu pomoci nema da budu belji nego sto jesu.

:ledeni:
Da nisi malo promasio temu...o beljenju zuba ima posebna tema... ali koliko vidim nikog ovde ne zanimaju naucna saznanja vec samo rekla - kazala us tilu, kad je moja baba bele zube ili skidala kamenac...

Ljudi, ovo je 21. vek, treba da se konsultujete sa neki strucnijim pre nego iznosete svoja saznanja iz dnevne stampe ili iskustva babe ili tetke

:nope:
Korisnikov avatar
By Mars
Direktno pre mog posta je lukeguy pricao bas o beljenju zuba, a pre toga par njih o raznim denivitima i slicno.

Mozda i nije neka referenca za tebe, ali ja sam do onog sto sam napisao dosao preko ljudi iz www.dentics.co.yu. Ne ni stampa, ne ni babe/tetke.

:ledeni: :snesko: :ledeni:
Korisnikov avatar
By Mars
Kod strucnih osoba se informisem, generalno. Posebno kada su moje telo i moje zdravlje u pitanju. Nije mi referenca casopis "Ruznoca i Bolest" (tako ga zovem)...

Sto se gledjki tice - "ako su lagali mene, i ja lazem vas". Meni je upravo stomatolog rekao da je gldej PROVIDNA, da boju zubu daje dentin koji je ispod, i da tu nema pomoci...

A zasto? Ili:
1. on nema pojma o cemu prica, ili
2. "Cega nema u nasoj prodavnici - toga nema NIGDE, nemojte da trazite..."

... A sto nas dovodi do teme "mafija u zdravstvu" i drugog dela tvog posta...
Onako kako si ti opisala proceduru, tako bi trebalo da bude. I verujem da neko tako i radi. Medjutim, kada je estetska stomatologija u pitanju, stvarnost je drugacija:
- "Jao, sto imas lepe bele zube!"
- "Aha, isao sam kod X.Y. na beljenje, u ambulantnim uslovima, doziranim koncentracijama."
- "Super, idem i ja. Cao!"

Dakle, cilj opravdava sredstvo. Tome su krivi i sami pacijenti koje je cesto svesno bas briga za nezeljene efekte. A kada se kasnije jave problemi, pa... boze moj. Odes ponovo kod lekara, istog ili nekog drugog.

Tako je to u real life. I ne samo u estetskoj medicini. Lose podloge (ako ih uopste stave!) za tzv. bele plombe,... vadjenje zdravih sedmica da bi se lakse izvadile osmice. Itd.

Ja tebi od sveg srca zelim da (sebi i nama) budes lekar iz tvog posta, ne mog.

:ledeni: :snesko: :ledeni:
By Çâðê_DUP
Zna li neko dal' je voskirani
konac za zube stvarno stetan?
Jer kao- vosak otpada
i ostaje u interdentalnom
prostoru.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by pcelica
Zna li neko dal' je voskirani
konac za zube stvarno stetan?
Jer kao- vosak otpada
i ostaje u interdentalnom
prostoru.
Stetniji je svakako zbog razloga koji si navela, ali on je dobar da ga koriste ljudi koji imaju tzv. teskobu, zbijenije zube, jer vosak pomaze da konac lakse prodje i da zavrsi svoj posao!

Pozdrav! :bye:
By Çâðê_DUP
Hvala.
(Zubarka mi nasla interdentalni
karijes; sto je jako cudno
buduci da sam pravi freak u
odrzavanju svojih zuba.
I jedino sto mogu da pronadjem
kao krivca je taj prokleti
vosak! )
Korisnikov avatar
By Mars
Moja zubarka tvrdi da samo treba koristiti varijantu bez voska. A jedna druga da moram sa voskom kako ne bih ostecivao desni.

I ja ga nabavio, taj bez voska, i pokusao da koristim i odustao.
Imam osecaj da tanak kanap guram medju zube, i stalno zapinje pri pokretima.

Sada imam neki (pauza...) SATIN TAPE (Oral-B, made in Ireland). Nema voska, a klizi lepo...

:snesko: :snesko: :ledeni:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Naravno da je ok skidati kamenac sa zuba ali i paziti kod kog zubara ides da ti ne bi ostetio i zubnu gledj.
Ima i raznih pasti za poliranje zuba(narocito ako si pusac)ali ja nisam nesto uocila promenu na zubima posle njih.Bice da suvise padam na reklame. :perezube:
:lukavi:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by gothrose
Naravno da je ok skidati kamenac sa zuba ali i paziti kod kog zubara ides da ti ne bi ostetio i zubnu gledj.
Ima i raznih pasti za poliranje zuba(narocito ako si pusac)ali ja nisam nesto uocila promenu na zubima posle njih.Bice da suvise padam na reklame. :perezube:
:lukavi:
Kamenac, ukoliko vec postoji, treba obavezno otici i ukloniti, jer on moze biti predisponirajuci faktor za nastanak parodontopatije. A da li treba paziti kod kog zubara ides, pa naravno, kao i u svakoj drugoj profesiji, postoje dobri i losi :pokazuje: Ali definitivno nije stetno uklanjati kamenac vec veoma pozeljno!
A pusacima se stvaraju pored kamenca i pigmentacije na zubima i one se na isti nacin uklanjaju. Sve reklame, u kojima gledate kako kamenac i pigmentacije nestaju posle upotrebe ove ili one paste za zube ili nekih glupavih lakova, su naobicnije sarene laze. Najbolje resenje je za svakog da pronadje svog (odgovarajuceg) stomatologa, da redovno ide na kontrole i potrebne tretmane i sve ce biti u redu

:skorpija:
Korisnikov avatar
By Zibro
kamenac predstavlja cvrste zubne naslage koje se NE MOGU ukloniti pastom za zube vec samo ambulantno, rucno ili ultrazvukom. kod osetljivih pacijenata radi se u lokalnoj anesteziji koja se minijaturnim iglicama daje u desni (gingivalnu papilu) izmedju zuba. Kamenac se MORA uklanjati jer zajedno sa tim vidljivim delom iznad desni uvek ide i kamenac lokalizovan ispod desni (tzv. subgingivalni konkrementi).
Celokupne cvrste naslage direktan su uvod parodontopatiju, podmuklu bolest koja ne boli, ali cije komplikacije mogu jako da bole i koja se uvek (ako je nelecena) zavrsava gubitkom zuba zbog resorpcije kosti i gubitka potpore zuba koji inace mogu biti potpuno zdravi.

U zavisnosti od vise faktora koji su individualni kod svakog pacijenta, uklanjanje kamenca ali i mekih naslaga ("poliranje) moze se raditi i cesce od 1x godisnje, cak i na 3 meseca

Dakle, dragi moji, stomatolog vam ne gine, ili neka zgodna zubaressa (za devojke)
:spin:
JA sam uhvatio stomatologa i ne pustam:love:

P.S. super objasnjeno jos samo da podvucemo da su skidanje kamenca i poliranje dve Razlicite stvari

( u poverenju : dataljno pravilno pranje zuba + konac uklanjaju skoro sve meke naslage a poliranje je idealan nacina da se uzmu pare lenjivcima koje mrzi da se posteno uhvate u kostac sa cetkicom )

P,S. 2 ne ribajte divljacki skinucete malo gledji pa ce posle da vas bolucka
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by bg frajer 111
kamenac predstavlja cvrste zubne naslage koje se NE MOGU ukloniti pastom za zube vec samo ambulantno, rucno ili ultrazvukom. kod osetljivih pacijenata radi se u lokalnoj anesteziji koja se minijaturnim iglicama daje u desni (gingivalnu papilu) izmedju zuba. Kamenac se MORA uklanjati jer zajedno sa tim vidljivim delom iznad desni uvek ide i kamenac lokalizovan ispod desni (tzv. subgingivalni konkrementi).
Celokupne cvrste naslage direktan su uvod parodontopatiju, podmuklu bolest koja ne boli, ali cije komplikacije mogu jako da bole i koja se uvek (ako je nelecena) zavrsava gubitkom zuba zbog resorpcije kosti i gubitka potpore zuba koji inace mogu biti potpuno zdravi.

U zavisnosti od vise faktora koji su individualni kod svakog pacijenta, uklanjanje kamenca ali i mekih naslaga ("poliranje) moze se raditi i cesce od 1x godisnje, cak i na 3 meseca

Dakle, dragi moji, stomatolog vam ne gine, ili neka zgodna zubaressa (za devojke)
:spin:
JA sam uhvatio stomatologa i ne pustam:love:

( u poverenju : dataljno pravilno pranje zuba + konac uklanjaju skoro sve meke naslage a poliranje je idealan nacina da se uzmu pare lenjivcima koje mrzi da se posteno uhvate u kostac sa cetkicom )

P,S. 2 ne ribajte divljacki skinucete malo gledji pa ce posle da vas bolucka
Vidim da te stomatolog lepo poducio , svaka cast !

:up: :klap: :perezube:
Korisnikov avatar
By Oziris
Hehe, o tome ce voditi racuna moja nova stomatoloskinja :kiss:

@ Aksa: I ja imam ultra zgodnu i strava stomatoloskinju, da znas! Ovom prilikom je pozdravljam, a ona ce se vec sama pronaci i prepoznati. ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!