Ju, ju, ju, ju, ju...
Ccccccccccccc...
Koga li će poslušati ta " jedna žena "... ?
Baš me zanima...
Sve velike stvari i promene zahtevaju žrtve.
Bez borbe se ne može ništa postići.
Svako sledi svoju sudbinu i viziju života.
Parada ponosa gledana očima svakodnevnice ?
Pa evo, najsvežiji primer :
U firmi su, posle dešavanja proteklih nedelja i dana u vezi sa paradom, samoinicijativno počele da mi dolaze koleginice i da mi se ispovedaju na pauzama za kafu. Iskreno i do koske.
Koliko je tu nesrećnih sudbina, zasnovanih na pogrešnim principima na kojima je decenijama, vekovima unazad počivalo naše društvo.
Jedna koleginica, kojoj ni dan danas ne silaze optimizam i osmeh sa lica, uprkos golgoti koju je prošla, ispričala mi je dogadjaj od pre 18 godina, kada se jedan njen budjavi kolega našao u isto vreme u kafani u kojoj je tada bio i njen muž i da je pod dejstvom gasa krenuo da se naglas hvališe kako je " opalio " sve žene u firmi.
Razjareni muž ove moje koleginice je došao kući i prebio tu moju koleginicu, misleći da je i ona u toj grupi " opaljenih " žena. I dobi žena batine.
Ne bi onom majmunu palo na pamet da brani čast oklevetanih žena u kafani i da razbije glavu onom gnjilom majmunu što pijan lupa gluposti i hvali se pred jaranima. Ne, lakše mu je da dodje kući i prebije ženu, pod sumnjom da se i na nju mislilo prilikom kafanskih, lovačkih priča.
I kad je najzad odlučila da ostavi tog skota, jer batine od njega nisu bile izuzetak, već pravilo, prilikom napuštanja kuće, uzeli su joj dete iz ruku i rekli : " Hajde sad, put pod noge, baš da vidimo gde ćeš. " Niko tada nije bio na njenoj strani.
Ali danas, hvala Bogu, sva su deca oko nje, ima i unučiće, iako je relativno mlada ( 45 godina joj je tek ) i mnogi su je molili za oprost, mada i dalje nema sreće sa muškarcima.
Kupila je nedavno drugom mužu ( koji je, doduše, ne tuče, ali je takođe skotina ), polovni kamion na kredit, da započne biznis.
Eno kamiona i dalje stoji kao muzejski eksponat, muž prstom ne miče, jer se ne trezni, a ona isplaćuje kredit.
Katastrofa.
Zato i ona ozbiljno razmišlja da dodje na Paradu 10.10. u Beograd.