Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Speculum Columbae
Nisam još uvek čuo ništa.
Bolje da ne čujem.
Ovih dana sam izrazito lošeg raspoloženja, pa reda radi svugde sa sobom nosim svoju tastaturu - ako ustreba da nekome utisnem alt, ili ctrl ili neko dugme u mozak.
Ljudi su stoka i otpad, šta god rekao, uradio, istukao, pojeo, naterao nekoga da pojede, ili prećutao - biće stoka.
Zato se sve više držim mišljenja da možda nisu gej ljudi ti koji su ugroženi, već dobri ljudi. Oni su prava manjina.
I to ne samo u Srbiji, već i šire.
No da ne širim i ne jedem mnogo što se ne jede, nije reč o dobrim ljudima.
Ponavljam - bolje da ne čujem.
Ne što se bojim za druge, nego se bojim da ne završim razapet na Marakani, jer se ponašam prema takvim ljudima kao razjarena jagoda.
Korisnikov avatar
By mirth
Ja ovako kao Zvezana - prosle godine si pokidah sve zivce, kad su otkazali paradu tacno ziva nisam bila 3 dana, pa ove godine gledam da budem sto manje upucena. Ionako sam trenutno u dusevnoj harmoniji, da si je ne kvarim kad ionako ne mogu da odem na samu paradu. Cula sam samo par podsmesljivih komentara na poslu - tipa ajde i mi da paradiramo s gejevima i bog da nas vidi i slicne notorne gluposti, no nista agresivno.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by mirth

Ja ovako kao Zvezana - prosle godine si pokidah sve zivce, kad su otkazali paradu tacno ziva nisam bila 3 dana, pa ove godine gledam da budem sto manje upucena. Ionako sam trenutno u dusevnoj harmoniji, da si je ne kvarim kad ionako ne mogu da odem na samu paradu.
potpisujem... :up:

samo, "dusevnu harmoniju" zameniti sa "haos zbog ispitnog ludila"...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by walt333

Cujem dosta komentara, polomi jezik objasnjavajuci svrhu i razloge odrazavanja parade. U poslednje vreme drzim duge monologe o ljudskim pravima, Stounvolu, seksualnim slobodama.... Razmisljo sam da se nasnimim na nekoj kaseti ili disku, i da svaki put kada treba da objasnjavam samo pritisnem play jer mi je vec muka a i usata mi se od besa i tolikog pricanja mnogo brzo suse. :ua:
:lol: Dobra fora.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dante

Drago mi je što se to događa. Verovatno su tako isto reagovali svi kada su otkrili da se Zemlja okreće oko sunca, a ne obrnuto.
:smeh:

Bice jednog dana sve ovo smesno. Deca ce uciti da su nekada davno gej ljude kaznjavali, tukli, da su morali da se kriju. A u buducnosti ce zbog nedostatka resursa, gej ljudi biti i pozeljni, posebno oni koji nece ostavljati potomke buduci da ce planeta biti prenaseljena.
Korisnikov avatar
By Galateja

Drago mi je što se to događa. Verovatno su tako isto reagovali svi kada su otkrili da se Zemlja okreće oko sunca, a ne obrnuto.
:lol:

Tužno, ali istinito. :shrug:
By faxsimil
I meni vise prelazi u dosadi prica oko parade. Danas red u menjacnici vodi se rasprava o tome, u posti takodje, prodavnica ispred zgrade komentarisu Kurir. Kao da je smak sveta 10. oktobra. Uzas!
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Sunce

:smeh:

Bice jednog dana sve ovo smesno. Deca ce uciti da su nekada davno gej ljude kaznjavali, tukli, da su morali da se kriju. A u buducnosti ce zbog nedostatka resursa, gej ljudi biti i pozeljni, posebno oni koji nece ostavljati potomke buduci da ce planeta biti prenaseljena.
I ja sam razmišljala u sličnom pravcu. Samo, nemamo svi odnegovane živce da mirno sačekamo civilizacijski iskorak ako uopšte bude za života nam... :shrug:
Korisnikov avatar
By *deni*
Niko ništa ružno o paradi predamnom ne spominje.
Valjda zato što svi znaju da sam govorljiv i da ću ih nadlajati bez problema i da će posle rasprave sa mnom ispasti smešni, a i glupi.
I dobro je što je tako.:merlinka:
Korisnikov avatar
By Mage
Hvala bogu pa nisam u Srbiji :molise:
Korisnikov avatar
By EnRage
O pa kod nas je to svake godine aktualno i imam osjećaj da uopće ne slabi. Načelno, postoje nekakva tri negativna razmišljanja koja se najčešće čuju:

Prva skupina: HEJTERI

"Pička im materina šta mi tu bolest i sidu po ulici šire. Skupit ću ja ekipu iz kvarta pa ćemo ih natući, neće oni tu nama djecu trovati i svoje gole guzice pokazivati. Ja bih to sve na Goli otok pa nek se tamo razmnožavaju ako mogu"

Druga skupina: Liberali po hrvatski

"Ma ne smetaju oni meni, nemam ja ništa protiv, imam čak i prijatelja koji su pederi. Ali što oni imaju po ulici paradirat, to je ko da mi sad napravimo paradu heteroseksualaca. Oni onda paradiraju, zaustavljaju promet i izazivaju, a znamo da ljudi kod nas to još ne prihvaćaju. I kako d aja sad svom djetetu objasnim što je to kad ono vidi dva muškarca kako se drže za ruke i ljude. Nek se oni drže svoja 4 zida i nek tamo rade šta hoće"

Treća skupina: Istraumatizirani balkanski pederi

"Što će nam ta parada, samo ljude izazivamo pa navlačimo na sebe bijes. Ja izgledam normalno i nisam fem i nitko ne zna da sam peder. Neću da misle da svi nosimo perje i jebemo se po ulici. Mislim da nam ništa ne fali i kakva mi to prava moramo tražiti. Oni koje su istukli nakon prajda ne žalim jer su to sami tražili"

I tako je iz godine u godinu, uopće ne vidim pomake u nekoj kolektivnoj svijesti osim što mi se čini da na samom Prideu ima ipak nešto manje incidenata nego ranijih godina.
By Glasnik
Originally posted by gossipboy8989
Originally posted by Glasnik88

Da, čujem razne komentare jer sam prošle nedelje dosta jurio gradom. Fejsbuk nemam, ali sam obavešten da se i tamo komentariše svašta.
Mada mogu da kažem da imam sreće i da većina ljudi u mojoj okolini nema jasan stav (ili ga bar ne iznosi), a da je određeni deo čak i podrška tome. Bravo za njih! :D

Jedino me baba iznervirala koja je došla pre neki dan i počela s pričom: ''Opet oni pederi hoće da paradiraju. Kako ih nije sramota? To deca treba da gledaju?'' Pripalo mi muka, pa sam samo napustio prostoriju... :/

za razliku od tebe...ja sam cuo samo negativne komentare...neki su me bash iznervirali... :/
Ima negativnih naravno, al šta znam. Iako nisam pred svima autovan, družim se sa veoma otvorenim ljudima i uvek kad mi dođe da pljujem po Srbiji, Srbima i svemu, setim se tih ljudi koji su isto Srbi i žive u Srbiji i vidim u njima nadu za bolje sutra. Msm, ovo sad zvuči patetično, ali je živa istina... Ima dobrih ljudi... Treba ''samo'' oformiti kritičnu masu koja neće biti protiv i to je to. Ljude kao što su Obraščići ili razni SNP (Srpski Nakaradni Pokreti) 1389, nikad nećeš moći da ''urazumiš''. :(
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by EnRage
"

"Što će nam ta parada, samo ljude izazivamo pa navlačimo na sebe bijes. Ja izgledam normalno i nisam fem i nitko ne zna da sam peder. Neću da misle da svi nosimo perje i jebemo se po ulici. Mislim da nam ništa ne fali i kakva mi to prava moramo tražiti. Oni koje su istukli nakon prajda ne žalim jer su to sami tražili"

I tako je iz godine u godinu, uopće ne vidim pomake u nekoj kolektivnoj svijesti osim što mi se čini da na samom Prideu ima ipak nešto manje incidenata nego ranijih godina.

ovi su najgori. U psihologiji ovo je neka forma Stokholm sindroma. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By jukie
Evo juče sam bio u stvarnom svetu i nisam ništa čuo na temu parade u gsb (ali nisam znao da treba da osluškujem), a i danas sam išao u stvarni svet, pa sam naročito pazio u gsb :serlok: i opet niko ništa nije pričao o paradi, nego su uglavnom svi ćutali, sem što su neki pričali o mobilnim telefonima, i kada su ušli prvaci iz gimnazije upoređivali su nove nastavnike i mislim da se jednom dečku sviđa neka devojka iz 1/6 čija se učionica nalazi na kraju hodnika.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa da, stiče se utisak da oko Parade 2010. godine vlada neka mučna atmosfera. Besne su i frustrirane obe suprotstavljene strane, i pederi i lece sa jedne i homofobi sa druge strane.
Niko ne odustaje od svojih zahteva, a tenzija raste.
Građani komentarišu ( neki na sav glas, a neki opet šapatom ) i sa zebnjom iščekuju šta će da se desi. Mislim da bi svako ko je sačuvao makar zrnce zdravog razuma i makar malo živaca, koji su nam svima ozbiljno načeti , a nekima i skroz iskidani zbog svega što smo preživeli i što i dalje preživljavamo, morao da se pomoli dragom Bogu da sve prodje sa što je manje moguće nelagode i neprijatnosti.
:molise:
Korisnikov avatar
By *deni*
Da....
Nego, dok nisam smetnuo sa uma, preporučujem vam, kao pravnik, da pripremite roditeljima, braći, sestrama, ili nekom već drugom bližem, ili daljem srodniku do koga vam je stalo UPUTSTVO šta da rade u slučaju da se ( daleko bilo ) ne vratite sa Parade. To se, naravno, neće desiti, svi ćemo se vratiti živi i zdravi, ali opet zlu ne trebalo...
Dakle, ovako najopštije rečeno, u slučaju bilo kakvih problema, tužba se pre svega ima podneti protiv države Srbije ( ako joj se desi peh da ne obezbedi u dovoljnoj meri ovaj pacifistički skup koji promoviše ljubav i ravnopravnost ), a potom i protiv individualno odredivih lica, koja eventualno budu kršila zakon u smislu neovlašćene primene nasilja nad učesnicima ove manifestacije.
O svemu opširnije pisaću neposredno pred održavsanje Povorke.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
za mene sezona otvorena danas :doh:

pricaju neki decaci, pita jedan ostale dal dolaze na Pajinu svirku, desetog oktobra
i nastavljaju da pricaju, bla bla tad je gej parada bla bla

nisam imala zivce da slusam ceo razgovor, a znajuci ko je u pitanju mogla sam da pretpostavim u kom je pravcu isao :doh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by luciferin91
"

Romeo je pun takvih. Uzas!
Korisnikov avatar
By nsBeckie
^totalni off: sto dobro izgleda taj crno-roze outfit (naravno bez te maske/kacige)

ONT
ja stvarno ne znam... u autobusu ni na poslu ni rec nisam cula o paradi...
Korisnikov avatar
By Nikodim
Ja vise nemam snage ni volje da objasnjavam polupismenoj bagri zasto parada mora da se odrzi i koji je, zapravo, njen znacaj. Navukao sam na sebe gnev raznih idiota, a rezultati gotovo nikakvi. Ne vredi nekim ljudima pricati, oni imaju svoj svet gde smo mi predstavljeni kao bolesnici i to se teskooo menja.
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by luciferin91
"

I meni su ti gori od onih sa Stormfronta :)
By J...
Ja jos uvek nista nisam cula o paradi. :astral2:

Prosle godine sam bila mnogo spremnija za objasnjavanja i price s homofobima, ove bas i nisam.
Korisnikov avatar
By *deni*
To je upravo ono što zabrinjava. Ove godine su se svi nešto kao zainatili, pa je retko ko spreman za dijalog i razmenu mišljenja. Niko ništa, kao, nije čuo, nikog ništa ne interesuje, niko nema nameru da bilo kome bilo šta objašnjava....
Svi nešto ćute u svojim taborima i sa istomišljenicima kuju planove za 10.10., duboko ubedjeni u ispravnost svojih stavova i preko nišana posmatraju suprotnu stranu ledenim pogledom.
Uf... Više bih voleo da postoji malo više volje za dijalogom i panel diskusijama pred Prajd.
Zdravija bi atmosfera bila, ako ništa drugo..
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by jukie

Evo juče sam bio u stvarnom svetu i nisam ništa čuo na temu parade u gsb (ali nisam znao da treba da osluškujem), a i danas sam išao u stvarni svet, pa sam naročito pazio u gsb :serlok: i opet niko ništa nije pričao o paradi, nego su uglavnom svi ćutali, sem što su neki pričali o mobilnim telefonima, i kada su ušli prvaci iz gimnazije upoređivali su nove nastavnike i mislim da se jednom dečku sviđa neka devojka iz 1/6 čija se učionica nalazi na kraju hodnika.
jukie

Zar treba još nešto reći?

:love:
Korisnikov avatar
By .L O S T
pa valjda je lakse tom narodu da prica o paradi nego o besparici, nezaposlenosti, milionu problema zivota u srbiji... pa ovo kao ispadne najveci.... ponekad mi ovo sa parodim zalici na grand show - nesto za skretanje misli sirokim narodnim masama sa svakodnevnih privatnih briga.

jadna je ova zemlja.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by J...
Prosle godine sam bila mnogo spremnija za objasnjavanja i price s homofobima, ove bas i nisam.
Mi tu.

I osećam se potrošeno, mada se i dalje trudim da bar prevrnem očima na te i takve komentare.
Korisnikov avatar
By EnRage
Eno na Stormfrontu imaju ideju da otmu dupli GSP-ov autobus i niime ulete u paradu :lol: Mora da su gledali oba dijela filma Speed.

A posebno popularno im je pravljenje suzavca preko uputstava s YouTubea :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!