Necu da se ponavljam (pisala sam tamo negde na prvim stranicama ove teme), ali dinamika butch-femme senzibililteta je veoma specificna i kontroverzna kategorija. Pretpostavljam da zbog toga retko nailazim na osobe koje su indiferentne po pitanju butch-femme kombinacija - uglavnom ih ili razumeju, podrzavaju i/ili praktikuju, ili su apsolutno protiv.
E, da - sad sam se setila necega - zanima me da li vi licno femme-on-femme devojke (koje uvek i iskljucivo biraju takvu vezu, odnosno nikada se nece ukljuciti u butch-femme kombinaciju) uopste dozivljavate kao femme? Drugim recima, da li je za vas
femme identitet koji vezujete za butch-femme senzibilitet, ili je to jednostavno opis vizuelnog identiteta jedne lezbejke/biseksualne/neheteroseksualne zene?
Takodje, u glavi mi je i jedna tema o kojoj smo mozda vec i ranije pricale ovde: "nevidljivost" femme devojaka, kako unutar heteronormativa, tako i unutar LGBTTIQ zajednice.
Sad skacem sa teme na temu, ali odavno nisam bila ovde, pa cete me i vi i moderatorka razumeti
:
jednom, ima tome vec godinu dana mozda, mi se desilo da me jedna, za mene i pre i posle toga nepoznata butchica uprkos guzvi i cupanju kosa za mesto vise propusti u gsp autobus, odnosno, divno se izmakne, zakrci guzvarac ljudi iza nas i napravi mi mesta kako bih mogla na miru i lagano da se smestim u bus.
Ako je to neka od vas, molim hitno da mi se javi.