Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Waldorf
"Since the invention of the kiss, there have only been five kisses that were rated the most passionate, the most pure. This one left them all behind." -- iz filma The Princess Bride :love:

"By the pricking of my thumbs, something wicked this way comes." -- iz Makbeta
By LeDeNa_
"Sudbina nije stvar slučajnosti, već je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati, već nešto što treba postići."
(W. Jennings Bryan)
Korisnikov avatar
By zachary85
"Što ne boli to nije život, što ne prolazi to nije sreća." Ivo Andrić
Korisnikov avatar
By Delerium
"Vama je cesto bio dosadan sopstveni zivot, stremili ste za tim da odete
odavde, je l` tako? Vi zudite da napustite ovo vreme, ovaj svet i ovu
stvarnost i da udjete u jednu drugu stvarnost koja bi vam vise
odgovarala, u svet u kome ne postoji vreme. Ucinite to, dragi
prijatelju, ja vas na to pozivam. Vama je poznato gde se on krije,
poznato vam je da je svet koji trazite – svet vase sopstvene duse. Samo u
vama samom zivi ona druga stvarnost za kojom zudite.”

Herman Hese
Korisnikov avatar
By Mariška
"osobine kojima se ja kitim su se menjale bezbroj puta do sada, kako sam i ja sazrevala, pa ne mislim da je ijedna od osobina koje trenutno uocavamo kod nekog ista vise od trenutne maske iza koje se krije predivno ljudsko bice koje je spremno da izviri iz svoje ego tvrdjave onda kada LJUBAV (koja je preduslov za prijateljstvo) stvori siguran prostor.
tokom zivota sam sretala ljude kojima je bila draza njihova tvrdjavica od ljubavi koju sam pruzala. Ali, to samo govori o kvalitetu ljubavi koju sam davala.
Ljubav je vestina koja se uci."

EYA
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
"Stepski vuk je, dakle, imao dve prirode, čovečju i vučju, takva mu je bila sudbina, i može biti da ovako nešto nije ništa naročito ni retko. Nailazilo se već na tolike ljude koji su u sebi imali mnogo šta pseće, lisičje, riblje ili zmijsko, ne osećajući zbog toga naročitih teškoća. Kod tih ljudi, eto, čovek i lisica ili čovek i riba životarili su jedno pored drugog ne nanoseći jedno drugom bol, čak i pomažući jedno drugom, i kod mnogih ljudi koji su doterali daleko i kojima zavide pre su postigli uspeh lisica i majmun negoli sam čovek. To je svima poznato. Ali kod Harija je bilo drukčije, u njemu čovek i vuk nisu išli uporedo, još manje su pomagali jedan drugom, već su bili u stalnom smrtnom neprijateljstvu, i jedan je živeo samo da bi onom drugom naneo bol, a kada se dvojica u jednoj krvi i jednoj duši mrze kao smrtni neprijatelji, onda je to opak život. Eto, svako ima svoj udes, i ničiji nije lak."

Herman Hese
Korisnikov avatar
By Mariška
"Veliki umovi raspravljaju o idejama, srednji o dogadjajima, a mali umovi raspravljaju o ljudima". - Eleanor Roosevelt

"Onaj koji govori ne zna, onaj koji zna ne govori." - Maurice Doreal

"Der Weise weiss, was er sagt; der Tor sagt, was er weiss." - nemačka poslovica
(Pametan zna šta govori, budala govori ono što zna.)
By LeDeNa_
"Ljubav je čežnja za našom vlastitom izgubljenom polovicom."

Milan Kundera
(Nepodnošljiva lahkoća postojanja)
Korisnikov avatar
By Mariška
"Razumevanje je početak odobravanja. Da bismo poricali s ubeđenjem, treba da nikada nismo ni pogledali ono što poričemo."

(Andre Žid: "Dnevnik")
Korisnikov avatar
By Dina
"In my heart, I think a woman has two choices: either she's a feminist or a masochist." —Gloria Steinem

:love:
Korisnikov avatar
By Dina
„Lezbejstvo u meni, više od građanskih sloboda, pa čak i feminizma, čuva uspomenu na prvu crnkinju koju sam volela pre nego što sam primila belu rasu, pre nego što smo bile primorane da jedna drugu izneverimo.“ – Adrienne Rich

Korisnikov avatar
By spliff
If you tell the truth you don't have to remember anything.

Mark Twain
By dukkehjem
Genije je Afrikanac koji sanja sneg. Nabokov
Korisnikov avatar
By nsBeckie
ultimativna pocetna recenica nekog romana (po meni :D )

"It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife." (Jane Austen, Pride and Prejudice)

(u jednoj recenici nagovesteno je sve - ko ce biti glavni likovi, sta ce biti glavna tema/radnja + satirican stav autorke prema drustvu - osim toga, nijedna jedina rec u recenici nije suvisna, niti joj treba dodati ijednu jedinu rec)
Korisnikov avatar
By Kittrie
"we make our own choices, we pay our own prices."
ne znam ciji je, ja cula u filmu 'bound'. :shrug:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
"To be or not to be, that is the question:
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles,
And by opposing, end them? To die: to sleep;"

Vilijem Sekspir - Hamlet
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by KorvinOdAmbera

"To be or not to be, that is the question:
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles,
And by opposing, end them? To die: to sleep;"

Vilijem Sekspir - Hamlet
:up: moj drugi omiljeni citat od Sekspira (s tim da tu ukljucujem citav monolog)

a moj omiljeni Sekspirov citat je definitivno:

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

(Prospero--in The Tempest)
By LeDeNa_
"Ma, šta je hrabrost? Hrabrost je pitanje stila u momentima kad si potpuno nemoćan".

Duško Savanović
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by nsBeckie

:up: moj drugi omiljeni citat od Sekspira (s tim da tu ukljucujem citav monolog)

Aham. Ali nisam ga mogao čitavog ovde nalepiti.

Rešio sam da čim mi prođe ispitni rok da naučim nekoliko strofa na engleskom i švapskom. Zvuči predobro.
Korisnikov avatar
By Heartkiller
" Far too many people are LOOKING for the right person, insted of
trying to BE the right person. " Gloria Steinem

:up:
By Johntra Volta
Getting divorced just because you don't love a man is almost as silly as getting married just because you do.
Zsa Zsa Gabor

I call everyone 'Darling' because I can't remember their names.
Zsa Zsa Gabor

I want a man who's kind and understanding. Is that too much to ask of a millionaire?
Zsa Zsa Gabor
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Rešio sam da čim mi prođe ispitni rok da naučim nekoliko strofa na engleskom i švapskom. Zvuči predobro.

ja sam prvo citala Sekpira na srpskom... moja baka je imala sabrana dela, s prevodom od pre Hrista... nije bio najgori prevod ikada, ali nije to to... ipak sam i tako vadila neke delove i uzivala citajuci ih iznova i iznova... ali, onda, kakav preokret... secam se kad sam u gimnaziji dobila na koriscenje od profesorice engleskog jednu antologiju gde su bili neki od najpoznatijih Sekspirovih monologa i soneta ... kako sam se ja zaljubila u tu zvucnost i lepotu! :leviathan: odmah sam sve to sebi prepisala i ucila sve dok nisam znala napamet svih tih desetak (ili koliko ih je vec bilo) monologa i soneta...

ne znam kakvi su nemacki prevodi, ali ipak je original nezamenjiv

ONT:
takodje jedan od mojih omiljenih delova-opis prvog susreta Kleopatre i Antonija, odn. ovde cu navesti samo pocetak govora, kad opisuje Kleopatrin brod u kojem je bila kada se pojavila:

"The barge she sat in, like a burnish'd throne,
Burnt on the water: the poop was beaten gold;
Purple the sails, and so perfumed that
The winds were love-sick with them; the oars were silver,
Which to the tune of flutes kept stroke, and made
The water which they beat to follow faster,
As if amorous of their strokes."

jooj, dosta, inace cu da pocnem da citiram i omiljene sonete i omiljene komicne delove, itd... :lol:
By LeDeNa_
"Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bježiš od nje. Ne moraš bježati, ne moraš je se bojati. Moraš voljeti...
Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bježati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time...

Herman Hesse
By LeDeNa_
Spremno je primala ljubav i tako je drugima dala veliki dar - mogućnost izražavanja ljubavi. Budući da istinska priroda naše duše jest ljubav, mjera dobro proživljenog života jest mjera davanja i primanja ljubavi.

Robert Schwartz, Hrabre Duše
By LeDeNa_
Ne plasite se da ce se vas zivot zavrsiti, plasite se da nikada nece ni poceti.

G.Hansen.

toliko za sad :)
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by LeDeNa_

"Ma, šta je hrabrost? Hrabrost je pitanje stila u momentima kad si potpuno nemoćan".

Duško Savanović
;)

Savke je jedna od interesantnijih sportskih ličnosti sa ovih prostora, u poslednje vreme.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by nsBeckie
....kako sam se ja zaljubila u tu zvucnost i lepotu! :leviathan: odmah sam sve to sebi prepisala i ucila sve dok nisam znala napamet svih tih desetak (ili koliko ih je vec bilo) monologa i soneta...

ne znam kakvi su nemacki prevodi, ali ipak je original nezamenjiv

jooj, dosta, inace cu da pocnem da citiram i omiljene sonete i omiljene komicne delove, itd... :lol:
Razumem te u potpunosti. :)

Hmmmm, nemački prevodi su meni fantastični, najviše jer sam ja još uvek zaljubljen u taj jezik - nadam se da će me uskoro popustiti ta zaljubljenost.. :)

Hehehhehehe, ae, bićemo fini prema ljudima.. :)

A sad da ne oftopičkarimo, jedna naša poslovica:

"Čovek se pozna u jelu, bogatstvu i u pijanstvu."

i iz jednog filma što obožavam:

All over the guy – Old secretary and a guy at the AIDS test hospital

"- Don't you feel like the older you get, the lesser you really know about anything.
- Absolutely. I don't know shit. It's the people, who think that, if they have managed to their sixties without getting a Columbian necklace, or being run over by a UPS truck, that they have answers to the life's questions.
- Great. Great. So, there's no hope.
- Ahh, don't do that. You see, I'm not that deep shot Oprah, or whatever he calls himself, who tells you : „If you can believe in yourself, you can do anything.“ Pish. All's I know is you keep your two eyes on the paper, and both hands on the wheel. And a Multivitamin can't hurt."
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
“...oduvijek proklet ljepote muške,
rob sam vlastitog hedonizma,
al' čuvam se lažne dobrote ljudske,
preslatkog vina i drskog cinizma...”

Citat pesme jednog poznanika koji ima izuzetan duh. Ovaj stih me je posebno oduševio.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!