Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Holivudska zavodnica u nedavnom intervjuu za američko izdanje časopisa Vanity Fair pričala je o mnogim aspektima svog privatnog života, pa tako i o svojoj djeci. Priznala je kako njena četverogodišnja kćer Shiloh želi biti dječak.

„Ona želi biti dečko. Oblači se kao dječak. Morali smo joj odrezati kosu. Misli da je jedna od braće, izjavila je Jolie te dodala kako je Shiloh „zabavna i najotkačenija i zaigranija osoba koju možete sresti. Ako ona želi biti muško, Pitt i ja joj to dopuštamo.“

Kako bi se nasi roditelji ponasali da su na njihovom mestu:hekla:
Korisnikov avatar
By Blady
Al bi ja volela da mi je Andja mama..... verovatno bi je drpala za sisu.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
ovo pre u trans podforum

ako je istina, a ne samo trac, :up: za Andju i Breda
Korisnikov avatar
By James.
To se pise vec nekoliko meseci, koliko ja znam.
Svaka cast njima jer je/ga podrzavaju, ali vreme ce tek pokazati da li je to samo prolazna faza ili ne.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Nisam vidjao do sada - naleteo slucajno danas pre par sati.

Ali sam postavio jedno pitanje gore - kako bi to bilo ovde kod nas ?
Sta bi bilo da se na njihovom mestu nadju nasi roditelji ?
By loreenche
Ne znam koliko dete sa 4 godine moze da prosudi koliko je nesto dobro za nju/njega. Ako joj dopuste tu "prevremenu operaciju" mozda ce se posle kajati?
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by VANGEL

Pa moja keva nije odrasla u Holivudu kao Andja, gde je stepen tolerancije LGBT osoba na visokom nivou(smatram da je tamo svaka druga osoba najmanje biseksualna). Ne treba zaboraviti da je Andja takodje biseksualna i da voli da priclaci paznju. Uprkos tome keva i cale mi jesu kada sam bio mali dopustali da se oblacim u majcine stvari, da mazem karmin, i lakiram nokte i da tako hodam ulicom. E sad da sam starno transeksualna osoba verovatno joj ne bi bilo svejedno kao sto ne bi bilo ni Andji, kao sto nije bilo ni Ser... Preveliki je to sok, ali uz puno ljubavi i razumevanja mislim da moze i to da se prevazidje.

U osnovi mi je fuj iznositi privatan zivot maloletnog deteta u javnost ali ajd.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Neee ne verujem da ce do 18 raditi nesto tako .
Mada u texstu se ne pominje operacija.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Originally posted by walt333

Pa moja keva nije odrasla u Holivudu kao Andja, gde je stepen tolerancije LGBT osoba na visokom nivou(smatram da je tamo svaka druga osoba najmanje biseksualna). Ne treba zaboraviti da je Andja takodje biseksualna i da voli da priclaci paznju. Uprkos tome keva i cale mi jesu kada sam bio mali dopustali da se oblacim u majcine stvari, da mazem karmin, i lakiram nokte i da tako hodam ulicom. E sad da sam starno transeksualna osoba verovatno joj ne bi bilo svejedno kao sto ne bi bilo ni Andji, kao sto nije bilo ni Ser... Preveliki je to sok, ali uz puno ljubavi i razumevanja mislim da moze i to da se prevazidje.

U osnovi mi je fuj iznositi privatan zivot maloletnog deteta u javnost ali ajd.
Mislio sam na nase ovdasnje buduce tj mame koje su vec rodile decicu a ne na nase licno .
Korisnikov avatar
By walt333
Pa ne mogu da pricam o tudjim mamama, ja imam samo jednu koja me zanima :tetka:
Korisnikov avatar
By James.
Operacija se ne moze uraditi pre 18 godine, ali se mogu koristiti blokatori i poceti da se uzimaju hormoni.

Neki od mojih prijatelja su znali vec sa 2-3 godine da su trans i tako su poceli da se ponasaju, tako da je moguce vrlo rano da se proval;i da nesto bas nije u redu. Dok neki ljudi ne shvate sve do 40-50 godine. Tako da bas neke starosne granice i nema.

A kako se sve to prihvata kod nas?
Ponovo, sve zavisi od roditelja do roditelja.
Neki roditelji prihvate posle pocetnog soka, dok neki to poricu do kraja zivota. Neki su posle operacije napustili Srbiju, neki samo promene okolinu dok neki ostanu tamo gde su i ziveli raniji zivot.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Ali ipak to je dete za takav podvig !
By dukkehjem
koliko ja znam bila je operacija sesnaestogodisnjaka u spaniji valjda...
ot: svaka cast na reakciji i nadam se da nije trac
Korisnikov avatar
By VANGEL
Ma da to je ok - ali ovo dete ima samo 4god
By dukkehjem
Moj poznanik se oblacio u zenska odela i sminkao sa 4... moze to da se nasluti, ali donekle se slazem da ne treba doneti nikakvu konacnu procenu...
Korisnikov avatar
By Birthday_girl

Ah! Moja keva bi rekla kako nije trebalo da pije progesteron pa sta joj bog da (prethodno je imala pobacaj zbog nedostataka istog), da sam kao mala bila zenstvena kao Merlin Monro i da je trebalo vise da me oblaci u roze.
"Bi rekla", bah, serem, vec mi je rekla :whatever:
Korisnikov avatar
By James.
Originally posted by dukkehjem

Iskreno, za to prvi put cujem.
Moguce da je gornja operacija, za donju vecina doktora trazi 18 godina. Bas smo pre par nedelja pricali o tome na drugom forumu.
Mozda je neki izuzetak, ne znam... Probacu da nadjem na netu.

@Vangel:
Ali ne kontam - kakve veze ima sto dete ima 4 godine? Mislis da ne bi trebali da popuste detetu, ali mislis da je rano da dete to oseca?
By dukkehjem
Originally posted by James.

Moguce da je gornja operacija, za donju vecina doktora trazi 18 godina. Bas smo pre par nedelja pricali o tome na drugom forumu.
Pa stariji maloletnik uz dozvolu roditelja... 99,9999999odsto sam siguran. Mislim da je cak bila i vest ovde, na gaysrbija...
Korisnikov avatar
By VANGEL

@Vangel:
Ali ne kontam - kakve veze ima sto dete ima 4 godine? Mislis da ne bi trebali da popuste detetu, ali mislis da je rano da dete to oseca?
Sto se tice toga imao sam prilike da vidim slike neke - tj dok sam imao face bili nekakvi svakakvi - mislim da je decko iz brazila radjena mu je opereacija Silimed transplatatima - nije mu bas nesto kao slika na moru sa jos dva tipa ali nisam primetio da ima djokicu. Mada mu se u facu mnogo poznaje muska strana....
Korisnikov avatar
By scout_finch
procitala sam to negde pre mesec-dva. lepo sto dozvoljava detetu da bude ono sto jeste, a to sto trenutno zeli da bude bata ne mora nista da znaci. u svakom slucaju, dobro je da dete ne mora da se ponasa kako ne zeli, sto ima tu slobodu.

offtopic: a secam se da su novinari pre nego sto se to dete rodilo pravili foto robot kako ce da izgleda, i kako ima savrsene gene, i kako ce da bude lepsa ode cerke toma kruza i tako to:lol:
Korisnikov avatar
By James.
Da, mnogi menjaju i lice.
Feminizacija lica ili FFS, gledao sam par puta na Tv-u.
Lice se izmeni kako bi bilo zenstvenije, izmene se kosti i ne-znam-sta-sve-jos.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Daaa ali mu se mnogo primecuje-nema zenstvenosti u faci.
By dukkehjem

Da, mnogi menjaju i lice.
Feminizacija lica ili FFS, gledao sam par puta na Tv-u.
Lice se izmeni kako bi bilo zenstvenije, izmene se kosti i ne-znam-sta-sve-jos.
e, a sta bude sa tkivom polnog organa, tj, da li se nesto rekonstruise ili se baca ili...?
i sta se radi u slucaju ftm? (koliko sam ja razumeo na klitoris se nadogradjuje nekako... al nisam siguran kako i sta rade)
By dukkehjem

Neee.
I ne mozes da generalizujes nista...
Brate, sigran sam da ne bi primetio nista kad bi prosla pored tebe neka osoba koja je promenila pol. I ne kazem svaka, mozda se to nekad i moze primetiti, ali tako kako si ti rekao je generalizovanje glupo zkroz. I drugo, who cares... ti stereotipi zenstveno/muzevno i slicne gluposti su sabloni (da ne kazem baljezgarija) na koje se ne bi trebalo osvrtati. Svako ima pravo da bude slobodan i zadovoljan sobom, pri cemu niko nema pravo da namece sopstvenu estetiku drugima.
Korisnikov avatar
By VANGEL

Neee.
I ne mozes da generalizujes nista...
Brate, sigran sam da ne bi primetio nista kad bi prosla pored tebe neka osoba koja je promenila pol. I ne kazem svaka, mozda se to nekad i moze primetiti, ali tako kako si ti rekao je generalizovanje glupo zkroz. I drugo, who cares... ti stereotipi zenstveno/muzevno i slicne gluposti su sabloni (da ne kazem baljezgarija) na koje se ne bi trebalo osvrtati. Svako ima pravo da bude slobodan i zadovoljan sobom, pri cemu niko nema pravo da namece sopstvenu estetiku drugima.
E ja pricam o tipu sa face...
Naravno i oni kojima se ne primecuje ali pitacu burazera- on je masilofacijalni dr
Korisnikov avatar
By James.

Pa onda nije ni radio feminizaciju...
Ne rade to svii, ali zato ostanu muske karakteristike.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!