Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Besan sam zbog tih belih ljigavih štetočina koji mi uništavaju cveće. Doduše moje frezije su pošteđene, ali papučica je totalno izjedena....šlajer se drži, lavandu, kamilicu neće ni da pipnu, većina listova u bašti ima rupice u sebi... Što je najveći fazon to su neki fini puževi, jer nema šanse da izjedu korov već samo cveće.

Sada sam izašao iz bašte a njih ima na desetine. Pa sam malo googlao i kada sam video da mogu da narastu preko 20cm što je duže od mog kurca...skenjao sam se. Trenutno su oko 3-4cm, smučilo mi se dok sam ih gledao.

Da li je neko koristio neku hemiju za uklanjanje istih? Šta je najbolje koristiti protiv njih?

Ima ih previše da ih vijam i solim, a nisam siguran koliko je metod s kafom efikasan.

Nemojte me shvatiti pogrešno, ja poštujem živa bića jer svi mi imamo prava na život...ali ne u mojoj bašti nek idu kod komšinice ona uzgaja povrće...
Korisnikov avatar
By Stripi
joj ima neki otrov za njih koji posipaš po vrtu pa se oni usluzave od toga, rastežu se ko žvaka...frend je to jednom posipao, veli da je bio ogavan prizor. Ali, bar se riješio puževa :yes:
Korisnikov avatar
By Insorcer
pravac u poljo-apoteku i traži Pužomor, Limax, Pužocid, Arion, Mesurol granulat... bilo kakav limacid, pošto je u pitanju mala površina..kontam da ćeš ih uspešno masakrirati.

Moji seljani koriste negašeni kreč..tako što ga posipaju između mesta gde se puževi skrivaju i mesta gde se hrane (sluzava trajektorija)...no to ne pali u ovim kišnim danima.

Ukoliko imaš nekoga u Hrvatskoj- kod njih postoji preparat sa Phasmarhabditis hermaphrodita , koja je parazit puževa.
By Swanheart
ako neces da jedes, skupi i prodaj, ako sam dobro chula nisu bas jeftini
Korisnikov avatar
By 2kune
Pužomor se obično koristi kao mužomor, a za prave puževe najkorisniji je jež. :alexis:
Korisnikov avatar
By mmiki
Evo bas mi se jutros keva zalila za cvece i sto su se isetali po pvc-u pa morala sve da brise....

Inace ovde kod mene je situacija alarmantna u ovo doba godine.

Sada su aktuelni ovi sa kucicom, ali ce golaca tek da se prenamnozi...

Pojavili su se ovde neki osrednji mutant-golaci narandzaste boje koje niko ne pamti da je vidjao recimo pre bombardovanja (e sad mozda ljudi samo dizu galamu, ne bi znao). A poslednjih godina ih ima toliko da recimo u jutarnjim i vecernjim casovima tokom kriticnih nekoliko nedelja nema gde po travi nogom da se stane.... A tokom dana kad ugreje Sunce, pocnu da se prze dole na svaki decimetar..... Sve u svemu, kad trebas da prosetas travom kad nije prejako sunce ili onde gde je hlad, trudis se da ne gledas dole i osecas kako ti pucaju pod obucom tokom svakog koraka.
A ima i onih ogromnih golaca sa crnim tufnama po ledjima, mislim da ih ima tokom celog leta ali bar oni izlaze samo nocu.... Gadim ih se strasno.. jeza me hvata....

Evo bas cale kosio travu po dvoristu ne bi li ih bilo manje.
Korisnikov avatar
By tintily
Skupis prijatelje , napravis limunadu i kolacice i po ovako lepom danu organizujete akciju hvatanja puzica :) skupite sve lepo u neku kutiju i pustite u prirodu . Problem resen bar na neko vreme
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ma gde da jedem puževe golaće? Ove s kućicom o kojima vi govorite samo prebacim kod komšinice u baštu...ali ovo da hvatam...bljaaaak.

Hvala vam na savetima, linku i nazivima preparata. Još ću videti, možda se povuku, neću da ih mučim bez nužne potrebe iako su me izveli iz takta.

Bilo bi idealno naći neki preparat koji može da se prska na biljke a koji neće ostaviti ukus u recimo čaju od kamilice..a što je najvažnije ne bi mučio puža danima...već instant delovanje, čas je srećan i jede, sledeći momenat je mrtav i čeka reinkarnaciju u neki plemenitiji oblik života.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by tintily

Skupis prijatelje , napravis limunadu i kolacice i po ovako lepom danu organizujete akciju hvatanja puzica :) skupite sve lepo u neku kutiju i pustite u prirodu . Problem resen bar na neko vreme
Slika

Da, predragi Vođo! Puževi su najveći neprijatelji naše Revolucije i radničke klase! Nećemo im nikada dozvoliti da svojim povampirenim dekadentnim kapitalističko-imerijalističkim individualističkim konzumeruzmom unište ponajbolje cvijeće naše Revolucije!!! :crveni:
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by Dante

Ja se puževa rešavam tako što ih jedem. Mljac!
:lood: golaci nisu jestivi, oni sa kucicom moraju imati odredjenu velicinu da bi se trud isplatio
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by Swanheart

ako neces da jedes, skupi i prodaj, ako sam dobro chula nisu bas jeftini
u inostranstvu, kod nas se otkupom niko ne bavi, pre par godina su ljudi uzimali inostrane kredite, pravili farme i onda bankrotirali i izgubili i ono sto su imali, jer drzava nije donela propise koji su za izvoz neophodni
By dukkehjem
:smeh: a sta bi sa ravnotezom u zivotu, prebacivanje komsinici, ubijanje hemijom... :smeh: namaste, namaste :p
Korisnikov avatar
By nsc
ja sam moju bastu spasao tako sto sam ostavljao preko noci flase sa malo piva polozene izmedju ruza, a jutrom skupljao i prosipao u kanalizaciju, srecom samo par godina ih je bilo
Korisnikov avatar
By smaug
A jel moras da ih ubijes?
Bakarna zica oko cveca ce da ih spreci da ti njupaju isto. Kriske limuna i/ili pomorandze su takodje super stvar. Puzevi se sami nahvataju na limun i ti samo sledeceg jutra pokupis iste i premestis ih negde gde je ok da klopaju nesto drugo.

Zasto hemikalije i ubijanje?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Morgan Le Faye

Sada sam izašao iz bašte a njih ima na desetine. Pa sam malo googlao i kada sam video da mogu da narastu preko 20cm što je duže od mog kurca...skenjao sam se.
Možda je duže, ali je sigurno tanje, nemoj oko toga da se nerviraš :lol:

No, pobij ti sve to lepo, pusti ti to skupljanje, prebacivanje komšiki i tako to... Ima tih puževa dovoljno i van bašti, neće par stotina mrtvih u tvojoj bašti da poremeti bog zna šta u kosmičkom poretku stvari.
By dukkehjem
Originally posted by smaug

A jel moras da ih ubijes?
Bakarna zica oko cveca ce da ih spreci da ti njupaju isto. Kriske limuna i/ili pomorandze su takodje super stvar. Puzevi se sami nahvataju na limun i ti samo sledeceg jutra pokupis iste i premestis ih negde gde je ok da klopaju nesto drugo.

Zasto hemikalije i ubijanje?
:up:
cak i ako mu je gadno moze na neki karton valjda da stavi kriske pomorandzi i onda ih tako prenese...
By dukkehjem
Originally posted by Morgan Le Faye

Ma gde da jedem puževe golaće? Ove s kućicom o kojima vi govorite samo prebacim kod komšinice u baštu...ali ovo da hvatam...bljaaaak.

Hvala vam na savetima, linku i nazivima preparata. Još ću videti, možda se povuku, neću da ih mučim bez nužne potrebe iako su me izveli iz takta.

Bilo bi idealno naći neki preparat koji može da se prska na biljke a koji neće ostaviti ukus u recimo čaju od kamilice..a što je najvažnije ne bi mučio puža danima...već instant delovanje, čas je srećan i jede, sledeći momenat je mrtav i čeka reinkarnaciju u neki plemenitiji oblik života.
onda budi svestan da ces da koknes neciju baku/majku, mozda i svoju.
(meni ta teorija lol naravno, ali ako verujes ti... anyway je ubijanje nepotrebno)
Korisnikov avatar
By walt333
Pusti puzu rogove,
razbicu ti sudove
da oremo drumove...

:beba:
Korisnikov avatar
By Srklet
zamisli da se reinkarniras u puza... :drama:
By dukkehjem
e, ali meni je vrhunac opsednutost kosmickom ravnotezom i prebacivanje komsinici u povrce :lol: za oskara
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!