Sto se tice dodavanja ljudi koje ne poznajem licno, nikada to ne radim. Na Face-u, na primer, u listi prijatelja/ica imam uglavnom i vecinom ljude koje poznajem licno. Malobrojni ljudi koje ne poznajem licno, a nalaze se na mojoj listi prijatelja/ica sami su inicirali nase Facebook prijateljstvo.
Ovde odmah mogu preci na trece pitanje - kada dobijem zahtev za FB prijateljstvo, obicno pogledam profil osobe koja me je trazila za FB prijateljicu, ali i pored toga, ukoliko vec u samoj ponudi prijateljstva ne stoji i porukica sa makar minimalnim podacima o tome kako i zasto doticna osoba zeli moje FB prijateljstvo, pre nego sto ga/je prihvatim za prijatelja/icu, posaljem porukicu u kojoj je/ga i pitam otkud on/ona u mom profilu. Ne dobijem li odgovor, sledi opcija "ignore". Ukoliko mi kulturno objasne prethodno navedeno, bez problema ih dodam. Medjutim, imam dva "tipa" profila - jedan u kome su odredjene stavke zakljucane, i drugi u kome je sve otvoreno. Od svakog od 300 i vise FB prijatelja/ica je ipak nerealno ocekivati bilo kakvu stvarnu bliskost, pa tako samo blizima "otvaram" profil.
I da - ne dodajem kolege i koleginice sa posla, previse ih je, a i radim uslovno receno specifican posao, tako da ne bi bilo kraja kada bih ih sve prihvatala za prijatelje/ice...
"Prijatelje/ice" brisem sa liste ukoliko me uznemiravaju na bilo koji nacin koji se moze kategorizovati kao opsesivan ili ukoliko me izuzetno razocaraju ili povrede. Imam puuuuno strpljenja, tako da je to malo teze izvesti, ali desava se...