Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderator: IriS
Originally posted by vivaldiIh, sad si ih bas ohrabrila ovim komentarom da odu kod zubara! Reveal ce i dalje da krvare desni, dok jednog dana ne iskrvari a bigirl ce da ostane bez zuba ako uskoro ne resi bolni problem... Moj predlog je ici najmanje dva puta godisnje na kontrole i tada ce manje biti problema, jer ce sve biti pod kontrolom vaseg zubara, kao sto sam ja pod kontrolom sisate zubarke. Sad sam u fazi savrsenstva u odrzavanju oralne higijene, smanjicu odlaske na jednom godisnje, pa posle jednom u dve godine, samo da vise ne moram da se suocavam sa sisatom. Ali da ne gresim dusu, jeste namrgodjena, ali je dobra zubarka, and that counts!
Obrati paznju kod kog stomatologa ides, jer i u priv. i u drz. ordinacijama ume da bude svega i svacega. Ne mislim samo na uklanjanje kamenca vec na bilo koju intervenciju
Originally posted by LedeniZnas kako, skidanje kamenca i poliranje zuba su stari koje ne moraju da se rade zajedno, znaci mozes da skines kamenac (sto je pozeljno i korisno) a da ne ispoliras zube.
Da li ima neko ko redovno skida kamenac sa zuba, odnosno redovno ide kod zubara na poliranje zuba?
Ja sam cuo od drugarice da joj se posle skidanja kamenca, isti jos vise nagomilao, i da je bolje da se ne ne skida. Pa me znaima da da li je neko imao slicno iskustvo, odnosno sta mislite o tome? Da li poliranje ostecuje gledj?
Tako da se jos uvek dvoumim da li da idem kod zubara sledece nedelje...
Originally posted by cucumaDekoncentrise te... u cemu???
e da, i stalno me sisom udara u desno rame i dekoncentrise me... sisata zubarka
Originally posted by bambolaDekoncentrise me u glumi, da sam hrabra devojcica :rool:Originally posted by cucumaDekoncentrise te... u cemu???
e da, i stalno me sisom udara u desno rame i dekoncentrise me... sisata zubarka
Sledeci put kad ona tebe sisom po ramenu ti nju laktom u stomak. I onda kazi-ups ja se jako uplasila pa se nesvesno trgnula:uplasen:
Originally posted by bambolaSve je to mamipara, kao uostalom sto reklamiraju CIF i slicne stvari. Ko je nekad probao to sto oni reklamiraju i uspeo. Ako cete da belite zube, idite u stomatolosku ordinaciju, pitajte za savet i oni ce vam sigurno objasniti i stetnost istog kao i koliko puta godisnje se sme raditi. A reklame, zaboravite...to je sve bezveze
A sta je s onim gelom sa reklame koja se trenutno vrti,koji se samo nanese malom cetkicom(sve izgleda kao neka maskara?!).On deluje kiseonikom a ne peroksidom.
Jel` neko probao tu novotariju? Meni deluje kao jos jedna mamipara:misli:
Originally posted by MarsDa nisi malo promasio temu...o beljenju zuba ima posebna tema... ali koliko vidim nikog ovde ne zanimaju naucna saznanja vec samo rekla - kazala us tilu, kad je moja baba bele zube ili skidala kamenac...
Sa hidrogenima treba biti obazriv (kao da sa drugima NE...)
ALI - javili su se slucajevikancerogenih pojava u usnoj duplji usled koriscenja raznih izbeljivaca zuba. Dobijes belje zube - i potencijalju opasnost od neceg ozbiljnog.
U stvari, ne dobijes BELJE zube, vec tacno onakve kakve su boje ISPOD providne gledji. A tu pomoci nema da budu belji nego sto jesu.
Originally posted by pcelicaStetniji je svakako zbog razloga koji si navela, ali on je dobar da ga koriste ljudi koji imaju tzv. teskobu, zbijenije zube, jer vosak pomaze da konac lakse prodje i da zavrsi svoj posao!
Zna li neko dal' je voskirani
konac za zube stvarno stetan?
Jer kao- vosak otpada
i ostaje u interdentalnom
prostoru.
Originally posted by gothroseKamenac, ukoliko vec postoji, treba obavezno otici i ukloniti, jer on moze biti predisponirajuci faktor za nastanak parodontopatije. A da li treba paziti kod kog zubara ides, pa naravno, kao i u svakoj drugoj profesiji, postoje dobri i losi Ali definitivno nije stetno uklanjati kamenac vec veoma pozeljno!
Naravno da je ok skidati kamenac sa zuba ali i paziti kod kog zubara ides da ti ne bi ostetio i zubnu gledj.
Ima i raznih pasti za poliranje zuba(narocito ako si pusac)ali ja nisam nesto uocila promenu na zubima posle njih.Bice da suvise padam na reklame.
kamenac predstavlja cvrste zubne naslage koje se NE MOGU ukloniti pastom za zube vec samo ambulantno, rucno ili ultrazvukom. kod osetljivih pacijenata radi se u lokalnoj anesteziji koja se minijaturnim iglicama daje u desni (gingivalnu papilu) izmedju zuba. Kamenac se MORA uklanjati jer zajedno sa tim vidljivim delom iznad desni uvek ide i kamenac lokalizovan ispod desni (tzv. subgingivalni konkrementi).JA sam uhvatio stomatologa i ne pustam:love:
Celokupne cvrste naslage direktan su uvod parodontopatiju, podmuklu bolest koja ne boli, ali cije komplikacije mogu jako da bole i koja se uvek (ako je nelecena) zavrsava gubitkom zuba zbog resorpcije kosti i gubitka potpore zuba koji inace mogu biti potpuno zdravi.
U zavisnosti od vise faktora koji su individualni kod svakog pacijenta, uklanjanje kamenca ali i mekih naslaga ("poliranje) moze se raditi i cesce od 1x godisnje, cak i na 3 meseca
Dakle, dragi moji, stomatolog vam ne gine, ili neka zgodna zubaressa (za devojke)
Originally posted by bg frajer 111Vidim da te stomatolog lepo poducio , svaka cast !kamenac predstavlja cvrste zubne naslage koje se NE MOGU ukloniti pastom za zube vec samo ambulantno, rucno ili ultrazvukom. kod osetljivih pacijenata radi se u lokalnoj anesteziji koja se minijaturnim iglicama daje u desni (gingivalnu papilu) izmedju zuba. Kamenac se MORA uklanjati jer zajedno sa tim vidljivim delom iznad desni uvek ide i kamenac lokalizovan ispod desni (tzv. subgingivalni konkrementi).JA sam uhvatio stomatologa i ne pustam:love:
Celokupne cvrste naslage direktan su uvod parodontopatiju, podmuklu bolest koja ne boli, ali cije komplikacije mogu jako da bole i koja se uvek (ako je nelecena) zavrsava gubitkom zuba zbog resorpcije kosti i gubitka potpore zuba koji inace mogu biti potpuno zdravi.
U zavisnosti od vise faktora koji su individualni kod svakog pacijenta, uklanjanje kamenca ali i mekih naslaga ("poliranje) moze se raditi i cesce od 1x godisnje, cak i na 3 meseca
Dakle, dragi moji, stomatolog vam ne gine, ili neka zgodna zubaressa (za devojke)
( u poverenju : dataljno pravilno pranje zuba + konac uklanjaju skoro sve meke naslage a poliranje je idealan nacina da se uzmu pare lenjivcima koje mrzi da se posteno uhvate u kostac sa cetkicom )
P,S. 2 ne ribajte divljacki skinucete malo gledji pa ce posle da vas bolucka
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!